Media

 • Karl Vannieuwkerke: "UEFA, breng je reclamespots in de realiteit"

  Dinsdagavond heeft ook Sporza-presentator Karl Vannieuwkerke gepleit om de Allianz Arena in de regenboogkleuren te zetten voor de match tussen Duitsland en Hongarije. De UEFA verbood dat na een oproep van de gemeenteraad van München. "Breng je reclamespots in de realiteit", luidt het. 

  De gemeenteraad van München had opgeroepen om de arena in de regenboogarena te zetten nadat Hongarije vorige week een anti-LGBT wet had goedgekeurd. De UEFA verbood dit echter omdat de organisatie 'politiek neutraal' wil zijn. De organisatie pleitte onlangs nog dat het EK inclusief ging zijn en bracht die boodschap ook in enkele reclamespots op social media. In 2019 deed UEFA ook met die boodschap mee aan de Canal Pride in Amsterdam. (lees verder onder de foto)

  "Hoe onnozel kan je eigenlijk zijn, UEFA?", zo begon Karl Vannieuwkerke zijn rubriek 'Het moment van Karl'

   "Ondertussen hebben jullie - volledig terecht - heel Europa op jullie dak gekregen. Het is een beslissing  die niet te begrijpen is als je ziet met welke spots jullie uitpakken."

   "Intussen zijn er clubs die solidair zijn met de Duitsers. Onder andere Hertha Berlijn, Wolfsburg en de Gentse Ghelamco Arena hebben zich in de regenboogkleuren gezet. De burgemeester van München heeft zelfs gevraagd om de hele stad te kleuren als een regenboog voor de match tussen Duitsland en Hongarije."

  "Dat is de reactie die jullie hebben uitgelokt, UEFA. Breng jullie spots verdorie in de realiteit in plaats van ze als platte marketingspots te gebruiken."

  Bron: VRT

   

   

  Lees meer
 • Xavier Taveirne stopt met In de Ochtend

   

  Xavier Taveirne stopt met het actualiteitenprogramma 'De Ochtend' op Radio1. Dat kondigde hij vrijdag op Radio 1 aan. Hij gaat zich bij Het Journaal op Laat concentreren, dat vanaf woensdag 30 augustus weer van start gaat. In zijn plaats komt Leen De Witte De Ochtend versterken. Na jaren verslaggeving in de Wetstraat en over de Europese Unie zal Leen om de week de luisteraars van Radio 1 door de ochtendactualiteit gidsen, samen met sterkhouder Benedikte Coussement. De andere week zijn Benedikte en Ruth Joos nog altijd een duo.

  Xavier Taveirne: "In de ideale wereld was ik De Ochtend en Laat blijven combineren, maar de spreidstand is na drie jaar onhoudbaar geworden, zeker nu Laat een eigen identiteit heeft gekregen. Dus ja, ik ben wat droevig vandaag, radio is en blijft mijn grote liefde, dus dit is natuurlijk maar een tijdelijk afscheid. (lacht)"

  Lees meer
 • Wensouders gezocht voor reeks over co-ouderschap

  Momenteel wordt er door een Vlaams productiehuis gewerkt aan een reeks over bewust co-ouderschap. Het wordt een integere televisiereeks met als achterliggende reden het opentrekken van de conversatie rond meerouderschap / co-ouderschap en nieuwe gezinsvormen. In de reeks worden wensouders (zowel singles als koppels) gevolgd en begeleidt die co-ouderschap overwegen. Daarom zijn de redacteurs  op zoek naar wensouders die kinderen willen adopteren en lanceerden ze de volgende oproep.

  Voor een tv-programma zijn we op zoek naar singles of koppels die voor de vervulling van hun kinderwens denken aan intentioneel co-ouderschap / co-parenting. Een nieuwe gezinsvorm waarin twee of meerdere co-ouders de zorg en opvoeding voor hun kind delen, zonder dat er sprake is van een klassieke romantische man-vrouwrelatie.  

   

  Herken je jezelf hierin en ben je op zoek naar een geschikte co-ouder? 

  Vind je niet meteen de juiste ondersteuning en informatie? 

  Wil je graag begeleiding door experts in dit traject?

   

  Ben of ken je een gezin die reeds gekozen heeft voor deze gezinsvorm?

   

  Laat ons iets weten via lore.van.herp@dpgmedia.be voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

   

   

  Lees meer
 • Cath Luyten maakt roadtrip met Benny Claessens van 700 kilometer

  Iedere week trekt Cath Luyten erop uit met iemand die haar intrigeert. Deze week kruipt ze in 'Buurman wat doet u nu' in de auto met acteur Benny Claessens voor een roadtrip.

  Benny Claessens leerden we begin jaren 2000 kennen als de jonge, zonderlinge en zwaarlijvige broer van Bart De Pauw in Het Geslacht De Pauw. Bijna twintig jaar later blijkt Benny een groot en gevierd theateracteur in Duitsland, terwijl hij bij ons het kleine scherm heroverde met zijn glansrol in Albatros. Cath treft Benny op een turbulent kruispunt in z’n leven. Na een pijnlijke relatiebreuk woont hij terug onder moeders vleugels op Linkeroever. Op de overlijdensdatum van zijn vader helpt Cath hem verhuizen naar Berlijn, waar hij met een aantal grote premières op de planning definitief een eigen appartementje zal betrekken. Een roadtrip van zo'n 700 kilometer, het volstaat bijna voor het levensverhaal van Benny Claessens. 

  Buurman, wat doet u nu?:  woensdag 9 juni om 20.35 uur op Eén.

   

  Lees meer
 • Hongaarse nieuwszender valt kinderboekjes met een regenboogfamilie aan

  De Hongaarse nieuwszender HirTv heeft in een veertig minuten durend programma twee kinderboeken van schrijver Lawrence Schimel en illustratrice Elina Braslina waarin een LGBT-thema zit aangevallen. Bij ons zijn de twee kinderboeken als ‘Klaarwakker’ en ‘Bedtijd’ vertaald en uitgegeven door de Antwerpse boekhandel en uitgeverij Kartonnen Dozen.

  In Klaarwakker en Bedtijd is het “verschil” niet de kern van het verhaal. Deze verhaaltjes spelen zich af op een doorsnee ochtend en een doorsnee avond in een gezin met twee papa’s en een hond, of twee mama’s, een zusje en een poes. Zo krijgen kinderen holebi-gezinnen te zien die leuke avonturen beleven zonder dat het onderwerp geproblematiseerd wordt.

  De twee gekartonneerde kinderboeken werden onlangs ook in het Hongaars vertaald en daar uitgebracht. Aanvankelijk kregen de twee boekjes redelijk goede reviews in de pers. “De eerste tv-aandacht was zeer positief. Ook in andere media waren er goede reacties”, zo laat Lawrence Schimel weten in een reactie op Facebook. Daarbij verwijst hij ondermeer naar een positief artikel dat in het Hongaarse magazine Könyves verscheen.

  De Hongaarse nieuwszender HirTV had echter geen goed woord over voor de twee boekjes. “Ze hebben maar liefst veertig minuten besteed om ons boekje aan te vallen”, zo schrijft Laurence Schimel op Facebook.

  Tijdens de uitzending werden de boekjes aangegrepen om LGBT-famillies en bij uitbreiding de volledige LGBTQ-gemeenschap aan te vallen. In de studio zaten naast presentatrice Marianne Dobos  ook nog sekspsychologe Edit Rusz, actrice Mónika Vásári en journaliste Zsuzsa Máté.

  Volgens de sekspsychologe schiet het  boekje zijn doel voorbij omdat het geschreven is voor kinderen die nog niet het niveau hebben bereikt waarop hun psychoseksuele ontwikkeling is begonnen. “Voor hen is het een prentenboek, een ansichtkaart of wat dan ook, dus je krijgt ze nog niet. Als de ouders het ter hand nemen, kan het nog geen invloed  uitoefenen over hoe het kind denkt over een klassiek gezinsmodel.”

  Actrice Monika Vasari voegde daar aan toe dat het kinderen die in een regenbooggezin opgroeien ook beschadigd worden als ze met inhoud van de twee kinderboekjes geconfronteerd worden. “Kinderen die opgroeien en behandeld worden als kinderen die opgroeien in een hetero-gezin, zullen vroeg voor een gemeenschap moeten kiezen waar ze aan veel meer vooroordelen worden blootgesteld.”

  “Het boek suggereert dat het een volkomen natuurlijke en normale opstelling is tussen twee vaders en twee moeders.”, zo merkte journaliste Zsuzsa Máthé op. ”Dat is volledig in strijd is met de natuurwetten, ook al staan ze los van de schepping, want dat is gewoon zo als een kind kan worden geboren uit een relatie tussen een man en een vrouw.” In de rest van de show wisselden gasten van gedachten over de vraag of het waar is dat steeds meer jonge mensen beweren lid te zijn van de LGBTQ-gemeenschap, en of de heteroseksuele lobby  te zwak is.

   

  Lees ook: Uitgeverij Kartonnen Dozen komt met kartonboekjes met twee mama's en papa's

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste