Specials

 • Filmverdeler Cineniem wordt onderdeel van OUTTVMEDIA

  Cinemien gaat per 1 juli verder als onderdeel van OUTTV Media waarmee er een brede distributieorganisatie ontstaat in zowel filmtheaters, online als tv.

  Cinemien is in de afgelopen 45 jaar uitgegroeid tot de grootste filmdistributeur in de Benelux met een focus op vrouwen, de LGBT+-gemeenschap en arthouse-films. De versnelde digitalisering, de groei van het aantal films dat jaarlijks wordt uitgebracht, de steeds kortere looptijden in theaters en bioscopen en de effecten van Covid-19 zorgen ervoor dat Cinemien niet als zelfstandige organisatie verder kan.

  Voor OUTTV is het uitbouwen van het theatrical netwerk binnen een Europese context belangrijk met focus op 360° exploitatie in de landen waar OUTtv actief is. In 2018 nam OUTTV Media de Duitse LGBT+ -filmdistributeur PRO-FUN Media GmbH over. Met de additionele overname van Cinemien in de Benelux wil OUTtv de portfolio versterken op het gebied van theatrale en digitale exploitatie.

  Deze krachtenbundeling leidt tot onder mer een versterking van film- en video-exploitatie, de promotie en lancering van films in de bioscoop, op dvd/Blu-ray en op tv; en de digitale exploitatie via zowel bestaande als nieuwe OUTtv-kanalen.

  Marc Putman, CEO van OUTTV Media: ”We zijn verheugd dat de jarenlange samenwerking met Cinemien er nu in resulteert dat wij het vertrouwen hebben gekregen om het merk en de activiteiten van Cinemien te mogen voortzetten waarbij we de expertise en eigenheid behouden en met onze kennis benutten om Cinemien ook in de digitale wereld verder te brengen.”

  Noëlle Haitsma, Cinemien: “Na 45 jaar verdient Cinemien een nieuwe toekomst die past bij de huidige tijd, OUTTV Media is sterk marketing gericht en multimediaal, dat is volgens ons nodig om ook in de toekomst mooie films bij het publiek te brengen, zowel on- als offline.”

  Lees meer
 • LGBTQ-toeristen zijn opnieuw klaar om te reizen

  Ook bij holebi’s en transgenders kriebelt de reismicrobe en zij willen dan ook zo snel als mogelijk na de coronacrisis opnieuw de valiezen pakken. Dat blijkt uit een enquête die de internationale reisorganisatie ILGTA onder zijn leden hield. Wereldwijd gaven zo een 15.000 leden een antwoord op de enquête die de belangenorganisatie hield. De meeste antwoorden kwamen uit de VS, Brazilië, Canada, Frankrijk en Mexico.

  Er is een grote behoefte om terug te beginnen reizen eens de globale reismarkt met de nodige veiligheidsmaatregelen toeristen terug verwelkomt. Maar liefst 66 procent geeft aan dat ze het tegen het einde van het jaar opnieuw veilig en comfortabel genoeg vinden om te beginnen reizen. Vooral september en oktober zijn de populairste maanden.

  Bijna de helft (46 procent) van de respondenten geven aan dat ze de bestemmingen die ze voor het losbarsten van de coronacrisis wilden bezoeken ook na de crisis op de planning staan. Vijfentwintig procent zegt hierover nog geen beslissing te hebben genomen en 28 procent geven aan dat hun reisplannen door de coronapandemie veranderd zijn.

  “Uit eerdere studies blijkt dat de LGBTQ-gemeenschap een buigzame en trouwe partner is die de gewoonte hebben om meer te reizen dan hun heteroseksuele tegenhangers”, zo laat John Tanzella, voorzitter van IGLTA weten. “We wilden hun gevoelens tijdens deze uitdagende tijden meten om de tourismeindustrie in het algemeen te laten weten dat LGBTQ+ reizigers een belangrijke groep is die moet opgenomen worden in hun herstelplannen. Boodschappen van integratie hebben het potentieel om nu sterker bij LGBTQ+ reizigers te blijven hangen.”

  Uit de enquête blijkt ook dat LGBTQ+ toeristen kiezen voor een breed gamma van activiteiten die ze de komende zes maanden willen doen op hun reisbestemming.

  57 procent zegt dat ze in eigen land op reis gaan. 48 procent geeft aan om in een hotel of bungalowpark te verblijven. Verder zijn het huren van een vakantiehuis of appartement (34%), internationale reizen (29%), groepsreizen (21%), pretparken (20%) en cruises (13%) populaire activiteiten.

  Als ze de kans zouden hebben zou ook 33 procent een LGBTQ+ pride evenement bijwonen.

  Ook willen homoseksuele en transseksuele toeristen terug beginnen met vliegen. Vooral korte vluchten van minder dan drie uur (45%)zijn erg in trek, gevolgd door vluchten tussen de drie en zes uur (35%) en langer dan zes uur (27%). 

   

  Lees meer
 • Melissa Etheridge (1961-): Van Grammy winnares tot gay activiste

  Melissa Etheridge (29/05/1961) is een  artieste, muzikante én geëngageerde vrouw. Melissa is een buitengewone persoonlijkheid die in haar hele succesverhaal vooral zelfrespect op de eerste plaats blijft zetten. 

  Sinds haar debuut in 1988 krijgt ze ruimschoots de kans om haar liefde voor muziek en voor het leven van de daken te schreeuwen, maar neemt ze ook geen blad voor de mond om haar mening te laten gelden. Ze scoort onder meer met ‘Like the way I do’ en ‘Bring me some water’ verschillende hits in Europa. 

  Door haar openheid is ze  een voorbeeld voor velen, niet alleen op muzikaal vlak.Tijdens de eerste inauguratie van president Bill Clinton in januari 1993 maakte ze publiekelijk bekend dat ze lesbienne is. Ook vecht ze openlijk tegen borstkanker, een strijd die ze wint. Met haar rauwe stem en pure classic rock vereeuwigt ze zichzelf in de Amerikaanse rockgeschiedenis.

  In 2011 krijgt ze dan ook eervol haar eigen ster op de Hollywood Walk Of Fame. En dat is maar één van de vele prestigieuze bekroningen van haar carrière, want Melissa Etheridge sleept onder andere ook twee Grammy Awards in de wacht, en met ‘I Need To Wake Up’, uit de soundtrack voor Al Gore’s ‘An Inconvenient Truth’, zelfs een Oscar.

   

  Lees meer
 • Finale Mister Gay Belgium opnieuw uitgesteld

  We gaan pas op 17 oktober weten wie de nieuwe Mister Gay Belgium wordt. De finale die al naar 15 augustus werd verplaatst wordt door de organisatie opnieuw uitgesteld. Ondertussen zijn de campagnes van de elf overgebleven finalisten terug op gang getrokken.

  “Als MGB organisatie hebben we de laatste weken en maanden niet stilgezeten. We hebben o.a. bekeken hoe we op een goede en correcte manier op zaterdag 15 augustus 2020 het finale gala zouden kunnen laten doorgaan.”, zegt Mr Gay Belgium-organisator Bram Bierkens.

  “Tot op heden mag men maar met max. 200 personen het Antwerpse Theater Elckerlyc betreden en dit nog onder heel wat voorwaarden. Helaas bleek na vele opvolg meetings en het herhaaldelijk blijven maken van deze oefening, het laten doorgaan van het MGB gala in augustus onhaalbaar te zijn.”

   

  “We hebben daarom besloten in samenspraak met Theater Elckerlyc om de finale een tweede keer te verplaatsen naar zaterdag 17 oktober 2020. Dit om een waardig, professioneel en succesvol MGB finale te kunnen garanderen, zoals we dit jaarlijks gewoon zijn, aan alle betrokken partijen, waarin de boodschap van diversiteit centraal staat en waar we naar aanvoelen en prognose wél op volledige capaciteit van de zaal en accommodatie kunnen draaien.”

  “Het was voor onze MGB-organisatie géén eenvoudige opdracht om dit praktisch allemaal opnieuw te realiseren, maar we zijn ervan overtuigd dat dit wel moet lukken met de support van finalisten en partners. Op deze manier kunnen we toch verder bouwen aan dit jaarlijkse mooie en nog steeds nodige MGB project, zeker in deze tijden waar we het welzijn van LGBT'ers zeker niet mogen vergeten.”, besluit hij.

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday: Ricky Martin,Farruko, Bronze Avery, Sandra Mermans en The Pet Shop Boys

  Na een heftige week is het de hoogste tijd om wat nieuwe muziek van LGBT+ artiesten op jullie los te laten in onze #NewMusicSaturday rubriek. Je kan alle nummers in deze rubriek ook beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

  Ricky Martin en Farruko -Triburones

  Vorige week bracht Ricky Martin zijn nieuwe EP Pausa uit met daarop zes nummers die ons doen verlangen naar parelwitte stranden. Voor de eerste single deed hij een beroep op de Porto-Ricaanse zanger/rapper Farruko. 

  Bronze Avery -Only You

  De coronaquarantaine en de protesten die de afgelopen weken over gans de Verenigde Staten uitbraken na de dood van George Floyd waren zeer moeilijk voor Bronze Avery. Dat laat de zanger weten via zijn Instagram-account.

  “Ik genees door muziek en ik ben dan ook blij om Only You met jullie te kunnen delen. Het is belangrijk voor mij als zwarte queerartiest om te blijven creëeren en de stemmen van mijn medestanders te versterken.” 

  Sandra Mermans - Hoe zou het zijn.

  Onder normale omstandigheden zou  de nieuwe singel van Sandra Mermans rond deze tijd al  een plaats in de Vlaamse hitparades veroverd moeten hebben maar daar besliste een virus anders over. “Hoe zou het zijn” zou normaal gezien in maart uitgebracht worden maar dat werd uitgesteld tot begin juni. 

  Pet Shop Boys - West end Girls (lockdown version)


  Wat doe je als je normaal met je nieuwe cd op tournee moest zijn maar dat nu niet kan? Dan neem je je klassiekers en grootste hits onder handen en maak je daarvan een nieuwe lockdownversie van. Dat is precies wat de Pet Shop Boys de afgelopen week deden. Niet echt nieuw werk dus maar toch willen we je deze nieuwe klassieker niet onthouden.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste