Laatste nieuws

 • Studente journalistiek komt uit de kast tijdens haar bachelorproef

  Studente journalistiek Marie Van Uytvanck (21) heeft voor haar bachelorproef een podcast-reeks gemaakt over haar coming-out. In vijf korte afleveringen heeft ze het over de weg die ze de afgelopen zeven jaar heeft afgelegd. 

  "Vorig jaar hield ik een enquête  over het geestelijke welzijn bij jongeren. 'Waarom kan je jezelf niet zijn' vroeg ik" zo zegt Marie in de eerste aflevering. Eén antwoord van een zestienjarige biseksuele jongen bleef haar bij en ze besefte dat ze in een gelijkaardige situatie zat. "Ik voelde de adrenaline door mijn aders gieren en voelde me mega-machteloos. Ik voelde herkenbaarheid. Herkenbaarheid omdat ik weet wat het is om schrik te hebben om wat anderen  denken dat het je eigen geluk in de weg staat."

  In de vijf korte afleveringen spreekt ze met verschillende mensen waarnaar ze de afgelopen jaren opkeek en die haar inspireerden om haar verhaal te vertellen en natuurlijk ook met haar vriendinnen en jongere zus. 

  Lees meer
 • Together: Alternatieve Antwerp Pride bubbel-tentoonstelling Together in M HKA

  “Together“ is niet alleen één van de thema’s van de Antwerp Pride dit jaar maar ook de titel van de tentoonstelling die van 5 augustus tot 6 september in het M HKA te zien is. De tentoonstelling maakt deel uit van het alternatieve coronaproof-programma van de Antwerp Pride waar momenteel de laatste hand aan gelegd wordt. Op 8 juli wordt het volledige alternatieve programma van de Antwerp Pride voorgesteld.

  Kunstenaar Philip Huyghe is de curator van de tentoonstelling in het M HKA waar hij verschillende kunstenaars uitnodigt, waaronder Carla Arocha & Stéphane Schraenen, Marijke De Roover en Stef Van Looveren. Samen met hem werken de kunstenaars in een eigen bubbel samen rond thema’s die de LGBTQIA+ gemeenschap versterken  om zo een inclusieve tentoonstelling te bouwen. 

  De uitgenodigde kunstenaars willen met hun visuele taal een wereld vormgeven waarin diversiteit een kwaliteit is die spannende en uitdagende ideeën brengt in de wereld waarin we allemaal leven.

   

  Lees meer
 • Red & Blue-uitbater boos op de Campus Cup

  Ondanks de geruchten die de ronde doen over het faillissement van de Red & Blue /Cargo Club is eigenaar Nourdin Ben Sellam formeel. “Wij zijn niet failliet.” De club is momenteel, net als alle andere nachtclubs wel gesloten omwille van de coronamaatregels.

  Nourdin werd de afgelopen dagen overstelpt met vragen over zijn zaak nadat in de Canvas schoolquiz de Campus Cup op 8 juni  een vraag voorbij kwam waarin beweerd werd dat de Red & Blue failliet was.

  “We kregen afgelopen tijd veel ongeruste berichten dat Red & Blue / Cargo Club failliet zou zijn”, schrijft Nourdin op Facebook. “We weten vanwaar deze geruchten komen maar we kunnen u gerust stellen, wij zijn niét failliet.”

  "Maandag 8 juni werden we vermeld in het Canvas programma de Campus Cup van Woestijnvis waar zij hadden gezegd dat Zillion, Red & Blue & Noxx niet meer open zijn en dat mensen nu kunnen gaan feesten in een andere club in Antwerpen Ik kan jullie verzekeren dat wij niet blij zijn met deze vermelding en dat wij hier al contact hebben opgenomen met de zender en de programma-makers maar nog steeds geen deftige reactie hebben gekregen.

  Lees meer
 • #NewMusicSaturday:Global Pride editie met onder andere Adam Lambert, Courtney Act en Kesha

  Normaal gezien zetten we regelmatig op zaterdag  nieuwe nummers van LGBT-artiesten of artiesten met een grote aanhang in onze gemeenschap in de kijker, maar omwille van Global Pride doen we dit deze week voor een keer op zondag. Reden hiervoor is dat we enkele nummers en optredens van artiesten tijdens de live-stream ook in deze rubriek wilden opnemen.  De meeste nummers in deze rubriek kun je ook beluisteren via onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

   

  Voor diegene die het gemist heeft: Global Pride was de virtuele vervanger voor de meer dan 500 LGBTQ-prides die wereldwijd door COVID19 werden afgelast of uitgesteld. Op zaterdag 27 juni werd ondermeer op YouTube  een 24-uur durende uitzending in elkaar gebokst met muziek, steunbetuigenissen, kortfilms, dragperformances, activistische boodschappen en nog veel meer uitbreiden hele wereld. Één van de hoogtepunten was de main stage show, die enkele keren werd herhaald met onder meer optredens van Adam Lambert, de B52’s, Kristine W en Calum Scott en toespraken van verschillende politici en  wereldleiders. 

  Dit zijn de optredens waarvan we onder de indruk waren en die we je niet willen onthouden.

  Adam Lambert - Mad World

  Ryan Cassata -Daughter

  Keisha -Rainbow  Keiino - I wanna dance with Somebody

  Todrick Hall - Masks, Gloves, Soap, Scrubs

  Kinsey Sicks - Sound of Silence

  Courtney Act- One Tonight

  Lees meer
 • MGM Resorts in Las Vegas opent haar deuren

  Nadat MGM Resorts in Las Vegas eerder dit jaar haar deuren sloot vanwege het Covid-19 virus, gaan de volgende hotels deze maand weer open: Bellagio, MGM Grand, New York-New York, Luxor, Excalibur, Mandalay Bay en ARIA. Aan de hand van een zevendelig veiligheid- en gezondheidsplan wordt het gezondheidsrisico geminimaliseerd om gasten een zorgeloos verblijf te bieden.

  Bill Hornbuckle, CEO van MGM Resorts: “Toen we onze medewerkers weer mochten verwelkomen en we onze deuren konden openen voor gasten was het erg fijn voor ons om de energie in Las Vegas weer te zien en te voelen. Onze gasten hebben een geweldige tijd en vinden het fijn om terug te zijn in de stad waar ze zo van houden. We kijken er naar uit meer van onze medewerkers weer aan het werk te krijgen en de Las Vegas-ervaring verder te verbeteren met de andere resorts.”

  MGM Resorts heeft, in samenwerking met medische en wetenschappelijke experts, protocollen en procedures ontwikkeld om de verspreiding van het virus tegen te gaan, gasten en werknemers te beschermen en snel te reageren op mogelijke nieuwe gevallen. 

  Een aantal hotels is eerder deze maand al heropend en sommige volgen in de aankomend maand.

  MGM Resorts is één van de actieve sponsors van het Gay and Lesbian Community Center in Nevada en van de jaarlijkse gaypride in Las Vegas.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste