Olympische Spelen:Bedreigingen voor Franse deejay die te zien was tijdens 'Laatste Avondmaal' op openingsceremonie

De openingsceremonie, en meer bepaald de portrettering van  ‘Het Laatste Avondmaal’ door verschillende dragqueens blijft voor ophef zorgen. De Franse deejay en LGBT-activiste Barbara Butch maakte bekend dat ze de  afgelopen dagen verschillende bedreigingen gehad heeft en dat ze klacht heeft neergelegd. Zondag bood de organisatie van de Olympische Spelen al haar excuses aan nadat verschillende christelijke organisaties hun frustraties hadden geuit op sociale media.

Het was een van de vele opmerkelijke taferelen die vanuit Parijs vrijdagavond de wereld werden ingestuurd tijdens de Olympische openingsceremonie. Het beroemde schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci werd er uitgebeeld. In plaats van de gebruikelijke mannen aan de tafel werd hun plaats nu ingenomen door een legertje dragqueens. Een van hen was de Franse dj Barbara Butch die de rol van ‘Jesus’ vertolkte in het tafereel. Net voor de openingsceremonie van start ging plaatste Butch een foto van zichzelf in met haar hoofddeksel, dat een aureool moest voorstellen, op haar sociale media. 

Maandag liet haar advocate Audrey Msellati weten dat Butch sinds vrijdagavond verschillende bedreigingen heeft gekregen en dat ze het doelwit is van een online haatcampagne. “Zij is met de dood, marteling en verkrachting bedreigt en is ook het doelwit geworden van talloze anti-semitische, homofobische, seksistische en andere verwijten geworden.”

Ook laat de advocate weten dat er verschillende klachten zijn ingediend tegen zowel Fransen als buitenlanders en dat ze van plan is dit te blijven doen als de bedreigingen blijven aanhouden. Zelf laat de deejay weten dat ze geen spijt heeft dat ze aan de openingsceremomie heeft meegewerkt. “Ik was extreem vereerd om deel te nemen aan de openingsceremonie van Parijs 2023 als een topartieste.”

“Zoals jullie weten, is mijn inzet altijd geweest om iedereen te laten dansen en op mijn eigen bescheiden manier een natie op de dansvloer te creëren. Door mijn werk als DJ en mijn activisme heb ik altijd liefde en inclusiviteit gepromoot - voor mij is dit wat de wereld zal redden, zelfs als die uit elkaar valt.”

Zondag kwam de organisatie al met excuses op de proppen voor het tafereel."Het was nooit onze bedoeling om gebrek aan respect te tonen tegen welke religieuze groepering dan ook. De openingsceremonie probeerde de tolerantie van de gemeenschap te vieren", zei de woordvoerder van Parijs 2024 op een persconferentie. "Wij denken dat we die doelstelling hebben bereikt. Als mensen dat als aanstootgevend hebben ervaren, dan spijt dat ons echt."

Foto: Youtube/OS Paris 2024

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste