Media

 • Geen gratie voor Joe Exotic

  Ondanks het feit dat hij de afgelopen maanden bij de uitgaande president Donald Trump erop had aangedrongen om hem gratie te verlenen staat de naam van Joe Exotic niet op de lijst van 143 namen die op het laatste moment nog gepardonneerd worden.

  ‘Tiger King’Joe Exotic,wiens echte naam Joseph Maldonado-Passage is zit momenteel een celstraf van 22 jaar uit voor dierenmishandeling, het overtreden van de regels voor wildparken, en het plannen van een moord op de rivaliserende dierenparkhoudster Carole Baskin. 

  In zijn gratieaanvraag die hij in september overmaakte aan het Witte Huis stond te lezen dat hij 'opzij gezet en door anderen verraden was'. Het team van Joe Exotic waren er zo zeker van dat hij een pardon zou krijgen dat ze voor hem reeds een limousine voorzien hadden om hem in de gevangenis op te halen. Normaal. gezien komt Joe Exotic in aanmerking om in 2037 vrij te komen, maar zijn advocaten zeggen dat hij dit waarschijnlijk omwille van zijn zwakke gezondheid niet meer zal meemaken.

  Gratie voor 143 Trump-getrouwen

  Op zijn laatste dag als Amerikaanse president heeft Donald Trump gratie gegeven aan 143 voormalige getrouwen en trouwe bondgenoten. De bekendste naam op die lijst is die van Steve Bannon (67), een van de mensen die Trump aan de zege hielp in 2016. Hij was ook één van de belangrijkste adviseurs van de president in het Witte Huis, maar werd in augustus 2017 ontslagen nadat hij beschuldigd werd van het verduisteren van miljoenen die bestemd waren voor de bouw van een muur op de grens met Mexico.

  Donald Trump, zijn familie, of zijn advocaat Rudy Giuliani staan niet op die lijst. De president zou het advies hebben gekregen om dat niet te doen, omdat gratie als een schuldbekentenis zou gezien kunnen worden.

  Lees meer
 • Andre van Duin geopereerd voor darmkanker

  De Nederlandse komiek André van Duin (73) is vorige week in Amsterdam in het geheim geopereerd aan darmkanker. De operatie is goed gegaan en de komiek en Heel Holland Bakt-presentator is inmiddels weer thuis. Vorige zomer ontdekte de komiek dat er iets mis was. "ik stond op van de wc en je kijkt dan wel eens achterom. Daar zag ik een pluimpje bloed en daardoor ging bij mij een alarmbelletje rinkelen. En vervolgens bij mijn huisarts ook."

  Van Duin bleek een tumor te hebben in zijn dikke darm en moest daarom geopereerd worden. Voor dat die operatie kon plaatsvinden moest de Nederlander wel vier chemo-behandelingen ondergaan.  De afgelopen maanden vertelde Van Duin zo weinig mogelijk mensen over zijn ziekte. "Ik heb graag dat mensen om me moeten lachen en niet dat ze, wanneer ze me zien, meteen denken: 'Ach goss, zijn man dood, zijn vriendin Corrie van Gorp en nu zelf ook nog kanker'. Dan word je zo'n zielige, ouwe komiek.""De paar mensen die het moesten regelen wisten wel waarom er wel eens een dag gewisseld werd, maar de meesten niet. Die dachten hooguit: weer alles omgooien?"

  Van Duin bleef tijdens de behandelingen werken. Zo presenteerde hij 'gewoon' Heel Holland Bakt.

  Precies een jaar geleden verloor André zijn man Martin Elferink (55) aan botkanker.

   

   

   

  Lees meer
 • LGBT-gezinnen gezocht voor nieuw televisieprogramma.

  Voor een nieuw televisieprogramma dat binnenkort te zien is, is het productiehuis Zodiak op zoek naar leuke gezinnen die de uitdaging willen aangaan om zich onder te dompelen in de levensstijl en het huishouden van een andere familie. Daarbij worden ook enkele regenbooggezinnen gezocht. Misschien helpt jouw levensstijl en manier van opvoeden een ander gezin verder op weg, of misschien steek je er zelf iets van op! Sowieso een geweldig avontuur voor het hele gezin! Ben je nieuwsgierig? Het productiehuis is alvast op zoek naar de leukste mama’s en/of papa’s, met enthousiaste kids. Meer info krijg je door een e-mail te sturen naar brambierkens@zodiakbelgium.com

  Lees meer
 • Video: Eerste beelden van nieuwe seizoen van dertigers!

  Binnen enkele weken komt de populaire serie 'Dertigers' terug op het scherm. In een nieuwe trailer krijgen we alvast een voorproefje van wat de bende allemaal te wachten staat. Eén ding is zeker de vriendschap van de groep zwaar op de proef gesteld en er staat een huwelijk op de planning.

  Saartje heeft Pieter gedumpt en is zonder veel uitleg naar Londen vertrokken. De hele groep, en zeker Pieter, begrijpt er niets van. Maar dan duikt Saartje opeens op in Antwerpen. Kan ze de reden van haar plotse vertrek geheimhouden en zo haar afspraak met An nakomen?

  Tinne en Bart hebben beslist om uit elkaar te gaan, maar net dan ontdekt Tinne dat ze zwanger is. Zal dit hun beslissing beïnvloeden? Alex en Elias daarentegen staan sterker dan ooit. Hun trouwfeest komt eraan, maar door de onverwachte zwangerschap van Tinne steekt hun kinderwens steeds feller de kop op. Nora en Hans groeien steeds meer naar elkaar toe, maar toch lijkt Nora te twijfelen. Zal het leeftijdsverschil tussen hen een eeuwige spelbreker blijven?

  En Eén heeft meteen goed nieuws voor alle fans: dit seizoen zal niet het laatste zijn, want het net werkt momenteel aan het vierde seizoen van Dertigers.

  Lees meer
 • L'Homo verschijnt voorlopig niet meer

  Het Nederlandse LGBT-tijdschrift L’Homo verschijnt voorlopig niet meer. Het tijdschrift werd één keer per jaar uitgegeven door het Nederlandse blad Linda en bereikte de afgelopen jaren steeds minder lezers 'voor de belangrijke boodschap die het magazine uitdraagt'.

  Het blad kan in de toekomst mogelijk nog verschijnen op regelmatige basis als er een bijzondere aanleiding voor is.

  L’Homo verscheen tot in 2020 elf jaar lang eens per jaar. Omwille van de coronapandemie verscheen er vorig jaar geen editie. De onthulling van de coverfoto’s zorgden in die elf jaar regelmatig voor ophef.  De Nederlandse presentator Arie Boomsma stond in  2009 als eerste bekende Nederlander op de cover. Dit werd hem destijds niet in dank afgenomen door zijn werkgever, de EO. De presentator werd drie maanden geschorst en vertrok vervolgens bij de omroep.

  In 2012 stonden de Nederlandse acteurs Tygo Gernandt en Thijs Römer  zoenend op de cover van het blad. Jan Versteegh en Tim Hofman deden dit in 2016 nog eens over.

  Om het tijdperk van elf jaar L’Homo af te sluiten komt er in samenwerking met Mendo en Kosmos Uitgevers een boek uit. ‘L’Homo Le Book’ verschijnt op 17 mei ter gelegenheid van de internationale dag tegen homofobie.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste