Multimedia

 • Nieuwe tsunami van phishing-smsjes in aantocht

  Als je de laatste paar dagen toevallig een sms-je hebt gekregen dat afkomstig leek te zijn van Bpost ben je niet de enige. Meer dan 9.000 Belgen kregen de afgelopen dagen zo een phisingbericht. Dat is echter nog niets vergeleken met de tsunami van phishing-smsjes die op ons afkomt.

  Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) vrezen dat mobiele telefoongebruikers de komende dagen overspoeld zullen worden met gevaarlijke sms-berichtjes. Alles begon afgelopen weekend met een verdacht sms’je dat van Bpost leek te komen. Het bericht dat dit weekend de ronde deed was kort : ‘uw pakket is onderweg, volg hier uw zending', gevolgd door een unieke link. Meer dan 5700 aandachtige internetgebruikers stuurden dit bericht door naar verdacht@safeonweb.be. Het slechte nieuws is dat 9000 minder goed geïnformeerde gebruikers de link aanklikten en over gingen tot installatie van een kwaadaardig virus. Hun toestel is besmet met een gevaarlijk virus dat veel schade aanricht en dat zich bovendien snel verspreidt naar de telefooncontacten van het slachtoffer.

  Dringende waarschuwing

  Jack Hamande, Raadslid van het BIPT: “FluBot is een gekend maar gevaarlijk virus dat onder meer data steelt en de contactenlijst van een mobiele telefoon gebruikt om zichzelf te verspreiden. Net daarom neemt het aantal slachtoffers in ons land exponentieel toe.”

  Daarom lanceren het BIPT en het CCB een dringende oproep naar mobiele telefoongebruikers:

  -Wees altijd op je hoede als je onverwacht een berichtje krijgt

  Als je dit valse sms-bericht van Bpost kreeg, dan is je telefoonnummer allicht opgenomen in een lijst die circuleert op het internet en door cybercriminelen gebruikt wordt. De kans is groot dat je in de nabije toekomst nog meer smishing- en phishingberichten zal krijgen die van andere koerierdiensten lijkten te komen.  Wees dus extra aandachtig. Met het verlengde weekend in aantocht zijn cybercriminelen vaak nog actiever.

  -Klik niet op een link in sms’jes!

  Als je op de link klikt, wordt er gevraagd om een applicatie te downloaden. Doe dit in geen geval. Er wordt een virus geïnstalleerd dat toegang kan krijgen tot je persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, bankkaartgegevens en je volledige contactenlijst.

  -Installeer nooit applicaties via een link in een bericht

  Installeer alleen applicaties uit een standaardapplicatiestore (Google Play, App Store). Als je tijdens de installatie van een app een boodschap krijgt die de installatie verhindert of die waarschuwt voor de veiligheid, ga dan zeker niet verder.

   

  Lees meer
 • Queen Rock Tour: Kruip zelf in de huid van Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor of John Deacon

  Dit jaar bestaat Queen vijftig jaar en het plan was om dat te gaan vieren met een uitgebreide wereldtournee. Nu dit niet niet door de wereldwijde pandemie kan, komen de nog levende bandleden op de proppen met een alternatief. Een spel voor Android en IOS-toestellen waarmee je in de huid kan kruipen van Freddy Mercury, Brian May, Roger Taylor of John Deacon.

  In 1971 werd John Deacon door de overige bandleden aangesproken om met hen te spelen. Daarmee werd de samenstelling van de legendarische groep tot aan het overlijden van frontman Freddie Mercury vastgelegd. Nu een grote wereldtournee met maar liefst 59 concerten, waaronder dat in ons land, noodgedwongen werd uitgesteld tot volgend jaar, zocht de groep naar een manier om de vijftigste verjaardag toch met hun fans te kunnen vieren. Die manier vonden ze in het spel Queen: RockTour. Fans kunnen nu één van de 20  meest bekende Queen-nummers spelen  en dat door in de huid van hun favoriet bandlid te kruipen. Zo kan je ondermeer kiezen uit Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Radio Ga Ga, I Want to Break Free en We Are The Champions.

  Met het spel kun je de gitaarrifs van Brian May of de drumsolo’s van Brian May naspelen in één van de tien arena’s waar de groep de afgelopen vijftig jaar meermaals optraden. Om jouw debuut als Queen-lid meer cachet te geven, kan je ook kiezen uit de meer dan veertig iconische kostuums die de bandleden tijdens hun loopbaan op het podium droegen. Doorheen het spel kun je ook verschillende trivia weetjes en exclusieve foto’s en video’s vrij spelen.

  Het is niet de eerste keer dat de muziek van Queen in een spelomgeving gebruikt wordt maar het is wel de eerste keer dat dit gebeurt in een spel over de band zelf. Queen blijft na vijftig jaar nog één van de meest legendarische live-bands ooit en dat over de verschillende generaties heen. Dat  hebben ze niet alleen te danken aan hun enorme reputatie op livegebied maar ook aan de biografische film ‘Bohemian Rhapsody’ die in 2018 uitkwam en de groep (opnieuw) introduceerden bij een nieuwe generatie.

  Queen: Rock Tour vind je in zowel de Android als iTunes stores.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste