Media

 • Karolien Debecker pakt uit met podcastreeks en radioprogramma Wijs

  Het leven is wijs, dus we kunnen er veel van leren. Vanaf volgende week verzamelt Karolien Debecker alle levenswijsheden van Radio 2-luisteraars in een gloednieuw radioprogramma: Wijs. Maar iedereen kan vanaf vandaag al luisteren naar de podcast. "Hoe vaak hoor ik mensen zeggen: hadden we dát maar geleerd op school", zo vertelt Karolien Debecker. "Van opvoeding tot relaties, tot omgaan met jezelf. In Wijs komt het allemaal aan bod. Ik kijk ernaar uit om 's avonds weer radio te maken met luisteraars. En om elkaar te inspireren."

   

  Podcast

  Hoe overleef je een scheiding? Een affaire? Of een lange relatie? Karolien Debecker zocht het uit in Wijs, de podcast. Een driedelige reeks, specifiek over relaties, vol inspiratie voor het leven. De leuke en minder leuke momenten. Joke Devynck deelt haar inzichten na haar scheiding. Saskia De Coster praat openhartig over hoe ze zichzelf beter leerde kennen na een affaire. En Luc Appermont en Bart Kaëll onthullen hun geheimen voor een lange relatie. Karolien luistert samen met seksuologe Sybille Van Weehaeghe naar alle verhalen. Samen zorgen ze voor duiding en extra ervaringen.

  Radioprogramma

  In Wijs, het radioprogramma, bespreekt Karolien vanaf dinsdag 10 november alles wat kan helpen om krachtiger in het leven te staan, aan de hand van verrijkende ervaringen van luisteraars en ervaringsdeskundigen.

  Wijs, de podcast: vanaf nu te beluisteren via de app van Radio 2, op radio2.be of via een favoriete podcast-app.

  Wijs, het radioprogramma: vanaf dinsdag 10 november elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur op Radio 2.

  Lees meer
 • Filmjournalist Ward Verrijcken (47) overleden

  VRT NWS-journalist en filmreporter Ward Verrijcken is overleden op 47-jarige leeftijd. Dat meldt VRTNWS. Ward Verrijcken maakte ook verschillende jaren deel uit van de jury van de filmwedstrijd Holebikort.

  Ward Verrijcken werd geboren op 16 juli 1973. Hij studeerde Germaanse talen aan de KUB en de KU Leuven en ging later aan de slag bij Het Laatste Nieuws en het tijdschrijft Bonanza van Woestijnvis. Daarna trok hij naar de VRT waar hij als filmreporter bij "De rode loper" werkte. Toen dat programma in 2011 eindigde, werd hij de vaste filmjournalist van VRT NWS. Hij maakte reportages voor "Het Journaal", lichtte films toe voor radionieuws en -duiding en schreef voorts analyses en filmtips voor vrtnws.be.

  Tijdens zijn carrière ontmoette hij tal van grote filmsterren en andere beroemdheden uit binnen- en buitenland zoals Robert De Niro, Meryl Streep, George Clooney, Oprah Winfrey, Justin Timberlake en Madonna. 

  De VRT-nieuwsdienst reageert geschokt op het overlijden van Ward Verrijcken. "Ward was voor de VRT ‘onze man’ op de rode loper, in de filmzalen, voor de interviews met de internationale en Vlaamse filmsterren...",zo staat te lezen in het persbericht dat de openbare omroep uit stuurde. "Altijd was hij voor tv, radio en online meteen bereid om een filmtip te geven of een anekdote te delen. We gaan Ward heel hard missen. We wensen zijn familie en dierbaren heel veel sterkte.

  CEO Frederik Delaplace drukt namens de hele VRT zijn medeleven uit: “De medewerkers van de VRT zijn erg geschrokken van het overlijden van hun dierbare collega Ward Verrijcken. Ward was voor ons niet alleen filmkenner; hij was een warme en geliefde collega, een luisterend oor, een enthousiaste mens. Het is onwezenlijk dat hij er niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega’s die zwaar aangeslagen zijn.”

  foto en bron: Vrt Nws

  Lees meer
 • Fakkeltheater brengt musical Lelies tot in de huiskamer

  De cultuurhuizen hebben dan hun deuren wel opnieuw moeten sluiten maar dat weerhoudt sommigen niet om cultuur tot bij hun toeschouwers te brengen. Dit weekend streamt het Fakkeltheater de musical Lelies van Judas TheaterProducties uit 2015.

  Schrijver Allard Blom, Componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseerden zich op het toneelstuk "Les Feluettes" van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. Een groep gevangenen o.l.v. de oude Simon Doucet voeren een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit in een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang, onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Het is een passioneel verhaal met als kernthema's het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen. Deze thema’s maken het stuk, tijdloos en tegelijk razend actueel.

  Wereldwijd was dit toneelstuk van Bouchard te zien in meer dan 40 landen. In 1996 verfilmde de Canadese regisseur John Greysn het scenario. De film won verschillende prijzen, waaronder een Genie Award voor 'Beste Film'. In 2011 maakte Judas Theaterproducties er een succesrijke musical van die in 2012 ook vijf Vlaamse musicalprijzen kreeg.

  In 2015 werd de musical hernomen met een live orkest onder begeleiding van Robert Groslot. Judas TheaterProducties kon toen ook rekenen op de ongewijzigde cast van de vorige reeks van opvoeringen: Hans Peter Janssen, Door Van Boeckel, Timo Descamps, Matthew Michel, Leendert De Vis, Ara Halici, Sebastien De Smet,  Laurenz Hoorelbeke en Ivo Chundro zijn opnieuw van de partij.

  Wie de musical nog een keer met muzikale begeleiding van Robert Groslot en zijn symfonisch orkest Il Novecento wil zien kan dat dus via het Fakkeltheater. Tickets kosten 15 euro. Daarmee krijg je toegang tot de captatie die van de voorstelling van 21 en 22 oktober 2015  in de Stadsschouwburg van Antwerpen werd gemaakt. De captatie zal van 30 oktober tot 1 november bekeken kunnen worden op een beveiligd You-Tube kanaal.

  Bekijk hieronder onze reportage over de reeks opvoeringen in 2011 van de musical Lelies.

  L

  Lees meer
 • Video: Liefde voor Muziek-artiesten halen porselein boven voor Rode Neuzen-dag

  Vorige week raakte bekend dat alle artiesten van het voorbije seizoen een unieke Liefde voor Muziek-aflevering hebben opgenomen voor Rode Neuzen Dag 2020. Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings waren er maar wat graag bij. Ondertussen is de eerste song bekend en dat is Porselein. 

  Het is een nummer om jongeren een hart onder de riem te steken. En bij enkele meisjes en jongens gebeurde dat ook letterlijk, want zij waren erbij tijdens de opnames.

  “Het groepsnummer moest natuurlijk een cover zijn - want daar draait het programma nu eenmaal om”, steekt Regi van wal. Na wat zoeken kwamen de makers van het programma uit bij het liedje 'Porselein'. Een nummer dat de Liefde voor Muziek-band onder leiding van Jeroen Swinnen, samen met Regi in een nieuw jasje stak. “De tekst van Porselein beschrijft perfect waar Rode Neuzen Dag om draait”, verduidelijkt Jeroen, “ en dat vanaf de eerste zinnen al: In het diepste van mijn ziel, ben ik eenzaam en fragiel. Maar ik staar de wereld aan als een winnaar.”

  (lees verder na de video)

  “Het is een nummer dat hoop geeft en verbinding ook. De laatste zin van het liedje is: wie is net als ik van porselein? Dat vat het goed samen. Je bent niet alleen”, vertelt Regi. De tekst lieten de twee ongemoeid maar er ligt wel meer contrast in de melodie. “Het refrein hebben we wat meer intimiteit gegeven”, gaat Jeroen verder, “om dan te komen tot dat hoopgevende van de ‘Regi-sound’. Het wordt zo een echte meezinger.”

  Het is niet de eerste keer dat de hit van Yasmine vanonder het stof wordt gehaald. Porselein werd al eens gecoverd voor de serie #LikeMe op Ketnet. Dat het nummer nu voor Rode Neuzen Dag een derde leven krijgt, vindt Stefaan Fernande, de originele schrijver van het nummer, meer dan prima. “We weten allemaal wat er met Yasmine gebeurd is. Dat een nummer van haar nu kan helpen om de veerkracht van jongeren te versterken - daar kan ik alleen maar blij om zijn. Je hoeft je namelijk niet altijd stoerder voor te doen dan je eigenlijk bent; soms red je het gewoon niet alleen."  verduidelijkt Stefaan Fernande. “Toen 'Porselein' uitkwam in de nineties zat mentaal welzijn nog veel meer in de taboesfeer dan nu. Niet lekker in je vel zitten werd gezien als aanstellerij of, erger nog, als een teken van zwakte. Nu beseffen we gelukkig steeds meer dat je zwakke punten erkennen net je kracht kan zijn. We zijn tenslotte allemaal een beetje van porselein.”

  Lees meer
 • Koeienboer Tristan gaat voluit voor Lucas

  Na Bart en Céline vorige week mocht ook de Limburgse koeienboer Tristan zijn keuze maken in Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home. De Limburgse koeienboer Tristan sprak eerder al zijn gevoelens uit voor Lucas, al werden die nog niet meteen beantwoord. Desondanks koos hij voluit voor de 22-jarige Nederlander, die bereid is zich nu helemaal open te stellen voor de liefde nu hij ‘vrij spel’ heeft en mee mag op romantische trip naar een luxehotel dicht bij huis.

  In Sint-Gillis-Waas werd het een moeilijke keuze voor perenboer David. Hij twijfelde tot het laatste moment. “Sarah heb ik altijd heel goed aangevoeld en Rebecca bloeit nu helemaal open en laat echt zien wat ze voelt voor mij”. Toch is het de 32-jarige chemisch procesoperator Sarah die zijn hart iets sneller laat slaan en stuurde David Rebecca met toch wat spijt in het hart huiswaarts. Sarah en David mogen nu nog enkele dagen samen genieten in een romantische setting. Kan de liefde daar bloeien?

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste