Antwerp Pride

 • Antwerp Pride trapt opnieuw af met opening in het Rivierenhof

  Op woensdagavond 10 augustus  wordt de Antwerp Pride opnieuw afgetrapt  in het openluchttheater Rivierenhof. Net als vorig jaar staan er tijdens de Opening Night heel wat optredens op het programma.  Vanaf vandaag kun je hiervoor reeds toegangstickets kopen.

  Dit jaar vindt Antwerp Pride plaats van 10 tot 14 augustus.Thema van dit jaar is Queertopia. Het belooft een extra feestelijke editie te worden want dit jaar is het de vijftiende editie. Voor die gelegenheid kijkt Antwerp Pride nog eens vijftien jaar in de toekomst. “Zal er in 2037 nog een Antwerp Pride nodig zijn? En zoja, hoe moet die eruit zien? Komen er nog letters bij onze LGBTQIA+ gemeenschap of hebben we een andere naam? Is ons taalgebruik tegen dan genderneutraal? En de mode? Hebben transpersonen tegen dan meer autonomie over hun transitie? Hebben we in 2037 een gay Rode Duivel? Is er dan nog steeds discriminatie op de arbeidsmarkt tegenover queer personen van kleur? Zoeken we nog seks via apps? Kunnen mensen van hetzelfde geslacht tegen dan huwen voor de kerk? Zullen we nog altijd uit de kast moeten komen? Wie wint Rupaul’s Drag Race in 2037? Zullen er nog gay bars zijn of hoe zullen we uitgaan? Zorgen we dan beter voor elkaar?…”

  Tijdens de komende Antwerp Pride worden er antwoorden gezocht op deze en nog andere vragen. Die Antwerp pride wordt op 10 augustus afgetrapt in het Rivierenhof met optredens van  onder andere Liliane Saint-Pierre, Bryn, Miss Angel, Charles, Grigri Y El Macho Fantastico en Jaouad Ft Gustaph. Tickets van tien euro kun je hier bestellen.

  Lees meer
 • Antwerp Pride gaat op zoek naar Queertopia

  Dit jaar viert Antwerp Pride zijn vijftiende verjaardag.Als thema werd voor "Queertopia" gekozen. Antwerp Pride kijkt daarmee niet terug naar het verleden maar wel naar de toekomst. Hoe ziet de ideale LGBTQIA+ wereld eruit binnen vijftien jaar?

  Het nieuwe thema werd maandagochtend gelanceerd met een filmpje op de sociale media kanalen van Antwerp Pride. (Zie hieronder) In het filmpje wordt opgeroepen om mee te denken aan de hand van enkele vragen om mee te denken hoe een Queertopia eruit zal zien.

  “Zal er in 2037 nog een Antwerp Pride nodig zijn? En zoja, hoe moet die eruit zien? Komen er nog letters bij onze LGBTQIA+ gemeenschap of hebben we een andere naam? Is ons taalgebruik tegen dan genderneutraal? En de mode? Hebben transpersonen tegen dan meer autonomie over hun transitie? Hebben we in 2037 een gay Rode Duivel? Is er dan nog steeds discriminatie op de arbeidsmarkt tegenover queer personen van kleur? Zoeken we nog seks via apps? Kunnen mensen van hetzelfde geslacht tegen dan huwen voor de kerk? Zullen we nog altijd uit de kast moeten komen? Wie wint Rupaul’s Drag Race in 2037? Zullen er nog gay bars zijn of hoe zullen we uitgaan? Zorgen we dan beter voor elkaar?…”

  “De vragen hierboven en nog vele anderen zullen we opwerpen in ons magazine, op onze social media, tijdens debatten, gesprekken en andere activiteiten tijdens Antwerp Pride”, zo licht Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel toe. “Maar er zullen vast nog meer vragen opduiken in de komende maanden. Niet dat we tot een slotconclusie zullen komen. QUEERTOPIA is niet zozeer de bestemming, maar de reis ernaar toe.”

  Programma

  Markeer alvast 10 tot 15 augustus in je agenda want dan gaat de feesteditie van Antwerp Pride dit jaar door. Het team van vrijwilligers wil dat doen met een volledige versie zoals we die kennen van voor corona.  Aan het programma wordt momenteel nog gewerkt en dat zal later bekend gemaakt worden.

  Wel zal er gefeest worden op twee nieuwe locaties. De nieuw aangelegde kaaien ter hoogte van de De Gerlachekaai wordt het grote festivalterrein. De Sint-Andriesplaats krijgt eveneens een regenboog invulling.

  “We blijven natuurlijk met twee woorden spreken,” zegt Abeel. “Maar volgens de virologen mogen we ons toch opmaken voor een zomer waarin opnieuw meer mogelijk zal zijn. Na twee light edities omwille van de gekende redenen, hopen we ons derde lustrum met alle toeters, pluimen, glitter en iedereen in de stad te kunnen vieren.”

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste