Media

 • George Michael krijg muurschilderij van negen meter in Londen

  Pop-icoon George Michael krijgt binnenkort in Londen een eigen negen meter lange muurschildering. Het kunstwerk zal vanaf september te zien zijn in het district Brent. George Michael stierf onverwachts op kerstdag 2016 op 56-jarige leeftijd.

  Het kunstwerk zal getekend worden door Dawn Mellar die de voorbije twintig jaar al krachtige portretten heeft afgeleverd van andere bekende figuren waaronder Koningin Elizabeth II, Karl Lagerfeld, Condoleezza Rice en de homo-iconen Judy Garland en Madonna. De muurschildering viert het leven van de Wham-zanger die in Brent opgroeide.

  Het zal niet de eerste muurschildering zijn van het Britse pop en homo-icoon. George Michael kreeg in 2017 in Australië al een plekje op een muur. Daar werd hij afgebeeld als een jesusfiguur en dat zorgde downunder voor heel wat controverse. Vandalen overschilderde het kunstwerk in 2017 uit protest tegen de uitslag van de verkiezingen waar de openstelling van het homo-huwelijk een thema was. Uit protest tegen de vernieling werden er op de zwarte verf boodschappen van liefde geschreven. Daarna werd de muurschildering gerestaureerd.

  Lees meer
 • Nikkie Tutorials in eigen huis overvallen

  De Nederlandse YouTube-ster Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, is zaterdagmiddag thuis overvallen. Op het ogenblik van de overval was Nikkie samen met haar vriend Dylan thuis in haar woning in Uden. Bij de overval zou er iemand oppervlakkige verwondingen heeft opgelopen. Het is echter niet duidelijk wie gewond werd bij de overval. Via Twitter liet ze weten dat  ze “oké en veilig” zijn. Ze vraagt mensen begrip te hebben dat ze de komende dagen even wat tijd voor zichzelf neemt. 

  Minstens drie daders drongen, volgens de politie, de woning zaterdagmiddag binnen. Daarbij bedreigden ze het koppel en gingen ze er van door met een onbekende buit. De politie is op zoek naar getuigen.

  Eerder dit jaar moest de YouTube-ster gedwongen als transgender uit de kast komen nadat afpersers ermee dreigden om dit voor haar te doen. Ze mocht zelfs over haar gedwongen coming-out gaan getuigen in de talkshow van Ellen Degeneres.

   

  Lees meer
 • Vijf beste Holebikort-films te bekijken via Dalton

  In samenwerking met Dalton.Be en ZED Cinema’s  brengt het Holebifilmfestival een selectie van de HOLEBIKORT kortfilmwedstijd bij jou in de woonkamer. De kortfilmwedstrijd 'Holebikort' haalt al tien jaar de mooiste queerkortfilms uit de hele wereld naar België. Vorig jaar stuurden 190  regisseurs uit 39 landen hun kortfilm in . Die kwamen hoofdzakelijk uit Europa en uit Noord- en Zuid-Amerika. Voor vijf euro kun je online kijken naar de vijf beste  kortfilms uit de afgelopen HOLEBIKORT wedstrijd waaronder de winnaar Cocodrilo van de Spaanse regisseur Jorge Yúdice. 

  Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: “Door de Coronacrisis weten we uiteraard niet goed in welke omstandigheden we ons gaan bevinden in november. Omdat we al 20 jaar een vaste waarde zijn geworden willen we daarom een alternatief kunnen aanbieden voor moest het festival in zijn normale vorm niet kunnen doorgaan.”

  Bedoeling hiermee is om het Holebifilmfestival tot in de woonkamer te krijgen door een compilatie van de beste kortfilms uit alle inzendingen van Holebikort 2019 aan te bieden op 'ZED vanuit je zetel' zodat deze video- on-demand bekeken kan worden. De selectie vind je hier.

   

  De selectie

  - Marguerite - Marianne Farley

  Marguerite is een oude, doodzieke vrouw. Ze krijgt dagelijks hulp van Rachel. Een telefoontje van Rachels vriendin maakt herinneringen in haar los. Snel haalt ze een oud fotoboek van onder het stof. Een subtiele intimistische prent met een meesterlijke vertolking van beide vrouwen.

  Cocodrilo - Jorge Yúdice

  Een jongeman heeft gebroken met zijn ouders en runt nu een drukbezochte videogamesite. De moeder tracht haar verloren zoon terug te winnen door zijn site te bezoeken. Ze heeft daarbij één toverwoord: Cocodrilo!

  Le graffiti - Aurélien Laplace

  Een rustig Frans dorpje wordt opgeschrikt door vandalisme. Een graffititekst op de muur beschuldigt de burgemeester ervan dat hij homoseksuele diensten zou aanbieden aan de plaatselijke arts. Een originele kortfilm met een komische noot!

  Bilder av Leo - Eric Rusch

  Nico's jeugdvriend Leo is stervende. Leo's vrouw nodigt Nico uit voor een laatste bezoek. Zal Nico op de uitnodiging ingaan? Of bewaart hij liever het beeld dat hij van de jonge Leo heeft? De weemoedige sfeer wordt nog versterkt door de prachtige muziek van Purcells opera "Dido en Aeneas".

   

  Lees meer
 • Website Antwerp Pride gehackt bij start van Antwerp Pride

  Donderdag werd in Antwerpen het startschot gegeven voor Antwerp Pride en dat was blijkbaar ook het sein voor hackers om de webstie van Antwerppride.TV aan te vallen en offline te halen. Dat laat de organisatie via Facebook weten. Met man en macht werd er gewerkt om de site op een nieuwe server te zetten en opnieuw beschikbaar te maken voor het publiek.

  De nieuwe site ziet er iets anders uit dan de gehackte site en als back-up werd er ook voor gekozen om een deel van de reportages op YouTube te zetten. Via een redirect kom je uit op de nieuwe site ls je de url Antwerppride.TV intypt.

   

   

  Lees meer
 • Holebifilmfestival komt tot in jouw woonkamer

  Hoewel het zeer onzekere tijden zijn omwille van de Corona, is de kernploeg van het Holebifilmfestival druk in de weer om hun 20e editie in november voor te bereiden. Sinds dit jaar gaat het Holebifilmfestival ook de digitale tour op om het filmfestival tot in jouw woonkamer te brengen.

  In gunstige omstandigheden zal de 20e editie van het Holebifilmfestival plaatsvinden van dinsdag 3 november t.e.m. vrijdag 27 november 2020 op diverse locaties in gans Vlaanderen.

  Zoals de naam al doet vermoeden is het Holebifilmfestival waar het LGBTQ+-zijn centraal staat, maar waarbij ook hetero’s uiteraard van harte welkom zijn.

  Het Holebifilmfestival is stap-voor-stap aan het vernieuwen en moderniseren omdat er enerzijds nood aan is. Het festival zal in deze bijzondere Corona-tijden dan ook voor een stuk de digitale kar opspringen door een samenwerking met 'ZED vanuit je zetel' op Dalton.be aan te gaan.

  Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: “Door de Coronacrisis weten we uiteraard niet goed in welke omstandigheden we ons gaan bevinden in november. Omdat we al 20 jaar een vaste waarde zijn geworden willen we daarom een alternatief kunnen aanbieden voor moest het festival in zijn normale vorm niet kunnen doorgaan.”

  Bedoeling hiermee is om het Holebifilmfestival tot in de woonkamer te krijgen door een compilatie van de beste kortfilms uit alle inzendingen van Holebikort 2019 aan te bieden op 'ZED vanuit je zetel' zodat deze video- on-demand bekeken kan worden.

  Met deze samenwerking wil het Holebifilmfestival ook weer terug meer jeugd aantrekken.

  “Jongeren gaan heel weinig nog naar reguliere bioscoopvoorstellen, maar kijken eerder alles online vanuit hun kamer via diverse video-on-demand-platformen. Door deze samenwerking willen we hen kennis laten maken met het aanbod van het Holebifilmfestival en hopen we hen op die warm te krijgen om toch naar een voorstelling te komen kijken op één van onze locaties.” zegt Jorrit.

  De compilatie van de beste inzendingen uit Holebikort 2019 zal vanaf 8 augustus 2020 te zien zijn op Dalton.be in de premium rubriek ‘ZED vanuit je zetel’ voor slechts vijf euro en zal daarna naar de standaard catalogus van Dalton.be verhuizen. 

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste