Laatste nieuws

  • Leuven krijgt eigen Pride

    In Leuven zal op 10 oktober voor het eerst een pride-optocht door het centrum trekken. Dat maken het Regenbooghuis UniQue en de organisatie Queer Leuven, die de organisatie op zich nemen, bekend. Leuven was in het verleden al de gaststad voor evenementen zoals de L-Pride (2018) en de opening voor het Queer Arts Festival Leuven (2023) maar het zal de eerste keer zijn dat er een pride optocht door het stadscentrum zal trekken.

    In de pride in de Vlaams-Brabantse studentenstad zullen geen grote vrachtwagens meerijden, zoals dat wel het geval is bij de andere pride-optochten in Brussel en Antwerpen. De Leuvense Pride grijpt daarmee terug naar de oorsprong van de pridebeweging. Fietsen zijn natuurlijk wel toegelaten. Na de eerste optocht zal er een nieuw monument ingehuldigd worden en wordt er een straatparty gehouden vooraleer het evenement in ‘De Optimist’ wordt afgesloten met een dragshow en party. Meer details over het programma wordt in de komende weken bekend gemaakt.

     

    De organisatie is voor die eerste Leuvense pride op zoek naar verhalen van LGBTQI+ personen die een link hebben met Leuven. Hun verhalen zullen vereeuwigd worden in het monument dat onthuld zal worden. Jullie verhalen kunnen via  https://forms.gle/KDxhNATux2eppdtp7 doorgestuurd worden.

    Lees meer
  • Antwerp Pride klopt af op 170.000 bezoekers

    Zondag werd op de Cockerillkaai met het Closing Festival de zeventiende editie van Antwerp Pride feestelijk afgesloten. In totaal over het hele weekend zakten naar schatting zo’n 170.000 mensen af naar het festival voor de LGBTQIA+ gemeenschap. De organisatie zegt zeer tevreden te zijn met een succesvolle editie die vlekkeloos verliep.

    Onder een blakende zon zette de bekende Antwerpse drag queen Sederginne en meer dan 90 drag queens en dansers  met hun Show Ball een grandioos spektakel  neer. Tijdens hun optreden was er nog een verrassing. Celine werd uit het publiek gehaald en op het podium gebracht. Haar vriendin Karine stond in de coulissen klaar om Celine op het podium ten huwelijk te vragen. Het ja-woord kwam en werd gevolgd door een oorverdovend applaus van het publiek. Met optredens van DJ Kat, Jessy, Cookies & Cream, Pauline, Belle Perez, Sven Ornelis en Heisa Jynx werd Antwerp Pride feestelijk afgesloten.

    Het festival begon woensdagavond in het Openluchttheater Ter Rivierenhof en kende het hoogtepunt gisteren, zaterdag, met de Antwerp Pride Parade. 84 delegaties waaronder 42 praalwagens trokken in een kleurrijke stoet langs de Scheldekaaien. Het was de grootste parade ooit en bracht in totaal zo’n 150.000 deelnemers en bezoekers op de been: een record voor de Parade. Voor het eerst was de parade ook live te volgen op verschillende mediaplatformen.


    Ook het kleinere, rustigere event Pride in Town op de Sint-Andriesplaats - waar er plaats was voor spoken word en performances - was een succes met zo’n 500 bezoekers.

    Met alle andere Antwerp Pride events, schat de organisatie het totaal aantal bezoekers op zo’n 170.000.  Antwerp Pride stond dit jaar in het teken van ‘Many Voices. One Pride’ waarmee de organisatie vooral de verbinding binnen de gemeenschap centraal wou stellen als voorbeeld voor de rest van de maatschappij. Er deden zich tijdens Antwerp Pride geen grote incidenten voor.

    Antwerp Pride 2025 gaat ook volgend jaar door in het tweede weekend van augustus (9-10 augustus 2025).

    Lees meer
  • Recordopkomst voor Antwerp Pride

    Zo een 150.000 toeschouwers hebben de zeventiende editie van de Antwerp Pride bijgewoond. Aan de optocht namen ook een recordaantal van 85 groepen deel waarmee het de langste parade ooit werd. Ook dit jaar liep de parade voornamelijk langs de scheldekaaien waar ook het meeste volk stond.

    De optocht verliep zonder noemenswaardige incidenten. Wel werd er een groep jongeren uit de parade gehaald omdat ze anti-Israelische slogans riepen. Enkele studenten van de organisatie “UAntwerp for Palestine” werdenvan de  paradewagen van de universiteit afgehaald omdat ze Palestijnse vlaggen bijhadden.

    Voor het eerst werd de optocht ook volledig gestreamd via verschillende platforms.

     

    Lees meer
  • Ontwerper Jordy Vaesen mag Hasseltse Virga Jessebeeld in nieuwe outfit steken

    De Houthalense ontwerper Jordy Vaesen mag na meer dan vijftig jaar een oude traditie bij de komende Virga Jessefeesten in Hasselt een nieuw leven inblazen. De jonge Limburger mocht, op vraag van het Modemuseum, de outfit ontwerpen die het Mariabeeld zal dragen tijdens de drie verschillende ommegangen doorheen de versierde binnenstad. 

    Van 11 tot 25 augustus gaan in de Hasseltse binnenstad de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten reeds voor de 47ste keer door. Het hoogtepunt zijn de drie ommegangen waarbij het leven van Maria doormiddel van dans, zang en tekst uitgebeeld zal worden door 1.500 deelnemers. In de ommegang wordt ook traditioneel het beeld van maria meegedragen.

    Lange tijd werd het Virga Jessebeeld geregeld gehuld in een spiksplinternieuwe – en vooral kostelijke – outfit. Dat was steevast een geschenk van welgestelde families, in een poging hun zielenheil af te kopen. Maar omdat verschillende keren het beeld aan de outfit werd aangepast in plaats van omgekeerd werd er in de jaren zeventig gestopt met het ‘aankleden’ van het beeld.

    Voor de zevenveertigste editie wilde het Modemusem opnieuw met deze traditie aanknopen; De Houthalense ontwerper, die eerder al podiumoutfits voor Pomelien Thijs ontwierp, werd gepolst om de nieuwe outfit van het Mariabeeld te ontwerpen. “Het was een keer iets anders dan mensen’, zo zei Jordy woensdagvoormiddag bij de voorstelling en onthulling van de nieuwe kleren van Maria. “Ik vind het spannend om zo’n aloude traditie op deze manier nieuw leven in te blazen. Door het gewaad van Maria, de christelijke moeder, te vertalen naar de context van vandaag, hoop ik een maatschappelijke kwestie aan te kaarten. De rol van moeders wordt te vaak geminimaliseerd, vind ik. Nochtans zijn moederlijke stemmen, in de politiek bijvoorbeeld, uiterst belangrijk om evenwicht te brengen. Op dat vlak gaat het zeker de goede richting uit, maar er is ruimte voor verbetering. Moeders schenken leven. De opofferingen die zij maken, zijn gigantisch groot. En dat verdient meer aandacht.”

    Ter voorbereiding is Jordy gaan grasduinen in de archieven van het Stadsmus, waar een hele reeks eeuwenoude Mariajurken bewaard worden. Daar zitten enkele topstukken bij.  “Wat me vooral opviel, is dat er toen ook al aan upcycling werd gedaan: ze maakten nieuwe jurken op basis van oude kledingstukken. Dat principe ga ik doortrekken, want ik wil werken met restjes tule die een andere designer niet meer gebruikt. Maar voor de rest ga ik toch wat breken met de traditionele kledingstukken. Enerzijds omdat ik er mijn eigen ding mee wil doen, anderzijds omdat de setting anders is. Deze versie van het beeld blijft immers statisch in het Modemuseum staan, dus dat vraagt een andere inkleding en een unieke aanpak.”

    De nieuwe outfit wordt tijdens de nocturne van de expo 'M&Others: Mode & moederschap van woensdag 14 augustus in het Modemuseum onthuld. Dan staat er ook een Dragperformance van Krietjur op het programma, geïnspireerd op een thema uit de expo: Mothers&Monsters. Krietjur staat bekend om haar prachtige looks en smaak voor exclusieve mode ... met een vleugje duisternis! Speciaal voor deze gelegenheid werkt ze samen met Jordy  Vaesen van de Limburgse Zes en komt ze gekleed in een van zijn ontwerpen.

    Lees meer
  • Antwerpen wil de EuroGames opnieuw binnen halen

    De stad Antwerpen ondersteunt de poging van Davy Brocatus om  de EuroGames opnieuw naar ons land te halen. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens de openingsreceptie van Antwerp Pride op het Antwerpse stadhuis. Dat laat Sven Boutsen van Touristicogay.blog weten. De Antwerpse schepen van Sport Peter Wouters (N-VA) bevestigde het nieuws. "Wij kunnen ons als stad niet rechtstreeks kandidaat stellen maar we ondersteunen dit wel voor 200 procent." De EuroGames, grootste sportevenement voor de LGBTQ-gemeenschap waren in  2007 voor de eerste keer te gast in Antwerpen.

    Naast dansleraar en televisiegezicht is Brocatus al jaren lang jurylid voor de danswedstrijden voor koppels van hetzelfde geslacht tijdens de verschillende edities van de EuroGames en hun grotere broer de Gay Games. De EuroGames worden ieder jaar in een andere Europese stad gehouden en worden jaarlijks bezocht door  duizenden LGBTQ-sporters en hun vrienden die zich niet alleen laten onderdompelen in een sportief maar ook cultureel programma. In 2007 slaagde Brocatus met de steun van het toenmalige stadsbestuur om de EuroGames voor een eerste keer naar Antwerpen te halen. Tijdens het evenement passeerden toen 3.134 mensen uit veertig verschillende landen de accreditatie (waarvan 2850 atleten en 284 supporters).  De sporters streden in elf competities. Vooral het volleybal (578 deelnemers), badminton (425 deelnemers) en de stadsloop (430 deelnemers) waren toen het populairst. Tijdens de EuroGames, die toen zo’n 36.000 bezoekers trokken, werden in totaal 1.800 medailles uitgedeeld.

    Begin oktober moeten alle kandidaturen van de steden die de EuroGames in 2028 willen organiseren binnen zijn bij de licentiehouder European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF). De komende jaren zijn de EuroGames te gast in Lyon (2025), Cardiff(2027). 

    Davy Brocatus kon niet bereikt worden omdat hij momenteel in het buitenland zit.

    Foto: GayliveBE Archief

    Lees meer
  • Antwerp Pride verwelkomt 85 deelnemende groepen

    Maar liefst 85 delegaties zullen aanstaande zaterdag meelopen tijdens de pride-optocht in Antwerpen.Voor het eerst wordt de Antwerp Pride Parade live uitgezonden op ATV en gestreamd worden op de meeste mediaplatformen.

     

    De camera’s zullen een plekje krijgen langs het parcours aan de voetgangerstunnel en Nathalie Delporte, Evy Gruyaert, Saartje Vandendriessche, Marie Niasse, Désirée De Caluwé en Charlotte Leysen zijn ter plaatse voor de verslaggeving en praten tussendoor met boeiende gasten over hun Pride-beleving en engagement. Deelnemers aan de parade die liever niet in beeld komen, wordt gevraagd om de parade voor dat punt te verlaten. Zij kunnen daarna weer aansluiten in de Kloosterstraat.

     

    De deelnemers van de Parade verzamelen eerst op het Sint-Jansplein vanaf 12 uur, om zich vervolgens onder politiebegeleiding op te stellen vanaf de Paardenmarkt. Om 14 uur stipt start de Parade aan de Oude Leeuwenrui. Van daaruit gaat het via de Brouwersvliet naar de Scheldekaaien en zo zuidwaarts.

    Tussen de deelnemers zitten onder meer Queers without Beers, de ouderenorganisatie Queer on Wheels, en ook de Famba-band is terug. Maison Arc-en-Ciel Luxembourg, Brussels Pride, het dragcollectief Cabaret Nouveau en de Spaanse Dienst voor Toerisme zijn eveneens enkele van de nieuwkomers. 

    Andere bijzondere namen die te zien zullen zijn op de truck van Antwerp Pride zijn Red Sebastian en Jelle Van Dael die tijdens de optocht zullen optreden. Zoals gewoonlijk sluit de truck van Antwerp Pride de pride af en neemt hij de toeschouwers langs het parcours mee op sleeptouw naar het festivalterrein.De volledige lijst van deelnemers vind je onder dit artikel terug. Water-Link zorgt opnieuw voor verschillende drinkfonteinen langs het parcours.


    Ter hoogte van de voetgangerstunnel aan het Sint-Jansvliet verlaat de Parade de kaaien, om via de Kloosterstraat en Scheldestraat verder te trekken naar de Cockerillkaai en zo naar het eindpunt op de Gerlachekaai. Op de Cockerillkaai start op dat moment het Antwerp Pride Love United festival. De eerste groepen zullen rond 16.00 uur aankomen op het eindpunt.

    Dit zijn alle deelnemers aan de Antwerp Pride 2024: (Volgorde onder voorbehoud)

    1. Aut & Out

    2. Queer on Wheels

    3. FAMBA

    4. Vlag Antwerp Pride

    5. Wel Jong

    6. Youthwork@Pride

    7. Transgender Infopunt

    8. Het Roze Huis

    9. çavaria

    10. Boysproject

    11. Opvangcentrum Rode Kruis Linkeroever

    12. Active Company Antwerp

    13. Straffe Ketten

    14. Pink Devils

    15. Antwerp Roller Derby

    16. Skate Stars

    17. Sensoa

    18. Polyamory Belgium

    19. SexPositive Belgium

    20. Campagne Rosa

    21. Fridays For Future Antwerp

    22. Quatsch Collective

    23. Queers Without Beers + Queer & Sober Brussels

    24. Mr Gay Belgium

    25. Cabaret Nouveau

    26. Brussels Pride 

    27. Maison Arc-en-Ciel Luxembourg

    28. BelGeo Fusion

    29. Doof & LGBT

    30. PADAM

    31. RainbowAmbassadors

    32. RainbowFriends & Balkan Pride

    33. Regenbooghuis aan Zee

    34. Media United

    35. Jez!

    36. Gazet van Antwerpen

    37. Proximus

    38. Open@Work

    39. Politiezone Antwerpen

    40. RFO I Regenboog Festival Oostende

    41. Brussels Rainbow Village ASBL

    42. ACV LGBTI+ platform

    43. Mask'ara & Goodwill

    44. Belgium Bearpride Brussels

    45. Club Random

    46. Skins & Punks United We Stand

    47. #BEsneax, the Belgian Sneakers

    48. The Boots

    49. MSC-Belgium

    50. Marc Van Vlaanderen

    51. Sauna ‘t Herenhuis

    52. Spaanse Dienst voor Toerisme

    53. Cafe den Draak

    54. Groen

    55. Bonaparte

    56. Chatteloe

    57. Vooruit

    58. ABVV regio Antwerpen

    59. Soldiaris

    60. PVDA Antwerpen

    61. Kringwinkel Antwerpen

    62. LOCALSTORE

    63. Inteam Producties

    64. Onafhankelijke Liberalen Antwerpen

    65. Dina Price Entertainment

    66. SD Works

    67. De Lijn

    68. Open Vld Antwerpen

    69. Universiteit Antwerpen

    70. Karel de Grote Hogeschool

    71. Stedelijk Onderwijs Antwerpen

    72. N-VA

    73. De Cronos Groep / Theater M

    74. Club Flash Brussel

    75. Primark

    76. Alken-Maes

    77. Contrair Is Burning

    78. I LOVE DESIGN

    79. Amgen

    80. Port of Antwerp-Bruges

    81. RELEASE

    82. Cargill

    83. Amazon

    84. Ford

    85. Antwerp Pride

    Lees meer
  • Bulgaarse parlement keurt anti-LGBTQ-wet goed

    Het zo goed als volledig Bulgaarse parlement heeft woensdag een anti-LGBT-propagandawet gestemd die veel gelijkenissen vertoont met de Russische en Hongaarse anti-LGBTQ wetten. De nieuwe Bulgaarse wet verbiedt  "het uitvoeren van propaganda, promotie en aanzetting op welke manier dan ook, direct of indirect, van ideeën en opvattingen gerelateerd aan niet-traditionele, homoseksuele oriëntatie en/of de bepaling van genderidentiteit anders dan de biologische” in de scholen en in de nabijheid van scholen. ILGA-Europe veroordeeld de spoedwet en waarschuwt dat dit een aanval is op de rechten van kinderen en een afleidingsmanoeuvre is om stemmen te winnen bij de komende verkiezingen voor extreemrechtse en Rusland-georiënteerde partijen. Ze waarschuwen dat dit een aanval is op de rechten van kinderen en een afleidingsmanoeuvre om stemmen te winnen voor extreemrechtse en Rusland-georiënteerde partijen bij de komende verkiezingen.

    Zowel de eerste als de tweede lezing vonden woensdag plaats. Nochtans werd het wetsvoorstel pas vorige week voor de eerste stemming door de bevoegde Commissie goedgekeurd. Door de wet via een versnelde  procedure goed te keuren tijdens de  laatste zitting voor de zomer, hoopt de Revival Party dat de meeste toezichthouders en internationale instellingen niet zullen reageren omdat ze  met vakantie zijn."De versnelde goedkeuring van deze wet door het Bulgaarse parlement is een duidelijke poging om toezicht te vermijden, en benadrukt de politieke aard van deze wet”, aldus  Chaber van ILGA-Europe. “Zowel Bulgarije als Georgië hebben nationale verkiezingen in oktober. LGBTI-personen worden in beide gevallen gebruikt als zondebokken en als afleiding om stemmen te winnen voor extreemrechtse en Rusland-georiënteerde politieke partijen."

    De door de  Revival Party opgestelde wettekst is gebaseerd op de Russische en Hongaarse anti-LGBT-propagandawetten. De Revival Party is lid van de nieuwe ‘Patriots for Europe’-groepering in het Europees Parlement.

    "De voorstanders van de wet, de Revival Party en al degenen die voor de wet hebben gestemd, beweren dat dit is om jongeren te beschermen, maar de waarheid is dat dit een aanval is op de rechten van kinderen, in het bijzonder LGBTI-kinderen”, zo zegt uitvoerend directeur van ILGA-Europe, Chaber.

    “Het doel van de wet is sterk vergelijkbaar met de Russische anti-LGBT-propagandawet die in 2012 werd aangenomen, en de Hongaarse anti-LGBT-propagandawet die in 2021 werd aangenomen, die beide door verschillende internationale belanghebbenden en instellingen als onverenigbaar met internationale en Europese mensenrechtennormen zijn beschouwd.“

    De Venetië-Commissie van de Raad van Europa heeft herhaaldelijk vastgesteld dat dergelijke anti-LGBT-propagandawetten in strijd zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Het recente advies van de Venetië-Commissie over de Hongaarse anti-LGBT-propagandawet vond deze onverenigbaar met het EVRM en internationale mensenrechtennormen, inclusief de wijzigingen van de wet met betrekking tot de onderwijssector.

    De commissie vond dat de wet “niet voldoet aan de positieve verplichting van Hongarije om ervoor te zorgen dat het onderwijssysteem kinderen voorziet van objectieve en onbevooroordeelde informatie over genderidentiteit en seksuele oriëntatie en hen beschermt tegen discriminatie op dezelfde gronden.”

    Foto: Виктор Сапожников //Pixabay

    Lees meer
  • Kamala Harris kiest progressieve gouverneur als running-mate

    De Democratische presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen Kamala Harris heeft dinsdag Tim Walz (60) als running-mate gekozen. Walz is reeds vijf jaar gouverneur van de staat Minnesota. De keuze van Walz als running-mate kan op  heel wat goedkeuring rekenen bij de Amerikaanse LGBTQ+ organisaties.

    Walz is een centrumfiguur die de afgelopen jaren als gouverneur een progressieve koers heeft gevaren in zijn staat. Zo heeft hij de abortusrechten beschermd, pleit hij voor gratis maaltijden op school en voor het betaalde ziekenverlof. 

    Voor hij de politiek in ging was hij aan de slag als leraar en coach bij het football-team.

    In die laatste functie ontpopte hij zich als een voorvechter voor de LGBTQ-rechten. Toen een homoseksuele speler zich outte als homo en liet weten dat hij op de school een ‘Gay-Straight’-alliance wilde oprichten stelde Walz zich kandidaat om als adviseur op te treden. 

    Ook sinds de start van zijn politieke loopbaan verdedigde hij de rechten van de queergemeenschap in zijn staat. In zijn beleid staan steeds gelijkheid en non-discriminatie centraal. Toen hij zich in 2006 verkiesbaar stelde steunde hij de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht dat sinds 1997 expliciet in de staat verboden was. In 2011 steunde hij ook ‘the Respect for Marriage Act’ die het homo-huwelijk zowel op federaal als dat op niveau van de staten moest mogelijk maken.

    Walz vs JD Vance

    Met de keuze van Harris voor Walz is eindelijk ook duidelijk voor wie de Amerikanen in november kunnen kiezen. Tegenover Harris-Walz staan de republikeinen Donald Trump en zijn runningmate JD Vance.

    De standpunten van Trump op het vlak van LGBTQ-rechten zijn gemakkelijk zeer conservatief te noemen. Ook Vance heeft over bijna heel de lijn dezelfde opvattingen als Trump. Zo diende de extreem-conservatieve Vance een wetsvoorstel in dat de transgenderzorg voor minderjarigen moest verbieden en is hij tegen het wettelijk verankeren van het homohuwelijk. Tijdens zijn carrière als senator diende Vance een andere wet in om de mogelijkheid om een “X” in het paspoort te krijgen te schrappen. Ook valt hij bij de regelmaat van de klok de LGBTQ-gemeenschap aan en noemt hij democraten die plannen voor LGBTQ-lessen in de scholen steunen steevast ‘kinderlokkers’ en beschuldigd hij hen ervan  om” zevenjarige kinderen proberen te seksualiseren”.

     

    Lees meer
  • Weekend (2011)

    Weekend, een delicaat en gedurfd drama van Andrew Haigh, volgt Russell (gespeeld door Tom Cullen) die op een vrijdagnacht kunstenaar Glen (Chris New) meeneemt bij een nachtclub. Ze brengen de volgende 48 uur met elkaar door in de slaapkamer en op café. Ze praten. Ze hebben sex. Hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen en stukjes van hun leven met elkaar delen, hoe meer dingen er naar boven komen. Ze trekken elkaar aan. Ze stoten elkaar af. Maar er ontstaat een ongewone verbondenheid.

     

    De film, op 16 dagen gefilmd werd in Nottingham in Engeland, is een pakkende en naturalistische romance – een prachtige ontdekking van twee mensen die slechts kort samen zijn, maar elkaar toch op een diepgaande manier beïnvloeden. Critici zijn vol lof over Weekend omwille van het meeslepende verhaal en de voortreffelijke acteerprestaties. De New York Times noemt het ‘perfect weergegeven…een vernieuwende, moderne verkenning van seks, intimiteit en liefde.’ Deze film van 2011 won de Emerging Visions publieksprijs van het SXSW filmfestival en de Grand Jury Award van het Outfest filmfestival.In ons land won Weekend de  Explore Zone Award op het FilmFestival van Gent

     

    Cullen’s vorige filmverdiensten zijn Daddy’s Girl en Panic Button. Hij verscheen ook op de Britse televisie in Twenty Questions (BBC) en Locked Up. New heeft een voortreffelijke reputatie opgebouwd voor z’n theaterwerk in Groot-Brittannië en Amerika. Hij was de tegenspeler van Alan Cumming in de wederopvoering van Martin Sherman’s iconische theaterstuk Bent, waarvoor hij genomineerd werd als uitstekende nieuwkomer voor de Evening Standard Award. Hij verscheen ook bij het National Theatre, The Young Vic en Sadler’s Wells. In 2009 keerde hij terug naar West End om de rol van Joe Orton op zich te nemen in de toneelbewerking van Prick Up Your Ears en in 2010 maakte hij in New York z’n debuut aan het hoofd van Lingua Franca, het gezelschap van Peter Nichol.

    Andrew Haigh schreef, bewerkte en regisseerde Weekend. Gedurende vele jaren werkte hij in montage voor een verscheidenheid aan films gaande van Ridley Scott’s Gladiator tot Harmony Korine’s Mister Lonely. Hij maakte een aantal kortfilms die overal ter wereld gespeeld werden op festivals waaronder Berlinale, Edinburgh, Nashville en Atlanta. In 2010 werd Haigh’s eerste film, Greek Pete, uitgebracht. In 2008 werd hij genoemd als één van de ‘Stars of Tomorrow’ van Screen International.

    Lees meer
  • Antwerp Pride annuleert Community day

    De Beyond Antwerp Pride Community day die volgende zondag in Play Zuid zou doorgaan is afgelast. Dat laat de organisatie weten. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.

    De community day, een dag vol met workshops, lezingen en een LGBTQ-speeddate wordt reeds enkele jaren tijdens de drukke Antwerp Pride week georganiseerd onder de naam Human Rights Friday. Dit jaar koos de organisatie ervoor om de community day uit het drukke schema te lichten en enkele dagen vroeger, meer bepaald aanstaande zondag, te laten doorgaan. Ook werd het thema verder opengetrokken. Zo hoopte Antwerp Pride dat de keuzestress zou verminderen en dat de dag meer volk zou trekken. In hun laatste nieuwsbrief laat de organisatie echter weten dat de community day van aanstaande zondag geannuleerd wordt.

    Het andere Beyond Pride evenement, het politieke debat dat vrijdag wordt georganiseerd gaat wel nog door. Vrijdagavond voelt Dave Sinardet de verschillende Antwerpse kopstukken in het kader van de komende gemeenteraadverkiezingen aan de tand. Willem-Frederik Schiltz (Open VLD), Oskar Seuntjens (Vooruit), Ilse Van Dienderen (Groen),Ben Van Duppen (PVDA),Kevin Verreecken (N-VA) en Vincent Gysels (CD&V) hebben reeds toegezegd om aanwezig te zijn op het debat dat in Play Zuid door zal gaan.

    Lees meer

Laatste nieuws

Populairste