Hou rekening met deze tips als je condooms tijdens seks gebruikt

Condooms zijn niet enkel effectief om ongewenste zwangerschappen te voorkomen maar ook de overdracht van seksuele aandoeningen (SOA). Uit het grote condoomonderzoek dat Sensoa uitvoerde blijkt dat de effectiviteit van condooms hoog gewaardeerd wordt (9/10), net als hun hanteerbaarheid (7,6/10). Condooms scoren wel erg laag in gebruikersplezier (3,3/10). Gebruikersplezier heeft te maken met het fysieke gevoel en daarin heeft de pasvorm een belangrijk aandeel. Slechts 18% van de deelnemers heeft het gevoel dat condooms goed passen rond de penis of die van de sekspartner, terwijl een passend condoom niet enkel veiliger is maar ook fijner om te gebruiken. 

Daarom geven we je enkele tips om het juiste condoom te vinden.

-Een passend condoom werkt beter en is fijner om te gebruiken. Neem je tijd om een passend condoom te vinden door af te wisselen in soorten, maten en merken. Een testpakket maakt zo’n zoektocht makkelijker. 

-Bespreek condoomgebruik op voorhand met een nieuwe sekspartner. 

-Iedereen die ooit seks had, kan een soa oplopen. Ook wanneer je iemand goed kent en vertrouwt, kan die persoon in het verleden nog steeds een soa hebben opgelopen. Condooms gebruiken heeft dus niets te maken met een gebrek aan vertrouwen, wel met goed voor elkaar en voor jezelf zorgen. 

-Gebruik glijmiddel bij condooms. Het helpt niet enkel scheuren of afglijden te voorkomen, het kan ook zorgen voor meer gevoel en zelfs een beter gevoel. 

-Gebruik sterkere condooms voor anale seks,ongeacht of je homo of hetero bent, zodat deze niet scheuren. Als je een glijmiddel op siliconenbasis gebruikt, zorg er dan voor dat je een condoom met siliconenbasis glijmiddel gebruikt.Als je een glijmiddel op waterbasis gebruikt, gebruik dan een latex condoom.

We geven je alvast enkele suggesties voor condooms. 

 

Durex Condooms extra safe

De Durex Originals Extra Safe Condooms werden ontwikkeld voor een maximale bescherming tijdens het vrijen. Dankzij het iets dikkere latex en het extra siliconen glijmiddel bieden deze Extra Safe-condooms je absolute zekerheid zonder dat je genoegen moet nemen met minder genot. Je kunt je dus volledig ontspannen en hoeft je niet in te houden.
Lees de gebruiksaanwijzing aan de binnenkant van de verpakking aandachtig door, vooral bij gebruik van het condoom voor anale of orale seks. Bestellen kan eenvoudig door op de link naast de foto te klikken.

 

 

 

Durex Condooms - Perfect Gliss

De Perfect Gliss Condooms hebben het meeste glijmiddel van alle condooms in het Durex-assortiment. Je kunt ze gebruiken voor vaginale, anale of orale seks.Deze condooms zijn extra gehydrateerd en hebben een dikkere wanddikte voor een veilig en gladder gevoel.De condooms, bevochtigd met siliconengel, zijn extra sterk en geschikt voor anaal gebruik. Bestellen kan eenvoudig door op de link naast de foto te klikken.

 

 

 

Durex Glijmiddel Perfect Gliss Anaal - siliconen

Durex Perfect Gliss Anaal is een glijmiddel op basis van siliconen die gemaakt is om langer mee te gaan. Het droogt minder snel op dan sommige andere gels en kan veilig gebruikt worden tijdens het vrijen. Dit glijmiddel kan gebruikt worden met alle Durex condooms. Geschikt voor anale, vaginale of orale seks. Het maakt het vrijen nóg aangenamer en verlicht vaginale droogte en ander intiem ongemak, voor een soepele en prettige seksuele ervaring. Bestellen kan eenvoudig door op de link naast de foto te klikken.

Door te bestellen via deze pagina steun je Gaylive.Be.

foto top: Deon Black / Pexels

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste