Specials

 • Hacker gijzelt dragers van slimme peniskooien

  Enkele eigenaars van een ‘slimme’ peniskooi hebben eind vorig jaar de schrik van hun leven gehad toen bleek dat een hacker hun digitale kuisheidsgordel gehackt had en die enkel wilde openen als ze een bedrag in bitcoins betaalden.

  De  Qiui Cellmate is een zogezegde slimme peniskooi die je van op afstand via een app een bepaalde tijd kan (laten) sluiten. Vorig jaar in oktober werd bekend dat de gegevens van de gebruikers redelijk gemakkelijk konden achterhaald worden via een lek in de bijhorende app. Niet alleen de locatie en het telefoonnummer maar ook het paswoord  waarmee de peniskooi gesloten kan worden kon op die manier bekomen worden. Het duurde niet lang vooraleer de broncode waarmee de kuisheidsgordel kon overgenomen worden op het internet circuleerde.

  Een hacker maakte misbruik van  het lek in de app en sloot verschillende peniskooien vanop afstand.  Omdat de gebruikers van het seksspeeltje niet op een manuele manier uit hun netelige situatie bevrijd kunnen worden, vreesden sommigen van hen dat ze mogelijk lange tijd met hun geslachtsdeel gevangen zouden zitten. Hoeveel slachtoffers de macht over hun penis kwijt waren is niet bekend. 

   

  De slachtoffers werden gecontacteerd door de hacker met de mededeling dat hij nu heer en meester was van hun penis en dat ze enkel bevrijd werden als ze hem een 0,02 bitcoins (of enkele honderden euro’s) overmaakten.

  Slachtoffers kregen van Qiui de raad om hun helpdesk te contacteren om bevrijd te worden. Ook plaatste de fabrikant een filmpje op hun website waarin te zien is hoe gebruikers met een noodoplossing konden ‘ontsnappen’ door met een schroevendraaier de kooi te openen. Als je echter met de schroevendraaier aan de slag ging verviel de garantie.

  Verschillende sites die contact zochten met de hacker melden dat niemand het geëiste losgeld heeft betaald. Het is niet duidelijk of de slachtoffers de peniskooi zelf ontgrendelden, de hulp kregen van de helpdesk of dat de hacker hen zelf vrijliet. Ondertussen is het lek in de app ook door Qiui gedicht.

  Lees meer
 • Top,bottom of versatile? Deze landen tellen de meeste volgens Grindr

  Op het einde van ieder jaar worden er allerlei lijstjes opgemaakt en ook de datingapp Grindr heeft dat gedaan. Ze bundelden hun statistieken van dit jaar in allerlei lijstjes en dan komen er toch wel enkele opmerkelijke vaststellingen naar boven van de 13 miljoen homo, biseksuele en transmannen.  Je moet die resultaten wel met de nodige korrels zout nemen want niet iedereen heeft zijn seksuele voorkeuren aangeduid in de app en ook de gebruikers van de app hadden natuurlijk te maken met corona en de verschillende lockdowns en maatregelen die over de hele wereld van kracht werden. Maar ondanks die beperkingen vonden de gebruikers toch nog manieren om contact te zoeken met lotgenoten en connecties met hen leggen.

  Uit de statistieken blijkt onder meer dat Marokko en India de meeste tops tellen. Ze worden gevolgd door Nigeria (waar homoseksualiteit verboden is), Chili en Israel.

  Als je als top zeker wil zijn dat je een geschikte bottom vindt moet je zeker even afreizen naar Vietnam of Zweden. Daar zitten immers volgens de datingapp de meeste bottoms gevolgd door Thailand, Peru en Zuid-Afrika.

  Ben je zowel top als bottom dan kom je als ‘vers’ het meeste aan je trekken in Venezuela, Guatemala, Argentinië en Mexico.

  Het grootste aantal Grindr-gebruikers vind je in de Verenigde Staten en Brazilië. Maar ook in Mexico, India en het Verenigd Koninkrijk loop je het meeste kans om een Grindr gebruiker tegen het lijf te lopen.

  In de app kun je ook aanduiden of je ontvangt of liever op ‘verplaatsing’ speelt. Koeweitse mannen zijn het meest honkvast van zij staan procentueel gezien aan de top van gebruikers die hun dates ontvangen. Gevolgd door Portugal, Thailand en de VS.

   

  Als het aan de gebruikers afhangt gaan ze opnieuw op reis eens als dat terug mogelijk is na de pandemie. De populairste bestemmingen zouden dan Washington D.C., Parijs, Bogota, Santiago en Houston zijn.

   

  Het afgelopen jaar werden er ook meer dan 855 miljoen foto’s uitgewisseld, werden er 7,85 miljoen taps uitgedeeld en werden 584 miljoen gebruikers toegevoegd aan de favorieten van de andere gebruikers. Vooral op zondagavond wordt de app het meeste gebruikt.

   

   

   

   

  Lees meer
 • Nog steeds stigma's rond BDSM

  Beoefenaars van BDSM (bondage en discipline, dominantie en onderwerping, en sadisme en masochisme) in Vlaanderen krijgen nog steeds erg vaak te maken met stigmatisering en discriminatie. Dat blijkt uit een bevraging van onderzoekers van de UAntwerpen en het Universitair Forensisch Centrum bij zowel BDSM-beoefenaars als personen zonder ervaring met of interesse in BDSM.

  De onderzoekers wilden met hun studie achterhalen hoe het vandaag de dag in Vlaanderen zit met vooroordelen en stigma naar BDSM toe. Enerzijds werden aan driehonderd Vlamingen zonder interesse in of ervaring met BDSM een reeks stellingen over BDSM en hun beoefenaars voorgelegd. Maar liefst 86 procent bleek er minstens in enige mate stigmatiserende overtuigingen op na te houden. Bijna de helft wil bijvoorbeeld geen BDSM-beoefenaar als babysit en een op vijf ziet een BDSM'er als buur niet zitten.

  Een tweede luik van het onderzoek omvatte een bevraging bij 325 BDSM-beoefenaars. Ruim een kwart van die groep gaf aan niet te durven uitkomen voor hun BDSM-voorkeur, onder meer vanwege reeds ervaren stigma.

  Het gebrek aan kennis over BDSM is volgens de onderzoekers een mogelijke voedingsbodem voor stigmatiserende gewoontes. Ze stellen verder dat het opvallend is dat dergelijke attitudes in Vlaanderen nog bestaan, terwijl ons land bijvoorbeeld wel een van de landen is met een positieve wetgeving en beleid op het vlak van LGBTQ.

  Bron: Belga

  Lees meer
 • Modeontwerper Pierre Cardin (°1922-2020)

  Pierre Cardin (02-07-1922 - 29-12-2020) geboren als Pietro Costante Cardin, was een invloedrijk Frans modeontwerper. Cardin was ook actief als sieraadontwerper.

  Cardin begon op zeventienjarige leeftijd als kleermakersleerling en werd enkele jaren later gevraagd om te werken bij Christian Dior. Vijf jaar daarna opende Cardin zijn eigen salon. Zijn carrière nam een vlucht toen hij in 1951 meerdere outfits ontwierp voor een gemaskerd bal in Venetië.

   

  Cardin, de zoon van Italiaanse immigranten, stond bekend als een pionier van de prêt-à-porter. Hij was een van de eerste modeontwerpers die het shop-in-shopprincipe toepaste in een grootwarenhuis en mannen op de catwalk liet lopen. Hij werkte een licentiesysteem uit waarbij diverse producten met zijn naam - waaronder ook stropdassen, sigaretten, parfums en zelfs mineraalwater - over de hele wereld verkocht werden.

  Al snel richtte Cardin zich ook op Azië. In 1957 ging hij voor het eerst naar Japan, dat toen nog in volle heropbouw was, en organiseerde hij ook modeshows in China vanaf 1979. Cardin stond bekend om zijn futuristische haute couture en mode, met geometrische vormen en primaire kleuren. De Fransman was in de jaren zestig een van de eerste ontwerpers die hiermee experimenteerde. In 1964 startte hij de Cosmocorps-collectie.

  Ook ontwierp Cardin kleding voor bekende personen als Mia Farrow, Jackie Kennedy, The Beatles en muze Lauren Bacall. De ontwerper maakte daarnaast confectiemode, die door grote ketens wordt verkocht. Binnen deze lijnen verschenen ook producten als horloges en parfum.

   

  De ontwerper werd in 1991 benoemd tot UNESCO Goodwill Ambassador. In 1992 werd Cardin als eerste modeontwerper toegelaten tot de Franse Academie voor Schone Kunsten. Cardin was een van de eerste openlijk homoseksuele ontwerpers in Parijs en had twintig jaar een relatie met zijn protegé André Oliver.

  Lees meer
 • VIDEO: Cafe Den Draak pakt uit met eindejaarsfeesten ..... met paspoppen

  Wie in deze eindejaarsperiode langs café Den Draak, het cafe van het Antwerpse Regenbooghuis op de Draakplaats, loopt zou kunnen denken dat het café open is en er een gezellig feestje bezig is. Als je binnen kijkt zul je echter zien dat de feestvierders feestelijk uitgedoste paspoppen zijn.

  “We vonden het een beetje triestig”, zo laat Liesbeth van Den Draak weten aan ATV. “Er begint normaal gezien een hele drukke feestperiode op deze moment en het voelde een beetje leeg aan. We dachten als we de mensen niet naar hier kunnen laten komen voor wat drakenliefde dan kunnen we de mensen die hier passeren toch wat drakenliefde meegeven.”

  Daarom besloten uitbaters Hannes en Liesbet om muziek uit de jaren 70 door de luidsprekers te laten schallen en de zaak vol te steken met paspoppen. Zo staat er een koppel te dansen, zit een ander paar paspoppen te toasten  en dragen paspoppen plateaus met jenevertjes rond die normaal gezien onder de brug zouden verkocht worden op de kerstmarkt Winterwarmte.

  “Het is een moeilijk jaar natuurlijk maar het is een moeilijk jaar voor iedereen. Ik denk dat we wel begrijpen dat de maatregelen nodig zijn en dat we er samen door moeten. Van zodra het terug kan gaan we er opnieuw invliegen. Daar kijken we heel hard naar uit. Ondertussen proberen we positief te blijven en dat op deze manier een klein beetje over te brengen.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste