Laatste nieuws

 • Joel Schumacher filmregisseur en producent (29 augustus 1939 - 22 juni 2020)

  Joel Schumacher is een Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent die in de jaren tachtig en negentig de ene na de andere hitfilm scoorde waaronder ’St. Elmo's Fire', 'The Lost Boys', 'A Time to Kill' en 'Falling Down'. 

  Hij was verantwoordelijk  de omdat hij de in de jaren 80 en 90 de populaire Batman franchise in de vernieling hielp door toe te geven aan de eisen van speelgoedfabrikanten om de Batman-films familievriendelijker te maken. In een interview zei de regisseur dat hij met 'Batman Forever' en 'Batman & Robin' daarmee te ver ging. Critici maakten de beide films met de grond gelijk. Voor Batman & Robin werd  hij genomineerd voor de Razzie Award voor slechtste regisseur. 

  Na de Batman flops maakte Schumacher geen blokbusterfilms meer maar keerde hij terug naar meer minimalistischer films zoals ‘8mm’, ‘Tigerland’, ‘Phonebooth’ en ‘Falling Down’.  'Falling Down' met Micheal Douglas in de hoofdrol werd geselecteerd voor de competitie op het festival van Cannes.

  Tussen zijn verschillende films regisseerde hij ook verschillende videoclips voor onder meer INXS, Lenny Kravitz en Seal.

  Ook ging hij vaker voor televisie werken en regisseerde een aantal afleveringen van het eerste seizoen van Netflix-hit 'House of Cards'. 

  Schumacher was tijdens het grootste deel  van zijn leven zeer openlijk over zijn seksleven. In verschillende interviews, onder meer bij de HuffPost, verklaarde hij dat hij met ongeveer 20.000 mannen seks had gehad tijdens zijn leven. 

  Schumacher begon zijn carrière in de jaren zeventig als kostuumontwerper. Zijn grootste successen in de bioscoop waren 'Falling Down', met Michael Douglas als een gewone man die op een dag in de file doordraait van alle ellende in de wereld, en 'A Time to Kill', een grimmige John Grisham-verfilming over een raciale moord in het zuiden van de VS. 'Falling Down' werd geselecteerd voor de competitie op het festival van Cannes.

  Zijn laatste grote klussen deed de openlijk homoseksuele Schumacher voor televisie: hij regisseerde een aantal afleveringen van het eerste seizoen van Netflix-hit 'House of Cards'. 
  Joel Schumacher stierf op 80-jarige leeftijd in 2020 aan kanker.

  Lees meer
 • Afgelopen drie jaar bijna 200 homofobie zaken behandelde door correctionele parketten

  De correctionele parketten in ons land behandelden in de periode van 2017 tot en met 2019 in totaal 196 homofobiezaken. In 2017 ging het om 110 zaken, in 2018 om 31 en in 2019 om 55 zaken. Dat blijkt uit het antwoord van Justitieminister Koen Geens op een schriftelijke vraag van Stephanie D'Hose (Open Vld).

  Van deze 196 zaken waren er 12 waarin homofobie de context vormde van een andere tenlastelegging. De meeste van deze zaken situeerde zich in het gerechtelijk arrondissement Brussel (44), gevolgd door Oost-Vlaanderen (31), Henegouwen (27) en Luik (24). In de jaren 2017-2019 werden er ook 27 homofobiezaken behandeld door de jeugdafdelingen van de parketten. Het aantal geregistreerden feiten van discriminatie op grond van seksuele geaardheid daalde van 187 in 2016 en 2017 tot 172 in 2018 en 38 in het eerste trimester van 2019.

   

  Bron:Belga

  Lees meer
 • Global Pride: ILGA World brengt rechten LGBTQ’s in kaart

  Ter gelegenheid van Global Pride heeft ILGA World zijn wereldkaart over de wettelijke bescherming van LGBTQ’s uitgebracht in maar liefst twintig talen, waaronder het Nederlands.

  De wereldkaart werd samengesteld uit de data die in hun recente rapport “State-Sponsored Homophobia” rapport uit december 2019 aangevuld met de recente wettelijke ontwikkelingen sindsdien. Zo werd er dus ook rekening gehouden met de invoering van de burgerlijke partnerschappen in Monaco, de openstelling van het huwelijk in Costa Rica, de bescherming tegen discriminatie op de werkvloer van LGBTQ’s in de VS en de herroeping van de anti-discriminatiewet in Noord-Macedonië.

  Lees meer
 • Divino Amor

  Brazilië, 2027.
  Een diep religieuze vrouw gebruikt haar job op de burgerlijke stand van de stad om koppels een echtscheiding uit het hoofd te praten. In afwachting van een teken van God, als beloning voor haar werk van naastenliefde, bevindt ze zich plots in een wel heel benarde situatie….die haar dan toch dichter bij God brengt. 

  “Brazilië was veranderd, het grootste evenement in het land was niet langer carnaval, maar het feest van de Allerhoogste Liefde, de verlossing van het lichaam, de zuiverste gevoelens, geloften van eeuwige liefde, in afwachting van de terugkeer van de Messias.”
  De derde speelfilm van Gabriel Mascaro (NEON BULL) is een controversiële, erotische, futuristische gospel en tevens een intelligente aanklacht tegen het groeiende conservatisme in Brazilië. De film werd vertoond op het Sundance Festival in de World Cinema Dramatic Competition en in de Panorama-sectie op de 69e Berlinale.

  Lees meer
 • Filmverdeler Cineniem wordt onderdeel van OUTTVMEDIA

  Cinemien gaat per 1 juli verder als onderdeel van OUTTV Media waarmee er een brede distributieorganisatie ontstaat in zowel filmtheaters, online als tv.

  Cinemien is in de afgelopen 45 jaar uitgegroeid tot de grootste filmdistributeur in de Benelux met een focus op vrouwen, de LGBT+-gemeenschap en arthouse-films. De versnelde digitalisering, de groei van het aantal films dat jaarlijks wordt uitgebracht, de steeds kortere looptijden in theaters en bioscopen en de effecten van Covid-19 zorgen ervoor dat Cinemien niet als zelfstandige organisatie verder kan.

  Voor OUTTV is het uitbouwen van het theatrical netwerk binnen een Europese context belangrijk met focus op 360° exploitatie in de landen waar OUTtv actief is. In 2018 nam OUTTV Media de Duitse LGBT+ -filmdistributeur PRO-FUN Media GmbH over. Met de additionele overname van Cinemien in de Benelux wil OUTtv de portfolio versterken op het gebied van theatrale en digitale exploitatie.

  Deze krachtenbundeling leidt tot onder mer een versterking van film- en video-exploitatie, de promotie en lancering van films in de bioscoop, op dvd/Blu-ray en op tv; en de digitale exploitatie via zowel bestaande als nieuwe OUTtv-kanalen.

  Marc Putman, CEO van OUTTV Media: ”We zijn verheugd dat de jarenlange samenwerking met Cinemien er nu in resulteert dat wij het vertrouwen hebben gekregen om het merk en de activiteiten van Cinemien te mogen voortzetten waarbij we de expertise en eigenheid behouden en met onze kennis benutten om Cinemien ook in de digitale wereld verder te brengen.”

  Noëlle Haitsma, Cinemien: “Na 45 jaar verdient Cinemien een nieuwe toekomst die past bij de huidige tijd, OUTTV Media is sterk marketing gericht en multimediaal, dat is volgens ons nodig om ook in de toekomst mooie films bij het publiek te brengen, zowel on- als offline.”

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste