Agenda

 • Burgemeesters blijven bij standpunt: Geen Tomorrowland dit jaar

   

  Er komt eind augustus en begin september geen nieuwe editie van Tomorrowland in Boom. De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival van vorige week. De editie voor dit jaar was al uitgesteld maar burgemeesters Jeroen Baert (Boom, N-VA) en Jurgen Callaerts (Rumst, N-VA) maken zich te veel zorgen om de gezondheidssituatie om zelfs dan Tomorrowland te laten plaatsvinden. Maandag vond er op het kabinet van minister-president Jambon vond  een overleg plaats over hun standpunt plaats. Daarbij waren ook  minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers en de Antwerpse gouverneur Cathy Berx aanwezig.

  Bij de woordvoerder van de minister-president viel achteraf te horen dat het overleg constructief is verlopen, maar dat de context op dit moment niet van die aard is voor de burgemeesters om terug te komen op hun weigering. Wel is het zo dat de organisatoren altijd een nieuwe aanvraag kunnen indienen, die dan door de burgemeesters kan worden beoordeeld. De Vlaamse en federale regering blijven ter beschikking om te helpen waar mogelijk, maar de eindbeslissing blijft bij de burgemeesters, luidt het.

  Lees meer
 • Hasseltse holebi's en transgenders wandelen tegen Hongaarse anti-LGBT wet

  Afgelopen week stemde het Hongaarse parlement over een wet die openbare communicatie over LGBTI-personen censureert. Simpel gezegd: er mag in het openbaar geen “promotie” worden gemaakt voor LGBTI+ als minderjarigen het kunnen opvangen. Op straat, in de media, overal dus eigenlijk. LGBTI+ personen zijn “bij overtreding” volgens de wet nu even strafbaar als pedofielen.

  Het Regenbooghuis van Limburg is hierdoor boos en geschrokken. Aanstaande zaterdag maken ze in Hasselt een statement  tegen deze wet én om de regenbooggemeenschap in Hongarije en daarbuiten een hart onder de riem steken.

  Na overleg met burgerbeweging De Ring hebben we besloten morgen (zaterdag 19 juni) mee te lopen met hun Kringloop over de Groene Boulevard in Hasselt voor een betere wereld. De Ring ondersteunt onze deelname van harte.

  De wandeling is van 15 uur tot 16 uur en vertrekt vanaf het Dusartplein. Sympathisanten en personen uit de regenbooggemeenschap die willen aansluiten bij de delegatie van Regenbooghuis Limburg, zijn om 14.45 u welkom in het Regenbooghuis aan de Meldertstraat, alwaar iedereen een regenboogvlag ontvangt om een kleurrijk statement te maken. De vlag mogen de deelnemers na afloop mee naar huis nemen.

  Lees meer
 • Cath Luyten maakt roadtrip met Benny Claessens van 700 kilometer

  Iedere week trekt Cath Luyten erop uit met iemand die haar intrigeert. Deze week kruipt ze in 'Buurman wat doet u nu' in de auto met acteur Benny Claessens voor een roadtrip.

  Benny Claessens leerden we begin jaren 2000 kennen als de jonge, zonderlinge en zwaarlijvige broer van Bart De Pauw in Het Geslacht De Pauw. Bijna twintig jaar later blijkt Benny een groot en gevierd theateracteur in Duitsland, terwijl hij bij ons het kleine scherm heroverde met zijn glansrol in Albatros. Cath treft Benny op een turbulent kruispunt in z’n leven. Na een pijnlijke relatiebreuk woont hij terug onder moeders vleugels op Linkeroever. Op de overlijdensdatum van zijn vader helpt Cath hem verhuizen naar Berlijn, waar hij met een aantal grote premières op de planning definitief een eigen appartementje zal betrekken. Een roadtrip van zo'n 700 kilometer, het volstaat bijna voor het levensverhaal van Benny Claessens. 

  Buurman, wat doet u nu?:  woensdag 9 juni om 20.35 uur op Eén.

   

  Lees meer
 • Hannah Gadsby opnieuw in Antwerpen met nieuwe show

  De Australische comédienne  Hannah Gadsby komt volgend jaar naar Antwerpen met haar nieuwe live show. Op 28 februari doet ze de Stadsschouwburg van Antwerpen aan met Body of Work.

  In onze contreien is Hannah Gadsby vooral bekend van haar twee Netflix specials, Nanette en Douglas. Nanette was in 2018 de grote doorbraak voor de Australische lesbienne. Ze won toen met de registratie van haar stand-up show zowel een Emmy als Peabody Award. In 2019 kwam ze toen op de proppen met de show Douglas waar ze al eerder mee te gast was in Antwerpen. In 2020 streek ze neer met de show in Los Angeles waar hij werd opgenomen voor Netflix. Daarna zou ze verder met Douglas toeren maar covid-19 besliste daar anders over. Voor Hannah zat er dus niets anders op om het voorbije jaar de coronapandemie uit te zitten in haar thuisland waar ze haar nieuwe show schreef.

  Nu de wereld stilaan terug open gaat, heeft ook de tourmicrobe bij Hannah Gadsby opnieuw de kop opgestoken en eind februari komt ze dus terug naar Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 4 juni via de website van livecomedy.be.

  Lees meer
 • Aiwa!: Maand lang evenementen in Brussel rond Arabische LGBTQ's

  De Arabische boekhandel Lagrange Points in Brussel organiseert de hele maand juni activiteiten rond lgbtq-zijn in de Arabische wereld, met kunst, literatuur, film en muziek. Het hele gebeuren is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Egyptische LGBT-activiste Sarah Hegazi.

  Sarah Hegazi was een Egyptische lesbische activist. Ze werd gearresteerd, opgesloten en gemarteld in de gevangenis in Egypte gedurende drie maanden nadat ze met een regenboogvlag zwaaide op het Mashrou' Leila-concert in Caïro in 2017. Na haar opsluiting, vroeg zij asiel aan in Canada. Daar woonde ze tot haar dood.

  Met AIWA! organiseert Lagrange Points tijdens de juni maand verschillende events waarop er over gender, seksualiteit, queer en trans lichamen in een Arabische context wordt gesproken. Zo wordt er deze maand ondermeer de expo 'Habibi' hernomen. De expo toont de portretten die Sami Ammar maakte ter illustratie van het gelijknamige boek van Wim Peumans. 

  Ook Peumans zal  zelf aanwezig zijn om zijn laatste twee boeken, samen met Omar Nahas te bespreken. Op 13 juni wordt dan weer stilgestaan bij het werk van Sarah Hegazi. 

  Het volledige programma vind je op de website Lagrange Points

  Bekijk ook onze podcast met Wim Peumans

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste