Europa's oudste transfilmfestival viert 15e verjaardag

TranScreen,het oudste transgender filmfestival van Europa viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag met de beste en meest boeiende films uit hun archief.  . Het festival vindt plaats van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert  in Kriterion en JACO, in het hart van Amsterdam.

Voor deze verjaardag editie van TranScreen, duikt het festival in het archief om een divers scala aan internationale films te presenteren, waaronder features, korte films, experimentele projecten en community-made content uit de hele wereld. Een pareltje dat al tien jaar in het archief ligt te verstoffen, is de documentaire over de bekende, Amerikaanse schrijfster, acteur en activiste Kate Bornstein. Dit eerlijke portret balanceert rauwe oprechtheid met luchtige humor en geeft een unieke blik in Bornstein's leven. De oudste film die wordt vertoond, is de muzikale 'rockumentary' 'Riot Acts' uit 2010. Filmmaker Angelo Madsen Minax toont hierin zowel de mooie als rauwe kant van de transgender gemeenschap.

TranScreen is meer dan alleen een filmfestival; het is een culturele gebeurtenis die een veilige plek biedt voor iedereen, ongeacht genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Het is een plek voor ontdekking, discussie en het vieren van de diverse ervaringen binnen de transgendergemeenschap.

 Zo staan er ondermeer Interactieve nagesprekken met community experts die de thema’s van de films aanvullen, een dansworkshop met danser Hugo de Graaf en een expositie met een selectie van foto’s door de Nederlandse kunstenaar Jesse van den Berg op het programma.

Het volledige programma vind je op de TranScreen website. 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste