Laatste nieuws

 • Voor het eerst een transgender burgemeester verkozen in Frankrijk

  In het Franse gehucht Tilloy-lez-Marchiennes  is voor het eerst een transgendervrouw als burgemeester verkozen. De 55-jarige Marie Cau  werd door de  gemeenteraad van het dorpje van 550 inwoners aangewezen als de nieuwe burgemeester. De stemming was vrijwel unaniem: 14 raadsleden stemden voor, één stem bleek ongeldig.

  ,,Ik ben niet gekozen omdat mensen voor of tegen mij zijn als transgender. Ze hebben me gekozen vanwege mijn verkiezingsprogramma’’, vertelde Cau in de lokale pers. ,,Dat maakt het zo interessant: dat ik als normaal wordt gezien.’’

  Cau, moeder van drie kinderen, woont al 20 jaar in het dorpje. Ze studeerde voor landbouwingenieur maar begon later een eigen ICT-bedrijfje.

  Ook in haar nieuwe functie als burgemeester blijft ze haar werk als zaakvoerdster van haar bedrijf combineren. Vijftien jaar geleden begon ze aan haar transformatie van man naar vrouw.

  In LGBT-kringen is verheugd gereageerd. ,,Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat een transgender burgemeester wordt in Frankrijk’’, laat de nationale transgendervereniging ANT weten. ,,Misschien zijn er wel meer, maar die hebben het dan niet openbaar gemaakt.’’

  bron: AD. nl

  Lees meer
 • Opnieuw homo aangevallen in Amsterdam

  In Amsterdam zijn drie jongeren aangehouden die donderdag een homoseksuele man aan de onderarm hebben verwond met een glas. Het slachtoffer zat samen met een andere man rond 20.00 uur in een kano toen ze vanwege hun geaardheid werden beledigd. De twee mannen gingen aan de kant verhaal halen en toen kwam het tot een aanvaring met de drie jongeren.

  "Een van de mannen is aan zijn onderarm gewond geraakt door een stuk glas", meldt een politiewoordvoerder. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De daders sloegen  op de vlucht na het incident maar konden kort nadien aan de hand van hun signalement opgepakt worden. Het gaat om drie tieners van 14 en 15 jaar die reeds bij de politie bekend waren voor overlast.

  "Wij nemen de zaak zeer hoog op", zegt de politiewoordvoerder. "De recherche onderzoekt de zaak. Mochten er meer jongens bij betrokken zijn, dan moeten die van de straat om zich te verantwoorden voor wat hier gebeurd is."

  Het slachtoffer gaat later aangifte doen. Het netwerk Roze in Blauw van de politie ondersteunt hem daarbij.

  Het is reeds het derde incident in Amsterdam waar homoseksuele mannen werden aangevallen. De afgelopen weken werd een homo-koppel op een maand tijd twee keer aangevallen terwijl ze samen over straat liepen.

  Bron:Nu.nl

  Lees meer
 • Ruby Rose verlaat Batwoman al na eerste seizoen

  De Australische actrice Ruby Rose hangt al na ėėn seizoen de cape van Batwoman aan de haak. De lesbische actrice, die ook te zien was in de serie ‘Orange is the new Black’ haalde vorig jaar de media toen bekend werd dat ze de lesbische heldin uit de gelijknamige comics gestalte zou geven in een nieuwe televisieserie. 

  In een mededeling van Ruby Rosestaat te lezen dat ze afscheid neemt van Batwoman. “ik heb de moeilijke beslissing genomen om in het volgende seizoen niet terug te keren naar Batwoman. Dit was geen makkelijke beslissing omdat ik respect heb voor de cast, crew en iedereen uit Vancouver en Los Angeles die betrokken is met de serie.”

  Waarom Rose niet meer als Batwoman terugkeert laat ze niet weten. Bronnen die bij de productie betrokken zijn zeggen dat het niets te maken heeft met de rugblessure die Rose tijdens het filmen opliep.

  Vooraleer ze haar eigen serie dook Batwoman ook al op in de andere series die deel uit maken van het Arrow-universum van de Amerikaanse zender CW. In het eerste seizoen van de serie kwam Batwoman ook uit de kast als lesbienne en bleef ze getrouw aan haar comicbook roots.

  Door het vertrek van Ruby Rose moet de productie van Batwoman op zoek gaan naar een nieuwe hoofdrolspeelster.Het nieuwe seizoen van Batwoman staat gepland voor voorjaar 2021. 

  Lees meer
 • Hongarije draait fundamentele rechten van transgenders terug

  Hongarije heeft, ondanks internationaal protest, enkele fundamentele rechten van transgenders en interseksuelen terug gedraaid. Verschillende LGBT-rechten organisaties waaronder TGEU, ILGA-Europe, IGLYO en OII Europe veroordelen de goedkeuring van de befaamde omnibuswet waarin het bewuste artikel 33 staat, dat er voor zorgt dat het geslacht dat bij de geboorte wordt geregistreerd niet meer veranderd kan worden.

  Door de goedkeuring kan President Orban de noodtoestand in Hongarije voor onbepaalde duur verlengen en krijgt de regering de macht om de coronacrisis met bijzondere decreten aan te pakken. De omnibuswet die dit mogelijk maakte bevat onder meer  ook celstraffen voor het verspreiden van ‘vals nieuws’ over het coronavirus en over de regeringsmaatregelen. In de omnibuswet zat ook een artikel verwekt die de geslachtsaanduiding op identiteitskaarten veranderd. Hierdoor zou de term ‘nem‘, wat in het Hongaars zowel geslacht, sekse als gender betekent, veranderen in ‘születési nem‘, wat ‘geslacht bij geboorte betekent. Door de wetswijziging kunnen transgenders, die hun geslacht wettelijk willen veranderen na een geslachtsoperatie en interseksuelen hun gender niet meer kunnen veranderen op hun papieren.Bovendien werkt de wetswijziging met terugwerkende kracht. 

  De mogelijke goedkeuring van artikel 33 werd internationaal op veel protest onthaald. Duizenden berichten, foto’s en filmpjes met de hashtag #drop33 verschenen de afgelopen dagen op de verschillende sociale mediakanalen.

  De Hongaarse transgenderbeweging spreekt van een grove mensenrechtenschending. ‘Zonder officiële erkenning van hun naam en genderidentiteit zullen trans- en intersekse personen te maken krijgen met stigmatisering in elk aspect van hun bestaan. Het maakt een betekenisvolle deelname aan het sociale en economische leven grotendeels onmogelijk.’

  Met de Hongaarse transgenderbeweging roepen de verschillende internationale LGBT-rechten organisaties de EU op om alles uit de kast te halen om de anti-transgenderwet terug te draaien. Dat kan bijvoorbeeld door een inbreukprocedure tegen Hongarije te starten die de wet ongedaan maakt. De organisaties willen dat voorzitter van de Europese Commissie, Von der Leyen, de wet veroordeelt.

  De Hongaarse transgenderbeweging is een petitie gestart tegen de wet. 

  Lees meer
 • Meerderheid homo’s blijft het leven positief bekijken tijdens lockdown

  Maar liefst 57 procent van de homoseksuele mannen die meededen aan een enquête  via de datingsite Planet Romeo,  hield er tijdens de lockdownperiode een positieve ingesteldheid aan over. De helft van de respondenten maakt zich wel zorgen over hun financiële toestand.

  De afgelopen weken werden de gebruikers van de Planet Romeo datingsite en app opgeroepen om hun mening te geven in een Enquête over hoe ze zich voelen tijdens de lockdown en over hoe ze denken dat deze crisis hun toekomst zal beïnvloeden. Maar liefst 75.840 gebruikers uit 140 landen vulden de enquête in. Het merendeel van de respondenten kwamen uit Duitsland, Italië, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk waar de app en site het populairst is. Vooral gebruikers uit de leeftijdsklasse 35 tot 44 jaar en 45 tot 54 jaar vulden de enquête in. De andere leeftijdscategorieën zijn ook maar in mindere mate vertegenwoordigd in de antwoorden van de enquête. Door deze geografische spreiding en de oververtegenwoordiging van de respondenten uit Duitsland, die goed zijn voor bijna de helft van de respondenten, en het feit dat ieder land zijn eigen lockdown regels had moeten we de resultaten wel met de nodige korrel zout nemen.

  Over het algemeen voelden de respondenten zich dus zeer goed en positief tijdens de lockdown. Vooral de Fransen (65%) hielden aan de lockdown een positief gevoel over. Daarna komen hun Britse tegenhangers die met hun 44 procent reeds een stuk onder het wereldwijde gemiddelde van 57 procent zitten. Indiërs voelden zich het slechts tijdens hun lockdown. Slechts 23 procent beschouwde die positief.

  Financiële toekomst

  De respondenten maakten zich meer zorgen over hun financiële toekomst (50%) dan over hun gezondheid (43%). Dat is vooral het geval in Indië waar maar liefst 73 procent hun financiële toekomst somber inzien.

  Homo’s in de oudere leeftijdsklassen maken zich minder zorgen over hun financiële toekomst dan jongeren. Zo zegt 45 procent van de respondenten die ouder dan 65 jaar zijn zich geen zorgen te maken.

  Economie

  35 procent van de respondenten maakt zich zorgen over de economische impact op de toekomst voor zaken en verenigingen die zich richten op een overwegend LGBT publiek. Dat is vooral het geval in Duitsland (46 procent) en het minst in Groot-Brittannië (20%). Vooral homo’s in de leeftijdsgroep van 45 tot 65 jaar is de vrees het grootst dat hun favoriete zaken en verenigingen op termijn zullen verdwijnen. In de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar maakt 45 procent geen zorgen hierover.

  Seks en daten

  Tijdens de lockdown bleven maar liefst 70 procent van de Planet Romeo gebruikers mooi in hun kot en spraken ze niet af voor seks met andere mannen. Vooral in landen die strengere maatregelen hadden was dit het geval. Vergeleken met landen waar strenge maatregelen werden afgekondigd, zoals Spanje en Italië waar 86% thuis bleven, gingen vooral de Zweden (61%) en Duitsers (62%) meer daten. 

  Het ziet er ook naar uit dat de meeste homoseksuele mannen hun vakantie in eigen land zullen doorbrengen. Maar liefst 73 procent zegt dat te doen.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste