Binnenland

 • Niels Neirynck verkozen tot nieuwe Mister Leather Belgium

  Tijdens het fetischfestival Darklands in Antwerpen is de 28-jarige Niels Neirynck verkozen tot de nieuwe Mister Leather Belgium. Hij volgt hiermee Andy Walgraef op die de titel vorig jaar won.

  Traditiegetrouw staat de derde dag van Darklands grotendeels in het teken van het verkiezen van een Belgische vertegenwoordiger van de leer- en bij uitbreiding fetish-comunity. De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door MSC. Dit jaar waren er vier kandidaten om Andy Walgraef op te volgen. Door een onverwachte ziekenhuisopname moest Kris echter verstek geven tijdens de verkiezing en namen Niels,Peter en Marciano het tegen elkaar op voor de fel begeerde lederen sjerp.

  Die ging uiteindelijk dus naar Niels. In het dagelijkse leven is hij  verkoopadviseur voor Proximus. Nadat hij lid werd van MSC België begon hij leer zoveel mogelijk in zijn leven te integreren.Met een creatieve achtergrond als kapper en make-upartiest heeft hij een creatieve geest en houdt hij van een uitdaging. 

  Als een ruimdenkende man en actief in de fetisj-scene hoopt hij mensen te inspireren om zichzelf te zijn, hun fetisjdroom te leven, maar het belangrijkste is om te zijn wie ze willen zijn. Zelfexpressie maar vooral zelfliefde is iets wat hij echt belangrijk vindt en waar hij elke dag voor vecht.

  Foto: MSC Belgium

  Lees meer
 • Voetbalbond lanceert nieuwe bewustwordingscampagne tegen discriminatie in het voetbal

  KBVB, ACFF, Voetbal Vlaanderen en Pro League hebben een nieuwe bewustwordingscampagne gelanceerd tegen racisme, homofobie en seksisme op en naast het voetbalveld. 

  Veel incidenten in het Belgisch voetbal blijven nog te vaak onder de radar. En ook de impact van discriminerend gedrag wordt onderschat. Op de affiches en de bijhorende video's worden de woorden 'Makak', 'Vuile homo' en 'kutwijf' getatoeëerd het gezicht van enkele spelers. De tattoo in de Come Together-campagne symboliseert hoe iemand hierdoor – letterlijk – voor de rest van zijn of haar leven getekend kan worden. De scheldwoorden zijn daarbij uit het echte leven gegrepen. Campagnegezichten Nathalie, Cristiano en Thierry werden zelf slachtoffer van respectievelijk seksisme, homofobie en racisme. "We willen de mensen een spiegel voorhouden. Discriminatie blijft jammer genoeg wekelijks aanwezig op en naast de Belgische voetbalvelden",zo zegt Samia Ahrouch, inclusiemanager van de KBVB.  "Pas door elk voorval te melden, massaal te veroordelen én vervolgens gericht aan te pakken, kunnen we discriminatie in de Belgische voetbalwereld een halt toeroepen."

  In 2022 waren er 590 meldingen van discriminatie op en naast de Belgische voetbalvelden. Alle meldingen worden zorgvuldig gescreend: lichtere vergrijpen via clubondersteuners, Voetbal Vlaanderen en ACFF, en zwaardere vergrijpen door het parket. En indien aangewezen zelfs overgedragen aan de Nationale Kamer in de strijd tegen Discriminatie en Racisme (NKDR). Die deed afgelopen jaar 139 uitspraken met sancties gaande van geldboetes tot schorsingen.

  Lees meer
 • ILGA-Europe: 2022 meest gewelddadigste jaar voor LGBTQ's

  De toenemende haatspraak tegenover de LGBTIQ-gemeenschap heeft er voor gezorgd dat 2022 het meest gewelddadige jaar was hoor holebi’s en transgenders in Europa en Centraal-Azië van het afgelopen decennium. Dat blijkt uit het twaalfde rapport van ILGA-Europe.  Dat is vooral te wijten aan de steeds toenemende en wijdverspreide haatspraak van politici, religieuze leiders, rechtse organisaties en (media-)commentatoren. Zij maken zich, volgens de organisatie, schuldig aan het aanwakkeren van anti-LGBTIQ gevoelens voor politieke gewin waardoor er steeds meer aanvallen gebeuren en ook meer zelfmoorden.

  Als voorbeeld hiervan verwijst ILGA-Europe in zijn lijvig rapport van 158 bladzijden ondermeer naar de twee terreuraanvallen op LGBTI-bars in Noorwegen en Slowakije, waarbij in totaal vier doden en 22 gewonden vielen. Ook het aantal meldingen van moorden op en zelfdodingen van LGBTIQ’s nam in geheel Europa toe.

  "Bij ILGA-Europe zeggen we al jaren dat haatspraak in al haar vormen zich vertaalt in feitelijk fysieke geweld”, aldus  Evelyne Paradis van ILGA-Europe. “Dit jaar hebben we gezien dat geweld steeds meer gepland en dodelijker wordt, waardoor LGBTI-personen zich onveilig voelen in alle landen in Europa. We hebben bewijs dat anti-LGBTI-haatspraak zich niet alleen beperkt tot de uitlatingen van marginale leiders of would-be-autocraten, maar dat ze ook een echt probleem met ernstige gevolgen vormen voor mensen en gemeenschappen. Dit fenomeen is er niet alleen in landen waar haatspraak welig tiert, maar ook in progressieve landen waar het algemeen wordt aangenomen dat LGBTI-personen worden geaccepteerd."

  Het rapport constateert dat hoewel haatspraak en de gevolgen ervan een kritiek niveau hebben bereikt, nationale en lokale rechtbanken wel reageren en dat de vervolgingen in verschillende landen toenemen. Maar volgens Paradis is reageren niet genoeg.

  "Terwijl we beter worden in het omgaan met de gevolgen, moet de focus liggen op het stoppen van haatspraak in al haar vormen. Overal in Europa hebben veel politici met afschuw gereageerd op de moorden op LGBTI-personen dit jaar, en hoewel duidelijke uitingen van solidariteit altijd nodig zijn, lost het het probleem van de proliferatie niet op.”

  De voorzitster van ILGA-Europe roept politieke leiders op om pro-actief haatspraak te bestrijden in plaats van te reageren op de consequenties ervan.

  Belgie

  In het rapport wordt ieder land apart bekeken. Zo wordt er voor Belgie ondermeer melding gemaakt van de discriminatie die make-up artiest  Haron Zaanan in een Brussels restaurant ondervond omwille van hun kledij, de steeds toenemende haatdragende uitlattingen van Vlaamse rechtse  politici aan het adres van LGBTIQ-persoenen door ondermeer te beweren dat de zogenoemde ‘gender ideologie opgedrongen wordt aan ‘normale mensen’, dat transvrouwen een bedreiging zijn voor cis-vrouwen in zogenoemde safe-spaces, sport en gevangeniseen en dat LGBTQ-organisaties kinderen in scholen indoctrineren.

  Foto: ILGA-Europa

  Lees meer
 • Uit Libanon gevluchte homoseksuele kapper uitgeroepen tot Limburgse starter van het jaar

  De Bilzense bierkapper Michel Malo is donderdag door Unizo LImburg uitgeroepen tot  Limburgse ‘starter van het jaar’.  Michel ontvluchtte in 2018 Libanon en kwam na een tussenstop in Luik in Bilzen terecht bij zijn huidige partner en zytholoog Andy. In mei 2022 zwaaiden de deuren open voor zijn herenkapperszaak, waar bier centraal staat.

  Michel Malo werd in Libanon geboren, maar moest er in 2018  op de vlucht slaan nadat hij omwille van zijn geaardheid doodsbedreigingen kreeg. Met enkel een plastieken zakje met wat bezittingen, belandde hij uiteindelijk in Belgie. Aanvankelijk in Luik, wat later week hij uit naar Mopertingen (Bilzen). Op amper 4 maanden tijd zorgde Michel ervoor dat hij de Nederlandse taal machtig was. Hij wilde graag IT studeren, maar slaagde niet voor het ingangsexamen. Dus stortte  hij zich in mei 2022 vol overgave op wat hij al sinds zijn tiende in Libanon deed: herenkapper. 

  Andy, de huidige partner van Michel is zytholoog (bierkenner) en het toeval wil dat bier uitstekende kwaliteiten voor het haar heeft. “Alcohol reinigt niet alleen het haar. Er zit ook veel vitamine B in, wat zeer gezond is voor je haar. Bovendien is hop een natuurlijk antibioticum”, somt Michel op. De heren goten hun passie en vakkennis samen en zo ontstond het idee van de ‘bierkapper’. Michel gebruikt namelijk haarproducten op basis van bier, zoals een trappistenbiershampoo en bierlotion.

  Foto: Facebook/ Bierkapper Michel Malo

   

  Lees meer
 • Antwerp Pride wil met een Braveolution van Antwerpen een 'safe space' maken

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Antwerp Pride in het Modemuseum (Momu) werd niet enkel uitgebreid afscheid genomen van voorzitter Bart Abeel maar werd  ook het thema onthuld voor de zestiende editie die van 9 tot en met 13 augustus zal doorgaan. Dat thema is dit jaar ‘Braveolution’ wil de organisatie van heel Antwerpen een ‘brave space’ maken, waar de LGBTQIA+ gemeenschap zich elke dag van het jaar zichzelf kan zijn. Ook roept Antwerp Pride iedereen buiten de LGBTQIA+ gemeenschap op de moed te hebben om op te komen voor een inclusieve samenleving en dit niet enkel tijdens de Pride dagen in augustus, maar het hele jaar door.

  Als Antwerpen een brave space zou zijn, dan zou iedereen zich kunnen ontwikkelen tot wie men is binnen een respectvolle samenleving en met steun van medeburgers, collega’s, familie, overheid,...,’ aldus Antwerp Pride woordvoerder Wilfried Eetezonne. ‘Dan zou het normaal zijn om op straat hand in hand te lopen met iemand met dezelfde genderidentiteit, of om gekleed te gaan op een manier die ingaat tegen de opgelegde heteronormatieve normen. Dan zou er geen discussie zijn rond inclusief taalgebruik of genderneutrale toiletten. Hoewel we heel dankbaar zijn dat er in onze samenleving al veel bereikt is, merken we in de realiteit dat er nog heel veel moed nodig is om bepaalde heel eenvoudige stappen te zetten.’

  Voor Antwerp Pride is de LGBTQIA+ gemeenschap de voorbije decennia heel moedig geweest door op te komen voor gelijke rechten en te streven naar een inclusieve samenleving. ‘Het vraagt ook vandaag nog altijd moed om uit de kast te komen, om elke dag te zijn wie je bent,’ zegt Eetezonne. ‘Met Braveolution willen we de hand uitreiken naar de hele samenleving om even moedig te zijn en willen we zeggen: heb de moed om op te komen tegen discriminatie en te reageren als je er getuige van bent. Heb de moed om dat genderneutrale toilet te plaatsen in je school of je bedrijf. Heb de moed om de nieuwe voornaamwoorden te leren en te gebruiken. Heb de moed om iemand te steunen die in transitie gaat….Als we naar die inclusieve stad willen gaan, is het niet enkel aan de queer gemeenschap om moedig te zijn, maar is dat een taak voor iedereen omdat iedereen baat heeft bij een vrije en respectvolle samenleving.’

  Antwerp Pride start dit jaar op woensdag 9 augustus en sluit af op zondag 13 augustus. Hoewel de organisatie nog volop bezig is met de invulling zal de Antwerp Pride Parade er op zaterdag 12 augustus ook weer bij zijn, net als de festivals. Hoe het programma er dit jaar zal uitzien wordt binnen enkele maanden bekend gemaakt.

  Op de nieuwjaarsreceptie in het MoMu werd ook Bart Abeel uitgebreid in de bloemen gezet. Hij zette vorig jaar een stap opzij na vijftien jaar voorzitterschap van Antwerp Pride. Bart zal nog wel achter de schermen betrokken blijven bij de organisatie.

  Zijn opvolger Geert van Praet bedankte Bart voor al zijn jaren van inzet. Niet enkel voor de LGBTQIA+ gemeenschap, maar ook om van de hele stad een betere plek te maken. 

  Geert van Praet stelde ook Bjorn Lommelen voor. Hij zal als nieuwe coördinator de dagelijkse praktische organisatie van Antwerp Pride in goede banen leiden.

  Lees meer
 • Toekomst onzeker voor La Demence-parties na sluiting Fuse

  De Brusselse technoclub Fuse heeft met onmiddellijke ingang de deuren gesloten. De Fuse is ook de thuisbasis voor de befaamde party’s van La Demence. De reden voor de sluiting is een bevel van Brussel Leefmilieu waarin staat dat het geluidsniveau niet boven 95dB mag uitkomen en de club de deuren moet sluiten om 2 uur 's nachts. Volgens Fuse is het "onmogelijk om in die omstandigheden een club te openen". Tegen de sluiting is een petitie opgestart die vrijdagnamiddag al meer dan 30.000 keer werd ondertekend.De technoclub gaat in beroep tegen de beslissing bij het Brusselse Milieucollege. Er wordt een beslissing verwacht tegen 25 januari,

   

   Fuse is al sinds 1994 in de Brusselse Marollenwijk gevestigd.Een tiental jaar geleden werd een aanpalende woning gekocht door een buur die een reeks van klachten indiende tegen de overlast die de discotheek zou veroorzaken. Het dossier rond geluidsoverlast van Fuse werd al in 2014 geopend.Ondanks verschillende gesprekken kon er voor één van die klachten nog geen oplossing gevonden worden. Uit een laatste studie die de Brusselse nachtclub liet uitvoeren bleek dat verder isoleren honderdduizenden euro's zou kosten en Fuse hierdoor een jaar dicht zou moeten gaan. Ook is er geen garantie dat de isolatiewerken het geluidsprobleem zou oplossen.

  De Brussels By Night Federation vraagt nu de steun van het publiek voor een snelle heropening van Fuse. Op het platform change.org werd donderdagavond een petitie opgestart. Ook de Brusselse gayhoreca sluit zich aan bij de campagne van de Brussels By Night Federation. 

  La Demence

  De Fuse is ook de thuisbasis voor de bekende La Demence parties. Op 3 februari stond de volgende editie gepland. Door de onverwachte sluiting en een eventuele negatieve beslissing in de zaak die de Fuse tegen de beslissing instelde is het niet zeker hoe het nu verder moet.

  In een korte mededeling laat La Demence weten dat er actief met de mensen van de Fuse naar een oplossing wordt gezocht. “We hopen dat onze volgende party van vrijdag 3 februari er kan doorgaan. We communiceren hierover zo snel mogelijk van het ogenblik dat er nieuws is. Ondertussen roepen we iedereen op om de petitie te ondertekenen en te delen.”

  Die petitie vind je op: https://www.change.org/p/sign-the-petition-to-support-fuse-club-in-brussels-belgium

   

  Lees meer
 • WAD:Mister Gay Belgium Maarten Truijen deelt aidslintjes uit in Antwerpen Centraal

  Vandaag op 1 december is het Wereldaidsdag. Deze dag staat in het teken van de strijd tegen HIV en solidariteit met mensen die met de ziekte moeten leven. Mr Gay Belgium 2022 Maarten Truijen ging daarom vandaag aan een pop-up stand met daarop een 2 meter hoge 'Red Ribbon', rode lintjes uitdelen in het Centraal Station van Antwerpen en roept hiermee op om het taboe dat nog steeds rond hiv hangt te doorbreken en een einde te maken aan de discriminatie van wie seropositief is.

   Taboe

   "Ik deel op World Aids Day rode lintjes uit om mensen met hiv of aids een hart onder de riem te steken. In 2021 waren er 781 nieuwe hiv-diagnoses, dat is gemiddeld 2 diagnoses per dag. Na een aanzienlijke daling in 2020 door de corona-maatregelen, stijgt het aantal hiv-diagnoses opnieuw met 4%. We kunnen pas met acties zoals deze stoppen als het er nul zijn. Er rust nog een enorm taboe en stigma op, dat wil ik doorbreken door lintjes uit te delen. Ik ken zelf ook mensen met hiv /aids, zowel via Mister Gay Belgium als in mijn vriendenkring. Sommige vrienden zijn bang ervoor uit te komen. Toch is het goed wanneer je met je vrienden of familie je hiv-status kan delen, we zien dat er dan een enorme vooruitgang is met betrekking tot je eigen mentale gezondheid en welzijn.”, zegt de kersverse Mr Gay Belgium Maarten Truijen.

  Foto: Mister Gay Belgium

  Lees meer
 • Belgie verbiedt conversietherapieën voor LGBTQ-personen

  Op 28 oktober heeft de ministerraad het wetsvoorstel van Sarah Schlitz (Ecolo) goedgekeurd dat met onmiddellijke ingang zogenaamde conversietherapieën die de seksuele geaardheid van LGBTQ-personen moet veranderen verbiedt. Iedereen die zo een therapie uitvoert kan worden bestraft met een gevangenisstraf van 1 maand tot 2 jaar en/of een boete van 100 tot 300 euro. Cavaria, die meehielpen met de totstandkoming van de wettekst, reageert tevreden maar vindt dat de wet niet ver genoeg gaat. 

  Conversietherapieën

  Conversiepraktijken, ook wel "conversietherapieën" genoemd, zijn misleidende, ondoeltreffende en gevaarlijke praktijken die erop gericht zijn de seksuele oriëntatie , genderidentiteit of genderexpressie van LGBTQIA+ personen te veranderen, te onderdrukken of te elimineren. Deze praktijken variëren van psychotherapie en elektroshocktherapie tot afranseling en zelfs "corrigerende verkrachting". Ze kunnen plaatsvinden in religieuze, medische of sektarische milieus , en uitgevoerd worden door familieleden of pseudo-professionals en vreselijke gevolgen hebben voor de mensen op wie ze worden uitgeoefend.  Vooral in de Verenigde Staten komen zulke therapieën veelvuldig voor, maar ook in Europa zijn er verschillende aanbieders die deze behandelingen aanbieden. Dat is ook het geval in ons land zo blijkt uit een recente studie van het Centre Permanent pour la Citoyenneté et la Participation (CPCP). Daarin staan verschillende getuigenissen te lezen van LGBTQIA+ mensen die het slachtoffer zijn geworden van zogenaamde medische therapieën of zelfs vormen van exorcisme.

   

  "België is een pionier op het gebied van #LGBTQIA+ rechten. Talrijke wetgevende hervormingen en sociale inspanningen getuigen hiervan, maar dit verbod ontbrak jammerlijk in ons wetgevend arsenaal", zo laat staatssecretaris Sarah Schlitz weten. "De mogelijkheid om zichzelf te zijn en de vrijheid om te leven zoals men wil, is een grondbeginsel van onze samenleving dat onder geen beding mag worden aangetast. Dit verbod is een krachtige daad om de slachtoffers te beschermen tegen dit symbolische, psychologische en soms fysieke geweld. Het is ook een signaal aan de rest van de samenleving dat degenen die niet ziek zijn niet behandeld moeten worden.“

  Bestraffing

  Niet enkel personen die zulke behandelingen uitvoeren kunnen door de nieuwe wet bestraft worden. Ook het voorstellen of aanzetten tot conversie praktijken, direct of indirect, zal eveneens worden bestraft. Bij de keuze van de straf en de zwaarte ervan zal de rechter in het bijzonder rekening houden met de aanwezigheid van eventuele verzwarende factoren. Zo zal er rekening mee gehouden worden of het strafbare feit werd uitgevoerd door een persoon in een erkende positie van vertrouwen, autoriteit of invloed ten aanzien van het slachtoffer en of het slachtoffer minderjarig was of in een kwetsbare situatie verkeerde.

  Voor Cavaria gaat dit echter niet ver genoeg. "Wij vinden dat conversiepraktijken als haatmisdrijf moeten behandeld worden," zo laat de organisatie via ondermeer Instagram weten. "Het gaat immers over iets dat je doet omdat je vindt dat de gender-en seksuele oriëntatie van een persoon minderwaardig is en je wil dat veranderen. Bij een haatmisdrijf horen strenge straffen en die zijn een belangrijk signaal naar de LGBTI+ community én de mensen die deze praktijken uitoefenen."

  Layla H.

  Het meest bekende geval van een conversietherapie die in ons land verkeerd afliep is de duiveluitdrijving waaraan Layla H. stierf in 2009. Na een drie dagen durende duiveluitdrijving door de islamitische gebedsgenezer Othmane Galouby  stierf de 18-jarige Layla H. De wetsdokter stelde tweede- en derdegraads brandwonden op haar lichaam vast. Die werden niet enkel veroorzaakt door kokend water, maar ook door een base, een stof die je in ontstopper terugvindt en die zich blijft invreten in de huid. In 2015 werd de gebedsgenezer door het Antwerpse Hof van Assisen veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en kregen de ouders elk vijf jaar cel met uitstel. Tot op de dag van vandaag is Othmane Galouby voortvluchtig en staat hij nog op de 'Belgium Most Wanted' lijst. (Foto: FGP Most Wanted List)

   

   

  Lees meer
 • Vooruit zet militant uit partij na homofobe uitspraken

  Vooruit heeft Stijn Ledegen (links op bovenstaande foto), de woordvoerder van de moskee in Aalst, uit de partij gezet na zijn controversiële uitspraken over LGBTQ’s en vrouwenrechten.

  Ledegen was onlangs te zien in  het YouTube-programma Franken Teut waarin hij een filosofisch-religieuze discussie had.  “De islam heeft geen probleem met homo’s.“, zo zei hij daarin. “Je mag gevoelens hebben voor iedereen – sommige mensen zijn verliefd op de Eiffeltoren. Dat kan allemaal. Maar de daad en de interactie zelf zijn wel strafbaar.”Het stadsbestuur van Aalst gaf onlangs een negatief advies over de erkenning van een lokale moskee. Toen verwees het bestuur naar zorgwekkende uitspraken over homoseksualiteit en de gelijkheid tussen man en vrouw.  Stijn Ledegen (25) bekeerde zich acht jaar geleden tot de Islam en werd vervolgens de  woordvoerder van de Aalsterse moskee en hij was ook militant bij de Aalsterse afdeling van Vooruit.

  Het stadsbestuur van Aalst gaf onlangs een negatief advies over de erkenning van een lokale moskee. Toen verwees het bestuur naar zorgwekkende uitspraken over homoseksualiteit en de gelijkheid tussen man en vrouw. 

  Die uitspraken hebben er nu dus ook voor gezorgd dat Ledegen uit de socialistische partij Vooruit wordt gezet. “De geciteerde uitspraken staan haaks op de visie van Vooruit. Vooruit strijdt voor gelijke rechten voor- en de bescherming van de LGBTQI+-gemeenschap. En zal dat altijd blijven doen”, laat de partij weten in een mededeling. “Ook al gaf het lid aan achter onze waarden te staan, Vooruit duldt hier geen enkele twijfel over. Vooruit stopt dan ook met onmiddellijke ingang zijn lidmaatschap.”

  “Vooruit is een inclusieve beweging die sinds jaar en dag actief strijdt voor de LGBTQI+rechten. Voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. We zullen die voortrekkersrol altijd opnemen. Zowel op het terrein als in het parlement.”

  Woensdagmiddag postte Ledegen op Twitter een reactie. “Ik sta voor een inclusieve samenleving waar iedereen gelijke kansen moet krijgen ongeacht leeftijd, sekse, beperking, seksuele voorkeur of etniciteit”, klinkt het. “Ik excuseer me oprecht indien ik mensen hiermee heb gekwetst.”

  Foto: YouTube

  Lees meer
 • Will Ferdy, de eerste bekende Vlaming die uit de kast kwam, overleden.

  LGBTQ-icoon en Vlaamse zanger Will Ferdy is op 95-jarige leeftijd overleden. In 1970 outte hij zich als eerste bekende Vlaming op de nationale televisie als homoseksueel en maakte zo de thematiek bespreekbaar.

  Werner Ferdinande wordt  op 9 maart 1927 geboren. Aan het begin van zijn carrière neemt hij het pseudoniem Will Ferdy aan en scoort vervolgens met  liedjes als 'Het Schrijverke' en 'Christine' grote hits. Zijn grootste hit Christine was eerst een gedicht met als titel ‘Mijn vriend’ waarin hij het had over een ontmoeting met de man waarmee hij drie jaar lang een relatie had maar die zelf niet uit de kast wou komen. Will Ferdy vervrouwelijkte het nummer en bracht het uit als ‘Christine’.Ook in Nederland trad hij regelmatig op.  Op 4 december 1970 was hij te zien in het programma 'Inspraak' dat toen aandacht bestede aan homoseksualiteit. In de aflevering ‘Zo zijn’ getuigde hij  over zijn homoseksuele geaardheid nadat hij eerder hetzelfde had gedaan op de radio. ‘Het is beter om gehaat te worden om wat men is, dan geliefd te worden om wat men niet is”, zo citeerde Will Ferdy de Franse schrijver  André Gide in Inspraak.

  Hij kreeg hiervoor in 2015 de Lifetime Achievement award van de Belgische LGBTQ-organisatie Cavaria. 

  Ferdy heeft ook toneel gespeeld, radioprogramma's gepresenteerd en drie autobiografische boeken geschreven: 'Zo ben ik nu eenmaal', 'De waarheid' en 'De moeilijke jaren'.

  Lifetime achievement Award voor Will Ferdy

  Coming Out Verhalen:Will Ferdy

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste