Media

 • Ruby Rose verlaat Batwoman al na eerste seizoen

  De Australische actrice Ruby Rose hangt al na ėėn seizoen de cape van Batwoman aan de haak. De lesbische actrice, die ook te zien was in de serie ‘Orange is the new Black’ haalde vorig jaar de media toen bekend werd dat ze de lesbische heldin uit de gelijknamige comics gestalte zou geven in een nieuwe televisieserie. 

  In een mededeling van Ruby Rosestaat te lezen dat ze afscheid neemt van Batwoman. “ik heb de moeilijke beslissing genomen om in het volgende seizoen niet terug te keren naar Batwoman. Dit was geen makkelijke beslissing omdat ik respect heb voor de cast, crew en iedereen uit Vancouver en Los Angeles die betrokken is met de serie.”

  Waarom Rose niet meer als Batwoman terugkeert laat ze niet weten. Bronnen die bij de productie betrokken zijn zeggen dat het niets te maken heeft met de rugblessure die Rose tijdens het filmen opliep.

  Vooraleer ze haar eigen serie dook Batwoman ook al op in de andere series die deel uit maken van het Arrow-universum van de Amerikaanse zender CW. In het eerste seizoen van de serie kwam Batwoman ook uit de kast als lesbienne en bleef ze getrouw aan haar comicbook roots.

  Door het vertrek van Ruby Rose moet de productie van Batwoman op zoek gaan naar een nieuwe hoofdrolspeelster.Het nieuwe seizoen van Batwoman staat gepland voor voorjaar 2021. 

  Lees meer
 • Helft van illusionistenduo Siegfried en Roy overleden aan coronavirus

   Roy Horn, bekend van het wereldberoemde Duitse illusionistenduo Siegfried & Roy, is op 75-jarige leeftijd overleden als gevolg van het coronavirus. Dat meldt zijn management in een verklaring.

  Roy Horn werd in het Duitse Norderharm geboren en ontmoette zijn latere levenspartner Siegfried Fischbacher in 1957 toen Roy de assistent werd van de goochelaar terwijl die op een cruiseship werkte. Hij  suggereerde dat Siegfried dieren in zijn act moest gebruiken. Na de introductie van een chimpansee ging het voor het duo zeer snel.  Toen een agent hen aan het werk zag in Monte Carlo nodigde hij hen uit om in Las Vegas te gaan optreden. Daar werden de illusionisten zeer populair en kregen ze hoofdrollen in verschillende shows. Hun eerste eigen show ‘Beyond Belief’ ging in 1980 in premiere en was meer dan zeven jaar lang te zien. In 1981 tekende het duo een levenslang contract voor een show in het Mirage hotel en casino.  

  De show,waarin ze met witte leeuwen en tijgers optraden, was op dat ogenblik één van de meest geroemde en duurste shows. In oktober 2003 raakte Horn zwaargewond bij een aanval van een van de Siberische tijgers.  Het publiek keek toe hoe hij in zijn nek werd gebeten en van het toneel werd gesleept. Door de aanval van de tijger was Roy Horn een tijdje klinisch dood en werd hij deels verlamd. Hij zou nooit volledig herstellen van het ongeluk. 

  Het koppel kreeg ook internationaal heel wat erkenning omdat ze meehielpen met het redden van de met uitsterven bedreigde witte tijgers. 

   

  Roy Horn stierf aan de gevolgen van het coronavirus.

  Lees meer
 • Speciale show vervangt Eurovisie Songfestival

  Ter vervanging van het geannuleerde Eurovisie Songfestival komt er een speciale show met de titel ‘Eurovision: Europe Shine a Light ’. Dat laten de NPO, NOS, AVROTROS en EBU in een gezamenlijk persbericht weten. In België zal de show op zaterdag 16 mei uitgezonden worden door de VRT.   

  ‘Eurovision: Europe Shine a Light ’ komt live vanaf het Mediapark in Hilversum en wordt door meer dan 40 landen in Europa en Australië uitgezonden. De 41 deelnemers die dit jaar zouden meedoen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam worden tijdens de uitzending in de spotlight gezet. Daarnaast zijn in deze speciale show optredens te zien van vele andere Eurovisie-artiesten.

  Vanuit heel Europa brengen de 41 artiesten een persoonlijke boodschap en komt er een clip voorbij van het nummer waarmee ze zouden meedoen aan het Songfestival. En samen zullen zij, vanuit locaties in heel Europa, een uitvoering brengen van het nummer 'Love Shine A Light' van Katrina and The Waves (winnaar 1997). Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, bestaande uit 90 muzikanten, zal dit nummer eveneens uitvoeren in een bijzondere orkestversie.

  Uiteraard mag  Duncan Laurence in deze show niet ontbreken. De winnaar van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar zingt zijn gloednieuwe nummer Someone Else dan voor de allereerste keer in een liveshow. Verder zal Michael Schulte (Duitsland - 2018) samen met Ilse DeLange (The Common Linnets - 2014) optreden met 'Ein Bisschen Frieden'; het nummer van zangeres Nicole waarmee Duitsland in 1982 voor het eerst het Eurovisie Songfestival wist te winnen. Israëls Eurovisie-winnaar uit 1979, Gali Atari, zingt haar enorme hit 'Hallelujah' samen met een speciaal Junior Eurovisie Songfestival-koor.

  Andere optredens komen vanuit heel Europa met onder meer de Zweedse Måns Zelmerlöw die zijn Eurovisie 2015-winnende nummer 'Heroes' brengt. Marija Šerifović zingt het nummer 'Molitva' waarmee ze voor Servië in 2007 won en Netta (Israël - 2018) komt met een akoestische, betekenisvolle, versie van een nieuw nummer.

  Tijdens de show zal Mr. Eurovision Johnny Logan zijn beroemde nummer 'What's Another Year' zingen. Hiermee won hij het Eurovisie Songfestival in 1980. Hij brengt het nummer samen met vele Songfestival-fans van over de hele wereld waarmee hij een enorm Songfestivalkoor vormt.

  Naast de 41 nummers van 2020 wordt ook elk deelnemend land geëerd via 'Light a landmark': in elk deelnemend land zal een belangrijk monument spectaculair verlicht worden. Voor België wordt dat het Atomium.

  De show wordt – vanuit een studio zonder publiek - gepresenteerd door de Nederlandse presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. De Nederlandse internet-ster NikkieTutorials geeft in deze bijzondere uitzending online updates. 

  Eurovision: Europe Shine A Light  zal in ons land te zien zijn met vakkundig commentaar van Peter Van de Veire. Afspraak dus op  zaterdag 16 mei om 21.00 uur live op Eén.

  Lees meer
 • Primeur in Boer zkt Vrouw: Boer zkt... Man!

  Voor het eerst gaat een boer op zoek naar een andere boer in het VTM-programme Boer zkt. Vrouw. Dat bleek zondagavond uit de generiek van van Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home: Tristan zkt… Man! De 25-jarige Tristan gaat via het populaire datingprogramma op zoek naar een toffe man. Kijkers kunnen kennismaken met de Tristan in de tweede oproepaflevering op zondag 10 mei om 19.50. 

   

   

  Lees meer
 • Zoon voor CNN-presentator Anderson Cooper

  CNN-gezicht Anderson Cooper is vader geworden. Dat nieuws maakte hij donderdagavond bekend op het einde van zijn programma “AC360”.

  Zijn zoon kwam via een draagmoeder ter wereld en kreeg de naam Wyatt, naar zijn vader  die overleed toen de presentator tien jaar was.  Als tweede naam koos Anderson Cooper voor Morgan, de familienaam van zijn moeder.

  "Dit is een moeilijke tijd voor ons allemaal, en er zullen nog veel zware dagen volgen", aldus de 52-jarige presentator. "Het is in dit soort tijden volgens mij belangrijk om vast te houden aan de gelukkige momenten. Ook nu we om zoveel mensen rouwen, worden we gezegend met nieuw leven, met nieuwe liefde. Maandag ben ik vader geworden. Dat heb ik nog niet eerder gezegd, en ik sta er nog steeds versteld van. Ik ben een vader, ik heb een zoon."

  Op zijn Instagramaccount plaatste hij ook enkele foto’s van hem met zijn pasgeboren zoon.  "Toen ik jong was dacht ik dat ik als homo nooit een kind zou kunnen krijgen, en ik ben dankbaar voor iedereen die de weg voor mij heeft vrijgemaakt”, zo schrijft hij in de post.

  Cooper vindt het jammer dat zijn moeder Gloria Vanderbilt de geboorte van Wyatt niet meer heeft meegemaakt. De mode-ontwerpster en schrijfster overleed vorig jaar op 95-jarige leeftijd. "Ik denk graag dat mijn moeder, vader en mijn broer Carter hem kunnen zien. Ik stel me voor dat ze samen zijn, met hun armen om elkaar heen, en dat ze weten dat hun liefde voortleeft in mij en in Wyatt, en dat onze familie blijft bestaan."

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste