Binnenland

 • Moord Beveren: Antwerpse verdachte moet maand langer in gesloten instelling blijven

  De 17-jarige uit Antwerpen die verdacht wordt van de moord op de 42-jarige David P. in Beveren moet een maand langer in de gesloten instelling van Everberg blijven. Dat heeft de jeugdrechter in Antwerpen beslist. De twee andere minderjarige verdachten verschijnen woensdag voor de jeugdrechter in Dendermonde, zegt het parket Oost-Vlaanderen.
   

  Het lichaam van David P. uit Sint-Niklaas werd op zaterdag 6 maart gevonden in een park in Beveren. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten. Na de feiten gaven een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit Verrebroek en een 16-jarige uit Kieldrecht zich aan bij de politie. De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten daarop om hen in het GFC (gesloten federaal centrum) De Grubbe in Everberg te plaatsen. 

  Die  beslissing om te plaatsen in Everberg moet na een maand opnieuw bevestigd worden, en dat deed de jeugdrechter in Antwerpen voor de Antwerpse verdachte. De beslissing van de jeugdrechter in Dendermonde voor de twee andere verdachten valt volgens het parket Oost-Vlaanderen pas woensdag.

  Lees ook:

  Moord Beveren: Beveren gaat moord op David P. herdenken met regenboogbanken aan scholen en in park

  Moord Beveren: Familie vraagt om seriniteit

  Moord Beveren: Regenboogvlaggen duiken op aan overheidsgebouwen in het hele land

   

  Bron: Belga

  Lees meer
 • Remy Bonny begonnen als directeur bij Forbidden Colours

  Sinds begin april is Rémy Bonny begonnen als directeur bij de Brusselse vzw Forbidden Colours. Rémy Bonny kwam de afgelopen jaren vooral in het nieuws als een politiek wetenschapper die zich  bezig houdt met LGBTI-rechten in de Europese Unie. Forbidden Colours zamelt geld in voor een LGBTI-fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijn Stichting. Het fonds wordt gebruikt om strategische LGBTI-projecten  in de Europese Unie te steunen met een nadruk op onderwijs, gezondheid, integratie en werk. 

  Volgens de nieuwe directeur wordt het werk van Forbidden Colours steeds belangrijker. “De afgelopen decennia hebben we als LGBTI-gemeenschap veel bereikt. Toch zien we dat die gelijkheid die we in de EU bekomen hebben zeer fragiel is. Het mogelijke homofobe motief bij de moord van David P. in ons land, de LGBTI-vrije zones in Polen of het verbod op de wettelijke erkenning van trans en intersax-personen in Hongarije zijn voorbeelden hiervan.”

  “Het is tijd dat we de volgende stap zetten in onze strijd voor gelijkheid. We moeten als een LGBTI-beweging in Europa meer duurzaam en zelfvoorzienend worden. Het is mijn bedoeling om dat te bereiken met Forbidden Colours.”

  De afgelopen jaren is Rémy Bonny uitgegroeid tot één van de belangrijkste stemmen in het debat voor een betere bescherming en een gelijkere samenleving voor LGBTI-personen in de Europese Unie. Zo reist hij als expert over de hele wereld om beleidsmakers, organisaties en academici bewust te maken van de politieke situatie van Europese LGBTI’s. Hij wers reeds verschillende keren geïnterviewd door internationale media waaronder TIME en La Monde. Bij de vijftigste verjaardag van de Stonewall rellen in New York was hij de enige Europese spreker.

  Het Forbidden Colours fonds is in 2019 opgericht door zes vooraanstaande LGBTI-ondernemers en heeft reeds meer dan 21.000 euro gefinancierd in  zeven projecten  in Belgie en Polen.

  Beluister ook onze podcast met Rémy Bonny over de situatie van LGBTI's in Polen.

   

  Lees meer
 • Moord Beveren: Beveren gaat moord op David P. herdenken met regenboogbanken aan scholen en in park

  Beveren gaat verschillende locaties voorzien van een regenboogbank. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Eén van die locaties is het Park Hof ter Welle, waar begin maart het lichaam gevonden werd van David P. Het park krijgt ook de toevoeging "Park van de Verdraagzaamheid”. Ook alle Beverse scholen krijgen van de gemeente een regenboogbank aangeboden.

  In het park Hof ter Welle werd op 6 maart jl. het lichaam gevonden van de homoseksuele David P. (42). Hij was door drie jongeren via de dating-app Grindr naar het park gelokt en daar zwaar door hen toegetakeld. Hij overleefde de ontmoeting niet. Na de feiten gaven de drie jongeren, twee 17-jarige en een 16-jarige, zich aan bij de politie.De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten om hen in het gesloten federaal centrum in Everberg te plaatsen. Het is nog niet duidelijk of er sprake was van homohaat of een uit de hand gelopen diefstal.

  Tijdens de afgelopen gemeenteraad werd de moord besproken, veroordeeld en bestempeld als ‘zinloos geweld’ .  "Met deze verklaring wil het bestuur van gemeente Beveren, wars van alle partijgrenzen en politieke verschillen, de rangen sluiten in de uitdrukking van haar afschuw voor deze zinloze daad en bij uitbreiding elke vorm van extreem en zinloos geweld. te nemen.”

   

  Naast de regenboogbanken die de scholen krijgen aangeboden wordt er ook een regenboogoversteekplaats aangelegd in de Kasteeldreef ter hoogte van het Gemeentelijke Technisch Instituut (GTI). 

   

  Ook in het park waar het lichaam van David P. werd gevonden worden blijvende herrinneringspunten aangebracht. "Ook op de plaats van de feiten zullen een aantal zaken blijven refereren aan de gebeurtenis. Zo werd er al een bloemenperk aangelegd en werd de bestaande zitbank ook daar vervangen door een exemplaar met de kleuren van de regenboog.”

  Momenteel staat er op de plek van de feiten een tijdelijke 'gedenksteen' ter nagedachtenis aan het slachtoffer. Die wil het gemeentebestuur op termijn vervangen door een item met een meer permanent karakter.

  Lees meer
 • Coronaboete na seksfeestje voor Hongaars Europarlementslid

  Het Hongaarse Europarlementslid die in november op een seksfeestje met homo’s in Brussel werd betrapt heeft hiervoor een coronaboete gekregen. Dat heeft het Brusselse parket bevestigd. József Szájer werd in de buurt van het appartement waar het seksfeestje doorging aangetroffen en tijdelijk opgepakt door een politiepatrouille.  Op het moment van de arrestatie had hij ook een hoeveelheid drugs op zak. Dat dossier werd geseponeerd.

  József Szájer werd opgepakt nadat hij er in slaagde om een seksfeestje met 27 mannen via de afvoerbuis aan de buitenkant van het appartement verliet. De arrestatie van Szájer was op slag wereldnieuws omdat hij een vertrouweling was van de Hongaarse president Orban, en in het Europarlement zat waar hij deel uitmaakt van de Europese Volkspartij  (EVP). De arrestatie was ook de reden om ontslag te nemen uit al zijn politieke functies.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste