Antwerp Pride

 • Antwerp Pride maakt thema-slogan en datum bekend

  ‘Together We Pride’ is  het overkoepelende thema voor de dertiende editie van Antwerp Pride die dit jaar doorgaat van woensdag 5 tot en met zondag 9 augustus. Met dit thema wil het het feest voor LGBTQI’s tonen dat Antwerp Pride een festival is voor iedereen in deze stad en ver daarbuiten.

   

  Het thema werd zondagavond bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van Antwerp Pride. “Met Antwerp Pride hebben we over de jaren heen al heel wat bruggen gebouwd in onze stad,” aldus voorzitter Bart Abeel. “Zowel binnen de traditionele holebi-scène maar ook met de stad, het bedrijfsleven, de cultuursector,... Bovendien feesten we tegenwoordig samen met takken van de samenleving die er dertien jaar geleden misschien nog niet klaar voor waren. Ik denk aan de sportwereld maar ook aan nieuwkomers, bijvoorbeeld, of het onderwijs. Al die verbindingen tonen aan hoe divers onze stad geworden is en hoe we tijdens Antwerp Pride die diversiteit op een feestelijke manier omarmen. Antwerp Pride heeft zo veel mensen, culturen, organisaties, straten en buurten samengebracht en met mekaar kennis laten maken. Die boodschap van verbinding willen we dit jaar extra uitdragen.”

  Hiervoor zal de basis slogan Together We Pride verschillende vormen aannemen want: Together we care! Together we share! Together we unite! Together we fight! Together we celebrate! Together we Pride!

  En uiteraard zijn er nog tal van variaties mogelijk. Van Together we sport! tot Together we parade! De mogelijkheden zijn even kleurrijk en divers als onze gemeenschap en onze stad.

   

  Antwerp Pride 2020 gaat dit jaar van start op woensdag 5 augustus en kent natuurlijk de vaste ingrediënten. De Antwerp Pride Parade en het Love United Festival zullen doorgaan op zaterdag 8 augustus en het Closing Festival op zondag 9 augustus.

   

  Die twee festivals zullen net als vorig jaar doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken. Ook de start van de Antwerp Pride Parade zal dit jaar opnieuw doorgaan aan de Paardenmarkt met een kick-off op het Sint-Jansplein. Na het succes van vorig jaar zal die kick-off meer ingekleed worden;

   

  Antwerp Pride heeft ook geluisterd naar de tips van het publiek. Zo zal men dit jaar drankbonnetjes digitaal in voorverkoop kunnen aanschaffen en zullen er meer kassa’s worden ingezet om de glitterende massa feestvierders te kunnen opvangen en de wachttijden aan de kassa’s en de toiletten in te korten.

   

   

  Uiteraard werkt Antwerp Pride nog volop aan het programma en aan enkele verrassingen die we in de aanloop naar Antwerp Pride bekend zullen maken.

   

  Lees meer
 • 150.000 bezoekers op geslaagde Antwerp Pride 2019

  Met een spetterend optreden van Charlotte Perrelli op de Gedempte Zuiderdokken werd zondagnamiddag de twaalfde editie afgesloten van Antwerp Pride. De organisatoren kunnen terugblikken op een geslaagde editie die over het hele weekend ongeveer 150.000 bezoekers lokte.

  De Gedempte Zuiderdokken waren het nieuwe decor voor het Love United Festival op zaterdag en het Closing Festival op zondag. Tal van artiesten waaronder Kate Ryan, Get Ready, Ivann en Vive La Fête traden op. Geena Lisa en Andrea Croonenberghs brachten een eerbetoon aan holebi-icoon en zangeres Yasmine die tien jaar geleden overleed.

  Zowel op zaterdag als op zondag lokten de festivals tienduizenden feestende bezoekers.

  Zaterdagmiddag trok de Antwerp Pride Parade door de stad. Voor het eerst vertrok de Parade aan het Sint-Jansplein en ging zo naar de Gedempte Zuiderdokken. 110.000 mensen waren aanwezig.

  Daarmee klokt de twaalfde editie van Antwerp Pride af op ongeveer 150.000 bezoekers. Dat zijn er 30.000 meer dan vorig jaar. De politie meldde geen noemenswaardige incidenten.

  De organisatie is dan ook meer dan tevreden met deze editie.

  “Met een nieuwe route en een nieuwe locatie voor de festivals namen we een risico, maar van dit resultaat heb ik nooit durven dromen,” reageert Bart Abeel, voorzitter van Antwerp Pride. “150.000 mensen hebben onze boodschap van verbinding en van tolerantie mee uitgedragen in een tijd waar we vaak teveel de polarisatie en te weinig het gesprek opzoeken. Ik wil dan ook iedereen van harte danken die hieraan heeft meegewerkt en mee heeft gezorgd dat deze editie een succes werd.”

  De twaalfde editie van Antwerp Pride ging officieel van start op donderdagavond 8 augustus. Dit jaar stond Antwerp Pride in het teken van Riot - 50 Years Stonewall. Met meer dan zeventig evenementen - van feest of tentoonstelling tot debat - werd er herdacht dat 50 jaar geleden de Stonewall Riots plaatsvonden.

  Lees meer
 • Video: Meer dan 90.000 bezoekers voor Antwerp Pride

  Tussen de 90.000 en de 110.000 mensen hebben de twaalfde editie van de Antwerp Pride bijgewoond. Voor het eerst werd er van het Sint-Jansplein vertrokken en trok de kleurrijke stoet langs de scheldekaaien naar de gedempte Zuiderdokken waar het verzamelen was voor het Love United Festival. Maar liefst 61 wagens reden mee achter de grote regenboogvlag die gedragen werd door tal van prominenten zoals schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) en ereschepen Philip Heylen (CD&V). Volgens de politie waren er geen incidenten tijdens de optocht. De Antwerp Pride wordt morgen op de gedempte zuiderdokken afgesloten met het Closing Festival.

   

  Lees meer
 • Video: Mr Gay Belgium lanceert ‘Pass The Message’-campagne tijdens de Antwerp Pride Games

  Vrijdagavond heeft Mister Gay Belgium Matthias De Roover zijn stickercampagne  ‘Pass The Message’ – Geef de boodschap van diversiteit door" gelanceerd. Met de campagne ijvert hij voor meer aanvaarding van LGBT's in de sportwereld.

   Tijdens zijn periode als MGB-finalist zette Matthias De Roover zich als actief voetballer in om de coming out in de sportwereld te vergemakkelijken, door zichtbaarheid te creëren in de verschillende sporttakken. 

   Als Mr Gay Belgium wil hij deze problematiek blijven aankaarten en lanceerde daarom vrijdagavond tijdens de Antwerp Pride Games, een stickeractie : ‘Pass The Message’ – Geef de boodschap van diversiteit door. 

  "Iedereen moet overal zichzelf kunnen zijn, maar zeker ook in de sport, zo kan het talent van de spelers pas tot volledige ontplooiing komen, zegt De Roover. 

   Tijdens het Antwerp Pride weekend zal De Roover deze stickers blijven verspreiden en doet aan iedereen een warme oproep om samen met hem ‘het schild van diversiteit’ te dragen.

  Deze actie is nog maar het begin, zegt De Roover. Ik zat de laatste weken samen met de Belgische ProLeague en Koninklijke Voetbalbond. Het is mijn missie om sport, maar vooral het voetbal inclusiever te maken.

   

   

  Lees meer
 • Marc Almond zegt af voor Antwerp Pride

  Headliner van het Closing Festival van Antwerp Pride Marc Almond stuurt zijn kat naar Antwerpen. Dat hebben zowel de zanger van Soft Cell als de organisatie van Antwerp Pride bekend gemaakt. Marc Almond zal wel zaterdag optreden op het Nostalgie Beach festival in Middelkerke.Door een communicatieprobleem met het management zal hij niet optreden op Antwerp Pride.

  Marc Almond bevestigde de geruchten dat hij niet zal optreden via Twitter gisteren. In een persbericht van Antwerp Pride over de programmatie van het openingfestival en het closingfestival werd het bericht  summier bevestigd. Almond zou het Closing Festival en Antwerp Pride zondag afsluiten met een optreden.

   

  Zowel het Love United Festival op zaterdag  als  het Closing Festival op zondag gaan door op het nieuwe festivalterrein op de Gedempte Zuiderdokken dat groter is dan het festivalterrein aan het Steenplein dat vorig jaar gebruikt werd. Door de uitbreiding is er ook heel wat ruimte voor een uitgebreid Rainbow-village en een grotere foodcourt en de attractie Skyfall, waarbij je een vrije val beleeft van 12 meter hoogte.

   

  Net als vorig jaar zijn er ook twee podia voorzien.

   

  Zaterdag Love United Festival

  Op zaterdag begint het Love United Festival om 15.00 uur. De eerste delegaties van de Antwerp Pride Parade zullen rond 16 uur aan het festivalterrein toekomen.

   

  Op zaterdag is de line-up van de Love Stage als volgt:

  -DJ QUIVR
  -Pannekoek
  -D-Club-Beloved
  -Trinxx
  -Kate Ryan
  -The One Beat Collective
  -HIM

  De line up van de United Stage wordt verzorgd door Le Zoo & Woodpop ism Cargo Club met dj’s:

  -Olsan Twins
  -Ilse Liebens
  -Anita Summer
  -Justin Spears

   

  Zondag Closing Festival

  De laatste dag van Antwerp Pride wordt ingezet met een  een Antwerp Pride Brunch vanaf 11.30 uur. Vervolgens begint om half twee het Closing Festival Op de Love Stage treden achtereenvolgens op:

  -Pink Noise
  -Get Ready
  -United Queens
  -Belgian Music Society
  -Kiss of the Spiderwoman
  -Sandra - Faith
  -Geena Lisa & Andrea Croonenberghs met hun eerbetoon aan Yasmine
  -Sofie
  -Jaouad Messias
  -Ivann met zijn tribute aan George Michael
  -Charlotte Perrelli

   

  Op de United Stage ziet de line up er als volgt uit

  -Tessa Dixon
  -Amery
  -Juicy
  -Vive La Fête

   

  De presentatie is in handen van Nathalie Delporte, Hind Eljadid en Jaouad Alloul.

   

  Na het Closing Festival is Antwerp Pride nog lang niet afgelopen. Zowel op zaterdag als zondag zijn er nog de vele afterparties rond het festivalterrein en in de binnenstad.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste