Lgbt-Nieuwsartikels

 • Nieuwe Amerikaanse president verbiedt discriminatie van LGBT's op de werkvloer

  Op zijn eerste dag als Amerikaanse president heeft Joe Biden maar liefst zeventien presidentiële bevelen ondertekend. Eén van die ‘executive orders’ is het verbieden van discriminatie op de werkvloer op basis van de seksuele geaardheid en genderidenditeit en dit bij zowel overheidsdiensten als in de privésector. 

  Daarnaast maakte hij ook ondermeer  een einde aan het inreisverbod voor reizigers uit verschillende Moslimlanden, vaardigde een mondmaskerplicht uit in de strijd tegen de Covid-pandemie, sloot de VS terug aan bij het klimaatakkoord van Parijs en bij de WHO.

  Het volledige presidentiële bevel dat de discriminatie verbiedt van LGBT's op de werkvloer kun je terugvinden op de website van het Witte Huis.

  Verwacht wordt dat Biden in de komende dagen ook het verbod voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger van Trump zal terugdraaien.

  Lees meer
 • Gerenommeerde kinderarts wordt eerste transgender minister ooit in Amerikaanse regering

  Met zijn benoeming tot de 46ste Amerikaanse president schrijft Joe Biden ook geschiedenis. Voor het eerst zal in zijn regering een transpersoon als minister zitten. Kinderarts Rachel Levine zal de nieuwe  viceminister van Volksgezondheid worden. Dat heeft Joe Biden dinsdag bekend gemaakt. De benoeming van Levine moet nog wel goedgekeurd worden door de senaat.

  De gerenommeerde kinderarts zal de vice worden van Xavier Bercerra, een voormalig Democratisch congreslid en verantwoordelijk voor Justitie in Californië. Ook zijn benoeming moet nog worden goedgekeurd.

  In het verleden kreeg Levine ook al erkenning voor de artikels die ze schreef over de opioïdencrisis, eetstoornissen, medische marihuana en geneeskunde voor LGBTQ+ personen.

  In zijn persmededeling beklemtoont Biden dat Levine een "historische keuze" is, die "uitermate gekwalificeerd is om de gezondheidspolitiek van onze regering aan te sturen". De expert in pediatrie en psychiatrie stond tot nog toe aan het hoofd van het departement Volksgezondheid in de staat Pennsylvania. In haar staat werd ze de afgelopen maanden ook het gezicht van de strijd tegen de coronapandemie die in de VS al meer dan 400.000 slachtoffers heeft gemaakt.

  ‘Dr. Rachel Levine zal leiderschap en expertise aan de dag leggen om het volk door deze pandemie te gidsen -ongeachte hun postcode, ras, religie, seksuele voorkeur, genderidentiteit, of beperking- en ze zal beantwoorden aan de gezondheidsnoden die ons land op dit kritieke moment nodig heeft’, verklaart Biden. ‘Ze is een historische en bijzonder gekwalificeerde keuze om mee leiding te geven aan onze volksgezondheid.’

  Maria Keisling, de directeur van het Amerikaanse National Center for Transgender Equality, heeft Biden geprezen voor het feit dat hij zijn belofte houdt om  van zijn administratie een weerspiegeling van de Amerikaanse maatschappij te maken. “Vandaag maakte hij duidelijk dat transgender personen een belangrijk deel zijn van ons land. Net zoals hij tijdens zijn tijd als publieke dienaar heeft gedaan, helpt hij de belemmeringen te doorbreken.”

  Levine is niet de enige LGBTQ+persoon die in de nieuwe regering van Joe Biden zal zitten. Als hij benoemd wordt door de senaat wordt de voormalige presidentskandidaat Pete Buttegieg minister van transport. Daarmee wordt Buttigieg de eerste openlijke homoseksuele minister.

  Lees meer
 • Geen gratie voor Joe Exotic

  Ondanks het feit dat hij de afgelopen maanden bij de uitgaande president Donald Trump erop had aangedrongen om hem gratie te verlenen staat de naam van Joe Exotic niet op de lijst van 143 namen die op het laatste moment nog gepardonneerd worden.

  ‘Tiger King’Joe Exotic,wiens echte naam Joseph Maldonado-Passage is zit momenteel een celstraf van 22 jaar uit voor dierenmishandeling, het overtreden van de regels voor wildparken, en het plannen van een moord op de rivaliserende dierenparkhoudster Carole Baskin. 

  In zijn gratieaanvraag die hij in september overmaakte aan het Witte Huis stond te lezen dat hij 'opzij gezet en door anderen verraden was'. Het team van Joe Exotic waren er zo zeker van dat hij een pardon zou krijgen dat ze voor hem reeds een limousine voorzien hadden om hem in de gevangenis op te halen. Normaal. gezien komt Joe Exotic in aanmerking om in 2037 vrij te komen, maar zijn advocaten zeggen dat hij dit waarschijnlijk omwille van zijn zwakke gezondheid niet meer zal meemaken.

  Gratie voor 143 Trump-getrouwen

  Op zijn laatste dag als Amerikaanse president heeft Donald Trump gratie gegeven aan 143 voormalige getrouwen en trouwe bondgenoten. De bekendste naam op die lijst is die van Steve Bannon (67), een van de mensen die Trump aan de zege hielp in 2016. Hij was ook één van de belangrijkste adviseurs van de president in het Witte Huis, maar werd in augustus 2017 ontslagen nadat hij beschuldigd werd van het verduisteren van miljoenen die bestemd waren voor de bouw van een muur op de grens met Mexico.

  Donald Trump, zijn familie, of zijn advocaat Rudy Giuliani staan niet op die lijst. De president zou het advies hebben gekregen om dat niet te doen, omdat gratie als een schuldbekentenis zou gezien kunnen worden.

  Lees meer
 • Rainbowhouse Brussel ontslaat Rachael Moore

  Rachael Moore is niet langer coördinator bij het RainbowHouse in Brussel. Het Brusselse regenbooghuis heeft de Britse vorige week ontslagen. Dat liet Rachael Moore zondagavond zelf via Twitter weten.

  Rachael Moore volgde in 2018 Frank Schoenmakers op als eerste eerste zwarte coördinator en was ook één van de woordvoerders van het Rainbowhouse. Moore was  voor ze coördinator werd, nog een van de gezichten van de Share the Color-campagne van het Brussels  Gewest.

  Lees meer
 • Video: Zwitserse professionele basketballer komt uit de kast

  De Zwitserse basketbalspeler Marco Lehmann is op 27-jarige leeftijd als homo uit de kast gekomen.  “Dit is voor alle mensen die geen dubbel leven meer willen leiden, voor diegene die in een systeem leven waarin zij zelfs niet bestaan”, zo schreef hij op de website van de Internationale Basketball Federatie. “Dit is voor de toekomstige generaties zodat zij hun sportieve leven vrij kunnen leven zonder dat ze zich moeten verstoppen. Ik ga ook niet liegen, dit is ook voor mij zodat ik mijn leven zonder deze last kan leiden.”

  In het opiniestuk op de website schrijft hij ook dat zijn familie, vrienden en teamgenoten al een tijd op de hoogte zijn en dat hij al twee jaar worstelde met het feit dat hij (nog) in de kast zat en dat dit begon te wegen op zijn mentale gezondheid. “Ik ben geruime tijd één van de vijftien beste spelers ter wereld geweest en ik beleefde mijn droom. Maar toch was ik niet gelukkig. Ik moest zolang tussen mijn persoonlijkheden wisselen dat het begon te wegen op mijn mentale gezondheid. Iedere week was het hetzelfde verhaal: mijn vriend bracht me naar de luchthaven en vanaf het moment dat deze blije homoseksuele man met een relatie voorbij de beveiliging liep veranderde hij in een emotieloze professionele atleet die niet over zijn persoonlijke leven wilde praten.”

  In december 2019 kon Marco Lehmann niet meer omgaan met de situatie en stortte hij in.  “Ik begon emotionele uitbarstingen te krijgen en het koud zweet liep langs mijn rug als ik aan de volgende training dacht. Ik kon het gewoon niet meer opbrengen om te switchen tussen de persoon die ik thuis was en mijn competitieve persoonlijkheid.” 

  “Ik melde me ziek en isoleerde mezelf. Ik hoopte dat die paniekaanvallen gewoon zouden stoppen, maar dat deden ze niet. Het verbod op reizen en de competitiestop door de pandemie hielpen me om mijn mentale problemen te verstoppen voor de basketbalwereld. Ik dacht dat ik mijn hele carrière kon doorkomen door te zeggen dat ik geen vriendin heb omdat ik me wilde focussen op het basketbal. Maar dat kon in niet meer.”

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste