Olympische Spelen Parijs: Eerste medailles zijn binnen voor team LGBTQ (Medaille-overzicht)

De Olympische Spelen zijn volop aan de gang in Parijs en dit jaar doen er maar liefst 193 Olympiers uit 27 verschillende landen mee. We zetten de resultaten van deze atleten in dit bericht op een rijtje. (laatste update donderdag 01/08 18.30 uur)

Algerijnse bokster Imane Khelif wint bokswedstrijd in 46 seconden.

De Algerijnse bokster Imane Kheliff heeft haar kamp tegen de Italiaanse Angela Carini na twee welgeplaatste slagen gewonnen. De kamp zelf duurde 46 seconden. Al na een tiental seconden kon Kheliff haar Italiaanse tegenstrever in het gezicht raken waardoor haar hoofddeksel loskwam. De Italiaanse deed teken op de scheidsrechter die vervolgens de kamp stillegde tot dat de coach van Carini de helm terug vastmaakte. Maar na een tweede slag hield de Italiaanse het voor bekeken. 

Khelif is een van de twee vrouwelijke boksters die eerder niet door hun geslachtstest geraakten maar van het Olympische Comité toch toestemming kreeg om mee te doen. Khelif is als intersekse geboren, heeft XY-chromosomen en vrouwelijke geno- en fenotypische kenmerken en ook mannelijke “competitive advantages”.

De Algerijnse stoot dus vrij makkelijk door naar de kwartfinales van zaterdag (3 augustus) waar ze het moet opnemen tegen de Hongaarse Anna Luca Hamori.

BMX-ster Perris Benega (VS) viert zilveren medaille met kus op de mond van vriendin.

In de finale van het BMX vrije stijl bij de vrouwen traden woensdag maar liefst drie LGBTQ-Olympiers aan. Twee van hen gingen met een medaille naar huis. De Amerikaanse Perris Benegas zette een uitstekende tweede run neer voor het Amerikaanse team en haalde daarmee 90.70 punten, goed voor de tweede plaats. De Amerikaanse werd tijdesn de medaille-ceremonie aangemoedigd door haar vriendin die langs het podium stond. De kus die volgde toen Benegas van het podium kwam ging al snel viraal.De discipline werd gewonnen door de Chinese Deng Yawen met 92.60 punten terwijl het brons naar de Australische lesbische BMX-ster Diehm Natalya ging.

Domien Michiels zet recordscore neer tijdens tweede dag van de Grand Prix Dressuur.

Een van de weinige Belgische LGBTQ-Olympiers heeft woensdag een recordscore neergezet van 72.531% af. Dat is ook een persoonlijk record voor hem. Met een totaal van 217,686% sluiten de Belgen de kwalificaties af op de zesde plaats. De top tien krijgt zaterdag startrecht in de finale.Voor de individuele finale konden de Belgen zich niet plaatsen.

Team LGBTQ staat nu op de 12e plaats in het medailleklassement van de Olympische Spelen in Parijs, voor elk land dat het strafbaar stelt om homo te zijn.

Sinds de start van de spelen vorige vrijdag heeft team LGBTQ al zes medailles veroverd. (1 goud, 3 zilver en 2 bronzen).Met momenteel 193 openlijk LGBTQ-atleten en zes medailles in totaal heeft Team LGBTQ het 15e grootste aantal atleten van de "landen" die deelnemen aan deze Olympische Spelen in Parijs. Dagelijks worden atleten toegevoegd aan de lijst van openlijk homo, lesbische, bi en trans atleten die deelnemen aan deze Olympische Spelen.

Rugby:Portia Woodman-Wickliffe beëindigd internationale carriere met tweede Olympische kampioenstitel

In de finale in het vrouwenrugby (7-spelers toernooi) nam Canada het op tegen Nieuw-Zeeland. Canada kwam verrassend in de finale van het vrouwenrugby terecht nadat ze Fiji versloegen met 14-17. Tegen het Nieuw-Zeelandse team kwamen ze echter niet verder dan 33-7. Voor Portia Woodman-Wickliffe was het meteen de laatste wedstrijd voor het nationale team in haar profcarrière.De 33-jarige ster van de Black Ferns sevens gaat met pensioen met twee Olympische gouden medailles en een zilveren medaille.

Rugby: Amerikaanse vrouwen rugby team, met zes LGBT's, winnen eerste Olympische medaille

Het Amerikaanse vrouwenrugby-team schreef dinsdag geschiedenis door op het laatste moment de regerende Sevens World Cup-kampioenen Australie met 14-12 te verslaan. Het leverde de Amerikanen een bronzen medaille op. Dinsdag kwamen vier van de zes  openlijk LGBTQ Amerikaanse spelers op het veld tegen Australië. Dat waren Lauren Doyle, Steph Rovetti, Alev Kelter en Kristi Kirshe. Nicole Heavirland en Kris Thomas waren reserves die niet speelden.  Door de winst van de Amerikanen grijpt de Australische Sharni Smale en haar team naast de Bronzen medaille.

DUIKEN: Zilveren medaille voor Tom Daley (VK) 

Voor de Britse duiker Tom Daley zijn het dit jaar zijn vijfde Olympische Spelen. En net als bij de vorige spelen gaat hij niet met lege handen naar huis. Samen met zijn Team UK-duikpartner Noah Williams heeft hij de zilveren plak in de wacht gesleept tijdens het synchroon duiken. Voor Tom is het zijn vijfde Olympische medaille.

SCHERMEN: Lauren Scruggs wint zilveren medaille in Amerikaanse finale

De Amerikaanse schermster Lauren Scruggs heeft de zilveren medaille gewonnen in de dames floret competitie. Ze verloor de strijd voor de gouden medaille van haar Amerikaanse teammate Lee Kiefer met 15-6. Het was de eerste keer dat de twee Amerikanen tegen elkaar uitkwamen op de Olympische Spelen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste