Laatste nieuws

 • Moord Beveren: Antwerpse verdachte moet maand langer in gesloten instelling blijven

  De 17-jarige uit Antwerpen die verdacht wordt van de moord op de 42-jarige David P. in Beveren moet een maand langer in de gesloten instelling van Everberg blijven. Dat heeft de jeugdrechter in Antwerpen beslist. De twee andere minderjarige verdachten verschijnen woensdag voor de jeugdrechter in Dendermonde, zegt het parket Oost-Vlaanderen.
   

  Het lichaam van David P. uit Sint-Niklaas werd op zaterdag 6 maart gevonden in een park in Beveren. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten. Na de feiten gaven een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit Verrebroek en een 16-jarige uit Kieldrecht zich aan bij de politie. De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten daarop om hen in het GFC (gesloten federaal centrum) De Grubbe in Everberg te plaatsen. 

  Die  beslissing om te plaatsen in Everberg moet na een maand opnieuw bevestigd worden, en dat deed de jeugdrechter in Antwerpen voor de Antwerpse verdachte. De beslissing van de jeugdrechter in Dendermonde voor de twee andere verdachten valt volgens het parket Oost-Vlaanderen pas woensdag.

  Lees ook:

  Moord Beveren: Beveren gaat moord op David P. herdenken met regenboogbanken aan scholen en in park

  Moord Beveren: Familie vraagt om seriniteit

  Moord Beveren: Regenboogvlaggen duiken op aan overheidsgebouwen in het hele land

   

  Bron: Belga

  Lees meer
 • Britse prins Philip overleden op 99-jarige leeftijd

  De Britse prins Philip is overleden op 99-jarige leeftijd. Dat meldt Buckingham Palace vrijdag.

  "Hare Majesteit meldt met veel verdriet het overlijden van haar geliefde echtgenoot", staat te lezen op de website van de Britse monarchie. Prins Philip, de Duke of Edinburgh, overleed vrijdagochtend vreedzaam in Windsor Castle, aldus Buckingham Palace nog. Philip was enkele weken geleden nog in het ziekenhuis opgenomen voor een operatie aan het hart. Midden maart mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. De Duke of Edinburgh zou in juni zijn 100 verjaardag hebben gevierd. De prins is al even "op pensioen". Zijn laatste officiële optreden dateert van de zomer van 2017, toen hij een militaire parade bijwoonde. Hij werd de laatste jaren nog zelden in het openbaar gezien. Tijdens de coronapandemie trokken de Queen en prins Philip naar Windsor Castle. Prinse Philip en de Britse Queen Elizabeth II trouwden in 1947. Het paar kreeg vier kinderen: troonopvolger prins Charles, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward. De vlaggen zijn vrijdag halfstok gehangen aan Buckingham Palace.

   

  Bron: Belga

  Lees meer
 • Darklands maakt datum bekend voor de volgende editie

  De volgende editie van Darklands zal volgend jaar doorgaan van 4 tot 9 mei. Dat heeft organisator Jeroen Van Lievenoogen bekend gemaakt in een teaser voor het fetish-evenement. De editie van dit jaar werd afgelast omwille van de coronapandemie. 

  Time to come home

  Het eerste wat opvalt is dat het hele evenement met enkele maanden opschuift naar mei. Reden hiervoor is dat er heel wat uitgestelde evenementen opnieuw door de Waagnatie moesten ingepland worden en dat dit de eerste volledige week was die nog vrij was. "Ook moesten we nog rekening houden met vakanties en andere fetish evenementen", zo laat Jeroen weten op Alphatribe.

  Vorige week werd dan toch nog een geschikte periode gevonden en was het voor de organisatie een race tegen de klok om alles te herprogrammeren naar de nieuwe datum. "Het was inderdaad een hectische week. Het meeste design werk en de website waren reeds gedaan in april 2020. Ook de hoteldeals waren reeds voor 80 procent rond en moesten gewoon verplaatst worden naar de nieuwe datums. De helft van de hotels hebben reeds bevestigd en kunnen nu reeds geboekt worden. De rest volgt volgende week. Het grootste deel van het programma staat reeds op de website maar er zit nog meer aan te komen in de komende weken en maanden."

  Meer info vind je op: Darklands.Be

  Beluister/bekijk onze podcast met Jeroen van Lievenoogen:

   

  Lees meer
 • Robin uit Sint-Amandsberg wint de hoofdprijs in 1 jaar gratis

  Robin (25) uit Sint-Amandsberg mag zich de winnaar van 1 jaar gratis, de quiz van Eén, noemen. Robin ging naar huis met het nettojaarloon van de best verdienende deelnemer aan de quiz, goed voor maar liefst 68.887 euro.

  Robin noemt zichzelf graag de 'Beyoncé van Lochristi', maar sinds zijn verhuis naar Sint-Amandsberg bekt dat wat minder. Als project consultant wordt hij uitgestuurd om bedrijven bij te staan en hij houdt ontzettend van de variatie in zijn job.

   

   

   

  Robin startte samen met de 47-jarige Meike uit Brussel, de 35-jarige Rose uit Mechelen en de 41-jarige Bjorn uit Kessel-Lo aan de finale. Er werd vanaf het begin vlot gescoord, de kandidaten toonden dat ze de finaleplaats hadden verdiend. In de eerste rondes namen we afscheid van Bjorn en Rose, het finalespel werd dus een duel tussen Robin en Meike. In dat ultieme cijferduel stelde spelleider Thomas Vanderveken vijf vragen, met als antwoord steeds een getal. De kandidaat die het getal drie keer het dichtst wist te benaderen, pakte de eindoverwinning in 1 jaar gratis. Robin maakte uiteindelijk de beste inschattingen, hij haalde de hoofdprijs binnen.

   "Dit is zo ongelooflijk, het besef dringt nog niet volledig door. De volledige terugrit naar huis na de finale heb ik geweend van blijdschap. Tactisch maakte ik wellicht het verschil, al was het bij het ultieme cijferduel toch moeilijk om het hoofd koel te houden. Ik denk dat Meike en ik er nog nooit zo ver naast zaten. (lacht) Dit geld wil ik graag investeren in een tof appartement, maar zeker en vast ook in een weekend met deze fijne groep kandidaten."

  Volgend jaar komt er overigens een nieuw seizoen van '1 jaar gratis'

   

  Lees meer
 • Remy Bonny begonnen als directeur bij Forbidden Colours

  Sinds begin april is Rémy Bonny begonnen als directeur bij de Brusselse vzw Forbidden Colours. Rémy Bonny kwam de afgelopen jaren vooral in het nieuws als een politiek wetenschapper die zich  bezig houdt met LGBTI-rechten in de Europese Unie. Forbidden Colours zamelt geld in voor een LGBTI-fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijn Stichting. Het fonds wordt gebruikt om strategische LGBTI-projecten  in de Europese Unie te steunen met een nadruk op onderwijs, gezondheid, integratie en werk. 

  Volgens de nieuwe directeur wordt het werk van Forbidden Colours steeds belangrijker. “De afgelopen decennia hebben we als LGBTI-gemeenschap veel bereikt. Toch zien we dat die gelijkheid die we in de EU bekomen hebben zeer fragiel is. Het mogelijke homofobe motief bij de moord van David P. in ons land, de LGBTI-vrije zones in Polen of het verbod op de wettelijke erkenning van trans en intersax-personen in Hongarije zijn voorbeelden hiervan.”

  “Het is tijd dat we de volgende stap zetten in onze strijd voor gelijkheid. We moeten als een LGBTI-beweging in Europa meer duurzaam en zelfvoorzienend worden. Het is mijn bedoeling om dat te bereiken met Forbidden Colours.”

  De afgelopen jaren is Rémy Bonny uitgegroeid tot één van de belangrijkste stemmen in het debat voor een betere bescherming en een gelijkere samenleving voor LGBTI-personen in de Europese Unie. Zo reist hij als expert over de hele wereld om beleidsmakers, organisaties en academici bewust te maken van de politieke situatie van Europese LGBTI’s. Hij wers reeds verschillende keren geïnterviewd door internationale media waaronder TIME en La Monde. Bij de vijftigste verjaardag van de Stonewall rellen in New York was hij de enige Europese spreker.

  Het Forbidden Colours fonds is in 2019 opgericht door zes vooraanstaande LGBTI-ondernemers en heeft reeds meer dan 21.000 euro gefinancierd in  zeven projecten  in Belgie en Polen.

  Beluister ook onze podcast met Rémy Bonny over de situatie van LGBTI's in Polen.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste