Media

 • Queen en Adam Lambert eren zorgverstrekkers in nieuwe versie van We are the Champions

  Queen en Adam Lambert hebben een nieuwe  versie van hun legendarische hit "We Are the Champions" vanuit hun respectievelijke woningen in Londen en Los Angeles opgenomen. De opbrengst van het nummer gaat naar een speciaal fonds van de Wereldgezondheidsorganisatie. Met dit fonds kunnen medische uitrustingen, testkits en opleidingen voor zorgverstrekkers over de hele wereld worden gekocht en voorzien.

  De nieuwe versie van de klassieker kwam er tijdens een online jam-sessie waarin Brian May, Roger Taylor en Adam Lambert het nummer speelden. Halfweg veranderde Adam Lambert de tekst ‘we are the champions’ in ‘you are the champions’.  Fans die de jam-sessie online zagen waren enthousiast en riepen de Queen leden op om deze versie uit te brengen. 

  De bijhorende videoclip werd samengesteld met beelden die de drie leden zelf maakten met hun telefoon, beelden van lege pleinen wereldwijd en beelden van zorgverstrekkers. De nieuwe versie is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

   

   

   

  Lees meer
 • Tom De Cock neemt afscheid van MNM

  Tom De Cock kondigde donderdagavond aan dat hij begin juni stopt als MNM-dj."Het broeide al een tijdje en tijdens de coronaquarantaine is het pas echt doorgedrongen: het is tijd voor een ander tempo en andere prioriteiten," zo zegt hij ook in een aankondigingsfilmpje. "Ik heb genoten van elk moment bij MNM, maar het is mooi geweest na acht jaar avondspits. Ik heb nog zoveel andere plannen en dromen. Schrijven, televisie maken, president van de aarde worden,... maar vooral mijn dochter eens zelf van school kunnen halen nu ze naar het eerste leerjaar gaat. Ik wil haar van heel dichtbij zien opgroeien, voor ze zo oud is dat het awkward wordt."

  Tom zette twaalf jaar geleden zijn eerste stappen in de ether bij Radio Donna. Een jaar later richtte hij mee de gloednieuwe zender MNM op, waar hij meteen opviel in het rebelse De Cock Late Night. Sinds 2012 staat hij aan het roer van het avondspitsblok Planeet De Cock. Maar dat was lang niet het enige project waarvoor hij zich bij MNM smeet:"De voorbije twaalf jaar bij MNM waren geen rollercoaster maar een eindeloos pretpark. Die apenjaren in De Cock Late Night, tien Strafste Scholen, zes Marathonradio’s, een handvol Warmste Weken, honderden kleine en grote uitzendingen over de meest uiteenlopende onderwerpen, net geen duizend keer Planeet De Cock in de avondspits... Ik kan onmogelijk genoeg merci zeggen aan iedereen die dat mee mogelijk heeft gemaakt."

  Nethoofd Annemie Gulickx, MNM en de VRT willen Tom uit de grond van hun hart bedanken voor wat hij voor MNM gedaan en betekend heeft. Als drijvende kracht achter belangrijke acties zoals De Strafste School en Marathonradio was hij onmisbaar. Het is dan ook met veel spijt én trots dat MNM afscheid neemt van Tom: "Het vertrek van Tom voelt aan als het einde van een tijdperk. Toen ik in 2009 bij MNM begon, was dat als producer van De Cock Late Night, het licht geflipte avondprogramma van Tom De Cock. Toen was het al duidelijk dat Tom nog veel spraakmakende dingen zou doen. Hij was niet alleen de voorbije acht jaar host van zijn eigen Planeet De Cock, hij loodste de MNM-luisteraars ook meerdere keren door de verkiezingen en de examens. Hij ging tien keer op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen en Brussel. En dat is dan nog maar een fractie van wat hij voor MNM heeft betekend. Ik wil Tom heel erg bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de leukste zender van de wereld en ik wens hem veel succes met alle avonturen die volgen. Het zal niet meer op MNM zijn, maar we gaan nog veel van hem horen." 

  Ook Tom kijkt met veel warmte terug op zijn lange carrière bij MNM: "Het gaat lang duren voor ik hier overheen ben. Ik ga de moordende deadlines niet missen, maar die microfoon, dat hier-en-nu van elke dag radio maken. Mijn luisteraars meenemen naar festivals en wereldsterren, maar ook naar verwerking en gezond verstand na 22 maart, naar uitleg bij verkiezingen of gewoon naar een goed boek. Ik ben in élk gehucht van het land geweest met een micro, als het moest met een politie-escorte, een tank of een helikopter. Ik stond in de studio van MNM toen ik vader werd. Ik heb alle tractorkleuren vanbuiten geleerd. Ik heb huwelijken tussen luisteraars gearrangeerd en bijgewoond. Er zijn katten en kalfjes naar mij genoemd. Het was, kortom, een avontuur dat ik voor geen geld ter wereld had willen missen."

  De laatste uitzending van Planeet De Cock valt op donderdag 4 juni. De laatste vijf weken als MNM-dj zal Tom nog een bucketlist afwerken met dingen die hij altijd al ’s wilde doen op de radio, maar die er tot nog toe niet van kwamen waaronder 'met zoveel mogelijk tractors rijden','een president interviewen, 'een andere Tom De Cock ontmoeten', 'radio maken vanuit een vrachtwagen' en 'bellen met Billie Joe Armstrong van Green Day (Toms favoriete band)'.

   

  Lees meer
 • Pet Shop Boys verschuiven concert naar volgend jaar

  Het concert dat de Pet Shop Boys op 5 mei in Vorst Nationaal zouden geven wordt door het coronavirus verplaatst naar donderdag 13 mei 2021. Dat laten Neil Tannant en Chris Lowe weten op hun Facebookpagina.  De twee zouden begin mei met hun Dreamworld tour een stop maken in  ons land maar zien zich nu genoodzaakt om dat met een jaar uit te stellen.

  De heren hebben begin dit jaar ook met Hotspot een nieuwe plaat uitgebracht die  voornamelijk werd geschreven en opgenomen in Berlijn. Het is hun derde album  dat  door Stuart Price werd geproduceerd. 

   

  Lees meer
 • Rotterdam wil ook volgend jaar Eurovisiesongfestival organiseren

  Rotterdam wil ook volgend jaar gaststad zijn voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde het voorstel goed. Het Rotterdamse schepencollege had de gemeenteraad gevraagd 6,7 miljoen euro uit de algemene middelen beschikbaar te stellen. Dit bedrag bestaat uit reeds gemaakte kosten, waaronder de aankleding van de stad en de huur en beveiliging van evenementenhal Ahoy, dat niet door de verzekering wordt gedekt en niet kan worden doorgeschoven naar volgend jaar. 

  "De EBU, de omroepen en Ahoy kunnen ervan op aan dat Rotterdam in 2021 alsnog gaststad is. Voor ons staat voorop dat we er een feest van en voor iedereen van kunnen maken. De afgelopen tijd is hard gewerkt en wat dat betreft, staan we klaar om de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival in 2021 in onze stad te verwelkomen", aldus schepen van Cultuur Said Kasmi. Wel zegt hij alternatieve scenario' s te ontwikkelen voor het geval het coronavirus tegen die tijd de mogelijkheden nog steeds beperkt.

   

  De bal ligt nu bij het EBU dat officieel het laatste woord heeft waar het Eurosongfestival volgend jaar zal plaats vinden. In een eerdere mededeling liet de European Bradcasting Union weten dat er reeds gesprekken waren hierover met het stadsbestuur van Rotterdam en de Nederlandse omroepen NOS, NPO, AVROTROS die instaan voor de organisatie van het liedjesfestijn. De kandidaten moeten wel nieuwe nummers insturen. 

  LEES OOK: CORONAVIRUS: Eurovisie Songfestival in Rotterdam afgelast

  Lees meer
 • Schrijfster Fleur Pierets wordt ambassadeur van Lumi

  Schrijfster, LGBTQ-activiste en curator van het Antwerp Queer Arts Festival Fleur Pierets is de nieuwe ambassadeur voor Lumi, de voormalige Holebifoon. Dat maken zowel Pierets als Cavaria bekend.

  Fleur Pierets is kunstenaar, schrijver en LGBTQ-activist. Ze werkte 7 jaar lang samen met haar vrouw Julian P. Boom als kunstenaarsduo. Als statement wilden ze in alle landen trouwen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf echter na het vierde ja-woord. Çavaria eerde het koppel met een Lifetime Achievement Award. Nu wordt Fleur het nieuwe gezicht van Lumi, de opvang- en infolijn voor al wie vragen heeft over gender en seksuele voorkeur.

  “Ik zocht een manier om mijn activisme in te zetten in het hier en nu”, licht Pierets toe. “Uit mijn gesprekken met mede-activisten bleef de nood aan communicatie en informatie naar boven komen. Laat dat nu net zijn wat Lumi doet: luisteren en informeren. Ik hoop dat ik meer mensen kan helpen de weg naar Lumi te vinden.”

  Luisterend oor

  De vrijwilligers van Lumi staan klaar voor wie nood heeft aan een luisterend oor, voor wie op zoek is naar zichzelf, voor wie het even allemaal niet meer ziet zitten. “In tijden als deze is dat meer dan ooit belangrijk”, legt Pierets uit. “Holebi’s en transgender personen zijn extra kwetsbaar als het aankomt op mentale gezondheid. De zelfmoordcijfers zijn torenhoog. Dat mogen we niet aanvaarden. Weten dat je ergens terecht kan met je verhaal, je gevoelens en twijfels, is essentieel.”

  Verdubbeling chatcapaciteit

  Lumi verdubbelde onlangs de chatcapaciteit om de toevloed aan oproepen aan te kunnen. “Wie voor de coronacrisis al donkere gedachten had, zit daar nu alleen mee in quarantaine. Jongeren die in een onveilige thuissituatie leven omwille van hun genderidentiteit of seksuele oriëntatie kunnen nergens meer heen. Wat ons nu overkomt, ligt buiten onze macht, maar we kunnen wél kiezen hoe we hierop reageren. Hoe we ons hier menselijk rond organiseren. We moeten zorgdragen voor elkaar”, besluit Pierets.

  Roos Van Acker

  Pierets vervoegt Roos Van Acker als ambassadeur van Lumi. Van Acker presenteert onder meer de jaarlijkse award showSPARKLE waar de Çavaria Awards worden uitgereikt.

  Lumi staat klaar voor wie nood heeft aan een gesprek. Chatten kan op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 21.30 uur. Op maandag en woensdag is Lumi ook telefonisch bereikbaar op het gratis nummer 0800 99 533. Mailen kan altijd naar vragen@lumi.be.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste