Laatste nieuws

 • Rusland moet gemartelde homo een schadevergoeding betalen van 52.000 euro

  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft een schadevergoeding van 52.000 toegekend aan een Russische man die in de hoofdstad van de Tsjetsjeense Republiek, Grozny, omwille van zijn homoseksuele geaardheid werd opgepakt en twaalf dagen gemarteld werd.  De Russische Federatie moet hem een schadevergoeding betalen omdat het onderzoek nadien ernstig gebreken vertoonde en niet onafhankelijk werd uitgevoerd door de autoriteiten. 

  In 2017  kwamen er berichten naar buiten dat er in Tsjetsjenië homoseksuele en biseksuele mannen opgepakt werden door het regime en opgesloten werden in concentratiekampen.  Enkele dagen nadat een kennis van hem was opgepakt, werd ook de Russische ballonverkoper Lapunov op 16 maart 2017  opgepakt in een park in Grozny waar hij ballonnen stond te verkopen. Zijn telefoon werd in beslag genomen en de rus kreeg te horen dat hij een verdachte was in een moordonderzoek. Op het politiehoofdkwartier werd hij, samen met verschillende andere mannen, ernstig  mishandeld en bedreigd door de politieagenten. Zo werd hij beschuldigd dat hij als openlijk homoseksuele man van Rusland naar Tsjetsjenië gereisd was om Tsjetsjeense jongens te verleiden.

  Van de politie moest hij ook telefonisch afspreken met een ander man die ook vervolgens door de politie werd opgepakt en voor de ogen van Lapunov met plastieken buizen in elkaar werd geslagen. Op de vierde dag van zijn arrestatie vertelden de agenten dat zijn kennis omwille van zijn geaardheid vermoord was. Daarna probeerden enkele agenten hem seksueel aan te randen om hem te straffen dat hij homo was. Dat kon hij voorkomen maar daarbij werd hij opnieuw in elkaar geslagen.

  Op 28 maart werd hij en zijn familie nog eens bedreigd door een hooggeplaatste politieofficier. Die plaatste een revolver in de handen van Lapunov zodat zijn vingerafdrukken er op stonden. Daarna moest hij onder dwang allerlei documenten, die hij niet kon lezen, ondertekenen en werd hij gefilmd terwijl hij zijn gegevens moest opsommen en over zijn seksuele activiteiten moest vertellen. Ook moest hij de adressen geven van verschillende van zijn kennissen. Daarna werd hij naar het treinstation gebracht en kreeg hij een ticket naar Pyatigorsk. In plaats van die trein te nemen, verwittigde hij verschillende mensen en bracht hen op de hoogte van wat hij de afgelopen twaalf dagen had meegemaakt. Daarna fotografeerde hij zijn verwondingen en sloeg hij op de vlucht naar Sochi. 

  Onder  druk van Lapunov en verschillende NGO’s begon het Russische Onderzoekscomité van de regio  Noord-Kaukasus enkele maanden later een vooronderzoek waarbij ook de Tsjetsjeense politie betrokken was. Lapunov werd verschillende keren zonder advocaat ondervraagd door de autoriteiten en gaf een gedetailleerd verslag van de gebeurtenissen. In oktober 2017 werden de onderzoekers door hun superieuren teruggefloten toen ze geen volledig onderzoek wilden voeren. Uiteindelijk werd er toch een zeer gebrekkig onderzoek gevoerd.

  Het Hof oordeelde met name dat Lapunov een overtuigend verslag had gegeven van de mishandeling door politieagenten en dat de regering er niet in was geslaagd om die beschuldigingen te weerleggen. Het gevoerde onderzoek naar deze beschuldigingen was volgen het hof zeer  gebrekkig en  de autoriteiten hadden geen rekening gehouden met een mogelijke homofobe motivatie voor de handelingen van de politieagenten voor het martelen van Lapunov. Door de uitspraak moet Rusland hem een schadevergoeding betalen van 52.000 euro.

  Foto: Daniel Bone via Pixabay

  Lees meer
 • Le président du CD&V, Sammy Mahdi, remporte l'émission drag 'Make up Your Mind

  Le président du CD&V, Sammy Mahdi, a remporté vendredi soir le spectacle drag 'Make up Your Mind'. Dans l'émission de VTM, cinq célébrités flamandes se sont transformées en drag queens. Sous le regard approbateur d'un jury drag de cinq personnes dirigé par Vanessa Van Cartier, les cinq drag queens novices devaient prouver leurs compétences dans différentes manches, tandis que les membres du panel Natalia, Bart Appeltans, Julie Van den Steen et Ruth Beeckmans devaient deviner l'identité réelle des nouvelles drag queens. Il ne pouvait y en avoir qu'une meilleure, et c'était Cindy Envy, l'alter ego de Sammy Mahdi. "C'était une aventure incroyable. Je ne porte pas tous les jours des talons de 20 cm. C'était vraiment difficile, mais surtout très amusant. Il faut juste se lancer et espérer ne pas tomber."

  Outre Sammy Mahdi, Christoff, Freek Braeckman, Maarten Vancoillie, Francesco Planckaert et Jan Mulder ont également enfilé des talons hauts et une robe glamour pour l'occasion.

  Ils avaient tous une bonne raison de participer à 'Make up Your Mind', même si cela les sortait complètement de leur zone de confort.

  "La raison pour laquelle je participe a tout à voir avec les temps dans lesquels nous vivons", a déclaré Cindy Envy (Sammy Mahdi). "Ce que nous avons fait est tout simplement interdit dans un état aux États-Unis. Dans de nombreux pays européens aussi, la question est souvent posée de savoir si les gens peuvent porter cela ou s'ils peuvent être amoureux de quelqu'un du même sexe. Beaucoup de droits que nous avons aujourd'hui nous semblent évidents, mais ils ne le sont pas. Il faut continuer à mener ce combat et si je peux le faire en talons de 20 cm, je le fais avec grand plaisir."

  foto: VTM

   

  Lees meer
 • CD&V-voorzitter Sammy Mahdi wint dragprogramma 'Make up Your Mind'

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft vrijdagavond de drag-spel show ‘Make up Your Mind’ gewonnen. In het VTM-programma lieten vijf bekende Vlamingen zich transformeren tot dragqueen. Onder het goedkeurende oog van een vijfkoppige dragjury onder leiding van Vanessa Van Cartier moesten de vijf rookie-dragqueens zich in verschillende rondes bewijzen terwijl panelleden Natalia,Bart Appeltans,Julie Van den Steen en Ruth Beeckmans de ware identiteit moesten raden van de nieuwe dragqueens. Er kon er maar één de beste zijn en dat werd Cindy Envy, het alter-ego van Sammy Mahdi. “Het was een ongelofelijk avontuur. Ik sta niet iedere dag op hakken van 20 cm. Dat was echt pittig, maar vooral heel plezant om te doen. Je moet je er gewoon in smijten en hopen dat je niet valt.”

  Naast Sammy Mahdi deden ook  Christoff, Freek Braeckman, Maarten Vancoillie, Francesco Planckaert én Jan Mulder voor de gelegenheid de hoge hakken en een glamourjurk aan.

  Een voor een hadden ze een goede reden om aan ‘Make up Your Mind’ mee te doen ook al lag dat mijlenver uit hun comfortzone.

  “Dat ik hieraan meedoe heeft alles te maken met de tijden waar we vandaag in leven”, zo vertelde Cindy Envy (Sammy Mahdi). “Wat we nu hebben gedaan is in een staat in de Verenigde Staten gewoon verboden. Ook in veel Europese landen wordt vaker de vraag gesteld of mensen dit wel mogen dragen en of je verliefd mag zijn op iemand van hetzelfde geslacht. Vele rechten die we vandaag hebben, lijken voor ons vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Je moet die strijd blijven voeren en als ik die kan voeren op hakken van 20 cm, dan doe ik dat met veel plezier.” 

  Ook Madonna Starling (charmezanger Christoff), had een goede reden om mee te doen aan de eenmalige dragshow. ““Dit was zo leuk om te doen, fantastisch! Ik was ongelofelijk zenuwachtig, maar eens het publiek er is dan ga je de volle 100%. Dit programma is ver weg van mijn comfortzone, dus daar heb ik heel even over moeten twijfelen. Maar als kind ben ik van mijn vijftiende hard gepest op school. Ik heb mezelf heel lang onder de radar gehouden en hoop dat er vandaag veel mensen zijn die daar durven voor uitkomen. Het is niet aan je omgeving of je familie om je te belemmeren. Kom ervoor uit, wees wie je bent. Je hebt maar één leven, leef het gewoon.”

  VTM-journaal anker Freek Braeckman oefende zijn danspasjes op hoge hakken dan weer in de nieuwsstudio van VTM. “Ik heb mij echt geamuseerd en hoop dat mensen dat gezien hebben. Maar ik deed ook mee met een reden. Ik vind het fantastisch om mijn kinderen te laten opgroeien in een wereld waarin mensen zich durven boos maken over bijvoorbeeld armoede, honger en klimaatproblemen. Maar er zijn mensen die zich boos maken op iemand omwille van wie die is, wat die wil dragen, op wie die verliefd wil zijn. Daarom wil ik dit doen. Er zijn ongetwijfeld mensen thuis die denken: wat doet die onnozelaar van het nieuws met een pruik en een jurk? Dan denk ik: daarom sta ik hier.”

  Voetbalanalist Jan Mulder had in eerste instantie nee gezegd om als mysterie-queen de Gouden Pump aan de winnaar te overhandigen. Toen de programmamakers hem opnieuw contacteerden zei hij toch ja en kroop hij in de huid van de witte queen. “Ik wilde eerst niet meedoen, want dit is natuurlijk niks voor mij. Maar toen belden ze na drie weken terug en in die tijd had ik vreselijke artikelen gelezen over bespugen en beschimpen van de drag queens in Nederland. Ik las die kranten en vond het zo erg, om nog maar te zwijgen van hoe die mensen behandeld worden in Amerika of Italië. Ik vind het eigenlijk een vrolijke kunst. Zelfs ik ben al een soort Picasso-hoofd, na drie uur schmink. Maar behalve dat wil ik solidair zijn. Eén keer in mijn leven stel ik een daad. Leve de drag queens!”

  Ook de echte dragqueens die tijdens het programma een beperkte rol hadden in het programma als professioneel jury kijken tevreden terug op ‘Make Up Your Mind’. “Ondanks de aanvankelijke golf van negativiteit rond de aankondiging van het programma, zijn we erin geslaagd om het tij te keren en zoveel liefde te verspreiden’; zp schreef jury-voorzitster Vanessa Van Cartier op haar Facebook-pagina. “De hoeveelheid liefde en mooie berichten die we hebben ontvangen is overweldigend! De steun die we hebben gekregen is onbeschrijfelijk! Maar wat nog meer geweldig is, is het aantal mensen dat nu kennis heeft gemaakt met de ongelooflijke kunstvorm van drag! Hier doen we het voor - om iedereen te inspireren en te empoweren om te zijn wie ze echt willen zijn!“

  Voor Lola McQueen werd het na afloop even emotioneel en zij moest dan ook even in haar auto bijkomen. “ik ben nu eigenlijk zo hard aan het huilen in de auto omdat ik besef dat we met ons vijfen samen geschiedenis hebben geschreven.” Vijf bekende Vlamingen die onze kunst van drag laten zien, laat zien dat drag entertainment is, wat niet vanzelfsprekend is, nog altijd niet in 2023, dat zij risico’s nemen voor hun imago maar dat zij vooral aan jongeren kunnen laten zien dat het wel ok is, dat ze zijn wie ze zijn! “

  "Een voorzitter van een politieke partij, een zanger, een nieuwslezer, een radiopresentator, een voormalig sporter en als verassing nog iemand die vroeger voetbalde bij Anderlecht! En wat een prestatie, allemaal namen ze ons vak super serieus en laten ze zien wat entertainment is! Ik hoop dat een klein Alexander’tje gaat zien dat zijn dromen ook waar gemaakt kunnen worden want toen ik 14-18 jaar was had ik nooit gedacht dat ik kon doen wat ik nu doe! “

   

   

   

   

  Lees meer
 • Dernière plainte contre Connor Rousseau également classée sans suite.

  La troisième plainte pour faits à caractère sexuel contre le président de Vooruit, Conner Rousseau, a également été classée sans suite. C'est ce que confirme le parquet de Flandre-Orientale. Le 22 juin, un homme de vingt-quatre ans a déposé une plainte auprès du parquet d'Anvers qui, pour des raisons de compétence, a laissé le parquet de Flandre-Orientale mener l'enquête. Le jeune homme prétendait avoir été victime d'agissements à caractère sexuel.

  "La plainte a été minutieusement examinée", a déclaré le parquet mardi. "Toutefois, l'enquête n'a révélé aucun élément indiquant que Conner Rousseau avait commis des infractions pénales. Le parquet de Flandre-Orientale a décidé de classer l'affaire."

  C'est le troisième dossier contre Rousseau concernant des allégations d'agissements à caractère sexuel qui est classé sans suite. Une autre plainte concernant des messages inappropriés sur Instagram a également été précédemment classée par le parquet d'Anvers. Une plainte déposée auprès du parquet de Flandre-Occidentale a également été classée sans suite. En réponse à Belga, son avocate, Christine Mussche, déclare que son client n'a rien à se reprocher. "Conner Rousseau a toujours affirmé qu'il était intègre et cela a été clairement confirmé par les autorités judiciaires. Toutes les personnes concernées ont été interrogées et le ministère public a pu prendre rapidement une décision. Cette rapidité de décision ne peut s'expliquer que par le contenu même des dossiers."

  Toute cette agitation autour des plaintes a poussé Rousseau à faire son coming out en tant que bisexuel. Le président de Vooruit a déclaré que toutes ces plaintes faisaient partie d'une chasse aux sorcières contre lui.

  Photo: YouTube

  Lees meer
 • Ook laatste klacht tegen Connor Rousseau geseponeerd

  Ook de derde klacht wegens zedenfeiten tegen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, is geseponeerd. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Op 22 juni diende een vierentwintigjarige man  een klacht in bij het parket van Antwerpen dat om bevoegdheidsredenen de zaak door het parket van Oost-Vlaanderen liet onderzoeken. De twintiger beweerde dat hij slachtoffer van zedenfeiten was geweest. 

  "De klacht werd grondig onderzocht", zo liet het parket dinsdag weten. "Het onderzoek heeft evenwel geen elementen opgeleverd die erop wijzen dat Conner Rousseau strafbare feiten heeft gepleegd. Het Parket Oost-Vlaanderen besliste om het dossier te seponeren." 

  Het is het derde dossier tegen Rousseau over vermeende zedenfeiten dat wordt geseponeerd. Een andere klacht over ongepaste instagramberichten werd eerder al geseponeerd door het parket van Antwerpen. Ook een klacht die bij het parket van West-Vlaanderen was ingediend, is geseponeerd. In een reactie aan Belga laat zijn advocate Christine Mussche weten dat haar client niets te verwijten valt. “Conner Rousseau heeft altijd gesteld dat hij recht in zijn schoenen staat en dat is nu ook duidelijk bevestigd door de gerechtelijke autoriteiten. Alle betrokken personen werden ondervraagd en het openbaar ministerie is snel tot een beslissing kunnen komen. Die snelheid van beslissing kan enkel verklaard worden door de inhoud zelf van de dossiers.”

  De hele heisa over de klachten zorgde ervoor dat Rousseau voor zijn biseksuele geaardheid uit de kast kwam.De Vooruit-voorzitter zei dat de klachten allemaal deel uitmaakten van een heksenjacht tegen hem.

  Foto: YouTube

  Lees meer
 • L'Allemagne assouplit les règles concernant le don de sang

  Après notamment les États-Unis, l'Allemagne a également modifié les règles concernant le don de sang par les hommes ayant des relations sexuelles avec d'autres hommes (HSH). Désormais, on ne demande plus à un donneur son orientation sexuelle, mais plutôt le nombre de ses partenaires.

  Jusqu'à récemment, seuls les hommes homosexuels et bisexuels étaient soumis à ces questions. Les HSH qui avaient fréquemment de nouveaux partenaires étaient automatiquement considérés à risque et ne pouvaient pas donner leur sang parce qu'ils avaient plus de chances de contracter une IST (infection sexuellement transmissible). La limite d'âge pour le don de sang a également été supprimée.

  Les nouvelles règles entrent en vigueur immédiatement, même si cela n'est pas mentionné sur les "anciens" questionnaires encore en usage. La création d'un nouveau questionnaire peut prendre de quatre à six semaines. Quiconque souhaite donner du sang selon les nouvelles règles ne sera pas renvoyé.

  Aux États-Unis et aux Pays-Bas, les règles ont également été récemment assouplies. La Croix-Rouge américaine a annoncé le mois dernier qu'elle utiliserait la même méthode de dépistage pour tous ses donneurs, quel que soit leur sexe ou leur orientation sexuelle. Ils seront évalués sur la base de facteurs de risque individuels pour déterminer leur éligibilité au don de sang.

  Les Pays-Bas commenceront également à traiter tous les donneurs de sang de la même manière à partir de l'année prochaine. Dans notre pays, cela n'est (et ne restera) pas le cas. Depuis le 1er juillet, les hommes ayant eu des rapports sexuels avec un autre homme doivent attendre quatre mois avant de pouvoir donner leur sang. Auparavant, cette période était de douze mois.

  Lees meer
 • Duitsland versoepelt regels rond bloeddonatie

  Na ondermeer de Verenigde Staten past ook Duitsland de regels voor het doneren van bloed door mannen die seks hebben met mannen ( MSM) aangepast. Zo wordt er niet langer meer naar de seksuele geaardheid van de donateur gevraagd maar wel naar het aantal partners. 

   

  Tot voor kort kregen enkel de homo en bi-seksuele mannen die vragen voorgeschoteld. MSM die regelmatig met een nieuwe partner tussen de lakens kropen werden automatische als risicovol bestempeld en mochten geen bloed geven omdat ze meer kans hebben om een SOA (een seksueel overdraagbare aandoening) op te lopen. Ook de leeftijdsgrens voor het doneren van bloed vervalt.

  De nieuwe regels worden onmiddellijk van kracht ook al wordt dit niet vermeld op de ‘oude’ vragenlijsten die nog gebruikt worden. Het maken van een nieuwe vragenlijst kan vier tot zes weken duren.  Iemand die volgens de nieuwe regels bloed wil doneren, wordt niet weggestuurd.

  Ook in de Verenigde Staten en in Nederland werden onlangs de regels versoepeld. Het Amerikaanse Rode Kruis kondigde vorige maand  aan dat ze dezelfde screeningsmethode gaan gebruiken voor al hun donoren en dit ongeacht hun geslacht of seksuele geaardheid. Op basis  van de  individuele risicofactoren zullen ze worden beoordeeld of ze in aanmerking komen voor een bloeddonatie. 

  Ook Nederland gaat vanaf volgend jaar alle bloeddonoren gelijk behandelen. In ons land is (en blijft) dat voorlopig niet het geval.Sinds 1 juli moeten mannen die seksueel contact hadden met een andere man viermaanden wachten met bloed geven. Voorheen was dat nog twaalf maanden. 

  Lees meer
 • Sensoa lanceert groot onderzoek naar condoomgebruik in Vlaanderen

  Op de dag van de seksuele gezondheid (4 september) start de gezondheidsorganisatie Sensoa met een groot condoomonderzoek. Voor het meest diepgaande condoomonderzoek van de afgelopen 20 jaar in Vlaanderen gaat Sensoa op zoek naar 2.400 Vlamingen tussen 16 en 80 jaar die hun ervaringen met condooms willen delen.

   

  Het Groot Condoomonderzoek bestaat uit een online vragenlijst. Invullen duurt ongeveer een kwartiertje en kan anoniem. Sensoa zoekt zoveel mogelijk mensen tussen 16 en 80 jaar. Zowel mensen die een bloedhekel hebben aan condooms, als zij die ze in grote verpakkingen aankopen, iedereen kan helpen om het condoomgebruik in Vlaanderen in kaart te brengen. Ook mensen die (nog) geen seks hebben, kunnen meedoen.

   

  Al die verschillende meningen zijn broodnodig om de informatie en adviezen over condooms (of alternatieven) specifieker af te stemmen op de noden van de Vlaming. De invullers kunnen bovendien een waardebon van 20 euro winnen. 

  “Recent bleek uit een grote 4-jaarlijkse HBSC studie bij 20.000 Vlaamse jongeren dat het gebruik van het condoom is gedaald”, zo zegt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits.
  “Deze bevraging richt zich tot alle leeftijdscategorieën en kan actuele inzichten brengen die belangrijk zijn voor het beleid dat we samen met onze partnerorganisatie Sensoa voeren. Een warme oproep om deel te nemen om zo een gepast seksueel preventiebeleid uit te stippelen.”

  De resultaten van het condoomonderzoek wil Sensoa zijn gedateerde inzichten op het gebied van  condooms en vaginale condooms bijwerken. Ook de perceptie van condooms en de beleving spelen een belangrijke rol in de beslissing om al dan niet een condoom te gebruiken. Net die aspecten kwamen in eerder onderzoek minder aan bod. 

  “Het Groot Condoomonderzoek verzamelt niet alleen gegevens over redenen voor gebruik of niet, maar polst ook naar de beleving van condooms”, aldus Boris Cruyssaert, woordvoerder van Sensoa. “We willen weten wat de eindgebruiker belangrijk vindt om daarop te kunnen inspelen."

  Het grote condoomonderzoek vind je hier  terug.

  Lees meer
 • Burgemeester van Leiden moet noodverordening afkondigen voor voorleesuurtje met dragqueen

  In Leiden heeft de burgemeester zaterdag tot 13 uur een noodverordening afgekondigd rond de bibliotheek in de stad. Daar werd zaterdag een voorleesuurtje voor kinderen door  dragqueen Dina Diamond georganiseerd in het kader van Pride Leiden.

  'Uit "ernstige vrees voor een ernstige verstoring van de openbare orde" mogen mensen van wie gedacht wordt dat ze openbare orde gaan verstoren tot 13.00 uur niet in het gebied komen', zo staat op de website van Leiden te lezen. De gemeente erkent dat demonstreren een grondrecht is, maar zegt ook dat ernstige wanordelijkheden niet worden getolereerd. De gemeente zegt dat de kinderen centraal staan in het voorleesuurtje.

  Tegen het evenement werden de afgelopen dagen felle reacties geplaatst op sociale media waarin ook werd opgeroepen tot demonstraties. Onder meer FvD-Kamerlid Van Meijeren kondigde op X, het voormalige Twitter, aan om te gaan demonstreren. Het voorleesuurtje ging gewoon door.

  Zaterdagnamiddag vindt er nog een botenparade plaats

  Foto: Pride Leiden

  Lees meer
 • La RTBF envoie le chanteur-compositeur-interprète Mustii à l'Eurovision en Suède

  Le chanteur-compositeur-interprète Mustii représentera notre pays au Concours Eurovision de la chanson à Malmö (Suède) l'année prochaine. C'est ce qu'a annoncé la RTBF ce mercredi matin. Le Mustii de 32 ans (nom de scène de Thomas Mustin) de Bruxelles a déjà sorti deux albums à succès, est également acteur et prend maintenant une nouvelle étape dans sa carrière.

  Thomas Mustin est un écrivain, compositeur, chanteur et acteur. Peu de temps après ses études, Thomas a joué des rôles au théâtre, dans des séries et des films (notamment la série RTBF La Trêve, également visible dans le monde entier sur Netflix). En 2017, il a joué un rôle principal dans le film français Je voulais juste rentrer chez moi. En 2019, il a joué Hamlet au théâtre, dirigé par Emmanuel Dekoninck, et Thomas a remporté le prix Magritte pour le "Meilleur jeune talent masculin".

  Thomas a depuis travaillé sur sa carrière de chanteur sous le nom de scène Mustii. Son style est la pop, qu'il offre avec une voix hypnotisante qui est à la fois fragile et puissante. Mustii a depuis sorti deux albums - 21st Century Boy et It's Happening Now - et a joué à différents festivals tels que Les Ardentes et Les Nuits Botaniques, et trois fois dans un Ancienne Belgique à guichets fermés. Il a également donné une performance réussie lors de la Belgian Pride de l'année dernière. Mustii a été couronné par le prix "Révélation de l'année" aux D6bels Music Awards.

  En 2024, Mustii sortira un nouvel album, reviendra à la télévision en tant que membre du jury dans Drag Race Belgium, apparaîtra au cinéma dans La nuit se traîne de Michiel Blanchart, et représentera la Belgique à l'Eurovision.

   

  Foto: RTBF

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste