Binnenland

 • Ontsnapte minderjarige moordverdachte terecht

  De minderjarige verdachte van de moord op David Polfliet is opnieuw terecht  nadat hij zaterdag met een andere minderjarige uit de gesloten instelling in Wingene ontsnapte. De zestienjarige werd gevat in Blankenberge. 

  David Polfliet uit Sint-Niklaas werd begin maart door enkele  minderjarige jongens via de datingapp Grindr naar een park in Beveren gelokt waar hij zwaar werd toegetakeld  en achtergelaten. Hij overleefde zijn verwondingen niet. De zestienjarige die afgelopen zaterdag uit de gesloten instelling ontsnapte was er geplaatst door de jeugdrechter. De beide minderjarigen konden zaterdag via het dak van de gesloten instelling ontsnappen en waren een tijd spoorloos.Beide jongens werden daarom ook nationaal geseind. De familie en vrienden  konden met de ontsnapte jongeren in contact komen. Het Parket en politie had met  hen afgesproken dat de jongens zich woensdag voor negen uur zouden aangeven.

  Lees meer
 • Vlaams Belang weigert homofobe stickers te veroordelen

  Het Vlaams Belang heeft zijn homofobe gezicht opnieuw laten zien tijdens de afgelopen  gemeenteraad van Antwerpen. Zowel Kevin Vereecken als Mark Tysmans (beiden N-VA) hadden een agendapunt ingediend naar aanleiding van de ontstane commotie van de anti-LGBT stickers die begin deze maand in het Antwerpse straatbeeld opdoken. Zij vroegen aan alle gemeenteraadsleden om hun steun uit te spreken aan de LGBTQ-gemeenschap. Alle fracties op het Vlaams Belang na, deden dat.

   

  Twee welen geleden zorgden de stickers van een doorstreepte regenboogvlag voor heel wat commotie bij de Antwerpse regenbooggemeenschap. De cel diversiteit van de Antwerpse politie opende een onderzoek en kon vrij snel een verdachte identificeren en hem een tijd lang oppakken. Het onderzoek naar de herkomst van de stickers is nog steeds lopende.

  Van Rooy zocht meermaals de commotie op tijdens de bespreking van het agendapunt.   “Ik stel vast dat men in deze stad en in dit land maar beter iemand kan verkrachten of jihadaanslagen kan plegen dan stickers op te hangen, want dan pas komen er huiszoekingen en arrestaties”, reageerde Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang.  Daarna richtte hij zijn pijlen op de moslimgemeenschap. “U neemt hier het hoge woord over homohaat, terwijl uit de cijfers blijkt dat 60% van de moslims geen homoseksuelen als vriend wil. Er zijn in deze stad moskeeën die anti-homo zijn, waar burgemeester De Wever zoete broodjes mee bakt. Er is een grote discrepantie tussen kritiek op de LGBTQI+-ideologie en het detecteren van de echte dreiging van de homohaat die wordt geïmporteerd uit Afrika en het Midden-Oosten, ook nu door de Afghaanse vluchtelingen die homohaat met de paplepel binnenkrijgen.”

   

  Die vergelijking zette op zijn beurt kwaad bloed  bij Hicham El Mzairh, fractieleider van Vooruit.  “Laat het eens en voor altijd duidelijk zijn voor u, Vlaams Belangers, en dit komt van een moslim: de LGBTQ-gemeenschap is onze bondgenoot tegen de discriminatie omdat u en uw partij die gemeenschap beschouwt als abnormaal. Uw partij is het probleem. Ik ben het beu dat u systematisch één gemeenschap viseert, alsof het probleem rond aanvaarden van LGBTQ+ niet bij andere groepen en gemeenschappen aanwezig is? Het is aan ons om problematiek weg te werken, maar u steekt constant de stokken in de wielen door die mensen als abnormaal te beschouwen.”

   

  Burgemeester Bart de Wever moest meermaals tussenbeide komen en moest Van Rooy tot de orde roepen. Hij veroordeelde het feit dat de Vlaams Belanger het aanbrengen van de stickers met de homofobe boodschap gelijkstelde met verkrachting en terreurdaden. “Ik hoop dat u beseft hoe stuitend en schandelijk die uitspraak is, ook voor ons politiekorps.“  Wel herhaalde de Wever dat de mening op de stickers, ook al is het een belediging, legaal zijn en geuit mogen worden door diegene die ze verspreidde. “Het is niet zijn recht om illegaal, ongeadresseerd aanklevingen te doen en dus is het normaal dat de politie die opneemt en verder onderzoekt.”

  Bron: GVA

  Lees meer
 • Leerlingen in Alken zorgen zelf voor regenboogzebrapaden

  Donderdag hebben enkele leerlingen uit twee klassen van de Basisschool Sint-Joris en De Kleine Reus in Terkoest de zebrapaden aan hun school een kleurtje gegeven. De leerlingen waren de saaie wit-grijze zebrapaden aan hun scholen meer dan moe en gingen ze zelf te lijf met de verfrol. Het resultaat mag gezien worden. Aan de beide scholen liggen nu nog enkel zebrapaden in alle kleuren van de regenboog. 

  Met hun actie tonen de leerlingen dat ze een veilige schoolomgeving hebben en dat iedereen bij hen welkom is.

  Hieronder vind je alvast enkele foto's van de actie. (foto's: Gemeente Alken)

   

  Lees meer
 • Nieuwe anti-LGBTQ stickers opgedoken in Antwerpen

  In de Abdijstraat aan het Kiel in Antwerpen zijn deze ochtend nieuwe anti-LGBTQ-stickers gevonden. De stickers werden aangebracht op een poster van het WK wielrennen en op enkele vuilnisbakken in de straat. De politie van Antwerpen is gestart met een nieuwe onderzoek.

  Dinsdag werd bekend dat er een 30-jarige Antwerpenaar korte tijd was opgepakt omdat die er van verdacht werd het afgelopen weekend soortgelijke stickers aangebracht had op straatmeubilair en verschillende vensters. De politie startte zaterdag met een onderzoek nadat ze verschillende klachten kreeg van anti-LGBT stickers in het straatbeeld.

  Het dossier werd overgemaakt aan het parket van Antwerpen dat het onderzoek zal verderzetten.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste