Media

  • Tim Küsters blijft nog een jaar langer Mister Gay Europe

    De huidige Mister Gay Europe Tim Küsters zal die titel nog een jaar langer mogen behouden. De organisatie van de Mister Gay Europe verkiezing heeft die beslissing genomen omdat ze het hele concept van de jaarlijkse verkiezing willen veranderen en tegelijk Tim de kans willen geven om zijn campagne, waarmee hij zijn titel won, verder vorm te geven en uit te dragen.

    Eind augustus werd de Nederlander  Tim verkozen tot Mister Gay Europe. Eerder had hij ook al meegedaan aan de vorige Mister Belgium verkiezing waar hij eerste runner-up werd. Na zijn verkiezing ging Tim onmiddellijk aan de slag om zijn project gericht op geestelijke gezondheid en eenzaamheid in de LGBTQ+ gemeenschap uit te werken. De organisatie van Mister Gay Europe vind het belangrijk dat deze campagne verder afgewerkt wordt en ook ten volle gebruikt wordt. Daarvoor is er meer tijd nodig dat de drie of vier maanden waarin Tim mister Gay Europe is.

    Ook wil de organisatie de huidige verkiezing nieuw leven inblazen met een nieuw concept. Na 15 verkiezingen zit er immers sleet op de formule. In 2025 wil de organisatie dan ook uitpakken met de eerste Mister Gay Europe Allstar verkiezing waar alle voormalige finalisten aan deel kunnen nemen. De winnaar van deze competitie zal een belangrijke rol als het nieuwe concept van de Mister Gay Europe verkiezing in 2026 gelanceerd zal worden.

    Foto: Mister Gay Europe

    Lees ook: Tim Küsters uitgeroepen tot Mister Gay Europe

    Beluister ook onze podcast waarin Tim te gast was.

    Lees meer
  • Elton John wint Emmy en bereikt EGOT-status

    Elton John heeft dinsdagnacht zijn eerste Emmy-award gekregen voor de Disney+-special Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium. Daarmee is hij de negentiende persoon die toetreedt tot de groep van EGOT-winnaars. Tot dat exclusieve clubje behoor je na een grand slam door het winnen van een Emmy, Grammy, Oscar en Tony Award.

    De televisieprijs werd in Los Angeles in ontvangst genomen door Elton’s man David Furnish en  producer Ben Winston. De 76-jarige Elton John kon niet aanwezig zijn omdat hij recent een knieoperatie onderging.

    Deze Emmy krijgt een plaatsje naast de vijf Grammy’s, de twee Oscars voor de songs ‘Can You Feel the Love Tonight’ uit de Lion King en (I’m Gonna) Love Me Again uit de biopic Rocketman en zijn Tony Award voor de musical Aida.

    Eerder behaalden onder meer Andrew Lloyd Webber, Tim Rice, John Legend, Viola Davis en Audrey Hepburn de EGOT-status.

    Lees meer
  • Geen derde seizoen voor Our Flag Means Death

    Slecht nieuws voor de fans van de serie ‘Our Flag Means Death’. Er komt geen derde seizoen van de populaire piratenserie. Dat heeft bedenker David Jenkins bekend gemaakt en het nieuws werd ook bevestigd door de zender HBO Max, dat de serie maakte en uitzond.

    “Het slechte nieuws is duidelijk,” schreef Jenkins. “Our Flag zal niet terugkeren voor een derde seizoen. We hebben gevaren door de gunst van de fijne mensen bij Max en het bracht hen geen vreugde om deze reis tot een voortijdig einde te zien komen. Casey Bloys, Sarah Aubrey, Suzanna Makkos, Billy Wee en David Ruby zijn ongelooflijke voorvechters van deze show geweest. Ze stelden ons in staat iets authentiek vreemds en hartverwarmends te maken, en juichten ons de hele weg toe.”  

    Het stop zetten van de serie werd ook door de woordvoerder van HBO Max bevestigd. "Hoewel Max niet verdergaat met een derde seizoen van Our Flag Means Death, zijn we zo trots op de vrolijke, hilarische en hartverwarmende verhalen die makers David Jenkins, Taika Waititi, Rhys Darby, Garrett Basch, Dan Halsted, Adam Stein, Antoine Douaihy en de gehele cast tot leven hebben gebracht. We bedanken ook de trouwe fans die deze verhalen omarmen en een prachtige inclusieve gemeenschap hebben gebouwd rondom de serie."

     

    De serie was omwille van de verschillende queer relaties tussen de piraten, waaronder die van een non-binair personage, zeer geliefd bij  LGBTQ-kijkers.

    Lees meer
  • Discussie over LGBT is radiomoment van het jaar in Nederland

    In Nederland is een radiodiscussie over LGBTQ+ rechten in het NPO 3FM programma van Timur Perlin uitgeroepen tot het Radiomoment van het Jaar 2023. Aanleiding voor de discussie tussen de Perlin en luisteraar Mark was de actie Pride in jouw dorp van Perlin.

    Voor het tweede jaar op rij organiseerde de 3FM-dj de actie Pride in jouw dorp in zijn programma. Dat kon in juni op weinig sympathie rekenen van een van zijn luisteraars die besloot om in te bellen. “De mainstream media dóen wel heel erg alsof dit heel normaal is, maar 75 procent van de mensen doet gewoon niet mee aan die gedachtegang met jullie Pride en regenbogen” zo fulmineerde luisteraar Mark toen. “We moeten aan de toekomst denken. We moeten denken aan onze kinderen. Duw dit niet door onze strot.”

    Naar aanleiding van het woedende telefoontje ontsprong er een gesprek tussen de twee ontstond waarin beiden hun visie deelden.

    Perlin zei toen dat hij misschien niet uit de kast was gekomen als nooit iemand op de radio of televisie had gezegd dat het “oké is om gay te zijn”.


    “In het bekroonde fragment horen we Timur op zijn best: open, eerlijk, kwetsbaar én met uitgestoken hand”, zegt juryvoorzitter  van de radioprijs Ron Vergouwen. “Timur probeert de dialoog aan te gaan met iemand die lijnrecht tegenover hem staat.”

    “Het feit dat er gewoon zoiets gebeurt in mijn uitzending vind ik altijd wel lekker”, zegt Perlin over het winnen van de prijs. “Want dat is precies waar ik van houd. Uit je eigen bubbel, uit je eigen mening. En ook al staat die mening 180 graden tegenover jouw mening, hij moet wel even gehoord worden.”

    Lees meer
  • Olly Alexander gaat volgend jaar voor het Verenigd Koninkrijk naar het Eurovisie songfestival

    Olly Alexander van Years and Years zal Groot-Brittanie vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van volgend jaar in Zweden. Dat maakte de popster afgelopen zaterdag bekend tijdens de finale van Strictly Come Dancing op BBC One.

    "Ik vond het als een klein kind geweldig om naar het Eurovisie Songfestival te kijken  en ik ben meer dan enthousiast dat ik volgend jaar deel zal nemen. Als jongen keek ik altijd uit naar dit ongelooflijke evenement van ongebreidelde vreugde, de heerlijk chaotische mix van muziekstijlen, theatrale optredens, oprechte emotie en humor. Ik kan echt niet geloven dat ik deel ga uitmaken van zo'n bijzondere nalatenschap en op de meest flamboyante manier de vlag voor het VK zal dragen, het zal een eer zijn!

    Ik wil dit al heel lang doen en het voelt als het juiste moment om muziek onder mijn eigen naam te gaan uitbrengen. Ik ben vastbesloten om alles te geven wat ik heb en een uitstekende en onvergetelijke uitvoering voor jullie allemaal neer te zetten!"

    Later wordt bekend gemaakt met welk nummer Olly naar Zweden trekt.

    Lees meer
  • Christoff vertelt openhartig over zijn coming out in ‘Boer Coppens’

    Zanger Christoff is te gast in de nieuwste aflevering van ‘Boer Coppens’ bij VTM. Daarin blikt hij terug op zijn gedwongen coming-out.

    In een openhartig gesprek vertelt Christoff over hoe hij door een magazine gedwongen werd om voor heel Vlaanderen uit de kast te komen. “Als hij zichzelf deze week niet out, maken we zijn carrière kapot”, klonk het in een telefoontje aan Christoffs manager. “Uiteindelijk heb ik daar heel veel mensen mee geholpen, en ben ik blij dat ik het toch gedaan heb”, besluit Christoff. 

    Foto: VTM

    Lees meer
  • Sharon en Karen blijven ook na Blind getrouwd-experiment bij elkaar

    Twee keer een volmondige ‘ja!’ zorgde er in de laatste aflevering van Blind Getrouwd - Het Vijfde Huwelijk voor dat twee dames dolgelukkig huiswaarts keerden. De 27-jarige dierenartsassistente en chocolatier Karen en de 33-jarige Sharon, begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking, beslisten om na 7 weken huwelijk (niet meer zo) blind getrouwd te blijven.

     Sharon had al een tijd vlinders in de buik terwijl die van Karen nog even op zich lieten wachten. Maar de 5 dagen die de dames apart doorbrachten om in alle rust hun individuele beslissing te maken, brachten raad.

    Lees meer
  • Discord verbiedt misgendering en deadnaming

    De sociale media app Discord heeft zijn gebruikersvoorwaarden aangepast waardoor het verboden wordt om op het platform aan misgendering en deadnaming te doen. Ook  komt er een om een waarschuwingssysteem waarmee deze beleidsregels gehandhaafd zal worden op het platform dat vooral populair is onder gamers en Twitch-streamers.

    "Je mag geen beledigende taal gebruiken om individuen of groepen te kleineren en vernederen”, zo staat te lezen op de website van Discord. “Dit omvat het gebruiken van de verkeerde naam of aanspreekvorm voor een transgender persoon."

     

    Er is ook een waarschuwingssysteem geïmplementeerd voor gebruikers die de regels overtreden, naar verluidt met als doel gebruikers te informeren en hen in staat te stellen hun gedrag te veranderen.

    Lees meer
  • Brooklyn Nine-Nine acteur Andre Braugher overleden na korte ziekte

    Maandag is de Amerikaanse acteur Andre Braugher  na een korte ziekte op 61-jarige leeftijd overleden . Dat meldt zijn manager. Brougher werd bij ons vooral bekend als de homoseksuele politiechef Raymond Holt in de Amerikaanse comedyserie  ‘Brooklyn Nine-Nine’. Voor deze rol werd hij vier keer genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor beste acteur in een bijrol in een komische serie. Voor zijn rol als speurder Frank Pembleton in Homicide: Life on Street won Braugher in 1998 een Emmy. Later won hij die televisieprijs nog een tweede keer voor zijn rol als crimineel in de reeks Thief uit 2006.

    In zijn persoonlijke leven trouwde Brougher in 1991 met de actrice Ami Branson die ook meespeelde in  Homicide: Life on Street. Samen hebben ze drie zonen.

    Lees meer
  • Ook Russische popgroep T.a.T.u is slachtoffer van Russische LGBT-censuur

    De Russische sociaalnetwerksite Vkontakte heeft alle content die verwijst naar de popgroep T.a.T.u van zijn site verwijderd. De nu 39-jarige  Lena Katina en 38-jarige  Julia Volkova zijn bij ons ook bekend van onder meer de hits ‘All the things she said’ en ‘Not Gonna Get Us’.

    Tijdens hun hoogdagen zocht de groep, die miljoenen albums verkocht, de controverse op met hun teksten en met een lesbische kus in de clip van ‘All the things she said’. De video zorgde voor heel wat ophef in onder meer Rusland omdat de twee zangeressen toen nog maar 17 waren.Tijdens het toppunt van hun carrière deden de twee zangeressen zich voor als lesbiennes maar later bekenden ze dat ze dat niet zijn.

    Onder meer  de groeppagina’s die gewijd zijn aan T.a.T.u zijn op Vkontakte geblokkeerd en ook alle foto’s waarop de twee zangeressen kussen zouden verwijderd zijn.

    Eerder werd ook al bekend dat de tekenfilmserie van My Little Pony een leeftijdsadvies kreeg van 18+ van de Russische filmsite Kinopoisk.

    Lees meer

Laatste nieuws

Populairste