Media

  • Nominaties voor de tweede Touristico Gaylive Awards bekend gemaakt

    Voor het tweede jaar op rij reiken de LGBTQ-websites Touristico Gay en Gaylive.Be hun Awards uit. De genomineerden in de zes categorieën werden bekend gemaakt in de nieuwe aflevering van hun gezamenlijke podcast die vanaf vandaag te beluisteren is via de meeste podcastaanbieders. Dit jaar worden er awards uitgereikt in zes categorieën.

    Tot begin september konden de luisteraars van de podcast en de bezoekers van de beide nieuwssites hun favorieten in vijf categorieën doorgeven.   (LGBTQ Horecazaak, Belgisch LGBTQ-evenement, Buitenlands LGBTQ-evenement, Toeristisch evenement en LGBTQ-Partyconcept). Een kleine tachtigtal respondenten gaven hun favoriete horecazaak en/of evenement op.  De winnaars van vorig jaar konden niet meer genomineerd worden in de categorie waarin ze wonnen. (Antwerp Pride (Belgisch evenement), Marie-Antoinette (LGBTQ horeca-zaak), Pinkies (Party concept), Ivana's crazy bustour (Toeristisch evenement)). Presentatoren Marc Dirix en Sven Boutsen keken voor de LGBTQ-Icon Award naar de actualiteit van het bijna afgelopen jaar en kozen daaruit de vijf genomineerden voor de TGLPDCST Icon Award.

    De genomineerden in de zes categorieën vind je hier beneden. Stemmen kan tot 20 december op deze site

     

    TGLPDCST Award LGBTQ-Horecazaak

    In deze categorie zijn tien horeca-zaken die zich voornamelijk richten op de queergemeenschap genomineerd.

    • Jeffrey’s Antwerpen
    • Maskara  Borsbeek
    • Twilight Antwerpen 
    • DeLux Antwerpen 
    • Random Antwerpen
    • La Reserve Brussel
    • Le Baroque Brussel
    • StammBar Brussel
    • Hessenhuis Antwerpen
    • Le Belgica Brussel

    TGLPDCST AWARD: LGBTQ Belgisch evenement

    Bearpride Brussel

    De jaarlijkse verkiezing van Mister Bear Belgium in Brussel gaat niet alleen gepaard met de mister verkiezing maar tijdens de week worden ook heel wat workshops gegeven waar body-positivity centraal staan.  Eind september wordt er opnieuw een nieuwe mister bear Belgium gekozen.

    Darklands

    Darklands is de jaarlijkse hoogmis voor alle fetish en kinkliefhebbers. De afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid van enkel een leerevenement naar een meerdaags evenement dat ook aandacht heeft voor opkomende kinks als puppyplay en abdl. 

    Unicorn Festival

    Unicorn Festival is een tweedaags muziekfestival dat zichzelf als uniek en open minded bestempeld. Tijdens het festival wordt je getrakteerd op de beste electronic dancemuziek, kunst en veel meer. De missie van de organisatoren is om openheid en vriendelijkheid terug in de maatschappij te brengen.

    Belgian & European Pride

    Vanaf dit jaar transformeerde de Belgian Pride in Brussel zich tot de Belgian & European Pride. Dit jaar onderging de pride in brussel een hele metamorfose met het opnieuw toelaten van praalwagens en meerdere podia verspreidt over de hele binnenstad.

    Miss Travestie Belgie

    Sinds 2021 wordt er jaarlijks een nieuwe Miss travestie gekozen. De verkiezing heeft de afgelopen jaren aan visibiliteit gewonnen en ook de kwaliteit van de deelnemers en de winnaars is de laatste paar jaar zeer hard toegenomen.

     TGLPDCST AWARD: Buitenlands LGBTQ-Evenement

    Roze Zaterdag Goes

    De Roze zaterdag is een jaarlijks feest dat de visibiliteit van de Nederlandse queergemeenschap telkens in een andere stad in de kijker zet. Dit jaar werd de Roze Zaterdag voor het eerst georganiseerd in de provincie Zeeland en de christelijke gemeente Goes. Hoe het daar aan toe ging dat hebben we enkele afleveringen terug uitgebreid besproken 

    Pride Amsterdam

    Dit jaar bestond de Pride in Amsterdam 25 jaar en het is al lang niet meer enkel de Canal Pride. In de week voor die botenparade werd er dit jaar maar liefst 300 verschillende activiteiten georganiseerd waaronder ook een Queer Walk, verschillende tentoonstellingen en natuurlijk heel wat party’s doorheen heel Amsterdam

    Milkshake Festival

    Milkshake is de moeder van de inclusieve festivals.Het evenement in het Westerpark van Amsterdam werd in 2012 voor de eerste keer georganiseerd en heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht op de LGBTI+ community en sympathisanten in Nederland, maar ook ver buiten de eigen landsgrenzen.

    Roze Maandag Tilburg

    Nog zo een mainstay uit Nederland is De Roze Maandag in Tilburg. De jaarlijkse kermis van Tilburg wordt een keer per jaar ondergedompeld in een roos bad en wordt dan overspoeld door queers van zowel heel Nederland maar ook door heel wat Belgen

    Gay Pride CSD Keulen

    Keulen kun je makkelijk de Gay Capital van Duitsland noemen. Elk jaar is er dan ook een schitterende gay parade in het eerste weekend van juli. Tijdens het eerste festival in 1991 kwamen er nog maar 3000 bezoekers. Nu komen er bijna een miljoen mensen naar Keulen voor deze gebeurtenis.

    Folsom Europe/ Berlin

    De iets meer kinkere queers zakken dan weer ieder jaar begin september af naar Berlijn voor Folsom Europe. Hiervoor gingen onze oosterburen in 2004 de mosterd halen bij de Folsom Street Fair in San Francisco maar het evenement zou volgens de kenners al lang beter zijn dan zijn Amerikaanse tegenhanger en wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste bijeenkomsten voor de leder en fetishscene van Europa.

    TGLPDCST Award: LGBTQ Toeristisch evenement

    Bearcarnival Maspalomas

    Wat Folsom is voor de leer en  fetish community is Bearcarnival voor de Bearcommunity. Tijdens bearcarnival worden op tien dagen tijd bijna 60 evenementen georganiseerd met natuurlijk parties maar ook tours, shows, sportevenementen en bootuitstappen. Ook de jaarlijkse carnavalsoptocht met beren in allerlei outfits lokt ieder jaar duizenden toeristen Maspalomas. 

    La demence cruise

    Wie niet genoeg krijgt van de maandelijkse La demence parties in Brussel kan een keer per jaar een overdosis krijgen met La Demence Cruise. Duizenden homo’s feesten dan niet alleen op een boot in de Middellandse Zee maar trekken er dan ook op uit met verschillende excursies. Dit jaar werd er vanuit Ravenna vertrokken en werd er naar Albanië,Griekenland, Malta en Sicilië gevaren.

    LGBTQ+ and the MSK collection (Gent)

    Gent pakte vorig jaar uit met een LGBTQ-tour doorheen hun museum en momenteel zou deze tour een van hun meest geboekte tours zijn. 

    LGBTQ+ tour KMSKA

    Voor een soortgelijke tour kun je vanaf deze zomer ook terecht in het heropende museum voor schone Kunsten in Antwerpen. 

    Kazerne Dossin Homo’s en lesbiennes in nazi Europa

    In Kazerne Dossin kun je nog tot 10 december terecht voor de tijdelijke tentoonstelling ‘Homo’s en lesbiennes in Nazi-Europa’. De van oorsprong Franse expo, die samengesteld werd door Mémorial de la Shoah, werd voor ons land geactualiseerd en aangevuld met materiaal dat betrekking heeft op de vervolging van homo’s en lesbiennes in België en Nederland. 

    TGLPDCST Award : LGBTQ Partyconcept

    Padam

    T-dance voor gays and friends dat nu al meer dan tien jaar bestaat. Duikt op in verschillende plaatsen in Antwerpen. Feestje van liefde en vriendschap in een open atmosfeer.

    Woodpop

    Staat voor liefde, vrede en popmuziek in een tolerante en openminded atmosfeer. Gaat door in Antwerpen brussel

    Queerfest

    Het jaarlijkse feestje tijdens Antwerp Pride van cafe twilight en De Cock. Met dit jaar onder meer Terrazza en Roof of Love.

    La Demence

    La Demence is een party  voor gays, dat sinds begin jaren negentig maandelijks in Brussel plaatsvindt. La Demence trekt veel buitenlandse bezoekers en organiseert daarnaast een jaarlijkse cruisevakantie.

    La Tash & Friends

    Wekelijks party-concept van showqueen La Tash in het Hessenhuis waar ze collega uitnodigt voor optredens en spelletjes.

    TGLPDCST LGBTQ- Icon Award

    Voorvechters van het homohuwelijk

    Dit jaar bestaat het homo-huwelijk precies twintig jaar. Het kwam er in 2003 na een lange strijd van verschillende activisten van ondermeer de Federatie Werkgroepen homoseksualiteit, het huidige Cavaria en heel wat politieke medestanders over de verschillende partijen heen. Deze nominatie is een eerbetoon aan het werk dat zij toen verricht hebben.

    Andy Walgraef (Mister Leather Belgium & Europe 2022)

    In 2022 werd hij zowel verkozen als Mister Leather Belgium en Mister Leather Europe en zijn missie bestond eruit om alle fetischcommunities dichter bij elkaar te brengen. De afgelopen twee jaar was hij het gezicht van de Belgische en Europese leathercommunity en bij de volgende editie van Darklands organiseert hij de eerste Mister Fetish World verkiezing.

    Bram Bierkens (Mister Gay Belgium)

    Al tien jaar lang gaat hij op zoek naar een ambassadeur voor ons land die ook de Belgische gaycommunity met succes vertegenwoordigd op Europees vlak. Zijn verkiezing diende als inspiratiebron voor andere soortgelijke verkiezingen.

    Geert Buytaert (owner the Boots)

    Sinds 1983 is de Boots the place to be in Antwerpen voor de Belgische leathercomunity en sinds september 2004 is Geert Buytaert de eigenaar van deze iconische club

     

    Transgender Infopunt (Joz Motmans en team)

    In 2013 startte dr. Joz Motmans samen met prof. dr. Guy T'Sjoen het Transgender Infopunt op. Het TIP werd ondergebracht in het UZ Gent, en groeide uit tot een neutrale instantie die toegankelijk is voor iedereen met vragen over het transgenderthema. Ondertussen is Joz Motmans niet langer de coördinator van het TIP, maar werd hij coördinator van het Centrum voor Seksuologie en Gender, UZ Gent. Dit jaar blaast het TIP 10 kaarsjes uit en dat is reden genoeg om Joz Motmans en het ganse TIP team te nomineren voor onze icon-award.

     

    Stemmen kan tot 20 december.

     

    Lees meer
  • Le président du CD&V, Sammy Mahdi, remporte l'émission drag 'Make up Your Mind

    Le président du CD&V, Sammy Mahdi, a remporté vendredi soir le spectacle drag 'Make up Your Mind'. Dans l'émission de VTM, cinq célébrités flamandes se sont transformées en drag queens. Sous le regard approbateur d'un jury drag de cinq personnes dirigé par Vanessa Van Cartier, les cinq drag queens novices devaient prouver leurs compétences dans différentes manches, tandis que les membres du panel Natalia, Bart Appeltans, Julie Van den Steen et Ruth Beeckmans devaient deviner l'identité réelle des nouvelles drag queens. Il ne pouvait y en avoir qu'une meilleure, et c'était Cindy Envy, l'alter ego de Sammy Mahdi. "C'était une aventure incroyable. Je ne porte pas tous les jours des talons de 20 cm. C'était vraiment difficile, mais surtout très amusant. Il faut juste se lancer et espérer ne pas tomber."

    Outre Sammy Mahdi, Christoff, Freek Braeckman, Maarten Vancoillie, Francesco Planckaert et Jan Mulder ont également enfilé des talons hauts et une robe glamour pour l'occasion.

    Ils avaient tous une bonne raison de participer à 'Make up Your Mind', même si cela les sortait complètement de leur zone de confort.

    "La raison pour laquelle je participe a tout à voir avec les temps dans lesquels nous vivons", a déclaré Cindy Envy (Sammy Mahdi). "Ce que nous avons fait est tout simplement interdit dans un état aux États-Unis. Dans de nombreux pays européens aussi, la question est souvent posée de savoir si les gens peuvent porter cela ou s'ils peuvent être amoureux de quelqu'un du même sexe. Beaucoup de droits que nous avons aujourd'hui nous semblent évidents, mais ils ne le sont pas. Il faut continuer à mener ce combat et si je peux le faire en talons de 20 cm, je le fais avec grand plaisir."

    foto: VTM

     

    Lees meer
  • CD&V-voorzitter Sammy Mahdi wint dragprogramma 'Make up Your Mind'

    CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft vrijdagavond de drag-spel show ‘Make up Your Mind’ gewonnen. In het VTM-programma lieten vijf bekende Vlamingen zich transformeren tot dragqueen. Onder het goedkeurende oog van een vijfkoppige dragjury onder leiding van Vanessa Van Cartier moesten de vijf rookie-dragqueens zich in verschillende rondes bewijzen terwijl panelleden Natalia,Bart Appeltans,Julie Van den Steen en Ruth Beeckmans de ware identiteit moesten raden van de nieuwe dragqueens. Er kon er maar één de beste zijn en dat werd Cindy Envy, het alter-ego van Sammy Mahdi. “Het was een ongelofelijk avontuur. Ik sta niet iedere dag op hakken van 20 cm. Dat was echt pittig, maar vooral heel plezant om te doen. Je moet je er gewoon in smijten en hopen dat je niet valt.”

    Naast Sammy Mahdi deden ook  Christoff, Freek Braeckman, Maarten Vancoillie, Francesco Planckaert én Jan Mulder voor de gelegenheid de hoge hakken en een glamourjurk aan.

    Een voor een hadden ze een goede reden om aan ‘Make up Your Mind’ mee te doen ook al lag dat mijlenver uit hun comfortzone.

    “Dat ik hieraan meedoe heeft alles te maken met de tijden waar we vandaag in leven”, zo vertelde Cindy Envy (Sammy Mahdi). “Wat we nu hebben gedaan is in een staat in de Verenigde Staten gewoon verboden. Ook in veel Europese landen wordt vaker de vraag gesteld of mensen dit wel mogen dragen en of je verliefd mag zijn op iemand van hetzelfde geslacht. Vele rechten die we vandaag hebben, lijken voor ons vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Je moet die strijd blijven voeren en als ik die kan voeren op hakken van 20 cm, dan doe ik dat met veel plezier.” 

    Ook Madonna Starling (charmezanger Christoff), had een goede reden om mee te doen aan de eenmalige dragshow. ““Dit was zo leuk om te doen, fantastisch! Ik was ongelofelijk zenuwachtig, maar eens het publiek er is dan ga je de volle 100%. Dit programma is ver weg van mijn comfortzone, dus daar heb ik heel even over moeten twijfelen. Maar als kind ben ik van mijn vijftiende hard gepest op school. Ik heb mezelf heel lang onder de radar gehouden en hoop dat er vandaag veel mensen zijn die daar durven voor uitkomen. Het is niet aan je omgeving of je familie om je te belemmeren. Kom ervoor uit, wees wie je bent. Je hebt maar één leven, leef het gewoon.”

    VTM-journaal anker Freek Braeckman oefende zijn danspasjes op hoge hakken dan weer in de nieuwsstudio van VTM. “Ik heb mij echt geamuseerd en hoop dat mensen dat gezien hebben. Maar ik deed ook mee met een reden. Ik vind het fantastisch om mijn kinderen te laten opgroeien in een wereld waarin mensen zich durven boos maken over bijvoorbeeld armoede, honger en klimaatproblemen. Maar er zijn mensen die zich boos maken op iemand omwille van wie die is, wat die wil dragen, op wie die verliefd wil zijn. Daarom wil ik dit doen. Er zijn ongetwijfeld mensen thuis die denken: wat doet die onnozelaar van het nieuws met een pruik en een jurk? Dan denk ik: daarom sta ik hier.”

    Voetbalanalist Jan Mulder had in eerste instantie nee gezegd om als mysterie-queen de Gouden Pump aan de winnaar te overhandigen. Toen de programmamakers hem opnieuw contacteerden zei hij toch ja en kroop hij in de huid van de witte queen. “Ik wilde eerst niet meedoen, want dit is natuurlijk niks voor mij. Maar toen belden ze na drie weken terug en in die tijd had ik vreselijke artikelen gelezen over bespugen en beschimpen van de drag queens in Nederland. Ik las die kranten en vond het zo erg, om nog maar te zwijgen van hoe die mensen behandeld worden in Amerika of Italië. Ik vind het eigenlijk een vrolijke kunst. Zelfs ik ben al een soort Picasso-hoofd, na drie uur schmink. Maar behalve dat wil ik solidair zijn. Eén keer in mijn leven stel ik een daad. Leve de drag queens!”

    Ook de echte dragqueens die tijdens het programma een beperkte rol hadden in het programma als professioneel jury kijken tevreden terug op ‘Make Up Your Mind’. “Ondanks de aanvankelijke golf van negativiteit rond de aankondiging van het programma, zijn we erin geslaagd om het tij te keren en zoveel liefde te verspreiden’; zp schreef jury-voorzitster Vanessa Van Cartier op haar Facebook-pagina. “De hoeveelheid liefde en mooie berichten die we hebben ontvangen is overweldigend! De steun die we hebben gekregen is onbeschrijfelijk! Maar wat nog meer geweldig is, is het aantal mensen dat nu kennis heeft gemaakt met de ongelooflijke kunstvorm van drag! Hier doen we het voor - om iedereen te inspireren en te empoweren om te zijn wie ze echt willen zijn!“

    Voor Lola McQueen werd het na afloop even emotioneel en zij moest dan ook even in haar auto bijkomen. “ik ben nu eigenlijk zo hard aan het huilen in de auto omdat ik besef dat we met ons vijfen samen geschiedenis hebben geschreven.” Vijf bekende Vlamingen die onze kunst van drag laten zien, laat zien dat drag entertainment is, wat niet vanzelfsprekend is, nog altijd niet in 2023, dat zij risico’s nemen voor hun imago maar dat zij vooral aan jongeren kunnen laten zien dat het wel ok is, dat ze zijn wie ze zijn! “

    "Een voorzitter van een politieke partij, een zanger, een nieuwslezer, een radiopresentator, een voormalig sporter en als verassing nog iemand die vroeger voetbalde bij Anderlecht! En wat een prestatie, allemaal namen ze ons vak super serieus en laten ze zien wat entertainment is! Ik hoop dat een klein Alexander’tje gaat zien dat zijn dromen ook waar gemaakt kunnen worden want toen ik 14-18 jaar was had ik nooit gedacht dat ik kon doen wat ik nu doe! “

     

     

     

     

    Lees meer
  • La RTBF envoie le chanteur-compositeur-interprète Mustii à l'Eurovision en Suède

    Le chanteur-compositeur-interprète Mustii représentera notre pays au Concours Eurovision de la chanson à Malmö (Suède) l'année prochaine. C'est ce qu'a annoncé la RTBF ce mercredi matin. Le Mustii de 32 ans (nom de scène de Thomas Mustin) de Bruxelles a déjà sorti deux albums à succès, est également acteur et prend maintenant une nouvelle étape dans sa carrière.

    Thomas Mustin est un écrivain, compositeur, chanteur et acteur. Peu de temps après ses études, Thomas a joué des rôles au théâtre, dans des séries et des films (notamment la série RTBF La Trêve, également visible dans le monde entier sur Netflix). En 2017, il a joué un rôle principal dans le film français Je voulais juste rentrer chez moi. En 2019, il a joué Hamlet au théâtre, dirigé par Emmanuel Dekoninck, et Thomas a remporté le prix Magritte pour le "Meilleur jeune talent masculin".

    Thomas a depuis travaillé sur sa carrière de chanteur sous le nom de scène Mustii. Son style est la pop, qu'il offre avec une voix hypnotisante qui est à la fois fragile et puissante. Mustii a depuis sorti deux albums - 21st Century Boy et It's Happening Now - et a joué à différents festivals tels que Les Ardentes et Les Nuits Botaniques, et trois fois dans un Ancienne Belgique à guichets fermés. Il a également donné une performance réussie lors de la Belgian Pride de l'année dernière. Mustii a été couronné par le prix "Révélation de l'année" aux D6bels Music Awards.

    En 2024, Mustii sortira un nouvel album, reviendra à la télévision en tant que membre du jury dans Drag Race Belgium, apparaîtra au cinéma dans La nuit se traîne de Michiel Blanchart, et représentera la Belgique à l'Eurovision.

     

    Foto: RTBF

    Lees meer
  • Parket gaat in beroep tegen enkelband van Sven Pichal

    Het parket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer van Antwerpen om  radiomaker Sven Pichal vrij te laten en onder electronisch toezicht te plaatsen. Pichal werd vorige week opgepakt op verdenking van bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik en zat sinds donderdag in de gevangenis van Turnhout. Zondag werd dat bekend gemaakt samen met het nieuws dat hij met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend had bij de VRT waar hij ondermeer voor Radio 2 het consumentenprogramma 'De Inspecteur' maakte. Woensdag maakte de VRT bekend dat het programma verdwijnt en in het najaar vervangen wordt door een nieuw consumentenprogramma.

    Woensdag moest Sven Pichal voor de raadkamer verschijnen. Daar kreeg hij te horen dat hij en nog een andere verdachte onder electronisch toezicht kwamen te staan maar het parket tekende beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer om de twee verdachten een elektronisch toezicht toe te kennen.

    Er lopen in totaal vijf gerechtelijke onderzoeken naar de verspreiding en het bezit van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. Het eerste onderzoek ging van start na een aangifte bij PZ Antwerpen over het delen van beelden van seksueel misbruik. Dat gebeurde begin augustus. Door de ernst van de feiten werd het parket Antwerpen daarvan meteen op de hoogte gebracht. Nog diezelfde avond werd dan ook een onderzoeksrechter aangesteld door de ernst van de feiten, de noodzaak om bewijselementen veilig te stellen en de enorme impact van deze feiten op slachtoffers. Elk beeld van een kind is een kind dat misbruikt is.

    Een eerste verdachte kon in de daaropvolgende dagen gearresteerd worden. De 34-jarige man uit Antwerpen werd aangehouden door de onderzoeksrechter op 14 augustus. Vier dagen later heeft de raadkamer zijn aanhouding bevestigd. In de loop van het onderzoek werden verschillende mensen verhoord. Dat heeft geleid tot drie arrestaties van drie mannen van 35, 42 en 44 jaar, allen uit Antwerpen. De 42-jarige man werd vrijgelaten onder voorwaarden. De twee anderen werden op vrijdag 25 augustus aangehouden voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. De raadkamer heeft vandaag beslist dat de aanhouding verdergezet wordt in de vorm van een elektronisch toezicht. Daar heeft het parket hoger beroep tegen aangetekend.

    In vier dossiers werd er intussen een psychiater aangesteld om de verdachten te onderzoeken.

    Een vijfde verdachte mocht na verhoor beschikken.

    Lees ook: Radiomaker Sven Pichal neemt met onmiddellijke ingang ontslag om persoonlijke redenen bij de VRT

    Foto: VRT

    Lees meer
  • RTBF stuurt singer-songwriter Mustii naar Eurovisie Songfestival in Zweden

    De singer-songwriter Mustii zal volgend jaar voor ons  land naar het Eurovisiesongfestival in Malmö (Zweden) gaan. Dat heeft de RTBF woensdagmorgen bekend gemaakt. De 32-jarige Mustii (artiestennaam van Thomas Mustin) uit Brussel bracht al twee succesvolle albums uit, is naast singer-songwriter ook acteur, en neemt nu een volgende stap in zijn carrière.

    Thomas Mustin is een schrijver, componist, zanger en acteur. Al snel na zijn studies vertolkte Thomas rollen in theater, in reeksen en films (onder andere de RTBF-reeks La trêve, intussen ook wereldwijd te zien op Netflix). In 2017 vertolkte hij een hoofdrol in de Franse film Je voulais juste rentrer chez moi. In 2019 speelde hij Hamlet in het theater, geregisseerd door Emmanuel Dekoninck, en won Thomas de Magritte prijs voor ‘Beste jonge mannelijk talent’. 

    Thomas timmerde intussen aan zijn zangcarrière onder de artiestennaam Mustii. Zijn stijl is pop, die hij brengt met een hypnotiserende stem die breekbaar en tegelijkertijd krachtig klinkt. Mustii bracht intussen twee albums – 21st century boy en It’s happening now – uit en speelde op verschillende festivals zoals Les ardentes en Les nuit botaniques, en drie keer in een uitverkochte Ancienne Belgique. Ook gaf hij vorig jaar tijdens de Belgian Pride een geslaagd optreden. Mustii werd bekroond met de ‘Revelatie van het jaar’ award op de D6bels music awards.

     In 2024 brengt Mustii een nieuw album uit, keert hij op televisie terug als jurylid in Drag race Belgium, is hij te zien in de bioscoop in La nuit se traîne van Michiel Blanchart, en zal hij België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

    Foto:RTBF

     

    Lees meer
  • Radiomaker Sven Pichal neemt met onmiddellijke ingang ontslag om persoonlijke redenen bij de VRT

    Sven Pichal, vooral bekend van het Radio 2-programma 'De Inspecteur', neemt met onmiddellijke ingang ontslag bij de VRT waar hij reeds meer dan twintig jaar voor werkte. Dat laat zijn advocaat Walter Damen weten en het bericht is ook bevestigd door de VRT zelf. Verschillende krantensites melden ondertussen dat Pichal in het kader van een lopend onderzoek is gearresteerd en in de gevangenis van Turnhout zou zitten.

    Het nieuws van het ontslag van Pichal werd zondagavond bekend gemaakt door zijn raadsman. "Sven Pichal heeft besloten ontslag te nemen bij de VRT om persoonlijke redenen. Sven zal zich professioneel laten begeleiden en zich terugtrekken uit het publieke leven. Sven zal verder geen commentaar geven en wenst iedereen te bedanken die hem heeft gesteund.”

    De VRT werd zaterdag al op de hoogte gebracht en heeft het ontslag van Pichal aanvaardt. "We zijn niet op de hoogte van de redenen hiervoor. Hiervoor verwijzen we door naar zijn raadsman Walter Damen”, aldus de persdienst van de  openbare omroep.

    Op Radio 2 presenteerde Pichal het consumentenprogramma De inspecteur en de wekelijkse podcast WinWin. Hij werkte ook voor De markt, het economische magazine van VRT. 

    Foto: Radio 2/VRT

    Lees meer
  • Tim Küsters uitgeroepen tot Mister Gay Europe

    In het Britse New Castle is Tim Küsters uit Lint uitgeroepen tot Mister Gay Europe. Tim nam als Nederlander voor zijn thuisland deel aan de internationale mister verkiezing. De 28-jarige digitale marketing- en communicatiespecialist Tim Küsters nam tijdens de afgelopen editie ook deel aan de Mister Belgium verkiezing waar hij eerste runner up werd. 

    Na een  week in de Alnwick Garden and Castle, met verschillende uitdagingen en sociale bijeenkomsten, vond de finale zelf afgelopen weekend plaats in de Alnwick Garden in Newcastle (UK). Om Mister Gay Europe te winnen, moeten de deelnemers  tijdens verschillende proeven. Tim Küsters werd eerste in het persoonlijk interview, de projectuitdaging en de sportuitdaging. Hij werd derde in zowel de social media-uitdaging, de online stemming als de schriftelijke test.Tim gaat meteen aan de slag met een nieuw project gericht op geestelijke gezondheid en eenzaamheid in de LGBTQ+ gemeenschap. 

    Ook Mister Gay Belgium Maarten Truijen uit het  Kinrooi viel in de prijzen in deze internationale verkiezing. Zo won hij de awards van Mister Photogenic, Mister Congeniality en was hij de winnaar van de online voting. 

    Als vertegenwoordiger van de Tsjechische Republiek werd Kevin Drábek tweede en de Groot-Brittannië David Allwood derde. 

    Foto's: Mister Gay Belgium

    Lees meer
  • BV's transformeren tot dragqueens in Make up Your Mind

    Ook VTM heeft ontdekt dat drag queens populair zijn en pakt dit jaar uit met het programma ‘Make Up Your Mind’ waarin vijf bekende Vlamingen zich laten transformeren tot een onherkenbare drag queen.  Vermomd als echte queens worden de bekende Vlamingen in verschillende rondes beoordeeld door een professionele jury van drag queens. Maar worden ze ook herkend door panelleden Bart Appeltans, Natalia, Julie Van den Steen en Ruth Beeckmans? Wie verrast en imponeert als een echte drag queen? En welke bekende Vlaming verschuilt zich achter zijn of haar nieuwe gedaante?

    De presentatie van Make Up Your Mind is in handen van An Lemmens, Davy Parmentier meet de temperatuur op bij de bekende queens en vangt hen op na hun performance. Want per ronde moet één bekende queen de show verlaten en zijn of haar echte identiteit prijsgeven. Bart Appeltans, Natalia, Ruth Beeckmans en Julie Van den Steen proberen, verdeeld in twee teams, te achterhalen welk bekend gezicht er verborgen zit achter de make-up.

     

    Lees meer
  • Russische telecomprovider krijgt boete omdat film met homo-relaties erin streamden

    De Noors-Russische telecomoperator Vimpelcom heeft een woensdag een boete gekregen omdat ze geen leeftijdswaarschuwing op een film geplaatst hadden waarin referenties werden gemaakt naar homoseksuele relaties. Vipelcom kreeg een een boete van ongeveer 9.700 euro (1 miljoen roebel).

    Rusland scherpte vorig jaar zijn anti-LGBTQ-wetten aan waardoor de overheid zowel individuen als bedrijven boetes kunnen opleggen als ze homoseksualiteit promoten in de media. Ook de Russische filmsite Kinopoisk kreeg hiervoor vorige week dezelfde boete.

    Lees meer

Laatste nieuws

Populairste