Media

 • Eerste Touristico Gaylive Award uitgereikt aan voorzitters Antwerp Pride

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Antwerp Pride in het Modemuseum (Monu) hebben de afscheidnemende voorzitter Bart Abeel en de nieuwe voorzitter Geert Van Praet de Touristico Gaylive Award voor het beste LGBT-evenement van 2022 gekregen. 

  In de december-aflevering van de gezamenlijke podcast van Touristico Gay en Gaylive.be werden de Touristico Gaylive awards gelanceerd. Een maand lang konden de luisteraars stemmen op hun favorieten in vijf verschillende categorieën. In de categorie ‘Beste LGBT-event’ van het jaar waren naast Antwerp Pride ook nog Darklands, The Belgian Pride,de Mister Gay Belgium verkiezing, Bearpride Belgium en het Holebifilmfestival. Iets meer dan 63 procent van de stemmen ging naar Antwerp Pride. De winnaars in de verschillende categorieën werden tijdens de laatste aflevering van de podcast met als thema Darklands bekend gemaakt door Mister Leather Belgium/Europe Andy Walgraef en Jacques Smet van Darklands. (lees verder onder de foto)

  Bijna van meet af aan lag Antwerp Pride in deze categorie aan de leiding. Darklands eindigde op een mooie tweede plaats met 25 procent van de stemmen. Vorig jaar werd Antwerp Pride over het hele weekend (optocht en closing festival) bijgewoond door 180.000 bezoekers voor de vijftiende editie. Het waren meteen ook de eerste ‘normale’ pride na twee gereduceerde corona-versies. Aan de parade namen 65 delegaties waaronder 40 praalwagens deel en dat was meteen ook  de grootste parade ooit. 

   

  De award werd overhandigd door de presentatoren van de Touristico Gaylive Podcast Sven Boutsen en Marc Dirix aan Bart Abeel en Geert Van Praet die de   award in ontvangst namen in naam van het ganse team achter Antwerp Pride. In de komende weken worden ook de andere vier Touristico Gaylive Awards uitgereikt aan de andere winnaars.

  In de categorie ‘Beste Nieuwe Horeca-zaak’ gaat die naar Marie-Antoinette. Ook Pinkie (Jeffrey’s, categorie’Nieuwe partyconcept’),De Crazy bustour (Darklands,categorie ‘beste LGBTQ-getinte toeristische evenement of activiteit’ ) en Armand Everaert (voormalige eigenaar café Strange, Icon-award) mogen in de komende weken hun award verwachten.

  In de gezamenlijke podcast van Touristico Gay en Gaylive.Be krijg je maandelijks een mix voorgeschoteld van nieuws en toeristische tips, afgewisseld met reportages rond een specifiek thema. In recente aflevering wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de komende editie van het Darklands Festival. Je kan hem hieronder beluister of via jouw favoriete podcastprovider.

   

  Lees meer
 • Transgender Infopunt, RainbowAmbassadors en ouders Ihsane Jarfi winnaars Cavaria-Awards

  Naar jaarlijkse gewoonte heeft LGBTI+ organisatie çavaria zijn awards uitgereikt in de Vooruit in Gent. Çavaria deelde drie awards uit tijdens een sprankelende awardshow met hosts Raf Njotea (scenarist, radio1...) en Susan from Grindr (deelnemer Drag Race Belgique): De Diversity Award voor het meest LGBTI+ inclusieve initiatief van bedrijven, scholen, individuen...; de Community Award voor een actie van een van onze lidverenigingen en de Lifetime Achievement Award voor iemand wiens leven in het teken staat van de LGBTI+ strijd.  

  Diversity Award:Transgender Infopunt (TIP) - brochure voor anderstaligen

  TIP ontwikkelde een zorgbrochure die een beknopt overzicht geeft van alle zorgopties in Vlaanderen. Door de stijgende nood aan meer informatie over het trans thema in andere talen, vertaalden ze die ook in zes extra talen. Elke vertaalde brochure werd nagelezen door een native speaker uit de community op genderinclusieve taal.

  ‘De infobrochure voor anderstaligen van Transgender Infopunt zorgt ervoor dat iedereen die aan het begin van een mogelijke transitie staat de juiste informatie vindt ongeacht de taal die ze spreken. We zijn ervan overtuigd dat met dit initiatief meer mensen uit de community zich gezien voelen, geholpen worden en kunnen zijn wie ze willen zijn. En daar draait het om’, zegt Eef Heylighen.  

  Community Award: RainbowAmbassadors – Manifest  

  De RainbowAmbassadors willen ervoor zorgen dat LGBTI+ senioren een mooie toekomst hebben. Daarom stelden ze een Manifest op waarmee ze naar buiten komen. Het Manifest beschrijft de huidige situatie van onze senioren en bevat enkele eisen.
   
  ‘Met hun manifest zetten de RainbowAmbassodors de spotlight op “oudere” LGBTI+ persoon en hun noden. Ze doen daarmee een oproep aan alle overheden om te zorgen voor het mentaal en fysiek welzijn van onze senioren. Voor LGBTI+ senioren is het niet vanzelfsprekend zichzelf te zijn in bv. verzorgingstehuizen waardoor ze op latere leeftijd vaak terug de kast in moeten', zegt Eef Heylighen.

  Lifetime Achievement Award: Hassan en Nancy Jarfi - Fondation Ihsane Jarfi

  De Lifetime Achievement Award gaat dit jaar naar het koppel Hassan en Nancy Jarfi. Vorig jaar was het tien jaar geleden dat zij hun zoon Ihsane verloren. Ihsane werd in 2012 vermoord omdat hij homo was. Zijn moordenaars werden opgepakt en veroordeeld. Voor het eerst in de Belgische geschiedenis werd homofobie als verzwarende omstandigheid ingeroepen. Ihsanes dood wakkerde veel protest aan in ons land en nog steeds vindt er jaarlijks een herdenkingsmars plaats.

  'Zodat we het niet zouden vergeten. Want ook nu is LGBTI+ foob geweld pijnlijk actueel en zijn er nog teveel mensen die hier slachtoffer van worden. De ouders van Ihsane richtten na zijn dood de stichting ‘Fondation Ishane Jarfi’ op om te strijden tegen discriminatie die leidt tot haat en geweld. En dat doen ze tot op de dag van vandaag, altijd met het oog op verbinding. Zij zijn dan ook de terechte winnaars van de Life Time Achievement award 2022 van çavaria',  zo besluit Eef Heylighen. 

  Lees meer
 • Netflix schrapt LGBT-serie Uncoupled

  Netflix heeft na één seizoen de stekker getrokken uit de LGBTQ rom-con serie ‘Uncoupled’ met Neil Patrick Harris en Tuc Watkins. De serie was vanaf 29 juli 2022 bij Netflix te zien maar kon niet echt potten breken. Zo stond hij enkel in de week dat hij uitkwam in de interne top tien van de streaming-gigant. 

  In de serie speelde Neil Patrick Harris een makelaar die op de vijftigste verjaardag van zijn vriend Colin (Tuc Watkins) te horen krijgt dat die na zeventien jaar een punt achter hun relatie zet. Van de ene op het andere moment is hij een veertigjarige vrijgezel in New York die opnieuw moet leren hoe hij moet daten.

   

  Lees meer
 • Gustaph gaat voor België naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool

  Gustaph zal België vertegenwoordigen op het 67ste Eurovisiesongfestival in Liverpool. Met de song ‘Because Of You’ wist hij de kijkers thuis en de jury het meest te overtuigen in de preselectie Eurosong 2023 live vanuit Paleis 12. Gustaph kreeg 121 punten van de vakjury en 157 van het stemmende publiek, in totaal 278 punten.

   

  Gustaph, dat is Stef Caers (42) uit Antwerpen. In de preselectie Eurosong 2023 koos hij voor ‘Because Of You’, een positieve strijdsong over aanvaarding van jezelf en zijn wie je bent. De ‘you’ staat voor je zelfgekozen familie, die je ondersteunt en versterkt in het leven. Dat kan je familie zijn, maar evengoed je beste vriend of je partner. Kortom: alle personen die je in het leven gemaakt hebben tot wie je bent.  

  ‘Because Of You’ is geschreven door Gustaph samen met Jaouad Alloul, ook een queer artiest. De producers zijn van het nummer zijn Gustaph en Willem Vanderstichele. 

  Wie is Gustaph? 

   Gustaph schreef zijn eerste nummer toen hij amper zeven jaar was. Op zijn negentiende scoorde hij een hit met zijn eerste single ‘Gonna Lose You’, een nummer dat hij zelf had geproduceerd en geschreven. Hij won er in 2000 de Zomerhit voor beste debuut mee. Ook internationaal is Gustaphs soulvolle stem gewild. Hij zong zes jaar voor de band Hercules & Love Affair, die in 2006 een wereldhit scoorden met ‘Blind’. 

  Foto: VRT

  Lees meer
 • Sam Bettens te gast in Het Huis op Eén

  Maandagavond is Sam Bettens de vijfde gast van Eric Goens in Het huis. Een openhartige Sam gaat 24 uur lang geen enkel thema uit de weg. Hij is meteen ook de eerste Amerikaan die het huis van programmamaker Eric Goens zal bezoeken want Sam is al meer dan tien jaar genaturaliseerd en is dus naast Belg ook officieel Amerikaan. 

  Tijdens zijn verblijf komen zowel het begin van zijn carrière, zijn familieleven en zijn transitie aanbod. Ook wordt hij geconfronteerd met zijn allereerste optreden. Op 17-jarige leeftijd zong Sam ‘Like the way I do’ van Melissa Etheridge op een free podium met vrienden. Een cassette met de opname belandde bij zanger Rocco Granata, die er lyrisch over was. “Dat is het begin geweest van: misschien moet ik wel zingen”, zegt Sam. 

  Meteen erna schiet Sams carrière als een raket de lucht in. K's Choice verkoopt maar liefst een miljoen albums in de Verenigde Staten. Toch is Sam lange tijd niet echt gelukkig. Pas op zijn 28ste wordt hij voor het eerst verliefd op een vrouw. En pas op zijn 46ste ondergaat hij zijn transitie en past zijn uiterlijk eindelijk bij zijn innerlijk.

   In Het huis is het de gewoonte dat er heel veel wordt teruggegrepen naar jeugdfoto’s, maar voor Sam is dat geen makkelijke opgave. “Ik voel dat het alsmaar lastiger wordt om naar foto’s te kijken, zeker diegene waar ik vrouwelijk op sta”, vertelt Sam. “Maar ik omarm het ook. Het is tenslotte 46 jaar van mijn leven geweest.” En toch wilde Sam als kind zoals zijn moeder worden: een gelukkige huismoeder. “Dat is niet gelukt. Ik ben wel gelukkig, maar geen huisvrouw”, lacht hij.
   

  Aan tafel vertelt Sam openhartig over hoe het was om als trans man met een vrouw en twee geadopteerde kinderen in Tennessee te wonen. “Je hebt conservatieve holen in Amerika, en dan heb je Johnson City, Tennessee”, zegt Eric over de plaats waar Sam en zijn gezin jarenlang woonden. “Wij waren ook altijd de raarste mensen daar”, zegt Sam. “Ik durfde nooit met mijn vrouw hand in hand over straat te lopen. Je voelt aan dat dat niet oké is.”

  Het huis met Sam Bettens: maandag 9 januari om 20.40 uur op Eén.

   Foto: VRT

  Lees meer
 • Black Eyed Peas in Polen onder vuur na optreden met regenboogarmband

  De Amerikaanse popgroep the Black Eyed Peas zijn in Polen in een controverse terechtgekomen omdat ze tijdens het oudejaarsconcert op de Poolse televisie optraden terwijl ze regenboogkleurige armbanden droegen. Verschillende leden en aanhangers van de regerende PiS-partij, waaronder de  minister van justitie Marcin Warchol, uitte hun ongenoegen hierover op sociale media. 

  Vorige week moest de Poolse televisiezender TVP2 plots op zoek naar een vervanger voor hun oudejaarsconcert nadat Melanie C liet weten dat ze niet wilde optreden omdat ze op de hoogte werd gebracht van kwesties die ‘niet in overeenstemming liggen met de gemeenschappen die ze steunt’ 

  Als vervangende act voor de liveshow vanuit Zakopane moest TVP2 maar liefst 1 miljoen euro neerleggen. 8, 3 miljoen kijkers zagen hoe de Black Eyed Peas met regenboogarmbanden het podium beklommen. Zanger will.I.am droeg het nummer ‘Where is the love?” Op aan alle Polen die het afgelopen hun hart hebben geopend en Oekraïense vrouwen en kinderen verwelkomden in hun woning na de inval van Rusland in Oekraïne.Hij droeg het nummer ook op aan iedereen die het afgelopen jaar gehaat is geweest waaronder joden, mensen van Afrikaanse afkomst en de LGBTQ-gemeenschap.

  Zoals verwacht kwam er veel reactie op sociale media op de uitspraak en de regenboogkleurige armbanden.”LGBT promotie op TVP2. Een schande.Dit is niet  de oudejaarsavond van dromen, het is de oudejaarsavond van de degeneratie”, zo schreef Marcin Warchol  van de coalitiepartij ‘United Poland’ op Twitter.

  Hij gebruikte het medium ook om will.i.am te vragen waarom de band optrad in landen die een veel slechter LGBTQ-rapport hebben dan Polen, zoals Qatar en Saoedi-Arabië. Op die manier wilde de minister suggereren dat de Black Eyed Peas hun principes verloochenen als er genoeg geld mee gemoeid is.

  “Het is beter om in zulke landen op te treden en mensen daar te inspireren om een grotere tolerantie te tonen”, zo antwoordde de zanger. “En het geld? Dat is wat ze noemen een muziekcarrière.”

  In een filmpje op Instagram dat hij maakte toen hij van het podium afkwam, anticipeerde de zanger de kritiek op hun optreden in Polen. “Wij zijn de Black Eyed Peas. Dat is Black Eyed P-E-A-S of P-E-A-C-E. We zijn niet de Black Eyed P-I-S.” (Zie video onderaan)

   

   

  Lees meer
 • Melanie C annuleert optreden in Polen

  Melanie C heeft haar concert op oudejaarsavond in Polen geschrapt nadat ze op de hoogte werd gebracht van kwesties die ‘niet in overeenstemming liggen met de gemeenschappen die ze steunt’. De Spice Girl zou aanstaande zaterdag optreden in Zakopane.

  Ze maakte niet bekend welke kwesties aan de basis liggen van haar beslissing maar het nieuws werd door de LGBTQ-gemeenschap op gejuich onthaald. De Poolse autoriteiten en  televisiezender TVP die het concert organiseert kwamen de voorbije jaren onder vuur te liggen over hun standpunten over LGBTQ-rechten.

  Foto: © Raimond Spekking

  Lees meer
 • Cavaria maakt genomineerden voor de Cavaria-Awards bekend

  LGBTQ-belangenvereniging Cavaria heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de ‘çavaria awards’ die volgend jaar worden uitgereikt tijdens Sparkle in de Vooruit in Gent.

  Çavaria deelt drie awards uit. De Diversity Award voor het meest LGBTI+ inclusieve initiatief van bedrijven, scholen, individuen...; de Community Award voor een actie van een van onze lidverenigingen en de Lifetime Achievement Award voor iemand wiens leven in het teken staat van de LGBTI+ strijd.  
   
  'Iedereen kan stemmen voor de Diversity Award. Dit jaar is het de eerste keer dat we het oordeel van het publiek aanvullen met de stem van een jury. Zo voorkomen we dat enkel kandidaten met een groot bereik, veel middelen en/of tijd kans maken om te winnen. Voor de Community Award kunnen enkel onze aangesloten lidverenigingen stemmen. De Lifetime Achievement Award kiezen we zelf', zegt Eef Heylighen van Cavaria.

  Genomineerden Diversity Award:

  Panenka – Taboe   
  Onder het motto ‘je leert elkaar het beste kennen op vakantie’, nodigt Philippe Geubels elke week gasten uit in zijn vakantiehuis in Chiny. In seizoen 2 van Taboe, ging Philippe een week naar de Ardennen met vier mensen van de LGBTI+ community: Jenna, Samuel, Sem en Emmanuelle.  
  Philippe leert hen en hun verhalen kennen, en ontdekt dat er nog steeds veel onbegrip in de naaste omgeving heerst. 

  Bpost -   LGBTI+ op de werkvloer 
  Voor bpost zijn diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie belangrijke waarden en is het omarmen van veilige ruimtes prioriteit nummer één. En dat geldt ook voor de LBGTQIA+ gemeenschap binnen het bedrijf. 

  Transgender Infopunt (TIP) - brochure voor anderstaligen
  TIP ontwikkelde een zorgbrochure die een beknopt overzicht geeft van alle zorgopties in Vlaanderen. Door de stijgende nood aan meer informatie over het trans thema in andere talen, vertaalden ze die ook in zes extra talen. Elke vertaalde brochure werd nagelezen door een native speaker uit de community op genderinclusieve taal.

  Iedereen kan tot  en  met 15 januari op de genomineerden van de Diversity Award stemmen. Stemmen kan hier tot en met 15 januari. 

  Genomineerden Community Award

  Het Roze Huis (Antwerpen) - Zaak Zonder Haat
  Het Roze Huis, Antwerp Pride en Unia werkten samen met kunstenaar Paul Harfleet aan een uniek viooltjessymbool voor het project ‘Zaak Zonder Haat’. Wie dit symbool in Antwerpen ziet bij de ingang van een horecazaak, weet dat iedereen welkom en veilig is in die zaak, los van gender- en seksuele diversiteit.  Om het viooltje te verdienen, moet de horecazaak een e-learning volgen.  

  RainbowAmbassadors – Manifest  
  De RainbowAmbassadors willen ervoor zorgen dat LGBTI+ senioren een mooie toekomst hebben. Daarom stelden ze een Manifest op waarmee ze naar buiten komen. Het Manifest beschrijft de huidige situatie van onze senioren en bevat enkele eisen.

  Wel Jong – Wel Jongerencongres  
  Wel Jong organiseerde het allereerste LGBTQ+ congres voor jongeren en jeugdwerkers van België: het ‘Wel Jongerencongres’ (WJC). Via sport, spel, talk en debat zette ze in op het ontmoeten van andere LGBTQ+ jongeren en partners uit onze community, in een veilige en vertrouwde omgeving. Ook het jeugdwerk kwam aan bod. Jeugdwerkers kregen de kans om elkaar te ontmoeten, te inspireren en (tegen) te spreken tijdens de jeugdwerkdag op het WJC. 

  Lees ook: Dit zijn de genomineerden voor de eerste Touristico Gaylive awards

  Lees meer
 • Close blijft prijzen en nominaties binnen halen

  De film ‘Close’ van Lukas Dhont blijft de ene na de andere filmprijs en nominatie in de wacht slepen. Zo kreeg de opvolger van de film ‘Girl’ dinsdag  de Cavens-award en werd woensdag bekend dat hij ook in de running blijft voor de Oscars.

  Cavens-Award

  De Cavens-Award, de prijs voor de Beste Belgische film van het jaar, wordt ieder jaar uitgereikt door de professionele filmcritici van de Unie van de Filmkritiek (UFK). Dit voorjaar werd 'Close' in Cannes al bekroond met de Grand Prix du Jury. Intussen was Dhonts film ook al te zien op tientallen internationale filmfestivals en won hij nog verschillende andere prijzen.

  Oscars

  Ook blijft ‘Close’ samen met 14 andere films in de running voor een Oscar in de categorie Beste internationale speelfilm. Over een dikke maand, op 24 januari, wordt duidelijk of 'Close' het ook tot de finale shortlist van vijf genomineerden schopt.

  Close gaat over Leo en Remi, 13, vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. Close is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.De film is sinds begin november in de Benelux te zien. In België gingen al bijna 200.000 mensen de film bekijken.

  Lees meer
 • Dit zijn de genomineerden voor de eerste Touristico Gaylive awards

  De LGBTQ-reisblog Touristico Gay en de LGBT-nieuwssite Gaylive.Be gaan voor het eerst een aantal gezamenlijke awards uitreiken. Dat hebben de respectievelijke uitgevers Sven Boutsen en Marc Dirix bekend gemaakt in hun gezamenlijke podcast Touristico Gaylive waar ook de genomineerden  in onthuld werden. Tot en met 2 januari kan er op hen in vijf categorieën gestemd worden.

  Dit zijn de genomineerden:

   1. Nieuwe LGBTQ-partyconcept

   

  Het afgelopen jaar werden er een aantal nieuwe party-concepten gelanceerd.  Wat is volgens jou het beste nieuwe party concept? 

  1. Pinkie (Jeffrey's)

  Pinkie werd voor het eerst georganiseerd tijdens Antwerp Pride. Optredens van verschillende dragqueens werden er gecombineerd met een open terras en goede dansmuziek.

  2. Queerfest (Twilight - Cock)

  De Twilight en hun zusterbar Cock bundelden alle evenementen die ze tijdens de voorbije jaren met Antwerp Pride organiseerden onder de noemer Queerfest. Een heel weekend lang kon je voor de twee cafés genieten van optredens, dragqueens, leuke muziek afgewisseld met activiteiten als een dragbingo en meer.

  3. Crystal Queer (Duplex)

  Dit jaar opende niet enkel de Duplex zijn deuren aan het Antwerpse Hendrik Conscienceplein maar sloten ze Antwerp Pride af met een gezellige open-air party.

  4 Spill the Tea

  De organisatoren van Woodpop en het  Unicorn Festival pakten eerder dit jaar met succes uit met de eerste editie. Onder het motto 'Let's have a kiki' kan je er terecht om niet alleen doorheen de dag te gaan clubben maar ook om te genieten van dragoptredens uit binnen en buitenland

  5. Que Pasa on tour

  Nadat Felipé vorig jaar zijn Que Pasa bar sloot, en in afwachting van de opening van een nieuwe bar. Trok hij het afgelopen jaar met zijn dragqueens 'on tour' en maakte het gezelschap onder meer een geslaagde stop in de Cargo Club (Red&Blue).

  6. La Tash & Friends (Hessenhuis)

  Wie La Tash kent weet dat ze niet op haar mondje gevallen is. Dat bewijst ze op haar wekelijkse party in het Hessenhuis waarop ze het podium deelt met enkele andere dragqueens.

  7. Play On (Random club)

  De Random Club pakte voor het eerst uit met 'Play on' tijdens Antwerp Pride. Een heel week-end lang terecht om non-stop te genieten van de beste deejays uit de LGBTQ-clubscene.


  2:Nieuwste LGBTQ-horecazaak

  Voor deze eerste editie van de TGL-awards beperken we ons tot Antwerpen. Daar gingen een aantal nieuwe horeca-zaken open die uit zaakvoerders hebben die tot de LGBTQ gemeenschap behoren of zich richten op een overwegend LGBTQ clienteel. 

  In deze categorie kan je stemmen op Jeffrey's, Marie Antoinette, Duplex, Italiaans restaurant Il Golosso en de vrouw-vriendelijke bar The Cut.


  3: Beste LGBTQ-evenement

  Jaarlijks worden er in ons land heel wat grotere evenementen georganiseerd die door duizenden bezoekers bij gewoond of gevolgd worden.

  Daar in kunnen natuurlijk de twee grootste prides van ons land niet ontbreken. Zij krijgen het gezelschap van het fetisch festival Darklands en het nog steeds groeiende feestje van de Belgische bear-community. Deze categorie wordt vervolledigd met de jaarlijkse verkiezing van een nieuwe Mister Gay Belgium en het grootste LGBTQ filmfestival van Vlaanderen. 

   

  5:Beste toeristische initiatief

  In deze categorie kun je laten weten wat volgens jou het beste toeristisch getinte evenement was.

  Ook in deze categorie duikt Darklands op met twee tours die in de rand van het fetish festival georganiseerd werden namelijk de city-walk met stadsgids Tanguy en de bus-tour met Ivana. Ook begon het MSK van Gent met een LGBTQ-tour in het museum en kan je in Brussel al enkele jaren terecht voor LGBTQ' getinte toers die georganiseerd worden door L-tour.

   

  5: LGBTQ-icoon

  Geen enkele uitreiking van een award kan zonder zijn eigen 'icon'-award. Dus ook de TGL-awards niet. In deze categorie zetten we personen die een belangrijke rol in de geschiedenis van de LGBTQ-beweging gespeeld hebben en die op een of andere manier (opnieuw) in de belangstelling kwamen.

  Zo is er de voormalige voorzitter van Antwerp Pride Bart Abeel. Hij zette het Antwerpse Pride festival de afgelopen 15 jaar op de internationale kaart als festival dat je niet mag missen. 

  Johanna Pas moest het afgelopen jaar noodgedwongen haar LGBTQ-boekhandel 'Kartonnen Dozen' noodgedwongen sluiten. Dat was eind vorig jaar ook het geval met het oudste gaycafe 'Strange' van Armand Everaert. Postume nominaties zijn er voor Will Ferdy, die als eerste BV uit de kast kwam, en Paul Raedemakers, de oprichter van het GOC Antwerpen.

  Stemmen

  Je kan op de genomineerden in deze categorieën stemmen via deze link of door de QR-code in te scannen op de verschillende foto's in dit artikel of op onze sociale media. Stemmen kan tot 2 januari. De winnaars worden in de volgende aflevering van de Touristico Gaylive bekend gemaakt. 

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste