Antwerp Pride

 • Antwerp Pride komt met datingservice en Pride Village op het Operaplein

  Het is nog bijna twee maanden vooraleer Antwerpen weer helemaal uit de bol gaat voor de Antwerp Pride maar toch sijpelen de eerste details van het programma door. Ook dit jaar kiest Antwerp Pride nog voor een COVID-veilige versie zonder de grote optochten en feestjes. Naast de vorig jaar geïntroduceerde wandelroute 'Trails of Stories' keert ook het Pride Village terug na een jaar afwezigheid. Verder kun je via Antwerp Pride ook op zoek gaan naar een Pride-lief.

  De Pride Village, die normaal bij de grote fuiven en optredens staat op de gedempte Zuiderdokken, duikt in augustus op aan het operaplein. In de Pride village kom je op zaterdag 14 en zondag 15 augustus meer te weten over de partnerorganisaties van de Antwerp Pride en kun je een met een paar rolschaatsen onder je voeten genieten van zomerse beats op het Rainbow Roller Skate parcours.  De Pride Village op het operaplein is een ontmoetingsplaats voor gelijkgezinden van binnen èn buiten de LGBTQIA+ gemeenschap. Toegang is gratis en iedereen is welkom om vanuit de Pride Village de rest van de stad te ontdekken.

  Dating

  Ook pakt Antwerp Pride uit met een heuse dating-service. Hiervoor kun je je nu reeds inschrijven. Aan de hand van een persoonlijkheidstest die je na de  inschrijving krijgt toegestuurd, worden er twee à drie fijne dates afgestemd op je voorkeuren en persoonlijkheid geregeld.

  "Of je nu op zoek bent naar een tof maatje, je droompartner of gewoon fijne nieuwe mensen wilt ontmoeten, de Antwerp Pride en Dare to Date zijn er voor je!", zo staat te lezen op de website van Antwerp Pride.
  Iedereen kan deelnemen en de eerste 200 daters krijgen een speciaal voor Antwerp Pride ontworpen ring van Nico Taeymans.

   

  Lees meer
 • Ook volgend jaar een Antwerp Pride zonder grote evenementen en parade

  Ook volgend jaar zal er een Antwerp Pride doorgaan zonder grote evenementen doorgaan.Vorige zomer kwam Antwerp Pride al met een alternatief programma en ook de volgende zomer bereidt de organisatie een programma voor zonder grote Antwerp Pride Parade, Love United Festival en Closing Festival. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

  Door nu al bekend te maken dat het een kleinschalige Antwerp Pride wordt  wil de organisatie vermijden dat er plannen worden gemaakt die misschien niet waargemaakt kunnen worden in het kader van de pandemie.

  “We hopen samen met iedereen dat de zomer van 2021 beter wordt dan de zomer van dit jaar. Maar er is nog te weinig garantie dat we volgende zomer al op volle kracht Pride kunnen vieren,” zegt Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel.
  “Onze organisatie wordt volledig gedragen door vrijwilligers en een grote Pride organiseren kost tijd. Daar moeten we nu aan beginnen, maar we weten op dit moment nog niet of we in augustus 100.000 mensen mogen samenbrengen. Daarnaast hebben we hele trouwe sponsors, die we zeer dankbaar zijn, maar ook voor hen is het moeilijk om prognoses te maken voor de komende maanden.”

  De organisatie gaat daarom een programma uitwerken met kleinere initiatieven. Vorig jaar kwam het jaarlijkse feest voor de holebi- en transgendergemeenschap ook met een alternatief programma. Er was een Trail of Stories - een wandelparcours langs dertien portretten van Antwerpenaren - een tentoonstelling in het M HKA en er werd vooral ingezet op het digitale met Antwerp Pride TV.

  “Dat was succesvol en werd zeer gewaardeerd. Dit jaar hebben we ter elfder uren een alternatief programma moeten bedenken. Nu kunnen we rustig de tijd nemen om de sporen die we vorige zomer hebben uitgezet verder te onderzoeken en te verbeteren. We zullen er in elk geval opnieuw een bruisende, vrolijke en zinvolle Pride van maken.”

  Het thema van Antwerp Pride 2021 wordt einde januari bekendgemaakt. In 2019 trok Antwerp Pride 150.000 bezoekers naar de stad.

  foto:Marc De Prins

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste