Lifestyle (special)

 • Horlogemerk Skagen pakt uit met horloges in regenboog en transkleuren

  Het Deense horlogemerk Skagen pakt ter gelegenheid van de pride maand uit met een op de regenboog en transvlag geïnspireerd  horloge. Een gedeelte van de opbrengst wordt doorgestort naar de organisatie Interpride. Daarboven op wordt er sowieso een bedrag van 25.000 dollar op de rekening gestort van de  organisatie die meer dan 400 Pride-organisators uit meer dan 70 landen ondersteunt .

   

  Skagen brengt de twee Aaaren horloges uit in een gelimiteerde editie om op die manier “de geest van liefde en gelijkheid te vieren. De beide horloges hebben een nieuw ontworpen wijzerplaat en hebben een bandje van 20 millimeter in de kleuren van de regenboog- of transvlag. Op de horlogeplaat staan de cijfers in de kleuren van de regenboogvlag en de horloges worden geleverd in een regenboogkleurige doos.

  “Skagen ziet Denemarken als een vooruitstrevende plaats van baanbrekende primeurs als het gaat om inclusiviteit. Het was het eerste land dat partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht legaliseerde, en vervolgens het eerste land dat in 1989 legale verbintenissen van hetzelfde geslacht erkende”, zo schrijft het horlogemerk op zijn sociale mediaposts.

   

  De horloges zijn verkrijgbaar vanaf 129 euro. Momenteel kun je ze enkel bestellen via hun website. Let wel op de horloges worden maar naar enkele landen in Europa verzonden. Belgie en Nederland zijn er helaas niet bij.

   

  Lees meer
 • Hacker gijzelt dragers van slimme peniskooien

  Enkele eigenaars van een ‘slimme’ peniskooi hebben eind vorig jaar de schrik van hun leven gehad toen bleek dat een hacker hun digitale kuisheidsgordel gehackt had en die enkel wilde openen als ze een bedrag in bitcoins betaalden.

  De  Qiui Cellmate is een zogezegde slimme peniskooi die je van op afstand via een app een bepaalde tijd kan (laten) sluiten. Vorig jaar in oktober werd bekend dat de gegevens van de gebruikers redelijk gemakkelijk konden achterhaald worden via een lek in de bijhorende app. Niet alleen de locatie en het telefoonnummer maar ook het paswoord  waarmee de peniskooi gesloten kan worden kon op die manier bekomen worden. Het duurde niet lang vooraleer de broncode waarmee de kuisheidsgordel kon overgenomen worden op het internet circuleerde.

  Een hacker maakte misbruik van  het lek in de app en sloot verschillende peniskooien vanop afstand.  Omdat de gebruikers van het seksspeeltje niet op een manuele manier uit hun netelige situatie bevrijd kunnen worden, vreesden sommigen van hen dat ze mogelijk lange tijd met hun geslachtsdeel gevangen zouden zitten. Hoeveel slachtoffers de macht over hun penis kwijt waren is niet bekend. 

   

  De slachtoffers werden gecontacteerd door de hacker met de mededeling dat hij nu heer en meester was van hun penis en dat ze enkel bevrijd werden als ze hem een 0,02 bitcoins (of enkele honderden euro’s) overmaakten.

  Slachtoffers kregen van Qiui de raad om hun helpdesk te contacteren om bevrijd te worden. Ook plaatste de fabrikant een filmpje op hun website waarin te zien is hoe gebruikers met een noodoplossing konden ‘ontsnappen’ door met een schroevendraaier de kooi te openen. Als je echter met de schroevendraaier aan de slag ging verviel de garantie.

  Verschillende sites die contact zochten met de hacker melden dat niemand het geëiste losgeld heeft betaald. Het is niet duidelijk of de slachtoffers de peniskooi zelf ontgrendelden, de hulp kregen van de helpdesk of dat de hacker hen zelf vrijliet. Ondertussen is het lek in de app ook door Qiui gedicht.

  Lees meer
 • Top,bottom of versatile? Deze landen tellen de meeste volgens Grindr

  Op het einde van ieder jaar worden er allerlei lijstjes opgemaakt en ook de datingapp Grindr heeft dat gedaan. Ze bundelden hun statistieken van dit jaar in allerlei lijstjes en dan komen er toch wel enkele opmerkelijke vaststellingen naar boven van de 13 miljoen homo, biseksuele en transmannen.  Je moet die resultaten wel met de nodige korrels zout nemen want niet iedereen heeft zijn seksuele voorkeuren aangeduid in de app en ook de gebruikers van de app hadden natuurlijk te maken met corona en de verschillende lockdowns en maatregelen die over de hele wereld van kracht werden. Maar ondanks die beperkingen vonden de gebruikers toch nog manieren om contact te zoeken met lotgenoten en connecties met hen leggen.

  Uit de statistieken blijkt onder meer dat Marokko en India de meeste tops tellen. Ze worden gevolgd door Nigeria (waar homoseksualiteit verboden is), Chili en Israel.

  Als je als top zeker wil zijn dat je een geschikte bottom vindt moet je zeker even afreizen naar Vietnam of Zweden. Daar zitten immers volgens de datingapp de meeste bottoms gevolgd door Thailand, Peru en Zuid-Afrika.

  Ben je zowel top als bottom dan kom je als ‘vers’ het meeste aan je trekken in Venezuela, Guatemala, Argentinië en Mexico.

  Het grootste aantal Grindr-gebruikers vind je in de Verenigde Staten en Brazilië. Maar ook in Mexico, India en het Verenigd Koninkrijk loop je het meeste kans om een Grindr gebruiker tegen het lijf te lopen.

  In de app kun je ook aanduiden of je ontvangt of liever op ‘verplaatsing’ speelt. Koeweitse mannen zijn het meest honkvast van zij staan procentueel gezien aan de top van gebruikers die hun dates ontvangen. Gevolgd door Portugal, Thailand en de VS.

   

  Als het aan de gebruikers afhangt gaan ze opnieuw op reis eens als dat terug mogelijk is na de pandemie. De populairste bestemmingen zouden dan Washington D.C., Parijs, Bogota, Santiago en Houston zijn.

   

  Het afgelopen jaar werden er ook meer dan 855 miljoen foto’s uitgewisseld, werden er 7,85 miljoen taps uitgedeeld en werden 584 miljoen gebruikers toegevoegd aan de favorieten van de andere gebruikers. Vooral op zondagavond wordt de app het meeste gebruikt.

   

   

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste