Media

 • Voormalige F1-piloot Ralf Schumacher komt uit de kast

  Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft zondag in een bericht op Instagram bekend gemaakt dat hij een mannelijke partner heeft. Op de bijhorend foto kijken hij en zijn Franse partner over het water naar de ondergaande zon.  "Het mooiste in het leven is wanneer je de juiste partner aan je zijde hebt, met wie je alles kunt delen", schrijft de 49-jarige oud-coureur erbij. Met de post op de sociale mediasite komt de Duitser meteen uit de kast en wordt zo een van de weinige homoseksuele piloten die in de F1 aan de slag is/was.

  Ralf Schumacher,de jongere broer van Michael Schumacher, reed van 1997 tot 2007 180 Grand Prixs, waarvan hij er zes won. Hij kwam uit voor de teams Jordan, Williams en Toyota. In 2013 hing hij zijn pilotenhelm aan de haak en ging hij aan de slag als analist.

  Ralf Schumacher was eerder getrouwd met Cora, met wie hij een nu 22-jarige zoon heeft. Die schreef op Instagram dat hij zijn vader steunt: "Ik ben erg blij dat je eindelijk iemand hebt gevonden bij wie je echt op je gemak bent en je veilig voelt. Ik sta 100 procent achter je pap en wens je het allerbeste. Gefeliciteerd."

  Volgens het Duitse blad Bild heeft Schumacher reeds twee jaar een relatie met een Fransman die Etienne heet.

  Foto: Instagram / Wiki Media : Jeroen 9711

  Lees meer
 • Roze Golf houdt het na 42 jaar voor bekeken

  Het Nederlandse radioprogramma en podcast de Roze Golf houdt eind augustus op te bestaan. Dat meldt het programma dat reeds 42 jaar lang een vaste waarde bij onze noorderburen is zelf op hun website. ‘Ik heb het altijd met veel plezier gedaan’, zegt programmamaker Jan-Erik Plettenburg, ‘Maar na 25 jaar vind ik het tijd voor wat anders.’ 

   

  Pletteburg kwam zelf pas in 99 bij het programma dat toen al van 1982 te beluisteren was op Radio Oost in Overijssel. Hij verving toen Eddie Holthuis. Bedenker van het programma Henk Weijschede wilde toen de stekker uit het programma trekken omdat het te hard geëvolueerd was naar een lifestyle programma. ‘Ik vond dat hij het niet kon maken tegenover Eddie om de stekker er uit te trekken. Ik werkte toen bij Radio Oost en bood hem aan de uitzendingen in elk geval voorlopig over te nemen, zodat hij andere programmamakers kon gaan zoeken. Daar is het nooit van gekomen’.Doorheen de jaren kwamen er wel tijdelijk radiomakers, verslaggevers of redacteuren die een tijd lang op vrijwillige basis meewerkten aan het programma. Een laatste poging om medewerkers en geldschieters te vinden draaide op niets uit.Oost, de regionale omroep voor Overijssel, die het programma sinds 1985 faciliteert, heeft ook geen budget om radioprogramma en het daarbij horende  platform voort te zetten. “‘Het doet pijn om de stekker eruit te moeten trekken, want in alle bescheidenheid: in lhbti-kringen kent iedereen de Roze Golf. Niet alleen in Overijssel, maar in heel Nederland”, aldus Jan-Erik Plettenburg.

  Het volledige archief van de Roze Golf wordt overgedragen aan het Nederlandse  Instituut voor Beeld en Geluid.

  Bron/foto: Roze Golf

   

  Lees meer
 • Voorzitster van het Leuvense regenbooghuis overleden

  Trudy Jennes (61), voorzitster van het Leuvense regenbooghuis Unique en performer bij Lords of Acid is maandagavond aan de gevolgen van kanker overleden. Dat melden verschillende bronnen aan Gaylive.

  Na een tournee doorheen de Verenigde Staten werd Trudy vorige maand met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand verergerde zo snel dat ze op 17 juni overgeplaatst werd naar de intensieve zorgen in het UZ Gasthuisberg waar ze in een kunstmatige coma werd gebracht en aan de dialyse werd gehangen. Daar werd toen kanker bij haar vastgesteld en werd in combinatie met de met de kunstmatige coma een intensieve chemokuur opgestart.

  Die leek aan te slaan en Trudy mocht de intensieve zorgen verlaten.

  Maandagavond werd de kanker haar echter fataal. Naast voorzitster van Unique en performer met Lords of Acid was Trudy Jennes ook zeer actief in de Vlaamse kink en fetishgemeenschap. Zo was ze een graag geziene gast op verschillende munches en was ze ook gekend als pup Nino en meesteres en dominant Misses T.

  Foto: Facebook Unique/Lords of Acid

  Lees meer
 • Geen LGBTQ-content meer in Russische Duolingo

  Duolingo, de app waarmee je vreemde talen kunt leren, heeft dan toch toegegeven aan de Russische eisen en alle verwijzingen naar wat Rusland ‘niet-traditionele seksuele relaties’ uit zijn app gehaald. De Russen dreigden ermee om de organisatie achter de app als extremistisch te bestempelen.

  Sinds eind vorig jaar zijn de wetten in Rusland stevig verstrengd en is alles wat als LGBTQ-propaganda wordt bestempeld verboden. De Russische media-waakhond Roskamnadzor had DuoLingo eerder al gewaarschuwd dat de app zich schuldig maakte aan de promotie van alternatieve seksuele relatievormen en LGBTQ-propaganda.

   Duolingo heeft de media-waakhond nu laten weten dat al het omstreden  materiaal dat in Rusland uit de app is gehaald.

  Lees meer
 • Nemo schrijft geschiedenis door controversiële editie van Eurovisie Songfestival te winnen

  Nemo heeft zaterdagavond voor Zwitserland de 68ste editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen met het nummer ‘The Code’. Hen is de eerste non-binaire artiest die het liedjesfestival wint en het is meteen ook de derde overwinning die Zwitserland binnen haalde.

  Deze editie zal om nog meer redenen de geschiedenisboeken in gaan, zij het om minder fraaie. Zo was er de hele kwestie rond de inzending en deelname van Israel en de diskwalificatie van de Nederlander Joost Klein.

  Die kreeg zaterdag te horen dat hij niet mocht deelnemen aan de finale omdat hij een dreigende beweging gemaakt had naar een cameravrouw die hem na de tweede halve finale stond te filmen terwijl er door Joost en zijn entourage meermaals gevraagd zou zijn om dit niet te doen. De Nederlandse omroep Avro/Tros, die Joost Klein naar het Eurovisie Songfestival stuurden, probeerden de EBU nog tevergeefs nog te overtuigen om de diskwalificatie terug te draaien. 

  Voor heel wat Nederlanders en fans van Joost Klein was het onbegrijpelijk dat Klein niet mocht deelnemen hierdoor terwijl Eden Golan, die Israel vertegenwoordigde niet werd uitgesloten. Niet alleen is er de oorlog met Gaza maar zou ook de Israëlische delegatie op sociale media de andere kandidaten bekritiseerd hebben, waaronder de non-binaire artiesten Nemo en  de Ierse inzending Bambi Thug. 

  De act van Eden Golan schoot donderdagavond, na de tweede halve finale, naar de tweede plek bij de bookmakers. Via haar officiële accounts op sociale media riep de staat Israël donderdagavond iedereen op om op de Israëlische inzending te stemmen. Zelfs een billboard op Times Square in New York toonde die boodschap. In de zaal was duidelijk boegeroep te horen toen Eden Golan het podium betrad om haar nummer te brengen. Ook EBU-voorzitter Martin Österdahl kreeg meer dan zijn portie toen hij de punten van Nederland bekend maakte. Die zouden volgens het draaiboek door Nicky de Jager gegeven worden maar zij trok zich, in overleg met Avro/Tros terug. Terwijl de professionele jury,  duidelijk bewust, de Israëlische inzending weinig punten gaven, kreeg de Zwitser Nemo van de meeste landen wel 12 punten. Dat zorgde ervoor de Nemo lange tijd bovenaan de scoretabel stond terwijl Israel lange tijd in het midden van de linkerkolom vertoefde. Dankzij de punten van het publiek kwam Israël een tijdlang bovenaan het scorebord te staan met 375 punten. Uiteindelijk zakte Israel naar de vijfde plaats en moest het nog Frankrijk (446 punten), Oekraïne (453 punten),Croatie (547 punten) en Zwitserland (591 punten) laten voorgaan.

  Daarmee won Nemo met het nummer ‘The Code’, over hun zoektocht naar henzelf, de 68ste editie van het songfestival. Nemo werd in 2016 bekend in hun thuisland nadat een videofilmpje met hen viraal ging. Daarna releasde hen twee EP’s met daarop zeven nummers die in de officiële Zwitserse hitparade terecht kwamen. In 2020 begon hun ook nummers te schrijven voor andere artiesten en bracht hun nook nieuwe nummers uit in het Engels. In hun muziek worden onderwerpen zoals genderidentiteit, mentale gezondheid en de zoektocht naar een eigen plek in de wereld belicht.

  Dit is de uiteindelijke rangschikking van de 68ste editie:

  foto’s: EBU

  Lees meer
 • Dit zijn de twaalf kandidaten die strijden voor tiende titel van Mister Gay Belgium

  Dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA  de “gouden 12” Mr. Gay Belgium-finalisten voor de editie 2024 voorgesteld. Dit jaar wordt het een feesteditie want reeds voor de tiende keer wordt er een mister Gay Belgium verkozen.

  Aan de oproep om de nieuwe Mr. Gay Belgium te worden gaven maar liefst 93 mannen een positief gevolg. Zij verschenen op zaterdag 20 april 2024 voor een professionele jury in het Domein Polderwind in Zuienkerke . Na een reeks uitdagende proeven werden de "gouden 12" finalisten zorgvuldig geselecteerd. 

  De Mister Gay-organisatie gaat voor het tiende jaar op rij op zoek naar een man met uitstraling, een sterke persoonlijkheid en bovenal een ambassadeur, rolmodel die gebeten is door de LGBTQI-thematiek.

  De kandidaten zullen zich gedurende 4 maanden actief inzetten voor en binnen de LGBTQI-gemeenschap met als afsluiter een finale gala dat zal plaatsvinden op zaterdag 24 augustus 2024 in het hart van Antwerpen, PLAY Zuid.

  Om de tiende verjaardag te vieren komt er ook een podcast waarin de tien vorige misters Gay Belgium over hun ervaringen komen vertellen.

  Dit zijn de twaalf finalisten:

   

   

  Lees meer
 • Tv-Tip: Durf te vragen over dragqueens

  Dragqueens zijn helemaal in. Ze verkopen zalen uit en maken bekroonde tv-series zoals de wereldberoemde Amerikaanse show RuPaul’s Drag Race, die ook een Belgische versie kreeg. La Tash, Mauve Lux, Vanessa van Cartier, Puki Harana, Dina Price, Selina Pearl en Faux Katya nemen allemaal plaats op de stoel van Durf te vragen om hun ongezouten antwoorden te geven op gedurfde vragen. Loop jij thuis ook zo rond? Wil je niet gewoon liever een vrouw zijn? Waar blijf je met je penis? 

   Siska leert dansen op hoge hakken bij Mikael of Puki Harana. La Tash nodigt haar uit om te zetelen in de jury bij de voorrondes van de Miss Hessenhuis-verkiezing, een dragqueen-wedstrijd.

  Durf te vragen over Dragqueens: Dinsdag 30 april om 20.45 uur op VRT 1 en VRT MAX.

  Foto: VRT

  Lees meer
 • Voormalig homo-pornoacteur veroordeeld tot 99 jaar cel voor roofmoord op zijn partner

  Voormalig homo-pornoacteurJordan Joplin heeft een gevangenisstraf van 99 jaar jaar gekregen omdat hij zijn partner, de chirurg Dr Eric Garcia, in 2017  vermoordde. Hij had reeds zes jaar een relatie met de chirurg wiens rekeningen hij ook plunderde. 

  In zijn vonnis schrijft rechter Micheal Wolverton in zijn veertigjarige loopbaan nog nooit zo een moord was tegengekomen die zo “"opzettelijke en zorgvuldig gepland was" als de moord op Garcia. Uit de autopsie van het slachtoffer bleek dat hij overleden was aan een overdosis van morfine, methadon, lorazepam en diazepen. Na de moord op zijn partner ging hij op rooftocht doorheen de woning van Garcia en ging er ondermeer van door met een collectie waardevolle munten, horloges en juwelen en een collectie sterke dranken. De waarde van de diefstal bedroeg meer dan 320.000 dollar. Ook schreef hij meer dan 50.000 dollar over van de bankrekening van Garcia naar zijn eigen rekening. De speurders vonden ook een video terug waarop te zien was Garcia bewusteloos was en problemen had om te ademen..

  Tijdens zijn carrière hanteerde Jordan Joplin verschillende namen waaronder Zack (pornostudio Sean Cody), Logan Cruise (Men.com) en Rob Stonebridge (Randy Blue).

  Lees meer
 • Tv-Tip: Durf te vragen over Fetisjisten

  Bronnen beweren dat meer dan de helft van de Vlamingen een fetisj heeft: leer, latex, voeten, je verkleden in hond of pony, vastgeknoopt worden in touwen, naalden … Ze komen allemaal aan bod in deze vierde aflevering van het het nieuwe seizoen van 'Durf te vragen'.

   Amanda, Steven, latexvrouw Vexx, Laura en Sam beantwoorden ongegeneerd heel wat vragen. Word je er seksueel opgewonden van? Waar ligt de grens voor jou? Kan je nog terug naar een leven zonder fetisj? Kan je niet gewoon normaal doen? Siska gaat shoppen met Mister Leather Andy in een fetishwinkel. Samen met Tamara verkent ze de sensuele loft SPNKD in Antwerpen waar mensen hun ultieme erotische fantasieën kunnen beleven en waar Tamara die van haar beleeft met shibari.

  Durf te vragen: Fetisjisten dinsdag 16 april om 20.45 uur op VRT 1 en VRT MAX.

  Foto: VRT

  Lees meer
 • Euphoria-actrice wil af van label van transseksuele actrice

  Actrice Hunter Shafer (25) wil niet langer meer bekend staan als ‘die transseksuele actrice’ en heeft aangekondigd dat ze geen transgender tollen meer zal aanvaarden. Volgens Shafer heeft het  label "transseksuele actrice" zijn glans heeft verloren, ondanks de betekenis ervan binnen de LGBTQ-gemeenschap. Shafer werd vooral bekend als  het transgenderpersonage Jules Vaughn in de serie ‘Euphoria’.

  De actrice deed haar uitspraken in GQ Magazine waar ze deze maand ook de cover steelt.  “Er zijn mij heel veel transrollen aangeboden en ik wil het gewoon niet doen. Ik wil er niet over praten.”  Shafer beseft dat ze de afgelopen jaren, mede door haar rol in Euphoria, is uitgegroeid tot een van de bekendste transgender personen in Hollywood en dat ze een belangrijke bijdrage heeft geleverd die de zichtbaarheid van de transgemeenschap heeft verbeterd. Maar nu wil ze af van het label en gewoon verder gaan als vrouw.

  "Zodra ik het zeg, wordt het opgeblazen," voegde Schafeer toe. "Het duurde even voordat ik dat leerde, en het duurde ook even voordat ik leerde dat ik niet gereduceerd wil worden tot dat, en ik vind het uiteindelijk denigrerend voor mij en wat ik wil doen. Vooral na de middelbare school was ik het zat om erover te praten. Ik heb zo hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, voorbij die echt moeilijke punten in mijn transitie, en nu wil ik gewoon een meisje zijn en eindelijk verdergaan."

  Foto: Harald Krichel, CC BY-SA 4.0  via Wikimedia Commons

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste