Multimedia

 • Grindr onder vuur voor misleidende advertentie over aidsremmer

  Grindr heeft kritiek gekregen omdat het een gesponsorde  misleidende advertentie heeft uitgestuurd naar de gebruikers van hun dating-app. De advertentie die afkomstig was van een advocatenkantoor uit Los Angeles riep gebruikers op om met hun contact op te nemen als ze ‘schade’ hadden ondervonden door het nemen van het hiv medicijn.

  De advertentie was sinds 21 november te zien in de chatfunctie van de app. Gebruikers die op de advertentie met de tekst ‘gekwetst door een hiv-medicijn’ klikten kregen een pagina te zien waarop te lezen was dat Truvada (de Amerikaanse merknaam voor PrEp van de firma Gilead) gelinkt werd aan nierfalen, botbreuken, en in bepaalde extreme gevallen tot overlijdens. In de advertentie werd ook gevraagd aan nabestaanden van Truvada-gebruikers om contact met de advocaten op te nemen als de gebruiker zou overleden zijn aan een van de bijwerkingen. De nabestaanden zouden mogelijk recht hebben op een vergoeding die het advocatenkantoor via een gezamenlijke rechtszaak van Gilead wil afdwingen.

  De tekst van de advertentie richtte zich in eerste plaats tot aidspatienten maar kan er ook voor zorgen dat diegene die Truvada gebruiken als middel om een hiv-besmetting te voorkomen daarmee gaan stoppen. 

  Lees meer
 • Grindr dicht beveiligingslek

  De datingapp Grindr zou het onlangs ontdekte beveiligingslek waardoor je kon inloggen met iemands e-mail adres gedicht hebben. Dat melden verschillende technologieblogs. 

  Het lek zat in het systeem waardoor je via een e-mail een vergeten paswoord kon opvragen. In de link die er dan in die email zit, steekt ook een verborgen token waardoor Grindr je kan herkennen. De meeste site’s gebruiken dit systeem maar op de site van de dating-app voor homoseksuele mannen kon je via een achterpoortje die token te weten komen en op die manier toegang krijgen tot de account van de eigenaar van het gebruikte email-adres door een eigen gekozen (nieuw) wachtwoord in te stellen.

  Het lek werd door de Franse  onderzoeker Wassime Bouimadaghene ontdekt en gerapporteerd aan Grindr maar die ondernamen pas actie nadat Bouimadaghene ook de bekende beveiligingsexpert Troy Hunt op de hoogte bracht.

   

   

  Lees meer
 • Kussende homo's kapen ProudBoys hashtag van extreem-rechtse organisatie

  Homoseksuele mannen en LGBTQ-sympathisanten wereldwijd hebben de Amerikaanse extreem-rechtse organisatie een 'hack' van wereldformaat gezet door de hashtag #ProudBoys te kapen. Nadat de Amerikaanse president tijdens het eerste verkiezingsdebat de Proud Boys leek op te roepen om af te wachten en zich klaar te houden was de hashtag meteen trending bij de aanhangers van Trump en de leden en sympathisanten van de Proud Boys. Homoseksuele mannen wereldwijd hebben nu sociale media overspoeld met foto’s van mannen die elkaar hun liefde betuigen in het openbaar. De echte Proud Boys dus.

  Het was één  van de opmerkelijke gebeurtenissen tijdens het chaotische verkiezingsdebat afgelopen dinsdag op woensdagnacht. President Donald Trump nam het voor het eerst op tegen zijn democratische uitdager bij de volgende verkiezingen, Joe Biden. Toen hij de vraag kreeg voorgeschoteld of hij het geweld door blanke extreem-rechtse nationalisten veroordeelde, wrong hij zich in zoveel bochten om de vraag te kunnen ontwijken. Nadat hij zei dat het geweld vooral van de linkerzijde kwam vroeg hij welk geweld van welke organisatie hij moest veroordelen. “Wie moet ik veroordelen, geef me een naam. De Proud Boys? Hou jullie gedeisd en wacht af, maar ik zeg je iemand moet iets doen aan het geweld van Antifa en de linkerzijde want dit is geen rechts probleem maar een links probleem." 

  De Proud Boys is een extreemrechtse neofascistische organisatie die politiek geweld gebruikt en promoot en enkel mannen als leden toelaat. 

  Bijna onmiddellijk stond de Amerikaanse media vol met berichten van persoonlijkheden die de uitspraak van de zittenden president veroordeelden. Aanhangers van de president en sympathisanten van de Proud Boys zagen zij echter gesterkt door de uitspraken en lanceerden de hashtag #ProudBoys die de afgelopen dagen vooral op Twitter trending was.

  Enkele pientere homoseksuele mannen begonnen echter onder de hashtag ook foto’s te posten waarop vaak kussende mannen op te zien waren. Dat voorbeeld werd de afgelopen dagen gevolgd door duizenden anderen en hierdoor werd Twitter overspoeld met foto’s van kussende mannen. Zondagmiddag was de hashtag #Proudboys reeds in meer dan 232.000 berichten op Twitter gebruikt.

  Lees meer
 • Antwerp Pride krijgt eigen online televisiekanaal

  Door de corona maatregelen komt Antwerp Pride, in samenwerking met Towel Media, met een tijdelijk online streamingkanaal met daarop de beste LGBTQI+ content aangevuld met eigen producties.

  Antwerp Pride TV zal tot 9 augustus ‘in de lucht’ zijn en kan rekenen op een volwaardige redactie die de komende weken al met de productie van eigen reportages gaan beginnen .

  “Pride Tv wordt eigenlijk een mix van alle content voor iedereen”, zo licht Krijn Jonckheere van het Antwerpse productiebedrijf Towel Media de plannen toe. “Dat is eigenlijk de mooiste omschrijving. Het gaat niet enkel over LGBT-content, het gaat ook over verdraagzaamheid, gender fluidness en meer. Het zijn enerzijds reportages, anderzijds zijn het muziekvideo’s en documentaires maar ook content van anderen. Mensen die content hebben kunnen die delen via ons platform.”

  Dat platform is nu reeds live en daarop kan iedereen die iets rond de Antwerp Pride wil organiseren dat ook melden. De organisatie van Antwerp Pride bekijkt dan of dat evenement corona-proof is en indien nodig een vergunning nodig heeft. Als alles in orde is wordt het daarna opgenomen in de agenda.

  Maar de tienkoppige redactie gaat ook zelf de straat op om reportages of citydocs te draaien. Deze ‘Man bijt hond’-achtige reportages met mensen met een kleurrijk verhaal worden dan getoond in de reeks ‘Colors of Antwerp’.

  #Dankjewel verschijnt dan weer iets later. Hierbij kan jij je kandidaat stellen om iemand te bedanken. Dat kan iemand zijn die belangrijk was voor de gebeurtenissen in jouw leven en die je maken tot wie je vandaag bent. Die persoon wordt dan bedankt met een geschenkje en een bezoekje van één van Antwerp Pride Tv-hosts. Persoonlijke verhalen kun je binnenkort via de website aanmelden. 

  Antwerp Pride TV vind je tot 9 augustus online terug op http://antwerppride.tv

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste