Italiaanse senaat verbiedt nu ook internationaal draagmoederschap

De Italiaanse senaat heeft een wet goedgekeurd die het internationale draagmoederschap verbiedt. Eerder verbood de Italiaanse regering ook al het draagmoederschap in Italië zelf.

Door de nieuwe wet riskeren zowel ouders die gebruik maken van draagmoeders in het buitenland als artsen en verpleegkundigen die daarmee assisteren een gevangenisstraf of hoge boetes. De Italiaanse regering en voorstanders van de wet benadrukken dat de wet zich niet richt op homoseksuele stellen, maar op de "immorele praktijk van het draagmoederschap". LGBTQ+-activisten vrezen echter dat vooral homoseksuele koppels geviseerd zullen worden als ze Italie binnenkomen met een pasgeboren baby.

De nieuwe wet bestempelt iedere vorm van draagmoederschap als een ‘universele misdaad’ die op gelijke hoogte staat als terrorisme of genocide. De wet werd vorig jaar reeds in het Italiaanse lagerhuis. In Italie doen zo een 250, voornamelijk heteroseksuele koppels beroep op draagmoederschap om kinderen te krijgen. Ongeveer tien procent daarvan zijn homoseksuele koppels.

foto: Ignacio Campo // Unsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste