Lgbt-Nieuwsartikels

 • Paul Verhoeven mag zijn lesbische nonnenfilm Bendetta niet tonen in Rusland

  Benedetta, de nieuwe  film van Paul Verhoeven zal niet te zien zijn in Rusland. De film waarin een lesbische relatie tussen twee nonnen centraal heeft van het Ministerie van Cultuur geen distributievergunning gekregen. Ondermeer de scene waarin een zelfgemaakter dildo wordt gebruikt in de vorm van een Mariabeeld  zou ‘te kwetsend zijn voor religieuze mensen’, zo klinkt het bij het  Ministerie van Cultuur.

  Rusland heeft strenge regels over het tonen van homoseksualiteit en religie in films en series. Zo is het tonen van ‘propaganda van niet traditionele seksuele ‘ relaties verboden. Toch zijn bepaalde films met een LGBT-personage of thema soms te zien in de bioscopen. Volgens Rusland-correspondente Iris de Graaf is mogelijk de combinatie van LGBT-relatie met religie teveel geweest en krijgt de film daarom geen distributievergunning.

  Benedetta ging op het afgelopen filmfestival van Cannes in wereldpremière. Critici waren toen verdeeld over de prent van de 83-jarige Nederlander.  Volgens bepaalde critici zijn de seksscènes in de film te expliciet en anderen noemde Verhoeven een ‘politiek incorrecte provacateur’.

  Lees meer
 • Leerlingen in Alken zorgen zelf voor regenboogzebrapaden

  Donderdag hebben enkele leerlingen uit twee klassen van de Basisschool Sint-Joris en De Kleine Reus in Terkoest de zebrapaden aan hun school een kleurtje gegeven. De leerlingen waren de saaie wit-grijze zebrapaden aan hun scholen meer dan moe en gingen ze zelf te lijf met de verfrol. Het resultaat mag gezien worden. Aan de beide scholen liggen nu nog enkel zebrapaden in alle kleuren van de regenboog. 

  Met hun actie tonen de leerlingen dat ze een veilige schoolomgeving hebben en dat iedereen bij hen welkom is.

  Hieronder vind je alvast enkele foto's van de actie. (foto's: Gemeente Alken)

   

  Lees meer
 • Manneken Pis krijgt Queer outfit

  Ter gelegenheid van het nieuwe Brusselse queer kunstenfestival Q.ARTz heeft Manneken Pis  een gloednieuwe outfit gekregen. Het festival wordt georganiseerd door de mensen van The Belgian Pride en opent nu zaterdag 18 september en loopt tot 26 september. "The Belgian Pride vindt het een grote eer om voor Manneken Pis een nieuwe outfit te mogen ontwerpen", zegt Laurent Mallet, president van The Belgian Pride, die het initiatief nam voor het festival.

  Het pakje is gecreëerd door Matteo Neri-Lindfors, beter bekend als Lion ascendant Connasse, een Brusselse designer. 

  "Mijn universum is gebouwd op de romantische en punk invloeden van mijn moeder, de theaterwereld van mijn vader en mijn persoonlijke fascinatie voor esoterie. Het is de combinatie van al deze elementen die je terugvindt in Manneken Pis zijn Q.ARTz outfit," legt ontwerper Lion ascendant Connasse uit.

  De outfit vertelt op drie manieren een verhaal. Het is een kostuum, dat symbool staat voor succes in de patriarchale samenleving, maar aangepast werd als reactie op spot. Het wapenschild is een knipoog naar de punkbeweging. Lion ascendant Connasse: "Homo zijn is punk zijn, het is de door onze maatschappij opgelegde normen weigeren, het is jezelf trots tonen." De strepen tot slot verwijzen naar het idee van transgressie.

  Het nieuwe LGBTQI+ kostuum voor Manneken Pis is vandaag (donderdag) te zien tot 18 uur in de Stoofstraat en vanaf  17 september in GardeRobe Manneken Pis, Eikstraat 19. De queer outfit is een aanvulling op de officiële garderobe van Manneken Pis, die hij kan dragen wanneer hij op zijn unieke manier aandacht wil vragen voor LGBTQI+-rechten.


  Alle informatie over het Q.ARTz festival hier

  Lees meer
 • Gay Games in Hong Kong met een jaar uitgesteld

  De Gay Games die volgend jaar  november in Hong Kong zouden doorgaan  worden met een jaar uitgesteld. Dat laat de organisatie weten. Reden voor het uitstel is de onzekerheid die er heerst rond de verschillende covid-varianten en de verschillende reisbeperkingen die er gelden voor toeristen.  De beslissing  werd door het organiserend comité genomen na overleg met de Federation of Gay Games (FGG). Wanneer de spelen in november 2023 precies zullen doorgaan wordt binnenkort bekend gemaakt.

  “De onvoorspelbare vooruitgang van de verschillende Covid varianten en de corresponderende reisbeperkingen zorgen ervoor dat deelnemers uit de hele wereld voor een uitdaging staan om reisplannen naar Hong Kong te maken”, zo laat co-voorzitter van de Gay Games Hong Kong (GGHK), Dennis Philipse weten in een mededeling.

  “De wereld van vandaag Is radicaal anders dan die van 2017 toen we de eerste Aziatische  Gay Games binnenhaalden. GGHK blijft verder werken en gelooft nog steeds in onze originele visie om de meest inclusieve en diverse spelen te organiseren in hun veertigjarig bestaan.”

  Doordat de covid -pandemie in heel wat gebieden nog niet volledig onder controle is en iedereen nog geen gelijke toegang heeft tot de vaccins worden de spelen daarom met een jaar uitgesteld. “We denken dat we op die manier onze belofte beter kunnen inlossen om van de Gay Games een baken van hoop voor de uitgebreide gemeenschap in de regio te maken.”

   

  Bij de voorstelling van de plannen voor de Gay Games in Hong Kong lieten de organisatoren weten dat ze  12. 000 deelnemers en  75.000 bezoekers uit de hele wereld verwachtten. Die zouden samen meer dan 1 miljoen Hong Kong dollars in de lokale economie pompen.

  Lees meer
 • Nieuwe anti-LGBTQ stickers opgedoken in Antwerpen

  In de Abdijstraat aan het Kiel in Antwerpen zijn deze ochtend nieuwe anti-LGBTQ-stickers gevonden. De stickers werden aangebracht op een poster van het WK wielrennen en op enkele vuilnisbakken in de straat. De politie van Antwerpen is gestart met een nieuwe onderzoek.

  Dinsdag werd bekend dat er een 30-jarige Antwerpenaar korte tijd was opgepakt omdat die er van verdacht werd het afgelopen weekend soortgelijke stickers aangebracht had op straatmeubilair en verschillende vensters. De politie startte zaterdag met een onderzoek nadat ze verschillende klachten kreeg van anti-LGBT stickers in het straatbeeld.

  Het dossier werd overgemaakt aan het parket van Antwerpen dat het onderzoek zal verderzetten.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste