Antwerpen zet regenboogverlichting aan in aanloop van Antwerp Pride

Over een week wordt de zeventiende editie van Antwerp Pride afgetrapt. De komende weken is Antwerpen dan ook overal in regenboogkleuren gehuld. Zo zal de regenboogvlag onder meer te zien zijn aan verschillende gebouwen, in straten en op de Velo deelfietsen. Dit jaar gaat de stad nog een stapje verder en worden meerdere locaties verlicht in regenboogkleuren.  

Van 7 tot 11 augustus vindt de zeventiende editie van Antwerp Pride plaats. Ieder jaar is de regenboogvlag rond deze periode overal in de stad te zien, zoals aan de districtshuizen en de Scheldekaaien. Ook over de Meir en de winkelstraten rond de Nationalestraat, Lange Lozanastraat, Kloosterstraat en Wilde Zee wordt de Pridevlag opgehangen. Aan het Antwerpse Operagebouw kleuren de zuilen in regenboogtinten. Daarnaast rijden 700 Velo deelfietsen rond met regenboogvlagstickers.  

Regenboogverlichting 

Nieuw dit jaar is dat verschillende locaties in de stad de komende weken zullen baden in regenboogverlichting. De bestaande verlichting van gebouwen, pleinen en parken wordt vanaf vandaag en morgen in regenboogkleuren gezet. De voorbije jaren was dit bijvoorbeeld al te zien aan de Draakplaats.  

Onder andere het Operagebouw, het station Antwerpen-Centraal, Het Steen, DIVA, de Scheldekaaien, het Museum Plantin-Moretus, het Harmoniepark, het Zuidpark, de Sint-Paulusplaats, de Wintergang in het Groen Kwartier, het Kattendijkdok en het plein voor het MAS zullen de komende weken in regenboogkleuren verlicht zijn.  

Ook het Havenhuis en de Bourlaschouwburg worden voorzien van regenboogverlichting.  “Hoewel we de Opera eerder al in regenboogkleuren hadden willen dopen, was dat toen op het laatste nippertje technisch helaas niet haalbaar", zo licht burgemeester Bart De Wever (NV-A) de actie toe. "Daarom hebben we besloten om ter gelegenheid van de Antwerp Pride niet enkel de Opera, maar de halve stad te laten baden in regenboogkleuren. Met deze kleurrijke uiting willen we benadrukken dat iedereen hier zichzelf kan zijn. De Antwerp Pride is een viering van onze verbondenheid en een krachtig statement tegen discriminatie. Samen bouwen we aan een stad waar iedereen trots op kan zijn, met een sterke stadsgemeenschap waar iedereen respect heeft voor elkaar.” 

Foto's:Stad Antwerpen/Wim Hadermann

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste