Tweehonderdduizend deelnemers aan Brussels Pride

Ongeveer tweehonderdduizend deelnemers zijn zaterdagnamiddag door de straten van Brussel getrokken voor de Brussels Pride. De cijfers werden zondeg verspreidt door de toeristische dienst van Brussel, Visit Brussels. De politie hield het zaterdag nog op 60.000 deelnemers en liet ook zaterdag weten dat er geen noemenswaardige incidenten hebben plaatsgevonden.Het thema van de Pride dit jaar was 'Safe everyday everywhere', of 'Overal veilig', en promoot een maatschappij waarin iedereen, ongeacht geaardheid of origine, zich vrij kan voelen.

'Het is nog maar al te vaak niet evident voor LGBTI+ mensen om zich veilig in onze maatschappij te begeven. Dat blijkt weer maar eens uit nieuwe Europese cijfers die eerder deze week werden gepubliceerd. Volgens die cijfers worden in België meer dan twee derde van LGBTI+ leerlingen op school gepest en bedreigd. Een vierde van LGBTI+ mensen mijdt bepaalde plekken en 43% van de LGBTI+ mensen in België en 59% in Europa vindt dat het geweld is toegenomen. Ook uit de cijfers die Unia deze week vrijgaf blijkt dat de meeste haat zich richt naar LGBTI+ mensen. Deze cijfers tonen aan dat de pride van vandaag nog steeds nodig is. Het is een feest maar ook een herinnering aan alles waar de LGBTI+ community voor gestreden heeft en blijft strijden: dat het veilig is te zijn wie je wil zijn in onze maatschappij,' zegt Eef Heylighen, woordvoerder van çavaria.

In het verkiezingsjaar trokken ook heel wat politici van alle niveaus mee. Onder meer premier Alexander De Croo (Open VLD)  en minister Petra De Sutter (Groen) spraken de menigte vanop het podium aan de Kunstberg toe.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste