Media

 • Sam De Bruyn neemt afscheid van Qmusic

  Sam De Bruyn heeft beslist om afscheid te nemen van Qmusic. Dat deelde hij daarnet zelf in een post op zijn social media-kanalen. Een greep uit zijn boodschap: “Never waste a good crisis. 2020 heeft me veel doen nadenken. Angst en onzekerheid zorgen dat we ons willen vastklampen aan alles wat we kunnen. Maar ik ga net heel bewust loslaten. Ik heb besloten dat ik Qmusic verlaat. Dat is geen keuze tegen Q, maar een keuze voor mezelf. Ik heb even tijd en rust nodig. Daarom zeg ik liefdevol vaarwel & spring ik in het diepe. Of liever: Ik spring het leven in. Omdat ik voel dat het nodig is om mezelf terug te vinden. Ik heb geen ruzie. Ik heb geen andere plannen. Ik heb wel een man, een hond, twee kippen en een hele hoop vrienden. Dat komt dus helemaal goed.”

  Sam De Bruyn is deze week nog te horen op Qmusic: “Ik ga mij nog een week amuseren met mijn broeder van een andere moeder. Nog 1 week met Vincent Fierens op de radio dus, vanaf 16u. En vrijdag een laatste Vrienden van de Vrijdag om 18u.” 

   

  Sam De Bruyn is sinds 2015 achter de microfoon te vinden bij Qmusic. Bij de radiozender zijn ze hem alvast heel dankbaar voor al die jaren: “2020 is voor iedereen een heftig jaar. We hebben alle begrip voor Sam zijn beslissing om even te herbronnen en omarmen hem met veel warmte. Dat neemt niet weg dat we het ongelofelijk jammer vinden dat we de opgewekte radiostem van Sam gaan moeten missen bij Q. We willen hem graag bedanken voor al die jaren fantastische radio. Hij heeft dit altijd met hart en ziel gedaan en ontzettend mooie programma's gemaakt voor onze Qmusic-luisteraars. We wensen Sam alleen maar goeds toe voor de toekomst en hij weet dat onze deur altijd open staat”, vertelt Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, Streaming en Radio.

  Lees meer
 • Geen nieuwe liefde voor boer Tristan

  Op de romantische trips schoot Cupido flink raak, want maar liefst vijf van de zes boeren leken de liefde te hebben gevonden, een record voor Boer zkt. Vrouw. Maar twee maanden na de laatste opnames van de reeks ziet het scorebord voor Cupido er helemaal anders uit.  Van de vijf koppeltjes blijven er nog maar twee over en de homoseksuele koeienboer Tristan is niet één van de gelukkigen.

  Hij en de 22-jarige Lucas leken mekaar gevonden te hebben, maar in the end eerder als goede vrienden dan als koppel. “Lange tijd wisten we allebei niet hoe het zat. We zien mekaar nog steeds, kunnen een hele avond gezellig tegen elkaar aan liggen, samen een film kijken,... We doen eigenlijk identiek dezelfde dingen die je als koppel doet, maar er werd lang niet gepraat over in welke status we verder gingen.” It’s complicated dus, zo klonk het. Ondertussen besloten de twee mannen om de knoop door te hakken en om verder te gaan als goede vrienden. 

  Wel grote liefde is het bij de koppels  Frits en Hanne en  Bart en Céline. Ze zijn nog altijd dolverliefd en wonen reeds samen

  Lees meer
 • Rode Neuzendag: #ShareYourSong en steek jongeren een hart onder de riem

  Dat muziek wonderen doet is algemeen geweten. Tijdens de de speciale uitzending van Liefde voor Muziek voor Rode Neuzen Dag riepen  Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice en Kato van The Starlings op om je favoriete nummer te delen om zo jongeren een hart onder de riem staken. De boodschap is duidelijk: “Heb jij een liedje dat jou kracht geeft of waar je steun in vond, deel het dan, Zo laten we jongeren voelen dat ze er niet alleen voor staan.“

  Met #shareyoursong roepen de artiesten iedereen op om een liedje te delen voor zichzelf of voor iemand anders. Een nummer dat kracht geeft of steun biedt. Rode Neuzen Dag roept iedereen op om dat liedje te delen op sociale media met de hashtag #shareyoursong. Zo laat Vlaanderen jongeren die het moeilijk hebben voelen dat ze er niet alleen voor staan.

  Lees meer
 • Van Overtveldt noemt journalist homo tijdens persconferentie

  Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft dinsdagnamiddag heel wat kritiek gekregen omdat hij VRT-journalist Riad Bahri tijdens een persconferentie homo noemde.

  Van Overtveldt gaf dinsdag meer uitleg over de volgende meerjarenbegroting van het Europese Parlement. Na zijn uitleg mochten verschillende journalisten vragen hierover stellen aan de aanwezigen.  Als eerste kreeg de Riad Bahri het woord. De woordvoerder die alles in goede banen moest leiden noemde hem per ongeluk Miss Bahri waarop Van Overveldt dat corrigeerde in het engels. Daar voegde hij echter het zinnetje ‘he’s gay’ (Hij is homo) aan toe.  Dit compleet irrelevant zinnetje  was bedoeld voor zijn medeonderhandelaars, maar ze werden live door alle Europese journalisten gehoord die de persconferentie volgden. De scène met de opmerking werd vervolgens overgenomen op Twitter en zorgde daar voor heel wat ophef.

  Onder meer Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) en de Staatssecretaris Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) tikten Van Overveldt via Twitter op de vingers voor zijn uitspraak. 

  Van Overveldt liet dinsdagavond via Twitter weten dat hij zo snel mogelijk met Riadh Bahri heeft gebeld. "We hebben erover gesproken. Het was in geen enkel geval de bedoeling iemand te kwetsen. Mijn excuses dus", reageert hij in een tweet. 

  Lees meer
 • Ook bij koeienboer Tristan sloeg de vlam over

  Nog nooit schoot Cupido zo hard raak in de hele geschiedenis van Boer zkt Vrouw! Op maandag 9 november waren de fans in de voorlaatste aflevering van Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home getuige van maar liefst 5 kussen. Nu ja: veel meer dan 5, maar maar liefst 5 van de 6 boeren vonden de liefde. Ook koeienboer Tristan vond de liefde. Enkel bij paardenpensionhouder Dries en Melissa sloeg de vonk (nog?) niet over op romantische trip.

  Koeienboer Tristan is de eerste homoboer in de Boer zkt Vrouw-reeks en lijkt meteen ook de liefde gevonden te hebben. Ook al moest hij daar wel even op wachten. Lucas immers, wist al langer dat Tristan verliefd was op hem, maar zelf keek hij de kat nog even uit de boom. Tot Tristan in Amsterdam duidelijkheid eiste. “We trekken steeds meer naar elkaar toe, blablabla. Idioot, zeg dat nu nog eens op een andere manier en vertel nu gewoon wat je écht voelt voor mij”, zei Tristan duidelijk. “Ik ben ook wel verliefd op jou”, gaf Lucas schoorvoetend toe.

  Varkensboer Bart en Céline spraken eindelijk hun gevoelens uit voor mekaar. “Ik heb een zodanig goed gevoel bij Céline dat dat wel eens het meisje kan zijn waar ik heel mijn leven wil bij zijn, mee wil trouwen, kindjes mee wil krijgen, het hele circus”. Lotte en Dagmar, die besloten de boerderij zelf te verlaten, krijgen daarmee gelijk: Bart en Céline lijken geboren voor elkaar. 

  Ook aan de Nederlandse kustlijn vierde de romantiek hoogtij bij kippenboer Frits en Hanne. “Ik zei vroeger altijd “ik ga een boerin worden”. Wel, het is van dat, ik heb het vlaggen. Op een mooie toekomst samen”, klonk het dolverliefd bij Hanne. 

  En ook voor paardenverzorgster en-trainster Veerle was het uitkijken naar die langverwachte kus. “Je hebt me echt gelukkig gemaakt, ik voel me super bij jou, en ik hoop echt dat we verder kunnen gaan. Ik ga alles doen om je gelukkig te maken”, zei Thibaut.

  Sarah was al langer verliefd op perenboer David en ook hij bloeide helemaal open op weekend. “Ik had hier met niemand liever willen zijn dan met jou”, klonk het bij hem. En zo is Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home goed voor maar liefst 5 koppels.

  Op maandag 16 november ontdekt de kijker in de finale om 20.40 of prille liefde ondertussen échte liefde is geworden, enkele weken na de romantische trips.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste