Met deze tien tips kun je op een veiligere manier afspreken via dating-apps

Steeds vaker krijgen we berichten waaruit blijkt dat LGBTQ's via datingapps in de val worden gelokt en vervolgens worden aangevallen. Dat leidde onlangs tot een ontmoeting met een dodelijke afloop. We geven jullie enkele tips om op een veiligere manier af te spreken met onbekenden via de bekende dating-apps.

 

1. Leer hem eerst kennen:

Voer gedetailleerde gesprekken en stel veel vragen. Let op eventuele inconsistenties of vreemd gedrag dat erop kan wijzen dat de persoon niet is wie hij beweert te zijn.

 

2. Bescherm je identiteit:

Vermijd het delen van persoonlijke gegevens zoals je adres, werkplek of gevoelige informatie online.

 

3. Laat een spoor achter:

Informeer altijd een vriend of laat thuis een notitie achter over waar je naartoe gaat en met wie je afspreekt.

 

4. Vraag om een foto:

Vraag om meerdere foto’s uit verschillende periodes voordat je akkoord gaat met een ontmoeting. Zorg ervoor dat je deze afbeeldingen opslaat op een plek waar je er gemakkelijk bij kunt.

 

5. Luister naar details:

Let goed op tijdens telefoon- of videogesprekken. Vertrouw op je instinct als iets niet goed aanvoelt.

 

6. Ontmoet op een openbare plek:

Kies een drukke locatie zoals een café of een restaurant voor je eerste ontmoeting. Vermijd afgelegen plekken en privéwoningen.

 

7. Zorg voor een uitweg:

Maak jezelf vertrouwd met de locatie en de uitgangen voordat je op date gaat. Plan een veilige route naar huis die afwijkt van je gebruikelijke pad.

 

8. Bescherm je drankje:

Wees voorzichtig met je drankjes om te voorkomen dat je wordt gedrogeerd. Laat je drankje nooit onbeheerd achter.

 

9. Bespreek seksuele gezondheid:

Voer open gesprekken over seksuele geschiedenis en gezondheidspraktijken. Het is cruciaal om relaties aan te gaan met de veronderstelling dat iedereen mogelijk een seksueel overdraagbare infectie kan hebben.

 

10. Meld misdrijven:

Als je te maken krijgt met aanranding of agressief gedrag, meld dit dan onmiddellijk bij de autoriteiten. Dit is van vitaal belang voor je veiligheid en zorgt ervoor dat de juiste ondersteuning en opvolging worden geboden.

Je veiligheid staat voorop, en het nemen van deze voorzorgsmaatregelen kan je helpen jezelf te beschermen terwijl je op zoek gaat naar betekenisvolle connecties online. Onthoud dat het altijd beter is om voorzichtig te zijn bij interacties met nieuwe personen via dating-apps.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste