Laatste nieuws

 • Darklands: Dit zijn de kandidaten voor de European Puppy And Handler Contest

  Darklands komt er weer aan en dat betekend dat heel wat verkiezingen tussen nu en zondagavond zullen plaatsvinden op de jaarlijkse hoogmis van de LGBTQ+ fetisj community.. Een van die verkizeingen is de European Puppy And Handler Contest 2024

  European Handler contest

  De European Puppy And Handler Contest gaat nog maar voor de derde keer door en is dus een van de nieuwere jaarlijks terugkerende verkiezingen  die op Darklands doorgaan.  Bij de handlers van de puppy’s is de strijd al beslist. Dat wordt de Oostenrijkse handler Kerberos. Hij was vorig jaar de eerste Runner up in de European Handler verkiezing en omschrijft zich als een handler en een alpha. Hij is lid van de Oostenrijkse fetisj-gemeenschap HFFK en een van de leiders in de Oostenrijkse K9-scene waarmee hij ook het jaarlijkse puppy-evenement in Villach organiseert en verschillende andere puppy-events in Wenen.

  Het gebrek aan kandidaten in deze categorie is vooral te wijten aan het feit dat de kandidaten voor de Europese titel eerst een nationale verkiezing gewonnen moeten hebben en momenteel wordt die nog maar in twee landen georganiseerd. 


  European Puppy Contest

  Gelukkig zijn er meer kandidaten voor de European Puppy verkiezing. Hiervoor schreven zich zeven kandidaten in waaronder twee Italiaanse. En dat is meteen ook een primeur want normaal gezien mag er maar een puppy per Europees land meedingen voor de titel in Antwerpen. Dit jaar werd er echter een uitzondering gemaakt voor de Italiaanse kandidaat Wyatt die reeds in 2020 voor de titel wou meedingen maar toen op de de vooravond de verkiezing moest verlaten omdat Italie in lockdown ging voor de coronapandemie. Hij had toen de keuze om mee te blijven doen aan de verkiezing met het risico om vast te komen zitten in Antwerpen en niet meer thuis te geraken of halsoverkop de terugtocht aan te vatten. Hij koos voor het laatste en kreeg als ‘troostprijs’ van de organisatie een wildcard die hij voor een volgende editie kon gebruiken. De Italiaan koos ervoor om die dit jaar te gebruiken waardoor er dus dit jaar twee Italiaanse puppy’s   meedingen voor de titel.

  De kandidaten

  Ierland: Astra

  Astra (Hij/Hem) is een hulphond en Ierse Rode Setter pup uit Dublin. Hij is vanaf  2017 actief betrokken bij de Ierse pet play scene en werd begin 2023 verkozen tot  de allereerste Puppy Ierland. 

  Al van voor hij Puppy Ierland werd en tijdens zijn titeljaar zette hij zich in voor de bredere queer- & fetisjgemeenschappen in Ierland en dit zowel  als organisator als vrijwilliger. In 2020 richtte hij  The Kinky Pups dat doorheen de jaren uitgroeide tot  het eerste Ierse Mosh Social evenement voor alle petplayers en hun handlers. Na zijn titel kwam hij in het bestuur terecht van de Ierse Puppy verkiezing.

  Israel: Yoshi

  Pup Yoshi is een 24-jarige pup uit Israël die zich omschrijft als een geek, technologiefanaat, gamer, kinkster en een gimp. Tijdens zijn tienerjaren kreeg hij interesse in de fetisj scene en begon die wereld in eerste online te verkennen. Daar werd zijn interesse getrokken door de puppy petplayerscene.

  In 2021 kreeg hij zijn eerste puppy-hood en kwam hij terecht bij de Israelische fetisj-community. Sindsdien organiseerde hij enkele lokale bijeenkomsten en ging hij ook aan de slag als vrijwilliger. Als hij de Europese titel binnenhaalt wil hij puppy’s  uit verschillende gemeenschappen met elkaar verbinden en  Israël vertegenwoordigen.

  Italie: Wyatt

  Wyatt is de 26-jarige puppy uit Italië die in 2019 de Italiaanse Puppy verkiezing net niet won. Hij werd wel de Italiaanse kandidaat voor de Europeese Puppy-verkiezing maar moest zich terugtrekken toen de corona-pandemie Europa trof. Wyatt is sinds 2018 petplayer die dat dag en nacht beleeft. Hij heeft ook een eigen project dat hij met zijn deelname aan de verkiezing in Antwerpen extra in de verf wilt zetten waarmee hij een positieve boodschap de wereld in wil sturen en alle  wannabe-pups wilt aanmoedigen om uit de kast te komen, al hun zorgen opzij te zetten, om hun puppykant vrijelijk te omarmen en te leven. Zo roept hij iedere puppy op om zowel persoonlijk als  als puppy op sociale netwerken aanwezig te zijn om op die manier nieuwsgierigen die niet weten wat puppy play is te laten zien wat dit inhoudt.

  Italie: Axel

  Axel is de tweede Italiaanse puppy die op Darklands voor de Europese titel strijdt. Hij is 32-jaar en afkomstig uit Milaan die sinds 2018 deel uit maakt van de Italiaanse puppy-gemeenschap. Zijn missie is om mijn missie is een gemeenschap  uit te bouwen die niet alleen verwelkomend is, maar ook een viering is van de diversiteit. Dit omvat een speciale nadruk op het ondersteunen van de zichtbaarheid van vrouwen, transgender personen en mensen met een beperking binnen de gemeenschap. Hij streeft er ook naar om een meer inclusief taalgebruik te promoten en een grote jaarlijks terugkerende internationale bijeenkomst van puppy’s en hun handlers te organiseren.

  Spanje: Umbra

  Umbra The CyberPup  is een 29-jarige puppy uit Madrid. Hij identificeert zich als non-binair en won de Puppy Spanje 2023 verkiezing. Hun missie is om te laten zien dat non-binaire personen niet altijd er androgyn moeten uitzien. Ook wil hij ijveren om het geven van toestemmingen gangbaar te maken. Zijn doel  voor dit jaar is om zijn steentje bij te dragen en te proberen de gemeenschap nog beter te maken door kinderen te leren dat je alles kunt doen wat je wilt terwijl je van de ervaring geniet.

   

   

  Duitsland: Ruki

  De 29-jarige Ruki vertegenwoordigd in Antwerpen Duitsland. Hij is reeds vijf jaar actief in de puppyscene en besloot pas dit jaar om mee te dingen voor de Europese titel. Hij wil de Duitse puppy-gemeenschap verder uitbouwen door allerlei activiteiten te organiseren en misschien wel een grote puppy-bijeenkomst in Hamburg.

   

  Zwitserland: Jaxx

  Van Duitsland gaan we naar Zwitserland met de 23-jarige Jaxx die reeds negen jaar pet-player is. Op zin vijftiende kocht hij in China een eerste budgetvriendelijke puppyhood en begon hij vanuit zijn slaapkamer als Ryan zijn ontdekkingsreis in de gemeenschap. Vorig jaar ging hij voor de eerste keer naar een puppy bijeenkomst en is sindsdien niet meer te stoppen. Zo is hij bezig met het ontwerpen van puppy-gear en  organiseert hij een "Meet & Bark" evenement in Basel en centraal Zwitserland.

   

  De kandidaten moeten zich niet alleen op de Mister-S-Leather stage op Darklands bewijzen maar ook proberen om zoveel mogelijk stemmen online te verzamelen. Via de website van de European Puppy And Handler Contest kun jij nog tot zaterdagavond jouw stem geven aan de zeven kandidaten.

   

   

   

  Lees meer
 • Lier eert Marieke 'Wielemie' Vervoort met eigen laan

  Lier heeft woensdag een een nieuwe verbindingsweg vernoemd naar de in 2019 overleden rolstoelatlete Marieke 'Wielemie' Vervoort. Door haar sport was de uit Diest afkomstige Wielemie verbonden aan de atletiekclub Lyra uit Lier. Het stadsbestuur van Lier besloot twee jaar geleden om Vervoort te huldigen met een eigen straat, niet toevallig bij het nieuwe sportcomplex Hoge Velden. In aanwezigheid van haar ouders werd het straatnaambord van de Marieke Vervoort laan woensdag onthuld.

  Marieke Vervoort leed aan progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar armen en benen verlamd raken. Daardoor leefde ze vaak met helse pijnen. Als topatlete  nam ze deel aan de Paralympische Spelen in Londen en Rio waar ze in totaal één gouden, twee zilveren en één bronzen medaille mee naar huis bracht. Tijdens de persconferentie na haar overwinning op de Paralympische Spelen in Londen in 2016  haalde ze niet alleen de wereldpers door haar sportieve prestaties maar maakte ze ook bekend dat ze via euthanasie uit het leven zou stappen als de pijn te zwaar zou worden om te dragen. Bij haar thuiskomst werd ze gehuldigd in haar thuisstad Diest. In 2015 kwam de atlete tijdens een interview met Tv familie  uit de kast als lesbienne. "Voor mij is het duidelijk, ik ben voor de vrouwen”, zei ze toen.

  Foto:DirkVE via Wikimedia Commons

  Lees meer
 • Anti-LGBTQ wet ingediend in Wit-Rusland

  Wit-Rusland is er een wetsvoorstel ingediend dat de  ‘promotie van niet-traditionele relatievormen verbiedt’. Dat meldde het persbureau Belta vorige maandag. Met de term wordt verwezen naar relaties tussen LGBTQ+ personen. 

  Volgens Belta heeft procureur-generaal Andrei Shved in een toespraak voor de wetgevers gezegd dat  dat er een wetsvoorstel klaar is dat administratieve aansprakelijkheid vaststelt voor het promoten van "abnormale relaties, pedofilie en de  weigering om kinderen te hebben".

  Sinds 2013 is er reeds een soortgelijke wet van kracht in Rusland. Afgelopen november bestempelde het Russische hooggerechtshof de internationale LGBTQ-beweging als een extremistische organisatie.

  In Wit-Rusland werd homoseksualiteit in 1994 uit de strafwet gehaald maar het land erkent nog steeds geen homohuwelijken en er wordt door de autoriteiten streng opgetreden tijdens LGBT-pride optochten. President Alexander Lukashenko is een van de sterke bondgenoten van de Russische president Vladimir Poetin en  heeft  in het verleden homoseksuelen reeds voor perverten uitgemaakt.

  foto: Jana Shnipelson // Unsplash

  Lees meer
 • Avec cette chanson, Mustii se rend au Concours Eurovision de la chanson.

  Après que la nouvelle a fuité hier, l'entrée belge pour le Concours Eurovision de la chanson à Malmö a maintenant été officiellement annoncée. Mustii, âgé de 33 ans, représentera notre pays avec la chanson ‘Before the party's over’. Mustii a écrit la chanson lui-même, en collaboration avec Pierre Dumoulin et Ben Leclercq.

  "Je voulais que cette chanson soit une explosion d'énergie optimiste et euphorique", explique Mustii à propos de la chanson. "C'est un voyage, de l'intime à l'explosion finale (tant en forme qu'en contenu). Avant que tout ne soit fini, vous devez vivre pleinement et intensément, mais aussi expérimenter la vie et sortir de votre zone de confort. Vous devez enlever votre masque, vous embrasser pleinement, écouter vos sentiments et refuser d'être enchaîné et enfermé. Dans la chanson, je fais une métaphore entre une longue soirée de fête (avec ses hauts et ses bas) et la vie. Avant la chute, avant que tout ne soit fini, vous devez vivre la vie à fond !"

   

  Thomas Mustin (nom d'artiste : Mustii), âgé de 33 ans, est un auteur, compositeur, chanteur et acteur. Peu après ses études, Thomas a joué dans des pièces de théâtre, des séries et des films (notamment la série de la RTBF La trêve, désormais visible dans le monde entier sur Netflix). En 2017, il a joué un rôle principal dans le film français Je voulais juste rentrer chez moi. En 2019, il a joué Hamlet au théâtre, mis en scène par Emmanuel Dekoninck, et Thomas a remporté le prix Magritte du ‘Meilleur jeune talent masculin’.

   

  Entre-temps, Thomas a travaillé sur sa carrière de chanteur sous le nom d'artiste Mustii. Son style est la pop, qu'il livre avec une voix hypnotisante qui sonne fragile et en même temps puissante. Mustii a depuis sorti deux albums - 21st century boy et It’s happening now - et s'est produit dans différents festivals tels que Les ardentes et Les nuit botaniques, et trois fois à l'Ancienne Belgique à guichets fermés. Mustii a été couronné ‘Révélation de l'année’ aux D6bels music awards.

  En 2024, Mustii sortira un nouvel album, reviendra à la télévision en tant que membre du jury dans Drag race Belgium, sera vu au cinéma dans La nuit se traîne de Michiel Blanchart, et représentera la Belgique au Concours Eurovision de la chanson.

  Lees meer
 • Met dit nummer gaat Mustii naar het Eurovisie Songfestival

  Nadat het gisteren al uitlekte is de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival in Malmö nu ook officieel bekend gemaakt. De 33-jarige Mustii gaat met ‘Before the party's over’ ons land vertegenwoordigen. Mustii schreef het nummer zelf, samen met Pierre Dumoulin en Ben Leclercq.

   "Ik wilde dat dit nummer een optimistische, euforische uitbarsting van energie zou zijn”, zo licht Mustii het nummer toe. “Het is een reis, van het intieme tot de uiteindelijke uitbarsting (zowel qua vorm als inhoud). Voordat het allemaal voorbij is, moet je volledig en intens leven, maar ook experimenteren met het leven en uit je comfortzone stappen. Je moet je masker afzetten, jezelf volledig volledig omarmen, naar je gevoel luisteren en weigeren geketend en gekooid te worden. In het nummer trek ik een metafoor tussen een lange avond feesten (met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs) en het leven. Voor de val, voor het allemaal voorbij is, moet je het leven ten volle leven!"

   De 33-jarige Thomas Mustin (artiestennaam: Mustii) is een schrijver, componist, zanger en acteur. Al snel na zijn studies vertolkte Thomas rollen in theater, in reeksen en films (onder andere de RTBF-reeks La trêve, intussen ook wereldwijd te zien op Netflix). In 2017 vertolkte hij een hoofdrol in de Franse film Je voulais juste rentrer chez moi. In 2019 speelde hij Hamlet in het theater, geregisseerd door Emmanuel Dekoninck, en won Thomas de Magritte prijs voor ‘Beste jonge mannelijk talent’.

  Thomas timmerde intussen aan zijn zangcarrière onder de artiestennaam Mustii. Zijn stijl is pop, die hij brengt met een hypnotiserende stem die breekbaar en tegelijkertijd krachtig klinkt. Mustii bracht intussen twee albums – 21st century boy en It’s happening now – uit en speelde op verschillende festivals zoals Les ardentes en Les nuit botaniques, en drie keer in een uitverkochte Ancienne Belgique. Mustii werd bekroond met de ‘Revelatie van het jaar’ award op de D6bels music awards. 

  In 2024 brengt Mustii een nieuw album uit, keert hij op televisie terug als jurylid in Drag race Belgium, is hij te zien in de bioscoop in La nuit se traîne van Michiel Blanchart, en zal hij België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

   

  Foto: VRT

  Lees meer
 • Le tribunal japonais reconnaît l'identité de genre sans intervention chirurgicale

  Au Japon, dans une décision historique, il a été décidé qu'un homme transgenre pourrait modifier ses documents d'identité sans avoir à subir l'opération de changement de sexe obligatoire. La décision du tribunal de la famille à Tsuyama date du 7 février et intervient huit ans après que Tacaquito Usui ait pour la première fois porté l'affaire devant les tribunaux, où il avait été débouté.

  Selon le Japan Times, l'homme transgenre est un agriculteur de Shinjo où il vit avec sa partenaire et le fils de 13 ans de celle-ci. Maintenant que Usui a obtenu l'autorisation du tribunal de modifier son genre légal sur ses papiers d'identité, le couple peut également se marier.

  Cette décision historique a été rendue possible après que la Cour suprême du Japon a annulé en octobre dernier une loi de 2004 qui obligeait les personnes transgenres à subir une opération chirurgicale entraînant la stérilisation avant que leur genre puisse être modifié sur leurs documents d'identité. Selon la Cour suprême, cela violait le droit constitutionnel des personnes transgenres à ne pas être discriminées et portait atteinte à l'intégrité physique des personnes transgenres.

  Lees meer
 • Japanse rechtbank erkent genderidentiteit zonder chirurgische ingreep

  Een familierechtbank in Japan heeft in een historische uitspraak ervoor gezorgd dat een transman zijn identiteitsdocumenten kan laten aanpassen zonder dat hij daarvoor de verplichte geslachtsoperatie moet ondergaan. De uitspraak van de familierechtbank in Tsuyama dateert reeds van 7 februari en komt er acht jaar nadat Tacaquito Usui hiervoor een eerste keer naar de rechtbank stapte en toen ongelijk kreeg.

  Volgens de Japan Times is de transman een boer uit Shinjo waar hij met zijn partner en haar 13-jarige zoon leeft. Nu dat Usui de toestemming van de rechtbank heeft gekregen om zijn wettelijke gender aan te passen op zijn identiteitspapieren kan het koppel ook in het huwelijk treden.

  Deze historische uitspraak werd mogelijk nadat het Japanse hooggerechtshof in oktober vorig jaar een wet uit 2004 vernietigde die transpersonen verplichtte een operatie te ondergaan waar hun voortplantingsorganen verwijderd werden vooraleer hun gender op hun identiteitsdocumenten aangepast kan worden.  Volgens het hooggerechtshof ging dit in tegen het grondwettelijke recht van transpersonen om niet gediscrimineerd te worden en de lichamelijke integriteit van transpersonen aantastte.

  Lees meer
 • La Grèce ouvre le mariage et l'adoption aux couples homosexuels.

  Le parlement de la Grèce a légalisé jeudi à une large majorité le mariage homosexuel. Les couples homosexuels peuvent désormais également adopter des enfants. L'ouverture a rencontré beaucoup d'opposition de la part de l'Église orthodoxe. Finalement, 176 membres du parlement ont approuvé la proposition de loi, 76 ont voté contre et deux membres du parlement se sont abstenus.

   

  Avec cela, la Grèce devient le seizième pays européen et le premier pays orthodoxe où les couples de même sexe peuvent se marier. Après le vote, le premier ministre Kyriakos Mitsotakis a posté sur X, l'ancien Twitter, le message que « c'est un jalon pour les droits de l'homme et présente la Grèce comme un pays progressiste et démocratique, qui suit passionnément les valeurs européennes. »

  Les couples homosexuels grecs pouvaient déjà conclure un accord de partenariat depuis une dizaine d'années mais seuls les parents biologiques des enfants de la famille avaient droit aux droits parentaux. Désormais, les deux partenaires sont reconnus comme parents. Cependant, les couples homosexuels n'ont toujours pas accès à la gestation pour autrui en Grèce. Ils peuvent cependant adopter des enfants nés à l'étranger par gestation pour autrui.

  Lees meer
 • Griekenland stelt huwelijk en adoptie voor homoseksuele koppels open

  Het parlement van Griekenland heeft donderdag met overgrote meerderheid het homo-huwelijk gelegaliseerd. Homoseksuele koppels kunnen meteen ook kinderen adopteren. Tegen de openstelling kwam veel tegenstand van de Orthodoxe kerk. Uiteindelijk keurden 176 parlementsleden het wetsvoorstel goed, 76 stemden tegen en twee parlementsleden onthielden zich.

  Hiermee is Griekenland het zestiende Europese land en eerst Orthodoxe land waar koppels van hetzelfde geslacht kunnen trouwen. Na de stemming postte premier  Kyriakos Mitsotakis op X, het vroegere Twitter, het bericht dat ‘dit een mijlsteen is voor de mensenrechten en Griekenland presenteert als een progressief en democratisch land, dat passioneel de Europese waarden volgt.’

  Griekse homoseksuele koppels konden reeds een tiental jaar een partnerschapsovereenkomst afsluiten maar daarbij maakten enkel de biologische ouders van de kinderen in het gezin aanspraak op de ouderlijke rechten. Nu worden de beide partners als ouders erkend. Wel hebben homoseksuele koppels nog geen toegang tot het draagmoederschap in Griekenland. Kinderen die via draagmoederschap in het buitenland zijn geboren kunnen ze dan wel adopteren.

  Foto:generated met AI

  Lees meer
 • Tiense Flaminga Ferrari is eerste dragqueen in The Voice van Vlaanderen

  De 43-jarige Flaminga Ferrari uit Tienen is vrijdag de eerste dragqueen ooit die haar opwachting maakt tijdens de Blind Auditions bij The Voice van Vlaanderen. Zij koppelde haar bijzondere levensverhaal komt koppelen aan de auditie. “Het is de allereerste keer in al die seizoenen dat ik een drag mag ontvangen”, beseft An Lemmens. Flaminga Ferrari wil de coaches overtuigen met een eigen interpretatie van Van God Los van Monza en dat nummer is niet toevallig gekozen.

  “Ik ben opgegroeid in een heel streng gelovig gezin, een sekte zeg maar”, klinkt het. “Toen ik 7 à 8 jaar was, bekeerden mijn ouders zich tot het Pinksterchristendom. Op mijn 17de ben ik daar uitgeraakt. Het begrip God heeft mij heel lang klein gehouden. Ik heb mijn vrouwelijkheid altijd verdrongen. Twee weken voor de lockdown ben ik aan een dragworkshop begonnen. Het land ging toen op slot en mijn wereld ging open.”

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste