Media

 • Gulden Spoor voor Luc Appermont

  Luc Appermont krijgt op maandag 11 juli in Hoboken het Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling. De Gulden Sporen worden jaarlijks voor verschillende categorieën uitgereikt aan  personen of instanties  die door hun engagement of prestaties een markant spoor trekken op cultureel, algemeen-maatschappelijk of sociaal-economisch vlak en daarbij een positieve betrokkenheid in de Vlaamse samenleving aan de dag leggen.

  Luc Appermont begon zijn loopbaan in 1969 als student bij Omroep Antwerpen van Radio 2. Gedurende 33 jaar was hij één van de vaste stemmen bij Radio 2 waar hij onder andere het programma ‘De Zoete Inval’ presenteerde. Ook op televisie was hij vaak bij de openbare omroep te zien. Zo presenteerde hij meermaals Eurosong, waar de Vlaamse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival werd gekozen, en verschillende talkshows. In 1990 maakte hij de overstap naar de pas begonnen televisiezender VTM waar hij jaren lang de dagelijkse kennisquiz ‘Waagstuk’ presenteerde.  Doorheen zijn carrière kreeg hij ook verschillende Gouden Ogen (1989, 1991, 1992, 1993, 1994,1995  ) en werd hij  meermaals verkozen tot TV-persoonlijkheid van het jaar (1991, 1994, 1995). In 2015 trouwde hij met zanger Bart Kaëll met wie hij toen al bijna veertig jaar een relatie had die het koppel lange tijd voor de buitenwereld verborgen hielden. Pas in 2010, toen Bart Kaëll als homo uit de kast kwam  in een interview voor  ‘Dag Allemaal’ maakte de zanger bekend dat hij en Luc Appermont al jaren een koppel waren.

  Luc Appermont is niet de enige die in aanloop naar de Vlaamse feestdag van 11 juli een Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling krijgt. Ook dirigent en componist Dirk Brossé en de CEO van Ment TV Marc Hallez krijgen een Gulden Spoor voor hun verwezenlijkingen op cultureel vlak. Gedelegeerd bestuurder van FIT Claire Tillekaerts en ondernemer en durfkapitalist Jürgen Ingels krijgen dan weer respectievelijk de Gulden Spoor voor Maatschappelijke Uitstraling en voor Economische Uitstraling.

  Foto: Facebook/ Bart Kaell

  Lees meer
 • Eerste Portugees LGBT+ muziekfestival geannuleerd

  Als je begin juli van plan was om naar het eerste LGBT+ muziekfestival  in Porto te gaan dan ben je eraan voor de moeite. Het festival  dat van 1 tot 3 juli  in Portugal zou plaats vinden is afgelast.  Op de affiche stonden onder meer optredens van  Iggy Azalea, Melanie C, Beaches, Ludmila, Little Boots, Playa, Favela Lacroix, Tyga, Snap! en Todrick Hall.

  Begin juni werd al bekend dat het festival op een kleinere schaal zou worden georganiseerd. Maar ook dat bleek niet haalbaar te zijn. Maandag verscheen dan de mededeling dat het festival helemaal geannuleerd werd en dat iedereen die al tickets had gekocht zijn geld zou terugkrijgen. De annulatie is ondermeer te wijten aan de tegenvallende ticketverkoop en het feit dat de organisatoren eerder gemaakte afspraken niet nakwamen.

   

  Lees meer
 • Nieuwste Pixar film niet te zien in 14 landen door homo-kus

  Lightyear, de nieuwste film uit de Disney-Pixar stal zal tot nu toe in veertien landen niet worden uitgebracht vanwege een kus tussen twee personages van hetzelfde geslacht. Verwacht wordt dat de film ook hierdoor ook in China niet te zien zal zijn. In ons land is Lightyear vanaf deze week in de bioscopen te zien.

  Lightyear vertelt het verhaal van Buzz Lightyear, een astronaut en de held waarop de speelgoedfiguur uit 'Toy Story' gebaseerd is. Na een jaar voorbereiding leidt hij als gezagvoerder zijn eerste testvlucht en krijgt hij het gezelschap van de robotkat Sox. Buzz gaat een episch avontuur aan wanneer hij met een reusachtige robot, de keizer Zurg, moet afrekenen.

  Volgens het persbureau Reuters zal de film omwille van de homoseksuele kus niet te zien zijn in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedie-Arabië , Egypte, Indonesie, Maleisie, Libanon en verschillende andere arabische landen. Ook China heeft aan Disney gevraagd om de bewuste scene uit de film te halen. Disney heeft echter laten weten dat ze geen veranderingen aan de film zullen aanbrengen. Hierdoor zal hij waarschijnlijk ook later deze maand niet uit komen in China. Disney was wel van plan om in te gaan op het verzoek van de verschillende landen om de kus uit de film te halen maar kwam hierop terug nadat de werknemers op straat kwamen in de nasleep van de onhandige manier waarop Disney de ‘Don’t Say Gay’-wet aanpakte in Florida eerder dit jaar.

  Foto: Disney

   

  Lees meer
 • Riadh Bari gaat het late journaal presenteren

  Journalist Riadh Bahri versterkt tijdens de komende zomermaanden de ploeg van journaalankers van VRT NWS als presentator van het late Journaal op Eén. Riadh (33) werkt sinds 2009 bij VRT, eerst achter de schermen en daarna als verslaggever en journalist.  Presentatie-ervaring  deed hij op met de digitale formats VRT NWS Live en recent #BelRiadh, waar hij samen met experten in gesprek gaat met jongeren over maatschappelijke thema’s die hen bezighouden.

  “Het Journaal maakt al sinds mijn prille kindertijd deel uit van mijn leefwereld", zo laat Riadh Bari weten. "Het was de voorbije jaren een enorm plezier om voor het programma te werken als verslaggever. En nu ik het ook mag presenteren is het niets minder dan een droom die uitkomt. Met heel veel goesting heb ik de afgelopen maanden mee mijn schouders gezet onder de digitale programma’s van VRT NWS en het is een eer om nu ook Het Journaal op Eén aan dat takenpakket toe te voegen.”

  Riadh zal vanaf 28 juni mee het late Journaal presenteren, rond 23 uur op Eén en op VRT NU. Hij combineert dat met zijn andere werk als journalist en als anker van VRT NWS Live en #BelRiadh.

   Foto: VRT

  Lees meer
 • Lukas Dhont mag opnieuw Film Fest Gent openen

  De nieuwste film van Lukas Dhont, Close, mag in oktober de 49ste editie van het Film Fest Gent openen. Vorig weekend nog won Dhont met zijn ontroerende tweede langspeelfilm de prestigieuze Grand Prix op het filmfestival van Cannes. 

  De wereldpremière van Close op het filmfestival van Cannes werd door het publiek  onthaald met een staande ovatie van ruim 15 minuten. De jonge hoofdrolspelers Eden Dambrine en Gustav De Waele waren samen met regisseur Lukas Dhont en een groot deel van de cast en crew aanwezig op de rode loper, waar ze enthousiast ontvangen werden.

  De goede ontvangst van Close werd bekroond met de Grand Prix, een prijs die de film moet delen met Stars at Noon van Claire Denis.

  Na Girl in 2018 levert Dhont  dit jaar opnieuw de openingsfilm voor Film Fest Gent. Close is een diepmenselijke film over een vriendschap tussen twee jongens van dertien en een ondenkbare gebeurtenis die hen uit elkaar drijft. 

   

  Voor Close werkte Lukas Dhont, net als voor zijn debuutfilm Girl in 2018, samen met de co-scenarist van Girl, Angelo Tijssens.

  Lees meer
 • Panic! at the Disco kondigt nieuw album en tournee aan

  'Viva Las Vengeance'. Zo zal het zevende album van Panic! At The Disco gaan heten, dat op 19 augustus verschijnt. Samen met de aankondiging van een nieuw album, kondigt de band ook een nieuwe tournee aan waarmee ze op 28 februari in het Sportpaleis stoppen.

  De gelijknamige uptempo eerste single luidt een nieuw tijdperk in voor Panic! At The Disco. En daar hoort uiteraard ook een nieuwe wereldtournee bij. The Viva Las Vengeance Tour brengt Brendon Urie en zijn band naar 40 concertarena’s in Amerika en Europa.. Tickets voor het concert in Antwerpen zijn vanaf vrijdag 10 juni om 10u beschikbaar

  De meervoudig bekroonde poprock-formatie uit Las Vegas is helemaal terug, vier jaar na de release van hun nummer 1-album ‘Pray For The Wicked’, het album dat ondermeer de monsterhit en ultieme meezinger “High Hopes” voorbracht. Met die plaat losten ze de torenhoge verwachtingen in na hun veelgeprezen vijfde langspeler ‘Death Of A Bachelor’ (2016), die een Grammy nominatie in de wacht sleepte voor ‘Best Rock Album’. Het nummer "House of Memories" van DOAB was toen al een hit van formaat en beleeft momenteel een TikTok-revival met meer dan 2,1 miljard views. Op de golven van rock en poppunk slaagt de band er al jaren in om een steeds breder publiek aan te spreken en de brug te maken tussen verschillende generaties en muziekstijlen. Tussen de vele fans zitten er ook heel wat LGBTQ’s en dat is niet verwonderlijk want in 2018 kwam Brendon Uri als panseksueel uit de kast. Dat jaar doneerde de band ook 1 miljoen dollar aan het  Gay, Lesbian and Straight Education Network (GLSEN) om op die manier hulpbehoevende LGBTQ-jongeren te ondersteunen. Ook voor de The Viva Las Vengeance Tour gaat er per verkocht ticket een euro  naar The Highest Hopes Foundation voor de ondersteuning van non-profit organisaties die zich inzetten voor mensenrechten. 

  Lees meer
 • Gael Leung Chong Wo verkozen tot International Mister Leather

  Gael Leung Chong Wo is  in Chicago verkozen tot International Mister Gay Leather. Gael sleepte tijdens Darklands in 2020 de sjerp van Mister Leather Belgium in de wacht. Door corona werd zijn titel met een jaar verlengd en daardoor kon hij het afgelopen weekend mee doen aan de internationale verkiezing in Chicago.

  In Chicago moest hij het voor de prestigieuze titel opnemen tegen 59 andere kandidaten uit de hele wereld. Gael Leung Chong Wo krijgt met de Amerikanen Duke en David Spivey,  twee voormalige Mister Mid-Atlantic Leathers als zijn twee ere-heren. Alistair LeatherHiraeth (foto) werd verkozen tot International Mister Bootblack.

  De nieuwe Mister Leather International is vader van twee volwassen kinderen en baat samen met zijn vriend een eigen zaak uit die ze samen begonnen na het aflopen van zijn opleiding als architect in Gent. Gaël  ontdekte zijn liefde voor de leatherscene enkele jaren geleden. Je ziet hem meestal dan ook op Instagram volledig in een zwarte lederen outfit . Met zijn online aanwezigheid staat hij niet alleen in contact met de leatherscene maar haalt hij ook inspiratie en helpt hij mensen die nog steeds worstelen met hun fetisch identiteit. 

  Gaël is ook een actief lid van MSC-Belgium en de ontwerper van hun eerste MSC-Belgium T-shirts.

  Omdat hij in Vlaanderen opgroeide in een gezin met een Franssprekende moeder en een Chinees-Mauritaanse vader vertegenwoordigd hij diversiteit en vecht hij tegen het discrimineren en marginaliseren van minderheden. Vorig jaar was hij één van de gezichten tijdens het Trail of Stories parcours van Antwerp Pride. (Zie video hieronder)

  Lees ook: Gael Leung Chong Wo Is de nieuwe Mister Leather Belgium

  Foto: Mister Gay Leather International

  Lees meer
 • 'Soldiers of Love' opgenomen in Eregallerij van Radio2

  “Soldiers of Love”, de hit waarmee Liliane Saint-Pierre in 1987 ons land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, is woensdag toegevoegd aan de Eregallerij van Radio 2. De zangeres uit Diest zingt ‘Soldiers of Love’ nog steeds tijdens elk optreden en het nummer is ook uitgegroeid tot het lijflied van de Belgische LGBTQ- gemeenschap. Het nummer stond reeds meerdere keren boven aan in de Homo Top 100.

  Dit jaar viert ‘Soldiers of Love’ dus zijn 35-ste verjaardag. Ze schreef het nummer helemaal zelf en haalde haar inspiratie ervoor uit het journaal.  "Ik zag vanuit mijn zetel hoe het één en al ellende was in de wereld”, zo zei Lilliane Saint-Pierre in een interview bij Radio2. "Een nieuwe dag, een nieuw schandaal": ik had mijn begin en ik was vertrokken", aldus de zangeres. "Daarna kwam "soldiers of love", en is de rest van het nummer eruit gerold. En helaas is het 35 jaar later nog actueel."

  ‘Soldiers of Love’ is overigens niet het enige nummer dat in de Eregallerij wordt opgenomen. Ook ‘Het kan niet zijn' van Will Tura is net als  Soulsister en Wouter Van Belle opgenomen in de prestigieuze lijst .

  Foto: VRT

   

  Lees meer
 • Heartstopper nog minstens twee seizoenen op Netflix

  Goed nieuws voor de fans van de serie Heartstopper op Netflix. De streaminggigant heeft aangekondigd dat er van de serie, die gebaseerd is op de webcomic en graphic novel van Alice Oseman, nog twee seizoenen gemaakt worden.

   

  De serie is sinds april op Netflix te zien en staat sindsdien in de top tien in maar liefst 54 landen. Heartstopper krijgt ook goede kritieken. Zo krijgt de serie maar liefst een score van 100 procent van de critici op Rotten Tomatoes.

  Lees meer
 • TrinXX lanceert hun eerste single 'Dare to be different'

  Vrijdag lanceert TrinXX hun eerste singel ‘Dare to be different’ in de Red&Blue te Antwerpen. De afgelopen weken doken Dylan Duck, Raf Van Puymbroeck en Bert van Compernolle de platenstudio in om het nummer op te nemen. Het nummer zal ook gebruikt worden in de dansvideo’s die de heren op hoge hakken posten op ondermeer hun TikTok kanaal.

  “Een paar maand geleden hebben we besloten om iets te doen met onze passie en onze boodschap die we de wereld willen insturen”, zo laat Raf Van Puymbroek weten.

  De heren staan bekend voor hun dansacts op hoge hakken en voor hun boodschap dat  ook mannen hoge hakken mogen dragen. Zo zijn ze vaste waarden op verschillende prides (waaronder die van Brussel aanstaande zaterdag) en waren ze ook al te zien in de talentenjachten 'Belgium Got Talent' en 'Holland Got Talent'. De keuze om een eigen nummer op te nemen waarin ze hun boodschap konden verwerken was dan ook snel genomen.

  “We hebben dat met het team besproken en dachten waarom niet. Twee van de drie kunnen redelijk zingen. We dachten we hebben alle talent in huis en we doen eens goed zot.”

  ‘Dare tot be different’ is een poppy dancenummer geworden en zal ondermeer opduiken in de acts en video's van TrinXX. “Het is echt wel het nummer waarop gedanst kan worden met een leuk ritme.”

  De officiële voorstelling is gepland vrijdagavond in de Antwerpse Cargo-club (Red&Blue).

   

  Beluister het volledige interview dat we met Raf hadden in onze nieuwste podcast.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste