Antwerp Pride

 • Antwerp Pride gaat door maar wordt dit jaar anders

  In het licht van de aangekondigde overheidsmaatregelen tegen het COVID-19 virus annuleert Antwerp Pride al de grote evenementen die door haar georganiseerd worden. Het gaat hierbij specifiek om de Antwerp Pride Parade, het Love United Festival op zaterdag 8 augustus en het Closing Festival op zondag 9 augustus.

  De organisatie bekijkt nu of er een alternatieve en kleinschalige invulling kan gegeven worden aan Antwerp Pride. De verdere verfijning van de overheidsmaatregelen in de komende weken zal daar een belangrijke factor in zijn.


  Antwerp Pride, het jaarlijkse feest voor holebi’s, transgenders en hun vrienden, wordt dus niet volledig geannuleerd.“Deze maatregel is jammer maar begrijpelijk in ons gevecht tegen het virus. We feesten graag en we trekken graag de straat op, maar een Pride is meer dan feesten alleen,” aldus voorzitter Bart Abeel. “De Pride gedachte kan ook op andere zinvolle manieren worden ingevuld en die zullen we nu samen met onze partners bekijken op basis van de verdere maatregelen die de overheid neemt of versoepelt. Op die manier kunnen we de regenboog toch nog laten schitteren in onze stad. Ons thema dit jaar rond Together blijft actueler dan ooit, want samen moeten we hier door. Together we care. Together we Pride.”

   Antwerp Pride gaat door van 5 augustus tot en met zondag 9 augustus. Volgend jaar zal Antwerp Pride doorgaan van 11 tot en met 15 augustus 2021.

  Lees meer
 • CORONAVIRUS: Voormalig Mister Leather en Antwerp Pride vrijwilliger Rob Schreers overleden

  Voormalig Mister Leather Europe 1998 en Antwerp Pride vrijwilliger van het eerste uur Rob Schreers is het afgelopen weekend  overleden aan de gevolgen van COVID-19 in het Stuivenbergziekenhuis. Hij werd 64 jaar.

  Het nieuws van het overlijden van Schreers, die een bekend gezicht was in het Antwerpse holebi-milieu, werd bekend gemaakt via de Facebookpagina van Antwerp Pride.

   

  “Met droefenis heeft Antwerp Pride vernomen dat een lieve, warme, genereuze en grote - letterlijk en figuurlijk - man de strijd tegen het coronavirus heeft verloren. Rob was samen met zijn echtgenoot Guy een van onze vrijwilligers van het eerste uur. Elk jaar stond hij klaar om de handen uit de mouwen te steken. De laatste jaren verzorgde en bemande hij met veel plezier onze infoshop in de Stadsfeestzaal, en ook de verkooppunten van de drankbonnetjes was één van zijn vaste plekken. Altijd samen met Guy, altijd was er die gulle glimlach, altijd een vriendelijk woordje. Rob was een levensgenieter, cultuurliefhebber, reiziger, acteur, geëngageerde mooie mens en een liefdevolle echtgenoot. Rust zacht, vriendelijke reus en onze harten en steun gaan uit naar Guy. Zorg goed voor mekaar, iedereen, blijf in uw kot en stay safe.”

  Op 12 maart liet Rob via zijn Facebookprofiel wekten dat hij koorts had maar stelde iedereen enkele dagen nadien gerust dat hij niet besmet was met het Covid-19 virus. Maar zijn toestand verergerde en hij werd opgenomen in het Stuivenbergziekenhuis waar hij dit weekend overleed.

  Schreers was ook lid van de belangenvereniging voor hiv-patiënten, de Witte Raven, en zat ook in de beginjaren bij het aidsteam waar hij ook de gidstelefoon bemande. Daarnaast was hij ook acteur bij het Noordtheater en was hij ook te zien in de reportagereeks ‘Voor de mannen’

  Lees meer
 • Antwerp Pride maakt thema-slogan en datum bekend

  ‘Together We Pride’ is  het overkoepelende thema voor de dertiende editie van Antwerp Pride die dit jaar doorgaat van woensdag 5 tot en met zondag 9 augustus. Met dit thema wil het het feest voor LGBTQI’s tonen dat Antwerp Pride een festival is voor iedereen in deze stad en ver daarbuiten.

   

  Het thema werd zondagavond bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van Antwerp Pride. “Met Antwerp Pride hebben we over de jaren heen al heel wat bruggen gebouwd in onze stad,” aldus voorzitter Bart Abeel. “Zowel binnen de traditionele holebi-scène maar ook met de stad, het bedrijfsleven, de cultuursector,... Bovendien feesten we tegenwoordig samen met takken van de samenleving die er dertien jaar geleden misschien nog niet klaar voor waren. Ik denk aan de sportwereld maar ook aan nieuwkomers, bijvoorbeeld, of het onderwijs. Al die verbindingen tonen aan hoe divers onze stad geworden is en hoe we tijdens Antwerp Pride die diversiteit op een feestelijke manier omarmen. Antwerp Pride heeft zo veel mensen, culturen, organisaties, straten en buurten samengebracht en met mekaar kennis laten maken. Die boodschap van verbinding willen we dit jaar extra uitdragen.”

  Hiervoor zal de basis slogan Together We Pride verschillende vormen aannemen want: Together we care! Together we share! Together we unite! Together we fight! Together we celebrate! Together we Pride!

  En uiteraard zijn er nog tal van variaties mogelijk. Van Together we sport! tot Together we parade! De mogelijkheden zijn even kleurrijk en divers als onze gemeenschap en onze stad.

   

  Antwerp Pride 2020 gaat dit jaar van start op woensdag 5 augustus en kent natuurlijk de vaste ingrediënten. De Antwerp Pride Parade en het Love United Festival zullen doorgaan op zaterdag 8 augustus en het Closing Festival op zondag 9 augustus.

   

  Die twee festivals zullen net als vorig jaar doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken. Ook de start van de Antwerp Pride Parade zal dit jaar opnieuw doorgaan aan de Paardenmarkt met een kick-off op het Sint-Jansplein. Na het succes van vorig jaar zal die kick-off meer ingekleed worden;

   

  Antwerp Pride heeft ook geluisterd naar de tips van het publiek. Zo zal men dit jaar drankbonnetjes digitaal in voorverkoop kunnen aanschaffen en zullen er meer kassa’s worden ingezet om de glitterende massa feestvierders te kunnen opvangen en de wachttijden aan de kassa’s en de toiletten in te korten.

   

   

  Uiteraard werkt Antwerp Pride nog volop aan het programma en aan enkele verrassingen die we in de aanloop naar Antwerp Pride bekend zullen maken.

   

  Lees meer
 • 150.000 bezoekers op geslaagde Antwerp Pride 2019

  Met een spetterend optreden van Charlotte Perrelli op de Gedempte Zuiderdokken werd zondagnamiddag de twaalfde editie afgesloten van Antwerp Pride. De organisatoren kunnen terugblikken op een geslaagde editie die over het hele weekend ongeveer 150.000 bezoekers lokte.

  De Gedempte Zuiderdokken waren het nieuwe decor voor het Love United Festival op zaterdag en het Closing Festival op zondag. Tal van artiesten waaronder Kate Ryan, Get Ready, Ivann en Vive La Fête traden op. Geena Lisa en Andrea Croonenberghs brachten een eerbetoon aan holebi-icoon en zangeres Yasmine die tien jaar geleden overleed.

  Zowel op zaterdag als op zondag lokten de festivals tienduizenden feestende bezoekers.

  Zaterdagmiddag trok de Antwerp Pride Parade door de stad. Voor het eerst vertrok de Parade aan het Sint-Jansplein en ging zo naar de Gedempte Zuiderdokken. 110.000 mensen waren aanwezig.

  Daarmee klokt de twaalfde editie van Antwerp Pride af op ongeveer 150.000 bezoekers. Dat zijn er 30.000 meer dan vorig jaar. De politie meldde geen noemenswaardige incidenten.

  De organisatie is dan ook meer dan tevreden met deze editie.

  “Met een nieuwe route en een nieuwe locatie voor de festivals namen we een risico, maar van dit resultaat heb ik nooit durven dromen,” reageert Bart Abeel, voorzitter van Antwerp Pride. “150.000 mensen hebben onze boodschap van verbinding en van tolerantie mee uitgedragen in een tijd waar we vaak teveel de polarisatie en te weinig het gesprek opzoeken. Ik wil dan ook iedereen van harte danken die hieraan heeft meegewerkt en mee heeft gezorgd dat deze editie een succes werd.”

  De twaalfde editie van Antwerp Pride ging officieel van start op donderdagavond 8 augustus. Dit jaar stond Antwerp Pride in het teken van Riot - 50 Years Stonewall. Met meer dan zeventig evenementen - van feest of tentoonstelling tot debat - werd er herdacht dat 50 jaar geleden de Stonewall Riots plaatsvonden.

  Lees meer
 • Video: Meer dan 90.000 bezoekers voor Antwerp Pride

  Tussen de 90.000 en de 110.000 mensen hebben de twaalfde editie van de Antwerp Pride bijgewoond. Voor het eerst werd er van het Sint-Jansplein vertrokken en trok de kleurrijke stoet langs de scheldekaaien naar de gedempte Zuiderdokken waar het verzamelen was voor het Love United Festival. Maar liefst 61 wagens reden mee achter de grote regenboogvlag die gedragen werd door tal van prominenten zoals schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) en ereschepen Philip Heylen (CD&V). Volgens de politie waren er geen incidenten tijdens de optocht. De Antwerp Pride wordt morgen op de gedempte zuiderdokken afgesloten met het Closing Festival.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste