Agenda

 • Holebifilmfestival zet ticketverkoop tijdelijk stop

  De organisatie van het Holebifilmfestival zet, na de aankondiging van de verstrengde COVID-maatregelen van vrijdagmorgen, de ticketverkoop voorlopig stop. Dat laat de organisatie via hun Facebookpagina weten. 

  Premier Alexander De Croo kondigde vrijdagmorgen verstrengde maatregelen aan om zo de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Daarbij zaten ook enkele maatregelen die evenementen treffen. Zo kunnen evenementen blijven doorgaan op voorwaarde dat er anderhalve meter afstand kan gehouden worden tussen de bubbels en dat er mondmaskers gedragen worden. Het publiek in zalen wordt tot 19 november beperkt tot 200 personen.

  Vooral die laatste maatregel dwingt de organisatie van het Holebifilmfestival om het één en ander te herbekijken. Zo moeten ondermeer de zaalplannen herbekeken worden van de bioscopen en zalen waar er films vertoond worden.

   

  Eerder deze week werd de filmvoorstelling 'Bij Elkaar In Bed' reeds geannuleerd  omdat het theatergezelschap 'Zensationeel' door de vorige week aangekondigde verstrengde maatregelen hun film niet verder kunnen afwerken.

  Het Holebifilmfestival gaat van 3 tot en met 27 november door.

  Lees meer
 • Meer dan 120 inzendingen voor Holebikort filmwedstrijd

  Dit jaar zijn er meer dan 120 inzendingen geweest voor de elfde editie van de  Holebikort filmwedstrijd. De inzendingen dit jaar komen uit 32 landen. Een vakjury en een groep vrijwilligers hebben de afgelopen maanden de beste kortfilms geselecteerd en beoordeeld. Zes daarvan werden door de jury weerhouden om het tegen elkaar op te nemen in de finale van de kortfilmwedstrijd.

  De 6 geselecteerde kortfilms zijn:

  Sangro - Tiago Minamisawa - 2019 - Brazilië - 7:15

  Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal is Sangro een intieme bekentenis van een persoon met hiv. Een wervelwind van emoties. Een animatiefilm die kwesties probeert te ontraadselen die, tot op de dag van vandaag, in de verbeelding van de samenleving over het virus blijven bestaan.

  Revolvo - Francy Fabritz - 2019 - Duitsland - 8:00

  Twee vrouwen ontvoeren een dubieuze rechtse politicus door op elegante wijze zijn auto te stelen terwijl hij in de kofferbak zit. Wat op het eerste gezicht een zogenaamd onschuldige rit lijkt, verandert in een plan van wraak.

  134 - Sarah-Jane Drummey - 2019 - Ierland - 12:13

  134 vertelt het verhaal van een Iers koppel dat worstelt met het aanvaarden van de genderidentiteit van hun kind.

  Strangers - Jamieson Pearce - 2019 - Australië - 13:22

  Wanneer medewerkers van een woonzorgcentrum twee bewoners samen in bed vinden, lopen de familiale spanningen op. Is het echte liefde of een verwarde geest?

  S.A.M - Eyre and Ely - 2020 - Verenigd Koninkrijk - 15:39

  Twee jongens genaamd Sam, maar met een heel verschillende achtergrond, ontmoeten elkaar op de schommels van een kinderspeeltuin. Ondanks, en vanwege hun verschillen, groeien ze naar elkaar toe en creëren ze een hechte vriendschap. De vraag is: zou hun relatie meer kunnen zijn dan alleen een vriendschap?

   

  6:23 AM - Geoffrey Breton - 2019 - Verenigd Koninkrijk - 4:00

  6:23 AM is een verhaal over twee vrouwen die elkaar ontmoet hebben in een club en samen de zon zien opkomen, wanneer een van hen iets beseft dat alles kan verpesten.

  Blijkbaar was de kwaliteit van de inzendingen zo hoog dat er dit jaar niet één maar drie geldprijzen worden uitgereikt. Het publiek dat tijdens de openingsavond van het Holebifilmfestival aanwezig zal zijn mogen hun favoriet belonen met een cheque van 500, 1000 of 1.500 euro. 

   

  Holebikort gaat door op dinsdag 03 november 2020 om 20 uur  in 30CC/Minnepoort te Leuven.

  Lees meer
 • Geen Darklands in 2021

  Het hoogfeest voor de LGBTQ-fetish lover Darklands gaat volgend jaar niet door. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Het evenement waarbij ieder jaar duizenden fetish en leer liefhebbers voor naar Antwerpen afzakken gaat niet door omdat het niet duidelijk is hoe de toestand rond het coronavirus zal evolueren. 

  Eerder werd Darklands al uitgesteld tot in april 2021. De organisatie neemt nu het zekere voor het onzekere en heeft het hele evenement nu uitgesteld tot ergens in 2022.

  Het enige wat eventueel volgend jaar zal doorgaan is het Fetisch goes classic concert. Maar ook dit is nog niet zeker en zal afhangen van de regels die dan van kracht zullen zijn rond culturele voorstellingen.

   

  Lees meer
 • Mister Gay Belgium finale live te zien op OUTTV

  Voor het eerst in de geschiedenis van de Mister Gay Belgium verkiezing zal de finale van 17 oktober ook rechtstreeks te zien zijn op OUTTV. Dat laat de organisatie weten.

  De voorbije jaren was de verkiezing van de nieuwe Mister Gay Belgium reeds live te bekijken via het YouTube kanaal van Mister Gay Belgium. 

  Door de coronapandemie moest de finale al enkele keren uitgesteld worden en ook nu is er maar een beperkt aantal personen toegelaten in het Antwerpse theater Elckerlyc.

  De finale wordt op zaterdag 17 oktober rechtstreeks uitgezonden op OUTTV via Telenet op kanaal 52 en via Orange op kanaal 38.

   

  Lees meer
 • Siska Schoeters voelt zeven hiv-patienten aan de tand

  Siska Schoeters stelt aanstaande dinsdag de vragen waarmee velen van ons zitten aan mensen die leven met hiv in de vijfde aflevering van Durf te vragen. Siska Schoeters nodigde zeven moedige mensen uit die getuigen over hun leven met de ziekte.

  In 2018 werden in België 882 nieuwe hiv-diagnoses vastgesteld. Dat komt overeen met 2,4 diagnoses per dag. Ondanks dat nieuwe hiv-besmettingen ieder jaar dalen en er ondertussen doeltreffende medicatie op de markt is, merken dragers nog veel taboe rond het onderwerp hiv/aids.

  De zeven getuigen antwoorden op vragen als  “Hoe vertel je dat aan je ouders?", “Heb je niet te losbandig geleefd?” en “Kan je dat nog krijgen, dat is toch een ziekte uit de jaren 80?” Siska gaat daarnaast praten met acteur en danser Darryl en Antwerpenaar Patrick. Zij kregen ooit te horen dat ze hiv hadden en dachten toen dat hun doodvonnis getekend was.

  Darryl (60 jaar, Kortrijk)

  Darryl maakte in de jaren 80 het uitbreken van de hiv-epidemie in New York vanop de eerste rij mee. Terwijl het virus wild om zich heen sloeg, bleef hij er toen van gespaard. Het was pas toen hij begin jaren 90 met een dansgezelschap op tournee ging in Berlijn, dat hij besmet raakte. Ondertussen woont hij in Kortrijk en is hij gelukkig getrouwd. Het afgelopen jaar was hij te zien in het theaterstuk ‘Angels In America’, dat een beeld schept over die eerste virusjaren in New York.

  Inge (50 jaar, Mechelen)

  Inge raakte in 1992 als jonge twintiger besmet met hiv. Het virus had ondertussen de Vlaamse woonkamers bereikt: voor en na het nieuws werd telkens de zet-hem-op-campagne getoond. De diagnose kwam dan ook hard aan. Inge dacht, ondanks bemoedigende woorden van haar dokter, dat haar dagen geteld waren. Nu heeft ze, na een lang verwerkingsproces, haar positieve status weten te accepteren en is ze onder andere vrijwilliger bij Sensoa.

  Jonathan (42 jaar, Deinze)

  Het leven ging Jonathan voor de wind tot hij in 2009 in Zuid-Afrika te horen kreeg, dat hij hiv-positief was. Hij kwam in een neerwaartse spiraal terecht en probeerde zijn schaamte te verdoven met drugs en alcohol. Het was pas na de dood van een goede vriend en een reis naar Compostella dat hij zijn leven terug in handen nam. Vandaag is hij de drijvende kracht achter het initiatief “Positively alive”.

  Melissa (41 jaar, Tielt)

   

  Melissa werd op een dag wakker met allerlei rare bobbeltjes op haar lijf. “Te lang onder de zonnebank”, dacht ze. Op aansturen van haar zus besloot ze toch naar de dokter te gaan voor een check-up. Enkele dagen later kreeg ze het verdict: seropositief. Haar vaste vriend had haar besmet met het virus. Melissa voelde zich vuil en durfde met niemand over haar status te praten. Nu, zoveel jaren later, vertelt ze uit zelfbescherming aan iedere nieuwe persoon die ze ontmoet dat ze seropositief is.

  Patrick (55 jaar, Antwerpen)

  Patrick is wat men noemt een long term survivor. Hij kreeg zijn diagnose in 1985, toen aids nog een ziekte van homoseksuelen en enkel in de Verenigde Staten was, en dus ver van zijn bed was. Beetje bij beetje brak het virus echter ook in ons land uit en Patrick zag veel vrienden en lotgenoten rondom hem sterven. Dat hij het tegen alle verwachtingen in wel overleefde, is volgens hem te danken aan puur toeval, “Een goed lotje uit de loterij.” Door de jaren heen ontpopte Patrick zich als aids-activist. Vandaag werkt hij als ervaringsdeskundige voor Sensoa en zet hij zich dagelijks in om mensen te informeren over hiv.

  Stephanie (29 jaar, Oostende)

  Stephanie ontdekte per toeval dat ze hiv-positief is. Nadat ze zich als verpleegkundige aan een gebruikte naald prikte, moest ze volgens de procedure een bloedtest afnemen. Ze had er geen moment bij stilgestaan dat ze wel eens seropositief zou kunnen zijn en dacht zelfs dat dat in de westerse wereld niet meer voorkwam. Totdat enkele dagen later haar dokter haar opbelde met de resultaten. Stephanie bleek besmet te zijn door haar vaste vriend.

  Wim (46 jaar, Hasselt)

  Wim zat al in het aids-stadium toen hij zijn diagnose kreeg. Zijn lichaam stond vol met rode vlekken en de dokters lieten weten dat indien hij een week later binnen was gekomen hij het misschien niet gehaald zou hebben. Dit harde nieuws deed Wims wereld op zijn grondvesten daveren. “En nu?”, dacht hij. Gelukkig kon hij op de steun van vrienden, collega’s en familie rekenen. Wim herpakte zich al gauw en heeft vandaag vrede met zijn status genomen.

  Durf te vragen: op dinsdag 29 september om 20.40 uur op Eén.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste