Multimedia

 • Queen Rock Tour: Kruip zelf in de huid van Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor of John Deacon

  Dit jaar bestaat Queen vijftig jaar en het plan was om dat te gaan vieren met een uitgebreide wereldtournee. Nu dit niet niet door de wereldwijde pandemie kan, komen de nog levende bandleden op de proppen met een alternatief. Een spel voor Android en IOS-toestellen waarmee je in de huid kan kruipen van Freddy Mercury, Brian May, Roger Taylor of John Deacon.

  In 1971 werd John Deacon door de overige bandleden aangesproken om met hen te spelen. Daarmee werd de samenstelling van de legendarische groep tot aan het overlijden van frontman Freddie Mercury vastgelegd. Nu een grote wereldtournee met maar liefst 59 concerten, waaronder dat in ons land, noodgedwongen werd uitgesteld tot volgend jaar, zocht de groep naar een manier om de vijftigste verjaardag toch met hun fans te kunnen vieren. Die manier vonden ze in het spel Queen: RockTour. Fans kunnen nu één van de 20  meest bekende Queen-nummers spelen  en dat door in de huid van hun favoriet bandlid te kruipen. Zo kan je ondermeer kiezen uit Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Radio Ga Ga, I Want to Break Free en We Are The Champions.

  Met het spel kun je de gitaarrifs van Brian May of de drumsolo’s van Brian May naspelen in één van de tien arena’s waar de groep de afgelopen vijftig jaar meermaals optraden. Om jouw debuut als Queen-lid meer cachet te geven, kan je ook kiezen uit de meer dan veertig iconische kostuums die de bandleden tijdens hun loopbaan op het podium droegen. Doorheen het spel kun je ook verschillende trivia weetjes en exclusieve foto’s en video’s vrij spelen.

  Het is niet de eerste keer dat de muziek van Queen in een spelomgeving gebruikt wordt maar het is wel de eerste keer dat dit gebeurt in een spel over de band zelf. Queen blijft na vijftig jaar nog één van de meest legendarische live-bands ooit en dat over de verschillende generaties heen. Dat  hebben ze niet alleen te danken aan hun enorme reputatie op livegebied maar ook aan de biografische film ‘Bohemian Rhapsody’ die in 2018 uitkwam en de groep (opnieuw) introduceerden bij een nieuwe generatie.

  Queen: Rock Tour vind je in zowel de Android als iTunes stores.

  Lees meer
 • Grindr onder vuur voor misleidende advertentie over aidsremmer

  Grindr heeft kritiek gekregen omdat het een gesponsorde  misleidende advertentie heeft uitgestuurd naar de gebruikers van hun dating-app. De advertentie die afkomstig was van een advocatenkantoor uit Los Angeles riep gebruikers op om met hun contact op te nemen als ze ‘schade’ hadden ondervonden door het nemen van het hiv medicijn.

  De advertentie was sinds 21 november te zien in de chatfunctie van de app. Gebruikers die op de advertentie met de tekst ‘gekwetst door een hiv-medicijn’ klikten kregen een pagina te zien waarop te lezen was dat Truvada (de Amerikaanse merknaam voor PrEp van de firma Gilead) gelinkt werd aan nierfalen, botbreuken, en in bepaalde extreme gevallen tot overlijdens. In de advertentie werd ook gevraagd aan nabestaanden van Truvada-gebruikers om contact met de advocaten op te nemen als de gebruiker zou overleden zijn aan een van de bijwerkingen. De nabestaanden zouden mogelijk recht hebben op een vergoeding die het advocatenkantoor via een gezamenlijke rechtszaak van Gilead wil afdwingen.

  De tekst van de advertentie richtte zich in eerste plaats tot aidspatienten maar kan er ook voor zorgen dat diegene die Truvada gebruiken als middel om een hiv-besmetting te voorkomen daarmee gaan stoppen. 

  Lees meer
 • Grindr dicht beveiligingslek

  De datingapp Grindr zou het onlangs ontdekte beveiligingslek waardoor je kon inloggen met iemands e-mail adres gedicht hebben. Dat melden verschillende technologieblogs. 

  Het lek zat in het systeem waardoor je via een e-mail een vergeten paswoord kon opvragen. In de link die er dan in die email zit, steekt ook een verborgen token waardoor Grindr je kan herkennen. De meeste site’s gebruiken dit systeem maar op de site van de dating-app voor homoseksuele mannen kon je via een achterpoortje die token te weten komen en op die manier toegang krijgen tot de account van de eigenaar van het gebruikte email-adres door een eigen gekozen (nieuw) wachtwoord in te stellen.

  Het lek werd door de Franse  onderzoeker Wassime Bouimadaghene ontdekt en gerapporteerd aan Grindr maar die ondernamen pas actie nadat Bouimadaghene ook de bekende beveiligingsexpert Troy Hunt op de hoogte bracht.

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste