Grindr beperkt werking van zijn app in Olympisch dorp

Iedereen die in en rond het Olympische dorp op zoek wil gaan naar een homoseksuele relatie moet daarvoor niet op de dating-app Grindr rekenen. Ook nu is het niet mogelijk om te zien wie de app in het Olympische dorp gebruikt. Daarmee wil Grindr voorkomen dat eventuele homoseksuele atleten, die nog in de kast zitten, per ongeluk ge-out worden.

In het Olympische dorp in Parijs verblijven de komende weken bijna 15.000 atleten voor de Olympische Spelen. Volgens de LGBTQ-sportsite Outsports zouden er minstens 144 Olympiërs zijn die zich als LGBTQ+ identificeren. Maar omdat homoseksualiteit in de sport nog steeds een heikel thema is ligt dit aantal waarschijnlijk hoger.

Verschillende gebruikers van Grindr, die hoopten een atleet aan de haak te slaan, melden op sociale media dat de app in en rond het Olympische dorp maar beperkt werkt. Volgens hen is dit om te voorkomen dat atleten ge-out worden en om de Olympiërs te beschermen.

Het is niet de eerste keer dat Grindr tijdens de Olympische Spelen de werking van zijn app beperkt. Dat was ook reeds het geval tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008 en 2022. Ook toen konden atleten de app wel gebruiken om profielen in de buurt van het Olympische dorp te bekijken maar werd hun profiel niet weergegeven aan gebruikers als ze zich in het Olympische dorp bevonden.

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro werden verschillende atleten ge-out toen een reporter van de website ‘The Daily Beast’ de app gebruikte in het Olympische dorp. Het artikel, dat toen voor heel wat ophef zorgde, werd later van de website verwijderd.

Lees ook:  DEZE LGBT+-ATLETEN VERDEDIGEN DE BELGISCHE ROZE EER OP DE OLYMPISCHE SPELEN

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste