Multimedia

 • Grindr dicht beveiligingslek

  De datingapp Grindr zou het onlangs ontdekte beveiligingslek waardoor je kon inloggen met iemands e-mail adres gedicht hebben. Dat melden verschillende technologieblogs. 

  Het lek zat in het systeem waardoor je via een e-mail een vergeten paswoord kon opvragen. In de link die er dan in die email zit, steekt ook een verborgen token waardoor Grindr je kan herkennen. De meeste site’s gebruiken dit systeem maar op de site van de dating-app voor homoseksuele mannen kon je via een achterpoortje die token te weten komen en op die manier toegang krijgen tot de account van de eigenaar van het gebruikte email-adres door een eigen gekozen (nieuw) wachtwoord in te stellen.

  Het lek werd door de Franse  onderzoeker Wassime Bouimadaghene ontdekt en gerapporteerd aan Grindr maar die ondernamen pas actie nadat Bouimadaghene ook de bekende beveiligingsexpert Troy Hunt op de hoogte bracht.

   

   

  Lees meer
 • Kussende homo's kapen ProudBoys hashtag van extreem-rechtse organisatie

  Homoseksuele mannen en LGBTQ-sympathisanten wereldwijd hebben de Amerikaanse extreem-rechtse organisatie een 'hack' van wereldformaat gezet door de hashtag #ProudBoys te kapen. Nadat de Amerikaanse president tijdens het eerste verkiezingsdebat de Proud Boys leek op te roepen om af te wachten en zich klaar te houden was de hashtag meteen trending bij de aanhangers van Trump en de leden en sympathisanten van de Proud Boys. Homoseksuele mannen wereldwijd hebben nu sociale media overspoeld met foto’s van mannen die elkaar hun liefde betuigen in het openbaar. De echte Proud Boys dus.

  Het was één  van de opmerkelijke gebeurtenissen tijdens het chaotische verkiezingsdebat afgelopen dinsdag op woensdagnacht. President Donald Trump nam het voor het eerst op tegen zijn democratische uitdager bij de volgende verkiezingen, Joe Biden. Toen hij de vraag kreeg voorgeschoteld of hij het geweld door blanke extreem-rechtse nationalisten veroordeelde, wrong hij zich in zoveel bochten om de vraag te kunnen ontwijken. Nadat hij zei dat het geweld vooral van de linkerzijde kwam vroeg hij welk geweld van welke organisatie hij moest veroordelen. “Wie moet ik veroordelen, geef me een naam. De Proud Boys? Hou jullie gedeisd en wacht af, maar ik zeg je iemand moet iets doen aan het geweld van Antifa en de linkerzijde want dit is geen rechts probleem maar een links probleem." 

  De Proud Boys is een extreemrechtse neofascistische organisatie die politiek geweld gebruikt en promoot en enkel mannen als leden toelaat. 

  Bijna onmiddellijk stond de Amerikaanse media vol met berichten van persoonlijkheden die de uitspraak van de zittenden president veroordeelden. Aanhangers van de president en sympathisanten van de Proud Boys zagen zij echter gesterkt door de uitspraken en lanceerden de hashtag #ProudBoys die de afgelopen dagen vooral op Twitter trending was.

  Enkele pientere homoseksuele mannen begonnen echter onder de hashtag ook foto’s te posten waarop vaak kussende mannen op te zien waren. Dat voorbeeld werd de afgelopen dagen gevolgd door duizenden anderen en hierdoor werd Twitter overspoeld met foto’s van kussende mannen. Zondagmiddag was de hashtag #Proudboys reeds in meer dan 232.000 berichten op Twitter gebruikt.

  Lees meer
 • Antwerp Pride krijgt eigen online televisiekanaal

  Door de corona maatregelen komt Antwerp Pride, in samenwerking met Towel Media, met een tijdelijk online streamingkanaal met daarop de beste LGBTQI+ content aangevuld met eigen producties.

  Antwerp Pride TV zal tot 9 augustus ‘in de lucht’ zijn en kan rekenen op een volwaardige redactie die de komende weken al met de productie van eigen reportages gaan beginnen .

  “Pride Tv wordt eigenlijk een mix van alle content voor iedereen”, zo licht Krijn Jonckheere van het Antwerpse productiebedrijf Towel Media de plannen toe. “Dat is eigenlijk de mooiste omschrijving. Het gaat niet enkel over LGBT-content, het gaat ook over verdraagzaamheid, gender fluidness en meer. Het zijn enerzijds reportages, anderzijds zijn het muziekvideo’s en documentaires maar ook content van anderen. Mensen die content hebben kunnen die delen via ons platform.”

  Dat platform is nu reeds live en daarop kan iedereen die iets rond de Antwerp Pride wil organiseren dat ook melden. De organisatie van Antwerp Pride bekijkt dan of dat evenement corona-proof is en indien nodig een vergunning nodig heeft. Als alles in orde is wordt het daarna opgenomen in de agenda.

  Maar de tienkoppige redactie gaat ook zelf de straat op om reportages of citydocs te draaien. Deze ‘Man bijt hond’-achtige reportages met mensen met een kleurrijk verhaal worden dan getoond in de reeks ‘Colors of Antwerp’.

  #Dankjewel verschijnt dan weer iets later. Hierbij kan jij je kandidaat stellen om iemand te bedanken. Dat kan iemand zijn die belangrijk was voor de gebeurtenissen in jouw leven en die je maken tot wie je vandaag bent. Die persoon wordt dan bedankt met een geschenkje en een bezoekje van één van Antwerp Pride Tv-hosts. Persoonlijke verhalen kun je binnenkort via de website aanmelden. 

  Antwerp Pride TV vind je tot 9 augustus online terug op http://antwerppride.tv

   

  Lees meer
 • Grindr schrapt etniciteitsfilter na protest

  Dating-app Grindr gaat eindelijk zijn etniciteitsfilter verwijderen. De app ligt samen met verschillende andere dating apps, al jaren onder vuur hiervoor.  De afgelopen dagen werd die kritiek maar erger nadat het standpunt over #BlackLivesMatter van het bedrijf achter de app hypocriet werd genoemd in een tweet die viraal ging. 

  Momenteel kun je nog filteren op ras, leeftijd,hoogte en gewicht als je via Grindr op zoek gaat naar een date. Grindr zegt wel dat het een nultolerantie heeft voor iedere vorm van racisme en haatspraak gaat nu dus ook die etnische filterfunctie verwijderen met de nieuwe update.

  De verwijdering komt er aan het begin van de Pride maand en het lijkt erop dat de beslissing versneld wordt uitgevoerd na de rellen die in de VS zijn losgebroken na de dood van George Floyd door een politieagent in Minneapolis.

  In een inmiddels verwijderde tweet riep Grindr op tot gerechtigheid en gebruikte daarbij de #BlackLivesMatter’. Meteen kreeg Grindr het deksel.op de neus van iemand die in een antwoord daarop opriep om de etniciteitsfilter te verwijderen. Dat antwoord werd inmiddels verschillende duizenden keren geretweet. 

  In een mededeling laat Grindr weten dat die filter verdwijnt bij de volgende update. Grindr is echter niet het enige datingsplatform dat een filtering op ras gebruikt. Verwacht wordt dat andere dating-apps het voorbeeld van Grindr zullen volgen.

  Lees meer
 • Homofobe extreem-rechtse Operatie PrideFall gelanceerd

  Alsof de corona-pandemie en de onrust in de VS nog niet genoeg zijn markeert de 1 juni de start van de cyberwar-campagne Pridefall van ultra-rechtse ene homofobe 4chan gebruikers. Ze zijn van plan om de komende maand, die traditioneel bekend staat als Pride Month, ondermeer de sociale media van influencers, van merken en bedrijven met een LGBT-positief imago en activisten te overspoelen met homofobe boodschappen. Ook de Belgische LGBT-activist Rémy Bonny staat op de lijst met honderden sociale media profielen die tijdens operatie Pridefall geviseerd worden.

  (Lees verder onder de tweet)

  De eerste signalen van de grootscheepse cyberaanval dateren reeds van 10 mei. Op een forum op het ultrarechtse platform 4chan en op een kanaal op een Discord-server werden plannen gesmeed om de boodschap en eisen die tijdens de verschillende pride-optochten wordt uitgedragen voor eens en altijd te bezoedelen met homofobe slogans.

  De personen achter Operatie Pridefall willen met een netwerk van duizenden sociale media profielen die aangestuurd worden door een botnetwerk het internet overspoelen met homofobe boodschappen. Aan de verschillende leden die aan Pridefall willen meewerken werd de opdracht gegeven om zoveel mogelijk memes en afbeeldingen te maken om hun boodschap te verspreiden. De memes mogen volgens hun instructies niet te hard, “vriendelijk zijn voor normalen” en geen nazi-symboliek (of zo weinig mogelijk)bevatten. Via de gebruikte platformen zijn heuse mediapakketten aangemaakt met ultra-rechtse memes en boodschappen die vanaf 1 juni verspreid zullen worden. 

  Zo willen de homofoben een eigen zeskleurige vlag  linken aan de eis voor raciale en etnische segregatie.  Geen enkel idee om dat doel te verwezenlijken is te gek voor hen. Uit screenshots van gesprekken op de,inmiddels uit de lucht gehaalde, discord-server blijkt dat de ultra-rechtse homofoben niets schuwen. Zo wilden ze crowdfundcampagnes voor reclameborden te kunnen behangen met een anti-lgbt boodschap lanceren, 

  valse datingprofielen opzetten om gebruikersdata in handen te krijgen,  populaire homoseksuele getinte TikTok video’s hergebruiken maar die voorzien van homofobe slogans, homoseksualiteit linken aan pedofilie en zelfmoord.

  Op het internet circuleren verschillende lijsten van doelwitten en sociale media accounts die tijdens de operatie gebruikt worden. Bij die laatste lijsten wordt de waarschuwing gegeven die profielen preventief te blokkeren en niet op door die accounts doorgestuurde links te klikken.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste