Lifestyle (special)

  • Hou rekening met deze tips als je condooms tijdens seks gebruikt

    Condooms zijn niet enkel effectief om ongewenste zwangerschappen te voorkomen maar ook de overdracht van seksuele aandoeningen (SOA). Uit het grote condoomonderzoek dat Sensoa uitvoerde blijkt dat de effectiviteit van condooms hoog gewaardeerd wordt (9/10), net als hun hanteerbaarheid (7,6/10). Condooms scoren wel erg laag in gebruikersplezier (3,3/10). Gebruikersplezier heeft te maken met het fysieke gevoel en daarin heeft de pasvorm een belangrijk aandeel. Slechts 18% van de deelnemers heeft het gevoel dat condooms goed passen rond de penis of die van de sekspartner, terwijl een passend condoom niet enkel veiliger is maar ook fijner om te gebruiken. 

    Daarom geven we je enkele tips om het juiste condoom te vinden.

    -Een passend condoom werkt beter en is fijner om te gebruiken. Neem je tijd om een passend condoom te vinden door af te wisselen in soorten, maten en merken. Een testpakket maakt zo’n zoektocht makkelijker. 

    -Bespreek condoomgebruik op voorhand met een nieuwe sekspartner. 

    -Iedereen die ooit seks had, kan een soa oplopen. Ook wanneer je iemand goed kent en vertrouwt, kan die persoon in het verleden nog steeds een soa hebben opgelopen. Condooms gebruiken heeft dus niets te maken met een gebrek aan vertrouwen, wel met goed voor elkaar en voor jezelf zorgen. 

    -Gebruik glijmiddel bij condooms. Het helpt niet enkel scheuren of afglijden te voorkomen, het kan ook zorgen voor meer gevoel en zelfs een beter gevoel. 

    -Gebruik sterkere condooms voor anale seks,ongeacht of je homo of hetero bent, zodat deze niet scheuren. Als je een glijmiddel op siliconenbasis gebruikt, zorg er dan voor dat je een condoom met siliconenbasis glijmiddel gebruikt.Als je een glijmiddel op waterbasis gebruikt, gebruik dan een latex condoom.

    We geven je alvast enkele suggesties voor condooms. 

     

    Durex Condooms extra safe

    De Durex Originals Extra Safe Condooms werden ontwikkeld voor een maximale bescherming tijdens het vrijen. Dankzij het iets dikkere latex en het extra siliconen glijmiddel bieden deze Extra Safe-condooms je absolute zekerheid zonder dat je genoegen moet nemen met minder genot. Je kunt je dus volledig ontspannen en hoeft je niet in te houden.
    Lees de gebruiksaanwijzing aan de binnenkant van de verpakking aandachtig door, vooral bij gebruik van het condoom voor anale of orale seks. Bestellen kan eenvoudig door op de link naast de foto te klikken.

     

     

     

    Durex Condooms - Perfect Gliss

    De Perfect Gliss Condooms hebben het meeste glijmiddel van alle condooms in het Durex-assortiment. Je kunt ze gebruiken voor vaginale, anale of orale seks.Deze condooms zijn extra gehydrateerd en hebben een dikkere wanddikte voor een veilig en gladder gevoel.De condooms, bevochtigd met siliconengel, zijn extra sterk en geschikt voor anaal gebruik. Bestellen kan eenvoudig door op de link naast de foto te klikken.

     

     

     

    Durex Glijmiddel Perfect Gliss Anaal - siliconen

    Durex Perfect Gliss Anaal is een glijmiddel op basis van siliconen die gemaakt is om langer mee te gaan. Het droogt minder snel op dan sommige andere gels en kan veilig gebruikt worden tijdens het vrijen. Dit glijmiddel kan gebruikt worden met alle Durex condooms. Geschikt voor anale, vaginale of orale seks. Het maakt het vrijen nóg aangenamer en verlicht vaginale droogte en ander intiem ongemak, voor een soepele en prettige seksuele ervaring. Bestellen kan eenvoudig door op de link naast de foto te klikken.

    Door te bestellen via deze pagina steun je Gaylive.Be.

    foto top: Deon Black / Pexels

    Lees meer
  • Met deze tien tips kun je op een veiligere manier afspreken via dating-apps

    Steeds vaker krijgen we berichten waaruit blijkt dat LGBTQ's via datingapps in de val worden gelokt en vervolgens worden aangevallen. Dat leidde onlangs tot een ontmoeting met een dodelijke afloop. We geven jullie enkele tips om op een veiligere manier af te spreken met onbekenden via de bekende dating-apps.

     

    1. Leer hem eerst kennen:

    Voer gedetailleerde gesprekken en stel veel vragen. Let op eventuele inconsistenties of vreemd gedrag dat erop kan wijzen dat de persoon niet is wie hij beweert te zijn.

     

    2. Bescherm je identiteit:

    Vermijd het delen van persoonlijke gegevens zoals je adres, werkplek of gevoelige informatie online.

     

    3. Laat een spoor achter:

    Informeer altijd een vriend of laat thuis een notitie achter over waar je naartoe gaat en met wie je afspreekt.

     

    4. Vraag om een foto:

    Vraag om meerdere foto’s uit verschillende periodes voordat je akkoord gaat met een ontmoeting. Zorg ervoor dat je deze afbeeldingen opslaat op een plek waar je er gemakkelijk bij kunt.

     

    5. Luister naar details:

    Let goed op tijdens telefoon- of videogesprekken. Vertrouw op je instinct als iets niet goed aanvoelt.

     

    6. Ontmoet op een openbare plek:

    Kies een drukke locatie zoals een café of een restaurant voor je eerste ontmoeting. Vermijd afgelegen plekken en privéwoningen.

     

    7. Zorg voor een uitweg:

    Maak jezelf vertrouwd met de locatie en de uitgangen voordat je op date gaat. Plan een veilige route naar huis die afwijkt van je gebruikelijke pad.

     

    8. Bescherm je drankje:

    Wees voorzichtig met je drankjes om te voorkomen dat je wordt gedrogeerd. Laat je drankje nooit onbeheerd achter.

     

    9. Bespreek seksuele gezondheid:

    Voer open gesprekken over seksuele geschiedenis en gezondheidspraktijken. Het is cruciaal om relaties aan te gaan met de veronderstelling dat iedereen mogelijk een seksueel overdraagbare infectie kan hebben.

     

    10. Meld misdrijven:

    Als je te maken krijgt met aanranding of agressief gedrag, meld dit dan onmiddellijk bij de autoriteiten. Dit is van vitaal belang voor je veiligheid en zorgt ervoor dat de juiste ondersteuning en opvolging worden geboden.

    Je veiligheid staat voorop, en het nemen van deze voorzorgsmaatregelen kan je helpen jezelf te beschermen terwijl je op zoek gaat naar betekenisvolle connecties online. Onthoud dat het altijd beter is om voorzichtig te zijn bij interacties met nieuwe personen via dating-apps.

    Lees meer
  • Borstkanker medicijn voor mannen moet terugbetaald worden

    Het RIZIV moet de kosten van de medicatie die mannen met borstkanker moeten nemen terugbetalen. Tot nu toe kregen enkel vrouwen hun medicatie voor borstkanker terugbetaald. Maar zowel de arbeidsrechtbanken van Antwerpen en Henegouwen oordeelden dat dit een discriminatie is.

    Twee mannelijke patiënten met borstkanker die een terugbetaling vroegen voor hun behandeling, kregen een negatief antwoord van hun mutualiteit omdat ze niet het vereiste geslacht hebben. Een vrouw in dezelfde omstandigheden zou wel een terugbetaling hebben gekregen.

    De twee patiënten trokken met het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen naar de rechtbanken van Antwerpen en Charleroi om deze ongelijkheid aan de kaak te stellen. Beide rechtbanken bevestigden het standpunt van het Instituut en stelden de patiënten in het gelijk: de beslissing om een behandeling niet terug te betalen op grond van het feit dat de betrokkene “niet het vereiste geslacht heeft” vormt een minder gunstige behandeling van mannen dan van vrouwen in een gelijkaardige situatie. Dit is een discriminatie op grond van geslacht die niet objectief gerechtvaardigd is en dat is verboden.

    Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen is zeer tevreden met deze vonnissen, maar pleit ervoor om alle discriminaties op grond van geslacht of gender bij de toegang tot medicijnen te vermijden. Deze gerechtelijke uitspraken bieden namelijk nog geen oplossing wanneer de terugbetaling van andere of nieuwe medicijnen tot een geslacht beperkt wordt. “Intussen is er bij het RIZIV wel een aanpassing gebeurd in de terugbetalingsvoorwaarden van de specifieke medicijnen waarvan sprake in de vonnissen”, zo laat Liesbet Stevens, adjunct-directeur van het Instituut weten. “‘Vrouwen’ werd veranderd naar ‘rechthebbenden’. Maar deze vonnissen hebben alleen betrekking op bepaalde medicijnen. En er komen regelmatig nieuwe medicijnen tegen borstkanker op de markt. Zonder een algemene verandering in de criteria zullen mannen geen recht hebben op terugbetaling louter omdat ze mannen zijn.”

    Lees meer

Laatste nieuws

Populairste