Media

 • Artiesten van Liefde voor Muziek steken transgender hart onder de riem

  De uitzending van Liefde voor Muziek - de Reünie op vrijdag 13 november om 20u40 staat volledig in het teken van Rode Neuzen Dag. Het is een wat atypische uitzending. De kandidaten van de vorige editie - Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings - zingen dit keer geen bekende hits van elkáár. Het zijn 7 jongeren die de playlist van deze speciale uitzending bepalen. Een van die jongeren is de  20-jarige transgender Jonas uit Deurne. De aandachtige kijker kon hem en de andere jongeren  al herkennen van de videoclip van Porselein, de Rode Neuzen Dag Song die vorige week werd gelanceerd. 

  In de uitzending zingt elke artiest speciaal voor één jongere een nummer dat voor hem/haar een speciale betekenis heeft. Want muziek is niet alleen de rode draad van Liefde voor Muziek, maar ook van Rode Neuzen Dag 2020 - omdat muziek helpt. De 7 jongeren zijn tussen 18 en 21 jaar en hebben elk een opmerkelijk parcours op sociaal, fysiek of mentaal vlak.

  Zo leert Sean de 20-jarige transgender Jonas uit Deurne kennen. Sean zingt voor hem het nummer See You Again van Charlie Puth. Een liedje met een bijzonder emotionele betekenis voor Jonas. “Mijn beste vriend heeft ook de transitie van vrouw naar man gemaakt, net als ik. Voor hem werd het teveel en hij is uit het leven gestapt. ‘See you again’ is gespeeld op zijn begrafenis en betekent heel veel voor mij.”

  Naast Jonas stelde ook nog zes andere jongeren de playlist voor de artiesten samen. 

  The Starlings maken kennis met Aimee, 18 jaar, uit Zele die een ontwikkelingsstoornis heeft: DCD. Ze kan daardoor veel moeilijker dingen aanleren zoals fietsen of pianospelen. “Als ik me niet goed voel dan helpt het om muziek te luisteren”, vertelt ze. The Starlings brengen een unieke versie van Justin Timberlake’s Can’t Stop The Feeling. “Dit nummer doet me terugdenken aan een zomer en een scoutskamp vol plezier. Ik voelde me toen ook niet goed in mijn vel, maar dit nummer maakt me toch gelukkig.”

  Gene Thomas ontdekt dat hij en de 20-jarige Roy uit Bree exact dezelfde humor hebben. Roy verloor bij een ongeval zijn twee benen en een arm. “Roy is iemand die zo positief in het leven staat”, aldus Gene Thomas, “met heel veel humor en zelfrelativering.” Volgens Roy is hij sinds zijn ongeval niet veel veranderd: “Vanbinnen toch niet”, vult hij aan, “Het is gewoon minder uiterlijk. Letterlijk: minder benen, minder armen.” Gene brengt speciaal voor Roy een Nederlandse vertaling van Demons van Imagine Dragons. 

   

  Peter Vanlaet gaat paardrijden met Evelien uit Mechelen. Ze is 19 jaar en hevige fan van Yungblud, Linkin Park en My Chemical Romance. Ze is zwaar gepest geweest, sukkelde in een depressie en heeft een zelfmoordpoging achter de rug. “Paardrijden brengt me tot rust”, vertelt ze, “ook omdat paarden je zo goed aanvoelen. Ik denk constant na, maar als ik op een paard zit dan valt dat allemaal van mij af.” Evelien ziet er met haar blauwe haar uit als een coole ‘rock chick’. Peter kan dus niet anders dan zijn innerlijke (Nederlandstalige) rockstem naar boven te laten komen met een nummer van Yungblud: Hope For The Underrated Youth.

  Karen Damen zingt een heel speciaal nummer voor Lieselot, 20 jaar uit Ieper: Spirits van The Strumbella’s. “Het is een liedje dat ik altijd mee zong toen mijn mama me naar de psychologe bracht”, vertelt Lieselot die al even met depressieve gedachten kampt en zichzelf ook snijdt - wat serieuze littekens op haar armen laat zien. “Ik ken de tekst natuurlijk helemaal van buiten, maar Karen heeft met dit liedje én de kracht van de tekst behouden én ze heeft er tegelijk iets ‘speels’ mee gedaan. Zo geeft ze het nummer hoop.”

  Regi en zangeres Camille brengen misschien wel het gevoeligste nummer van de hele reeks. Million Reasons van Lady Gaga. Million Reasons geeft kracht aan de 21-jarige Eline uit Schoten. Een jonge vrouw die haar hele leven al kampt met kinderreuma en daardoor alles behalve een evidente jeugd had. “Dat was niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal was en is het moeilijk”, vertelt Eline, “ik ben zelfs op een gegeven moment opgenomen in de psychiatrie.” 

   

  “Het is duidelijk dat Eline een vechter is en dat hebben we letterlijk vertaald in de Nederlandstalige cover van Million Reasons, dat dus nu 'de titel Vechter' kreeg”, vertelt Regi, “die ik voor alle duidelijkheid niet zelf ga inzingen. Daarvoor heb ik Camille meegebracht.” Bij de laatste woorden van het nummer ‘Ik denk wel elke dag opnieuw, dit kan ik niet aan, maar ik hou van het leven, dat is net mijn reden om toch door te gaan’ - krijgt iedereen het moeilijk, zelfs zangeres Camille, krijgt de laatste noten er amper uit. “De tekst geeft exact weer waarom ik hier ben”, zegt Eline, “Je kan er door geraken en dat wil ik aan iedereen laten weten.”

  Gwen uit Roosdaal, tot slot, is 22 jaar en een echte Clouseau-fan. Ze verloor tijdens haar jeugd plots haar mama die ook Clouseau-fan was. “De liedjes van de band brengen me troost en brengen me ook dichter bij mijn mama”, zegt ze daarover. Met André Hazes had ze meteen een klik want ook hij verloor zijn vader op jonge leeftijd. Gwen krijgt het nummer Passie van Clouseau te horen.  

  Een beklijvende, emotionele maar vooral hoopvolle aflevering van Liefde voor Muziek voor Rode Neuzen Dag, nu vrijdag 13 november om 20u40 op VTM. 

  Lees meer
 • The Masked Singer levert Koningin na 34 jaar opnieuw een overwinning op

  Vrijdagavond vielen de maskers af in het populaire VTM-programma 'The Masked Singer'. In de laatste aflevering namen de Koningin, de  Duiker en de Wolf het tegen elkaar op voor de overwinning. 

  De Koningin werd uiteindelijk de grote winner van The Masked Singer. Niet Dana Winner, maar wel Sandra Kim. Zij strijkt zo 34 jaar na het Eurovisiesongfestival opnieuw het goud op. Sandra verrast ook meteen met een single na haar avontuur: een eigen versie van Who Are You van The Who, de titelsong van The Masked Singer die door Regi onder handen werd genomen.

  In de grote finale vielen alle maskers af. Kevin Janssens zorgde voor een grote verrassing toen hij zijn Wolf-masker af zette en Gio Kemper bevestigde de vermoedens als hoofdverdachte voor Duiker. De drie finalisten geven op zaterdag 7 november om 19.50 in Behind The Mask - The Day After een unieke kijk achter de schermen bij hun voorbereidingen, repetities en opnames voor The Masked Singer.

  Haar tranen kon Sandra Kim niet bedwingen toen ze als Koningin in de finale tot de grote winnares van The Masked Singer werd uitgeroepen. “Niemand zag het, maar toen mijn naam viel heb ik gehuild onder het masker”, zegt ze. “Ik was erg emotioneel.” Behind The Mask op VTM GO toont hoe ze meteen daarna een telefoontje naar haar man deed: “Champagne! J’ai gagnée!” De camera’s volgden Sandra van bij de eerste keer dat ze in het loodzware, maar prachtige kostuum van Koningin kroop - “Het leek iets voor Madonna of Lady Gaga” - en tonen hoe ze haar Franse accent probeerde te verdoezelen. En dan was er ook die immense stress voor elke show. “Ik was doodnerveus’, bekent Sandra. “Het is een grote tv-show en het moest tóp zijn.” Sandra is bijzonder fier dat zij de allereerste winnaar is van The Masked Singer. “I did it! Ik ben super fier dat ik deze ervaring op mijn cv en in mijn biografie kan schrijven. Het was uniek, ik zal The Masked Singer nooit of nooit vergeten.” 

  Lees meer
 • Internationale filmjournalisten nemen afscheid van Ward Verrijcken

  Het plotse overlijden van filmjournalist Ward Verrijcken (47) vorige zondag is ook ingeslagen bij de internationale collega's die de goedlachse filmkenner tijdens de vele filmjunkies tegenkwamen. Zes collega's, waaronder de Nederlandse filmjournalist René Mioch, hebben in De Morgen een rouwadvertentie geplaatst.

  Met grote pijn in ons hart moeten we afscheid nemen van onze geweldige vriend Ward', zo staat te lezen in het rouwbericht. In het rouwbericht beschrijven collega-journalisten en mensen uit de filmindustrie uit Duitsland, Nederland, China en de VS Verrijcken onder andere als "een zachtaardige geest met een stralend hart" en "een loyaal en zorgzaam mens"

  “Een filmliefhebber pur sang, nooit bang om zijn bewondering aan de sterren te tonen. Hij was een zachte, mooie ziel”, gaat het verder. “Slim, maar nooit ijdel. En hij hield echt van diamanten.”

  Lees ook: Filmjournalist Ward Verrijcken (47) overleden

  Lees meer
 • Eén op de vijf Vlamingen denkt dat de mens niet gemaakt is voor monogamie

  In het VTM-programma ‘Free Love Paradise’ onderzoeken 6 koppels - 3 Vlaamse en 3 Nederlandse - vanaf  donderdag 5 november of een open relatie iets voor hen is. Ze trekken samen naar een zonnige bestemming in Mexico met de vraag: is het mogelijk om de regels van monogamie open te breken? Maar hoe staat de gemiddelde Vlaming tegenover de vrije liefde? Maar liefst 9.000 Vlamingen deden mee aan de ‘Free Love-test’ via de website van vtm. Daaruit blijkt alvast dat 20% van de Vlamingen monogamie niet als het ideaalbeeld ziet, 40% over een trio fantaseert, voor 60% een slippertje niet het einde van hun relatie betekent en meer dan 80% van de Vlamingen porno kijken niet als vreemdgaan ziet.

  Monogamie en flirten

  1 op de 5 Vlamingen vindt dat monogamie een onnatuurlijke vorm is die we onszelf opleggen. Een opvallend cijfer, vindt seksuologe en relatietherapeute Chloé De Bie, die ook meereisde tijdens de opnames van Free Love Paradise om de koppels te begeleiden. “We leven immers nog steeds in een monogame cultuur.” Een kwart van de deelnemers zit gewrongen tussen het monogame ideaal en lustgevoelens voor anderen. “Dat komt overeen met de gemiddelde cijfers van vreemdgaan. Zo’n 1 op de 4 mannen en 1 op de 5 vrouwen bedriegen hun partner”, duidt De Bie.Is flirten met een ander vreemdgaan? 40% vindt van wel. 30% van de bevraagden geeft aan hier nog nooit ten gronde over nagedacht te hebben. “Dat is een grote groep”, vindt Chloé De Bie. “Het loont dus de moeite om hier voor jezelf bij stil te staan voor het te laat is. Flirten kan je immers zeer breed interpreteren en het gebeurt vaak. Wat is flirten voor jou en waar trek je de grens?” De overige 30% vindt flirten geen probleem.

   

  Is porno kijken bedriegen?

  Voor ongeveer 75% van de Vlamingen is het duidelijk: hun lief moet zelfs niet proberen met een ander te zoenen. Zo’n 9% van de deelnemers laat hun partner wel de vrijheid om met een ander te kussen. Wanneer het gaat om een seksuele fantasie, is de meerderheid van de Vlamingen wel toleranter. Voor een deel van die seksuele fantasieën vindt de Vlaming inspiratie bij het kijken naar porno. Maar liefst 85% is van mening dat porno kijken niet vreemdgaan is. Zo ook Blind Getrouwd-koppel Stijn & Nuria: zij vinden porno kijken een soort van ‘windowshoppen’: “Ik denk dat ik mij nooit een Hermès handtas zal kunnen veroorloven. Maar als ik dat in het straatbeeld zie passeren, denk ik wauw! En dan ga je door met je leven. Dat is hetzelfde met kijken naar porno he”, redeneert Nuria.

   

  42% van de deelnemers deelt een fantasie over een trio met zijn/haar/hun lief maar heeft dit nog niet in het echt gedaan. Een aanzienlijk deel wordt dus wel geprikkeld door het idee. Het is wel een klein aantal die dat ook in de praktijk omzet: 5% geeft aan al een trio te hebben gehad. Betekent vreemdgaan de doodsteek voor een koppel? Voor 60% van de deelnemers hoeft dit niet het einde te betekenen van hun relatie. Voor 30% is vreemdgaan het onverbiddelijke einde. De overige 10% laat hun partner de vrijheid om intieme momenten te beleven met anderen.

  Free Love Paradise test het uit: is levenslange monogamie nog van deze tijd?

  In het nieuwe programma ‘Free Love Paradise’ bij VTM 2 testen de 6 koppels het alternatief op monogamie: de vrije liefde. Zijn lust en jaloezie verzoenbaar met elkaar? Experimenteren met de vrije liefde is voor alle koppels gloednieuw. In de eerste aflevering van morgen, donderdag 5 november, om 20.45 gaan de koppels de eerste kwartetdates aan: elk koppel gaat op date met hun twee favorieten. Het blijkt al snel dat iedereen zo zijn eigen redenen heeft om aan dit relatie-experiment deel te nemen. Free Love Paradise wordt gepresenteerd door Sean Dhondt en de Nederlandse Froukje de Both.

  Free Love Paradise: vanaf donderdag 5 november wekelijks om 20.45 bij VTM 2

  Lees meer
 • Flo Windey maakt eigen versie van 'Spuiten en Slikken

  Vanaf donderdag 19 november gaat Flo Windey in haar eerste eigen programma Club Flo op ontdekking in de wereld van seks en verdovende middelen. Flo gaat zelf op pad om nieuwe sekssnufjes uit te testen en ervaringen uit te wisselen. Zo kijkt ze naar virtual reality porno, bezoekt ze de enige sekstoyfabriek in Europa, waar ze eigenhandig dildo’s maakt, en volgt ze in een afkickcentrum iemand in herstel van verslaving om het taboe te doorbreken. 

  Flo praat in Club Flo ook met bekende Vlamingen zoals Lauren Versnick en Lize Feryn heel open over thema’s zoals seks, drugs, alcohol, gender en mentaal welzijn. Met verschillende andere gasten die over hun eigen ervaringen komen getuigen, doorbreekt ze taboes rond bijvoorbeeld BDSM, vaginisme of XTC-gebruik. 

  “Iedere jongere ontplooit zich op een andere manier”, vertelt Flo Windey. “Ik wil tonen dat jij en ik niet de enige zijn, die bepaalde dingen leuk of juist onaangenaam vinden op gebied van seks en verdovende middelen. Dat is echt voor iedereen anders. Waar ik op kick, daar kick jij misschien niet op en dat is oké. Iedereen tast op een andere manier hun grenzen af en die grenzen ga ik ook eens opzoeken.”

  Club Flo volgt Club Flo Doc op, waarin Flo Windey momenteel elke donderdag de meest intrigerende internationale seksdocu’s toont en bespreekt. Club Flo wordt gemaakt door Het NieuwsHuis, het productiehuis van programmamaker Eric Goens, en is vanaf 19 november elke donderdag om 21.45 te zien bij VTM 2.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste