Nieuwsartikels

 • George Michael krijg muurschilderij van negen meter in Londen

  Pop-icoon George Michael krijgt binnenkort in Londen een eigen negen meter lange muurschildering. Het kunstwerk zal vanaf september te zien zijn in het district Brent. George Michael stierf onverwachts op kerstdag 2016 op 56-jarige leeftijd.

  Het kunstwerk zal getekend worden door Dawn Mellar die de voorbije twintig jaar al krachtige portretten heeft afgeleverd van andere bekende figuren waaronder Koningin Elizabeth II, Karl Lagerfeld, Condoleezza Rice en de homo-iconen Judy Garland en Madonna. De muurschildering viert het leven van de Wham-zanger die in Brent opgroeide.

  Het zal niet de eerste muurschildering zijn van het Britse pop en homo-icoon. George Michael kreeg in 2017 in Australië al een plekje op een muur. Daar werd hij afgebeeld als een jesusfiguur en dat zorgde downunder voor heel wat controverse. Vandalen overschilderde het kunstwerk in 2017 uit protest tegen de uitslag van de verkiezingen waar de openstelling van het homo-huwelijk een thema was. Uit protest tegen de vernieling werden er op de zwarte verf boodschappen van liefde geschreven. Daarna werd de muurschildering gerestaureerd.

  Lees meer
 • Achttienjarige homo zonder pardon door ouders op straat gezet

  Enkele dagen na zijn achttiende verjaardag is een Nederlandse homoseksuele jongen door zijn ouders op straat gezet. Zijn bericht, waarin hij zijn verhaal doet, ging de afgelopen dagen viraal. In het Instagram-bericht zit ook een foto waarin zijn vader via een Whatsapp bericht vertelt dat hij zijn koffers moet pakken.

  Sinds MJ vier jaar geleden tegen zijn ouders vertelde dat hij op jongens viel veranderde zijn leven in een hel. “Ik wilde het eigenlijk niet vertellen, want ik had al het vermoeden dat het niet geaccepteerd zou worden”, zo vertelt hij op de website van het Nederlandse magazine Linda. “Mijn vader is moslim en hoewel mijn moeder dat niet is, staat zij wel achter mijn vaders keuzes. En dat terwijl mijn oma me vertelde dat zij vroeger ook gewoon omging met mensen die homoseksueel zijn.”

  “Ik werd mentaal en fysiek helemaal afgetuigd. Ik wist dat mijn leven vanaf dat moment vreselijk zou zijn.” MJ verliest na zijn coming-out zijn vrijheid. Hij moest drie maanden lang zijn gsm afgeven, al zijn sociale media verwijderen en mocht niet meer alleen op zijn kamer zitten.  Van zijn ouders mag hij nog enkel naar zijn school en werk. 

  “Ze waren waarschijnlijk bang dat ik zou afspreken met bepaalde mensen en iets zou doen wat ‘te gay’ was. Ze pakten mijn instrumenten af, omdat ze vonden dat ik me te veel uitte. Ik mocht geen tv meer kijken op mijn kamer, want dan waren ze bang dat ik gay films zou gaan kijken. Ik moest alleen maar beneden zitten en niks doen.”

  Zijn ouders boden hem ook aan om een conversietherapie te volgen. Iets wat MJ weigerde. Toen hij tijdens die vier jaar na zijn coming-out opperde dat hij zichzelf voor een trein zou gooien  kreeg hij als antwoord: “Dat moet je lekker doen. Dan zijn wij eindelijk van je af’”.

  Na een gebeurtenis waar MJ liever niet over praat, wordt hij het huis uitgezet door zijn ouders. “Ze zeiden: ‘Hier is je paspoort, boven staat een koffer. Je mag weggaan en we hoeven niet te weten waar je heengaat. We zijn jouw ouders niet meer.”

  Twee weken daarna ontvangt hij een hartverscheurend appje van zijn vader. “Ik was kwaad. Boos om het feit dat ze mij op straat hebben gezet en twee weken later niet eens vragen of ik überhaupt wel een plek heb gevonden om te slapen. Dat vond ik zo heftig. Maar ik kan er al niet meer om huilen. Al die tranen hebben ze de afgelopen jaren al uit me geperst.”

   

  Lees meer
 • Derde Poolse rechter op rij veroordeelt LGBTQ-vrije zone

  Voor de derde keer op rij heeft een rechter geoordeeld dat een ‘LGBTQ-vrije’ zone ongrondwettelijk is. Vorige week was die eer weggelegd voor een rechter uit de Poolse stad Lublin, die oordeelde dat de LGBTQ-vrije zone in de buurgemeente Serneki de rechten van zijn homo en transseksuele inwoners schendt door zichzelf uit te roepen als LGBTQ-vrije zone. Zo tast de gemeente net als  Istebna (Zuid-Polen) en Klwów, onder Warschau, de ‘waardigheid’ van LGBTQ-ers aan, en schenden ze de rechten van ouders om hun kinderen op te voeden zoals zij dat willen. Het gemeentebestuur van Serneki heeft al beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechter van de administratieve rechtbank.

  In het voorjaar van 2019 riepen een honderdtal gemeenten zich uit tot LGBTQ-vrije zone’s. Hiervoor werden symbolische resoluties ingezet die de wet- en regelgeving op geen enkele manier veranderen of beïnvloeden, maar die bijdragen aan het stigmatiseren en uitsluiten van LGBTI's, aldus de leden van het EP. De lokale overheden zeggen dat ze niet meewerken aan het bevorderen van tolerantie jegens LGBTI’s en geen financiële steun verlenen aan NGO's die de gelijke rechten promoten. Bijna van meet af aan werden de LGBTQ-vrije zones veroordeeld door  Europa. Vorige week gebeurde dat nog door de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. In een tweet sprak ze haar steun uit  voor de seksuele minderheden die in Polen onder vuur liggen. “Onze verdragen garanderen dat iedereen in Europa vrij is om te zijn wie ze zijn, te leven waar ze dat graag willen, lief te hebben wie ze willen en zoveel te ambiëren als ze willen”, schreef van der Leyen op Twitter.

  Ook zes LGBTQ-vrije steden kregen vorige week te horen dat ze geen subsidies meer kregen  uit het Europese fonds voor partnergemeenten. 

   

  Lees meer
 • Twee arrestaties na overgieten lesbische vrouw met kokend water

  Een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nigeria zijn zondag aangehouden in asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze omdat zij betrokken zouden zijn bij het overgieten van een lesbische vrouw met kokend water tijdens een verjaardagsfeestje. Ze liep hierdoor grote eerste- en tweedegraads brandwonden op en moest behandeld worden in een ziekenhuis in Tilburg. 

  De aanvaller, eveneens afkomstig uit Nigeria, probeerde het water eigenlijk over de andere lesbische vrouw en haar achttien maanden oude zoontje te gooien. Haar vriendin sprong ertussen om hen te beschermen en heeft nu rechts van haar oksel tot voorbij haar bil grote tweedegraads brandwonden. Ze is voor het leven getekend. Ook de vriendin van het slachtoffer raakte gewond. Zij werd geslagen.

  Het verhaal kwam naar buiten nadat stichting LGBT Asylum Support het verhaal van de vrouw op Facebook deelde. De belangenvereniging hielp het slachtoffer met nazorg en het doen van aangifte.De vrouwen werd volgens LGBT Asylum Support belaagd vanwege hun geaardheid. Het slachtoffer kwam op voor haar vriendin die door de twee daders - een heterokoppel - al langere tijd zou zijn lastiggevallen met homofobe uitspraken. Zo zouden de man en vrouw hebben gezegd dat de twee vrouwen ‘domme lesbiennes’ zijn en werd er gedreigd hun armen en benen te breken vanwege hun geaardheid. De aangehouden man en vrouw worden verdacht van zware mishandeling.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste