Laatste nieuws

  • The Talented Mr Ripley (1999)

    The Talented Mr. Ripley is een Amerikaanse psychologische thriller/dramafilm uit 1999 onder regie van Anthony Minghella. Het verhaal is een verfilming van het gelijknamige boek uit 1955 van Patricia Highsmith.

    Tom Ripley (Matt Damon) weet wat hij wil. En hij doet alles om het ook te krijgen. Hij wordt naar Italië gestuurd om rijkeluiszoon Dickie Greenleaf (Jude Law) terug te halen naar Amerika. Maar Tom heeft heel andere plannen.

    Wanneer hij Dickie en zijn verloofde Marge (Gwyneth Paltrow) eenmaal ontmoet, ziet hij het leven waarvan hij altijd heeft gedroomd. Op slinkse wijze vermoordt hij Dickie en neemt hij moeiteloos zijn naam, zijn geld en zijn kleding, kortom zijn leven, over. Al snel moet Ripley zich in steeds meer bochten wringen om de schijnvertoning vol te houden. Tom is werkelijk tot alles in staat om zijn nieuwe leventje in stand te houden. Als het nodig is, moordt hij opnieuw!

     

    Lees meer
  • Maleisisch festival eist schadevergoeding van 2 miljoen na homokus

    De organisatie van het Good Vibes Festival, Future Sound Asia, eist een schadevergoeding van meer dan twee miljoen dollar van de Britse band The 1975 omdat frontman Matty Healy de strikte anti-LGBTQ wetten overtrad. De frontman gaf tijdens een optreden in juli 2023, uit protest tegen die anti-LGBTQ wetten, een kus op de mond van zijn bassist Ross MacDonald. De kus zorgde ervoor dat het hele festival stopgezet en geannuleerd werd.

    Net voor de kus zei frontman Matty Healy dat ze een vergissing hadden gemaakt met de boeking.  "Het was een vergissing. Ik zie het nut niet in om The 1975 uit te nodigen in een land dat zegt met wie we seks mogen hebben”, zei hij tegen het publiek.

    "Helaas krijgen jullie geen set vol met opbeurende nummers, omdat ik woedend ben. En dat is niet eerlijk, want jullie zijn niet representatief voor de Maleisische regering. Dit publiek bestaat uit jonge mensen, en ik weet zeker dat velen onder hen homo, progressief en cool zijn." Na de toespraak zette de Britse band het nummer "I like America & America likes me" in, en kuste de frontman zijn bassist vol op de mond. 

    Een half uur later werd de band van het podium gehaald en werd het festival dat het hele weekend zou duren stilgelegd. De band liet weten dat ze niet verder mochten spelen. "We zijn zojuist verbannen uit Kuala Lumpur. Tot de volgende keer", klonk het. Homoseksualiteit is in Maleisië strafbaar met een gevangenisstraf die kan oplopen tot 20 jaar. 

    In de dagen die volgden kreeg de Britse band heel wat kritiek over zich heen. Zo kregen ze ondermeer de verwijten dat ze leden aan het 'blanke redder' complex en dat ze de queergemeenschap in het land in gevaar hadden gebracht. Als gevolg van de kritiek annuleerde The 1975 ook hun optredens in Indonesië en Taiwan.

    De kus blijft ook een jaar later de groep achtervolgen. In de deze week ingediende gerechtsdocumenten die Variety kon inkijken worden alle leden van The 1975 individueel genoemd door de organisators van het Good Vibes Festival dat een schadevergoeding van 2,4 miljoen dollar eist voor het stop zetten van het festival. De organisatoren beweren dat de groep op de hoogte was van de strenge wetten en restricties op vloeken, roken, alcoholconsumptie en het uittrekken van kleding, het maken van politieke en religieuze uitlatingen en de regels rond het kussen van een bezoeker of tussen de bandleden zelf.

    Volgens Future Sound Asia heeft de band met de kus contractbreuk gepleegd omdat voor het optreden de entourage van de groep een geschreven verklaring heeft gegeven dat de groep met hun  optreden de geldende regels en restricties zou naleven. De organisators beweren dat het stilleggen van het festival ervoor gezorgd heeft dat heel wat lokale bedrijven er rond inkomsten hebben verloren.

    Lees meer
  • Get Real (1998)

    Get Real is een romantische komedie-drama film die de lotgevallen van een groep middelbare scholieren volgt die zich voortbeweegt over het mijnenveld dat adolescentie heet. Jongeren die stuk voor stuk het liefst gewoon zichzelf zouden zijn...

    De zestienjarige Steven woont in een Zuid-Engels stadje en is homoseksueel. Niets speciaal zul je denken maar uit vrees voor zijn omgeving heeft hij zijn homoseksualiteit nog maar enkel opgebiecht aan zijn buurmeisje Linda.

    Op school heeft Steven een zwak voor John, de lieveling van alle meisjes en de populairste jongen van de school.

    John is echter voorbestemd om te gaan studeren, net zoals zijn vader, aan de universiteit van Oxford en heeft een relatie met het supermodel Christina.Groot is dan ook de verbazing van Steven als hij John ziet in het park dat een ontmoetingsplek is voor homo’s.Daar blijkt al snel dat John Steven wel ziet zitten.

    Maar ondanks al zijn spieren is John zwakker dan Steven als het erop aankomt de waarheid onder ogen te zien en uit te komen voor wat hij werkelijk is.

    Cast:

    Ben Silverstone, Brad Gorton, Charlotte Brittain, Jacquetta May, David Lumsden e.a

    Lees meer
  • Antwerpen zet regenboogverlichting aan in aanloop van Antwerp Pride

    Over een week wordt de zeventiende editie van Antwerp Pride afgetrapt. De komende weken is Antwerpen dan ook overal in regenboogkleuren gehuld. Zo zal de regenboogvlag onder meer te zien zijn aan verschillende gebouwen, in straten en op de Velo deelfietsen. Dit jaar gaat de stad nog een stapje verder en worden meerdere locaties verlicht in regenboogkleuren.  

    Van 7 tot 11 augustus vindt de zeventiende editie van Antwerp Pride plaats. Ieder jaar is de regenboogvlag rond deze periode overal in de stad te zien, zoals aan de districtshuizen en de Scheldekaaien. Ook over de Meir en de winkelstraten rond de Nationalestraat, Lange Lozanastraat, Kloosterstraat en Wilde Zee wordt de Pridevlag opgehangen. Aan het Antwerpse Operagebouw kleuren de zuilen in regenboogtinten. Daarnaast rijden 700 Velo deelfietsen rond met regenboogvlagstickers.  

    Regenboogverlichting 

    Nieuw dit jaar is dat verschillende locaties in de stad de komende weken zullen baden in regenboogverlichting. De bestaande verlichting van gebouwen, pleinen en parken wordt vanaf vandaag en morgen in regenboogkleuren gezet. De voorbije jaren was dit bijvoorbeeld al te zien aan de Draakplaats.  

    Onder andere het Operagebouw, het station Antwerpen-Centraal, Het Steen, DIVA, de Scheldekaaien, het Museum Plantin-Moretus, het Harmoniepark, het Zuidpark, de Sint-Paulusplaats, de Wintergang in het Groen Kwartier, het Kattendijkdok en het plein voor het MAS zullen de komende weken in regenboogkleuren verlicht zijn.  

    Ook het Havenhuis en de Bourlaschouwburg worden voorzien van regenboogverlichting.  “Hoewel we de Opera eerder al in regenboogkleuren hadden willen dopen, was dat toen op het laatste nippertje technisch helaas niet haalbaar", zo licht burgemeester Bart De Wever (NV-A) de actie toe. "Daarom hebben we besloten om ter gelegenheid van de Antwerp Pride niet enkel de Opera, maar de halve stad te laten baden in regenboogkleuren. Met deze kleurrijke uiting willen we benadrukken dat iedereen hier zichzelf kan zijn. De Antwerp Pride is een viering van onze verbondenheid en een krachtig statement tegen discriminatie. Samen bouwen we aan een stad waar iedereen trots op kan zijn, met een sterke stadsgemeenschap waar iedereen respect heeft voor elkaar.” 

    Foto's:Stad Antwerpen/Wim Hadermann

     

     

    Lees meer
  • Olympische Spelen:Bedreigingen voor Franse deejay die te zien was tijdens 'Laatste Avondmaal' op openingsceremonie

    De openingsceremonie, en meer bepaald de portrettering van  ‘Het Laatste Avondmaal’ door verschillende dragqueens blijft voor ophef zorgen. De Franse deejay en LGBT-activiste Barbara Butch maakte bekend dat ze de  afgelopen dagen verschillende bedreigingen gehad heeft en dat ze klacht heeft neergelegd. Zondag bood de organisatie van de Olympische Spelen al haar excuses aan nadat verschillende christelijke organisaties hun frustraties hadden geuit op sociale media.

    Het was een van de vele opmerkelijke taferelen die vanuit Parijs vrijdagavond de wereld werden ingestuurd tijdens de Olympische openingsceremonie. Het beroemde schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci werd er uitgebeeld. In plaats van de gebruikelijke mannen aan de tafel werd hun plaats nu ingenomen door een legertje dragqueens. Een van hen was de Franse dj Barbara Butch die de rol van ‘Jesus’ vertolkte in het tafereel. Net voor de openingsceremonie van start ging plaatste Butch een foto van zichzelf in met haar hoofddeksel, dat een aureool moest voorstellen, op haar sociale media. 

    Maandag liet haar advocate Audrey Msellati weten dat Butch sinds vrijdagavond verschillende bedreigingen heeft gekregen en dat ze het doelwit is van een online haatcampagne. “Zij is met de dood, marteling en verkrachting bedreigt en is ook het doelwit geworden van talloze anti-semitische, homofobische, seksistische en andere verwijten geworden.”

    Ook laat de advocate weten dat er verschillende klachten zijn ingediend tegen zowel Fransen als buitenlanders en dat ze van plan is dit te blijven doen als de bedreigingen blijven aanhouden. Zelf laat de deejay weten dat ze geen spijt heeft dat ze aan de openingsceremomie heeft meegewerkt. “Ik was extreem vereerd om deel te nemen aan de openingsceremonie van Parijs 2023 als een topartieste.”

    “Zoals jullie weten, is mijn inzet altijd geweest om iedereen te laten dansen en op mijn eigen bescheiden manier een natie op de dansvloer te creëren. Door mijn werk als DJ en mijn activisme heb ik altijd liefde en inclusiviteit gepromoot - voor mij is dit wat de wereld zal redden, zelfs als die uit elkaar valt.”

    Zondag kwam de organisatie al met excuses op de proppen voor het tafereel."Het was nooit onze bedoeling om gebrek aan respect te tonen tegen welke religieuze groepering dan ook. De openingsceremonie probeerde de tolerantie van de gemeenschap te vieren", zei de woordvoerder van Parijs 2024 op een persconferentie. "Wij denken dat we die doelstelling hebben bereikt. Als mensen dat als aanstootgevend hebben ervaren, dan spijt dat ons echt."

    Foto: Youtube/OS Paris 2024

    Lees meer
  • Olympische Spelen Parijs: Eerste medailles zijn binnen voor team LGBTQ (Medaille-overzicht)

    De Olympische Spelen zijn volop aan de gang in Parijs en dit jaar doen er maar liefst 193 Olympiers uit 27 verschillende landen mee. We zetten de resultaten van deze atleten in dit bericht op een rijtje. (laatste update donderdag 01/08 18.30 uur)

    Algerijnse bokster Imane Khelif wint bokswedstrijd in 46 seconden.

    De Algerijnse bokster Imane Kheliff heeft haar kamp tegen de Italiaanse Angela Carini na twee welgeplaatste slagen gewonnen. De kamp zelf duurde 46 seconden. Al na een tiental seconden kon Kheliff haar Italiaanse tegenstrever in het gezicht raken waardoor haar hoofddeksel loskwam. De Italiaanse deed teken op de scheidsrechter die vervolgens de kamp stillegde tot dat de coach van Carini de helm terug vastmaakte. Maar na een tweede slag hield de Italiaanse het voor bekeken. 

    Khelif is een van de twee vrouwelijke boksters die eerder niet door hun geslachtstest geraakten maar van het Olympische Comité toch toestemming kreeg om mee te doen. Khelif is als intersekse geboren, heeft XY-chromosomen en vrouwelijke geno- en fenotypische kenmerken en ook mannelijke “competitive advantages”.

    De Algerijnse stoot dus vrij makkelijk door naar de kwartfinales van zaterdag (3 augustus) waar ze het moet opnemen tegen de Hongaarse Anna Luca Hamori.

    BMX-ster Perris Benega (VS) viert zilveren medaille met kus op de mond van vriendin.

    In de finale van het BMX vrije stijl bij de vrouwen traden woensdag maar liefst drie LGBTQ-Olympiers aan. Twee van hen gingen met een medaille naar huis. De Amerikaanse Perris Benegas zette een uitstekende tweede run neer voor het Amerikaanse team en haalde daarmee 90.70 punten, goed voor de tweede plaats. De Amerikaanse werd tijdesn de medaille-ceremonie aangemoedigd door haar vriendin die langs het podium stond. De kus die volgde toen Benegas van het podium kwam ging al snel viraal.De discipline werd gewonnen door de Chinese Deng Yawen met 92.60 punten terwijl het brons naar de Australische lesbische BMX-ster Diehm Natalya ging.

    Domien Michiels zet recordscore neer tijdens tweede dag van de Grand Prix Dressuur.

    Een van de weinige Belgische LGBTQ-Olympiers heeft woensdag een recordscore neergezet van 72.531% af. Dat is ook een persoonlijk record voor hem. Met een totaal van 217,686% sluiten de Belgen de kwalificaties af op de zesde plaats. De top tien krijgt zaterdag startrecht in de finale.Voor de individuele finale konden de Belgen zich niet plaatsen.

    Team LGBTQ staat nu op de 12e plaats in het medailleklassement van de Olympische Spelen in Parijs, voor elk land dat het strafbaar stelt om homo te zijn.

    Sinds de start van de spelen vorige vrijdag heeft team LGBTQ al zes medailles veroverd. (1 goud, 3 zilver en 2 bronzen).Met momenteel 193 openlijk LGBTQ-atleten en zes medailles in totaal heeft Team LGBTQ het 15e grootste aantal atleten van de "landen" die deelnemen aan deze Olympische Spelen in Parijs. Dagelijks worden atleten toegevoegd aan de lijst van openlijk homo, lesbische, bi en trans atleten die deelnemen aan deze Olympische Spelen.

    Rugby:Portia Woodman-Wickliffe beëindigd internationale carriere met tweede Olympische kampioenstitel

    In de finale in het vrouwenrugby (7-spelers toernooi) nam Canada het op tegen Nieuw-Zeeland. Canada kwam verrassend in de finale van het vrouwenrugby terecht nadat ze Fiji versloegen met 14-17. Tegen het Nieuw-Zeelandse team kwamen ze echter niet verder dan 33-7. Voor Portia Woodman-Wickliffe was het meteen de laatste wedstrijd voor het nationale team in haar profcarrière.De 33-jarige ster van de Black Ferns sevens gaat met pensioen met twee Olympische gouden medailles en een zilveren medaille.

    Rugby: Amerikaanse vrouwen rugby team, met zes LGBT's, winnen eerste Olympische medaille

    Het Amerikaanse vrouwenrugby-team schreef dinsdag geschiedenis door op het laatste moment de regerende Sevens World Cup-kampioenen Australie met 14-12 te verslaan. Het leverde de Amerikanen een bronzen medaille op. Dinsdag kwamen vier van de zes  openlijk LGBTQ Amerikaanse spelers op het veld tegen Australië. Dat waren Lauren Doyle, Steph Rovetti, Alev Kelter en Kristi Kirshe. Nicole Heavirland en Kris Thomas waren reserves die niet speelden.  Door de winst van de Amerikanen grijpt de Australische Sharni Smale en haar team naast de Bronzen medaille.

    DUIKEN: Zilveren medaille voor Tom Daley (VK) 

    Voor de Britse duiker Tom Daley zijn het dit jaar zijn vijfde Olympische Spelen. En net als bij de vorige spelen gaat hij niet met lege handen naar huis. Samen met zijn Team UK-duikpartner Noah Williams heeft hij de zilveren plak in de wacht gesleept tijdens het synchroon duiken. Voor Tom is het zijn vijfde Olympische medaille.

    SCHERMEN: Lauren Scruggs wint zilveren medaille in Amerikaanse finale

    De Amerikaanse schermster Lauren Scruggs heeft de zilveren medaille gewonnen in de dames floret competitie. Ze verloor de strijd voor de gouden medaille van haar Amerikaanse teammate Lee Kiefer met 15-6. Het was de eerste keer dat de twee Amerikanen tegen elkaar uitkwamen op de Olympische Spelen.

    Lees meer
  • Leuvense organisaties nemen afscheid van UniQue-voorzitster Trudy Jennes

    UniQue, het regenbooghuis van Vlaams-Brabant en verschillende andere organisaties nemen aanstaande zaterdag vanaf 15 uur afscheid van de vorige week overleden voorzitster van UniQue Trudy Jennes (61). Zo wordt er in de Studio Manhattan in Leuven een avond ter ere van haar georganiseerd die geleidt wordt door MC Georgy Gorgeous. Hij kan rekenen op de ondersteuning vanDJ The Black Widow, DJ VANOnoise & DJ The Survivor met performances door Maria Iskariot en mensen uit de verschillende samenkomende gemeenschappen die een vaarwel, een herinnering & liefde betuigen aan Trudy. 

    Trudy werd vorige maand met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand verergerde zo snel dat ze op 17 juni overgeplaatst werd naar de intensieve zorgen in het UZ Gasthuisberg waar ze in een kunstmatige coma werd gebracht en aan de dialyse werd gehangen. Daar werd toen kanker bij haar vastgesteld en werd in combinatie met de met de kunstmatige coma een intensieve chemokuur opgestart.

    “Trudy was misschien de voorzitter met de kortste termijn tot nu toe in de geschiedenis van UniQue, maar de impact die zij heeft nagelaten zullen we nog jaren voelen”, zo laat UniQue weten op hun Facebookpagina. “Verbinding tussen mensen, organisaties, verenigingen, dat is wat wij in de toekomst zullen blijven waarmaken. Ook deze zaterdag doen we dat met het samenbrengen van de verschillende communities waar Trudy deel van uitmaakte!“

    De organisatie vraagt aan iedereen die wil komen of iets wil brengen  om dit even te laten weten via  https://forms.gle/D1fPYK74zxzAcJK59

    Ze hebben nog mensen nodig om alles vlot te doen verlopen! Ben je vrij die dag en kan je helpen? Schrijf je in via: https://forms.gle/oapHZa7u78RGAb5B6

    Een financiële bijdrage wordt erg geapprecieerd omdat UniQue als organisatie een financieel risico neemt. Dit kan door een storting op BE54 0017 5451 6697 met vermelding "Trudy", alsook met de kaart, cash of payconiq op de dag van het feest!

    Lees meer
  • Grindr beperkt werking van zijn app in Olympisch dorp

    Iedereen die in en rond het Olympische dorp op zoek wil gaan naar een homoseksuele relatie moet daarvoor niet op de dating-app Grindr rekenen. Ook nu is het niet mogelijk om te zien wie de app in het Olympische dorp gebruikt. Daarmee wil Grindr voorkomen dat eventuele homoseksuele atleten, die nog in de kast zitten, per ongeluk ge-out worden.

    In het Olympische dorp in Parijs verblijven de komende weken bijna 15.000 atleten voor de Olympische Spelen. Volgens de LGBTQ-sportsite Outsports zouden er minstens 144 Olympiërs zijn die zich als LGBTQ+ identificeren. Maar omdat homoseksualiteit in de sport nog steeds een heikel thema is ligt dit aantal waarschijnlijk hoger.

    Verschillende gebruikers van Grindr, die hoopten een atleet aan de haak te slaan, melden op sociale media dat de app in en rond het Olympische dorp maar beperkt werkt. Volgens hen is dit om te voorkomen dat atleten ge-out worden en om de Olympiërs te beschermen.

    Het is niet de eerste keer dat Grindr tijdens de Olympische Spelen de werking van zijn app beperkt. Dat was ook reeds het geval tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008 en 2022. Ook toen konden atleten de app wel gebruiken om profielen in de buurt van het Olympische dorp te bekijken maar werd hun profiel niet weergegeven aan gebruikers als ze zich in het Olympische dorp bevonden.

    Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro werden verschillende atleten ge-out toen een reporter van de website ‘The Daily Beast’ de app gebruikte in het Olympische dorp. Het artikel, dat toen voor heel wat ophef zorgde, werd later van de website verwijderd.

    Lees ook:  DEZE LGBT+-ATLETEN VERDEDIGEN DE BELGISCHE ROZE EER OP DE OLYMPISCHE SPELEN

    Lees meer
  • MGB-organisator Bram Bierkens vraagt Trinxx-frontman Raf Van Puymbroeck ten huwelijk

    Mister Gay Belgium organisator Bram Bierkens heeft zijn vriend, Trinxx-frontman en voormalig Mister Gay Belgium/Europe Raf Van Puymbroeck afgelopen zaterdag ten huwelijk gevraagd. Dat laat het koppel weten via hun sociale media-kanalen. 

    Bram Bierkens ging afgelopen zaterdag,in aanwezigheid van heel wat vrienden, op zijn knieën tijdens het verjaardagsfeestje voor zijn partner met wie hij sinds 2017 reeds een koppel vormt. “Met jou aan mijn zijde kan ik heel de wereld aan”, zo zei Bram in een filmpje dat nadien verspreid werd. “Je bent mijn rots in de branding, mijn steun en toeverlaat. Met jou aan mijn zijde  kan ik heel de wereld aan. Ik wil de rest van mijn leven zo doorbrengen: lachen, dansen, feesten en de wereld zien.”

    Bram Bierkens ontmoette de docent sport en bewegen,danscoach en choreograaf  Raf Van Puymbroeck toen die in 2016 deelnam aan de Mister Gay Belgium verkiezing. Die won Van Puymbroeck toen. Het jaar erop werd hij ook verkozen tot Mister Gay Europe. In 2017, na  zijn tijd als Mister Gay Belgium, richtte Van Puymbroeck samen met Jef De Prins  en Yannick Van Damme de dansformatie Trinxx op. Daarmee nam hij deel aan ondermeer verschillende televisieprogramma’s. Ook groeide de formatie uit tot een vaste waarde bij gay pride evenementen in zowel binnen als buitenland. Dat jaar maakte Bram en Raf ook bekend dat ze een koppel vormden.

    Foto: Facebook/Bram Bierkens

    Lees meer

Laatste nieuws

Populairste