Populairste Nieuws

 • Meer dan zestig delegaties nemen deel aan vernieuwde Antwerp Pride optocht

  Eenenzestig delegaties waaronder veertig gemotoriseerde voertuigen zullen zaterdag meegaan in de Antwerp Pride Parade, die zoals eerder aangekondigd een nieuwe route kent. Dit jaar trekt de Parade van noord naar zuid.

  Aanstaande zaterdag wordt iedereen vanaf 12 uur op het Sint-Jansplein feestelijk verwelkomd waar om 13.10 uur ook enkele toespraken gegeven worden. Daarna wordt de oversteek gemaakt naar de Paardenmarkt waar om 14 uur de echte optocht zal vertrekken. Gewoontegetrouw zal de kleurrijke parade op gang getrokken worden door de grote regenboogvlag die klaar zal liggen  aan de Hessenbrug.

   

  Na de Hessenbrug slaat de parade linksaf op de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet en gaat zo naar de Scheldekaaien. De route loopt de Scheldekaaien af, Van Meterenkaai, Orteliuskaai, Jordaenskaai, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai, Sint-Michielskaai, Scheldestraat en dan de Waalsekaai. Zo komt de gehele parade tot stilstand langs het grote Love United Festival op de Gedempte Zuiderdokken, waar het feest helemaal zal losbarsten.

  De organisatie vraagt aan de bezoekers om grote tassen en rugzakken thuis te laten en gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

   

   

  De twaalfde editie van Antwerp Pride gaat officieel van start op donderdagavond 8 augustus. Dit jaar staat Antwerp Pride in het teken van Riot en herdenkt via meer dan zeventig evenementen - van feest of tentoonstelling tot debat - 50 jaar Stonewall Riots. 

  Lees meer
 • Lilianne Saint-Pierre voor derde keer bovenaan de Homo Top 100

  Soldiers Of Love' van Liliane Saint-Pierre staat voor de 3de keer op nummer 1 in de Homo Top 100, de jaarlijkse online gestemde hitlijst met de 100 beste holebi-hits aller tijden.
  De song zegevierde eerder in 2008 en 2013 en verslaat 'Believe' van Cher, onlangs nog te gast in het Antwerpse Sportpaleis, en 'Euphoria' van Loreen.

  Lady Gaga prijkt met 4 songs in de 16de Homo Top 100, de betreurde George Michael - solo en als onderdeel van Wham! - met 5, maar ABBA spant de kroon met 8 nummers.
  Yasmine is, 10 jaar na haar plotse overlijden, de enige Vlaamse artiest die 2 maal de lijst haalt.

  Homo Top 100-party in Antwerpen
  Wil je de volledige top 100 te weten komen? Daarvoor moet je op zaterdag 9 november vanaf 23 uur op de Homo Top 100-party in Antwerpen zijn.

  Het feestje in Cargo Club (Red & Blue) wordt georganiseerd door Enig Verschil (de Antwerpse jongerenvereniging voor holebi's en transgenders) en de hetero's van The Breakfast Club, en verwelkomt uitdrukkelijk ook vrouwen en hetero's.

  Lees ook: Dit is de top 30 van de Homo top 100 van 2018

  Dit is de top 30 van dit jaar:

  1: Soldiers Of Love - Liliane Saint-Pierre

  2: Believe - Cher

  3: Euphoria - Loreen

  4: Why Tell Me Why - Anita Meyer

  5:Arcade - Duncan Laurence

  6: Born This Way - Lady Gaga

  7:I Will Survive - Gloria Gaynor

  8:Dancing Queen - ABBA

  9:Sissy That Walk - RuPaul

  10:This is me- The Greatest Showman

  11:…Baby One More Time - Britney Spears

  12:Diep - Get Ready!

  13:Wake Me Up Before You Go-Go - Wham!

  14:King - Years & Years

  15:Tous Les Mêmes - Stromae

  16:Poker Face - Lady Gaga

  17:Alexandrie, Alexandra - Claude François

  18:Lay All Your Love On Me - ABBA

  19:Take Me To Your Heaven - Charlotte Nilsson

  20:5, 6, 7, 8 - Steps

  21:Don't Leave Me This Way - Communards

  22:I Want To Break Free - Queen

  23:I'm Coming Out - Diana Ross

  24:Rise Like A Phoenix - Conchita Wurst

  25:Vogue - Madonna

  26:Bad Romance - Lady Gaga

  27:Desire - Years & Years

  28:Diva - Dana International

  29:Zeil Je Voor Het Eerst - Bart Kaëll

  30:Freed From Desire - Gala

  Lees meer
 • Nieuwe Belgische reclame van Douwe Egberts gaat viraal

  Het koffiemerk Douwe Egberts zet 2020 in met een nieuwe reclamecampagne die op enkele dagen tijd viraal is gegaan op sociale media. Onder de slogan "We hebben allemaal iets om te delen bij een kopje Douwe Egberts koffie" stelt een dochter haar nieuwe vriendin voor aan haar vader.  Het reclamefilmpje werd bedacht door het Brusselse reclamebureau BBDO.

  In het filmpje is te zien hoe de dochter thuis komt met haar nieuw lief en naar haar kamer vlucht als ze haar vader hoort thuiskomen. Die kan nog maar net een glimp van het verliefde koppel opvangen terwijl ze de trap oplopen. De vader stuurt zijn dochter een sms-bericht om samen met haar lief een kop koffie te drinken. De vader is enigszins verrast als zijn dochter met een meisje in de keuken verschijnt maar hij reageert op de enige juiste manier.

  Het nieuwe filmpje werd enkele dagen geleden gelanceerd en al snel opgepikt door Twitter en Facebook. De commentaren daar en onder het filmpje op de YouTube-account van Douwe Egberts zijn overwegend positief.

  Bekijk hier de nieuwe tv-spot.

  Lees meer
 • Antwerpse cruising bar The Kinky's gesloten

  De Kinky's, waarschijnlijk de bekendste en één van de oudste fetisj en cruisingbars van Antwerpen is momenteel gesloten. Op de website en op de deur van de club in de Lange Beeldekensstraat is te lezen dat de club voorlopig door externe omstandigheden gesloten is. Volgens onze informatie zouden een erfeniskwestie en een nieuwe benodigde vergunning voor de club ervoor gezorgd hebben dat ze (voorlopig) de deuren moeten sluiten.

  The Kinky's is net als The Boots  een momument in het uitgangsleven voor homoseksuele mannen. Vooral op maandag was het een hotspot in het Antwerpse uitgangsleven. De club lag ook op enkele honderden meters van het Centraal Station en had hierdoor een zeer uiteenlopend cliënteel van Antwerpenaren tot pendelaars die na een werkdag nog wat seksuele spanningen kwijt moesten.

  Roger, de eigenaar en oprichter van The Kinkys begon 45 jaar geleden met de bar en had daarvoor nog het café The Funnies. Sinds enkele jaren werd hij achter de bar vervangen door Sanito, die ook de dagelijkse uitbating voor zijn rekening nam. Roger kwam, tot aan zijn dood begin augustus, nog bijna dagelijks langs in de club. Hij stierf op 4 augustus op 66-jarige leeftijd in het UZ Antwerpen.

  Een combinatie van problemen rond de erfenis en de hoge kosten die gepaard gaan met de vernieuwing van de  vergunning van de Kinky's hebben, volgens onze bronnen, ervoor gezorgd dat The Kinky's de deuren moest sluiten. 

  Foto: Facebook 

  Lees meer
 • Darklands neemt bijkomende maatregelen tegen het Corona-virus

  De organisatie van Darklands gaat extra maatregelen nemen tegen de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19). Dat laat de organisatie weten in een mail aan alle bezoekers. In ons land mag dan nog geen patiënt met een besmetting zijn maar in verschillende andere landen zijn er gevallen van besmettingen opgedoken. Donderdag avond werd bekend dat ook in Nederland een man besmet was met het virus.

   

  Het is geen geheim dat Darklands, dat tot vorig jaar nog onder de naam Leatherpride werd georganiseerd, een internationaal publiek trekt. In de mail aan de bezoekers laat de organisatie weten dat ze de afgelopen dagen heel wat vragen van ongeruste bezoekers hebben gekregen.

  “We volgen de situatie dagelijks van dichtbij op. Op basis van de informatie van de Belgische gezondheidsdiensten, kunnen we bevestigen dat er momenteel nog een besmettingen zijn in Belgie. Darklands gaat dus gewoon door.”

   

  Wel neemt de organisatie dus extra maatregelen om de eventuele verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.

  “Dat gaat van het plaatsen van antibacteriële handgel aan de ingang van Darklands en op verschillende locaties tijdens het evenement. Het regelmatig ontsmetten van alle bars en speelruimtes (en meer dan de voorbije jaren). En het plaatsen van infoborden waarop staat wat je kan doen om COVID-19 te vermijden tijdens je bezoek aan Darklands.”

  Darklands gaat van 4 tot 9 maart door in Antwerpen.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste