Agenda

 • Darklands maakt datum bekend voor de volgende editie

  De volgende editie van Darklands zal volgend jaar doorgaan van 4 tot 9 mei. Dat heeft organisator Jeroen Van Lievenoogen bekend gemaakt in een teaser voor het fetish-evenement. De editie van dit jaar werd afgelast omwille van de coronapandemie. 

  Time to come home

  Het eerste wat opvalt is dat het hele evenement met enkele maanden opschuift naar mei. Reden hiervoor is dat er heel wat uitgestelde evenementen opnieuw door de Waagnatie moesten ingepland worden en dat dit de eerste volledige week was die nog vrij was. "Ook moesten we nog rekening houden met vakanties en andere fetish evenementen", zo laat Jeroen weten op Alphatribe.

  Vorige week werd dan toch nog een geschikte periode gevonden en was het voor de organisatie een race tegen de klok om alles te herprogrammeren naar de nieuwe datum. "Het was inderdaad een hectische week. Het meeste design werk en de website waren reeds gedaan in april 2020. Ook de hoteldeals waren reeds voor 80 procent rond en moesten gewoon verplaatst worden naar de nieuwe datums. De helft van de hotels hebben reeds bevestigd en kunnen nu reeds geboekt worden. De rest volgt volgende week. Het grootste deel van het programma staat reeds op de website maar er zit nog meer aan te komen in de komende weken en maanden."

  Meer info vind je op: Darklands.Be

  Beluister/bekijk onze podcast met Jeroen van Lievenoogen:

   

  Lees meer
 • KRO-NCRV viert 20 jaar homohuwelijk met speciale uitzending 'Let Love Rule'

  Op 1 april is het precies twintig jaar geleden dat in Nederland het homo-huwelijk werd gelegaliseerd en homoseksuele en lesbische koppels in het huwelijksbootje konden stappen. Onze Noorderburen schreven daarmee wereldgeschiedenis, want zij waren het allereerste land dat die stap durfde zetten.

  Sindsdien zijn er bij onze noorderburen duizenden huwelijken afgesloten en hebben 27 landen sindsdien hun voorbeeld gevolgd.

  Met de speciale uitzending 'Let Love Rule' op woensdag 31 maart (NPO 3, 21.10 uur) besteedt KRO-NCRV aandacht aan dit heugelijke feit. Hiermee viert én omarmt KRO-NCRV de liefde, die van iedereen is. Naast aandacht voor dit jubileum op 1 april, besteedt KRO-NCRV deze zomer, net als afgelopen jaar, ook weer ruim aandacht aan de Pride Week met programma’s met en over de LHTBIQ+-gemeenschap en de acceptatie ervan.

   

   

  'Let Love Rule' viert de liefde, maar laat ook zien waar LHBTIQ+'ers mee worstelen. Stellen, gezinnen en familieleden vertellen op de regenboogbank over hun ervaringen in binnen- en buitenland met LHBTIQ+-acceptatie en discriminatie en praten over hun hoop voor de toekomst. Zo komen onder andere langs:

  - Songfestivalafgevaardigde voor Nederland, Jeangu Macrooy, schuift aan op onze regenboogbank met zijn tweelingbroer, Xillan Macrooy. De broers hebben veel gemeen: ze lijken uiterlijk op elkaar, zijn beiden muzikant en delen dezelfde seksuele gerichtheid.

  - Anne-Marie Thus en Hélène Faasen en Dolf Pasker en Gert Kasteel werden 20 jaar geleden als eerste lesbische- en homokoppels voor het oog van de internationale pers in de echt verbonden.

  - Youtubers Furtjuh (Rutger Vink) en Thomas van Grinsven zijn collega’s en geliefden. Zij werden op straat uitgescholden en bedreigd vanwege hun homoseksualiteit.
  - Acteur Rick Paul van Mulligen en acteur/scenograaf René van Bakel zijn getrouwd en hebben een zoon en een dochter met cabaretière/actrice Nina de la Croix. Met elkaar vormen zij een 'regenbooggezin'.

  - Mercedes Coco is programmeur bij een club en columnist, en haar vriendin Selma Hamouda, campagnestrateeg. Mercedes’ ouders accepteren haar relatie met Selma. Maar de ouders van Selma accepteren haar seksualiteit niet en Selma heeft daarom ook helaas geen contact meer met ze.
  - Als kers op de taart volgt Let Love Rule de huwelijksvoorbereidingen van bruidegommen-to-be Roy de Geest en Febion Suydon uit Weert en zijn we getuige van hun bijzondere huwelijksdag.

  'Let Love Rule', woensdag 31 maart om 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

   
  Lees meer
 • Pink Screens Festival gaat dit jaar volledig online

  Van 8 tot 18 april vindt de negentiende editie van Pink Screens Festival plaats. Pink Screens is hét Brusselse queer festival dat jaarlijks georganiseerd wordt door de vzw's Genres d'à Côté en Cinéma Nova. Dit jaar gaat het festival helemaal online door.

  Eind oktober maakte de regering een einde aan alle culturele activiteiten en dus ook aan het Pink Screens Festival en  aan het programma van 2020 dat uit zo een honderdtal films bestond. Het team was erg aangedaan dat dit moment van solidariteit niet zou doorgaan maar liet zich niet uit het lood slaan en is terug met een aangepast programma.

  De cinema’s zullen niet heropenen maar cultuur leeft voort en sommige films wil de organisatie jullie niet onthouden... Dus deze editie van Pink Screens gaat digitaal door in plaats van helemaal niet.

  De organisatie is dan ook zijn verheugd dat ze enkele pareltjes kunnen tonen tijdens de komende editie. De elf speelfilms en twee kortfilms die ze programmeerde zijn rijk en gevarieerd, queer, geëngageerd, feministisch en cinefiel.
  Tien dagen lang kan het publiek de geselecteerde films huren en bekijken op het Belgische platform Sooner Belgium.
  De 2 openingsfilms van november 2020 zijn uiteraard in deze selectie opgenomen.

  Het volledige programma vind je op de site van Pink Screens.

  Lees meer
 • Opmerkelijke arrestatie van Hongaars Europarlementslid na seksfeestje te zien in Flikken BXL

  In de tweede aflevering van Flikken BXL toont reportagemaker Karel Lattrez de meest besproken corona-interventie van het voorbije jaar: de arrestatie van József Szájer. Het Europarlementslid uit Hongarije werd al vluchtend betrapt na een verboden seksfeestje in het centrum van Brussel. Zijn arrestatie was dagenlang wereldnieuws en voor hem ook de reden om ontslag te nemen uit al zijn politieke functies.

  Op het feest zaten 27 mannen samen op een appartement, een manifeste inbreuk tegen de toen geldende coronamaatregelen. “Ik vind het vooral erg voor de mensen die thuis zitten en alle regels wel nauwgezet volgen. Hier zeggen ze gewoon ‘fuck alles’ en ze doen maar wat”, vertelt hoofdinspecteur Kenneth. Bovendien bleek het voor Szájer in eigen land moeilijk uit te leggen dat hij als prominente verdediger van het huwelijk als verbintenis tussen man en vrouw aanwezig was op een seksfeest met uitsluitend mannen. 

  Verder is er ook een bommelding in het station Brussel-Centraal en een inval van meer dan 30 Brusselse agenten op zeven adressen van een familieclan van drugsdealers, onder meer in een wijk in Molenbeek. Verschillende verdachten worden gearresteerd met als spilfiguur een jongeman van amper vijftien jaar oud. “Dergelijke clans verdienen snel 1000 euro per dag met drugs dealen. Dit zijn mensen voor wie een gewone job niet mogelijk is. Ze willen vooral zo snel mogelijk veel geld verdienen in de criminaliteit”, zegt hoofdinspecteur Christophe.

  Flikken BXL donderdag 25 maart, om 22.00 bij VTM

  Lees meer
 • LGBTI's steken zaterdag hun vuist op tegen geweld

  In heel Vlaanderen organiseren de verschillende regenbooghuizen zaterdag om 14 uur een actie tegen geweld tegen LGBTI+-personen. Aanleiding is de moord op David P. die afgelopen zaterdag in de val werd gelokt door drie jongeren van 16 en 17 jaar. Hij had met één van de jongens via Grindr afgesproken.

  In heel Vlaanderen worden zaterdag kleine acties georganiseerd door verschillende (kleine) groepjes mensen die hun vuist opsteken tegen geweld. Al deze groepen worden (virtueel) samengebracht via een grootse ZOOM-meeting en geprojecteerd op het grote LED scherm op de Grote Markt in Beveren. Op diezelfde centrale locatie worden enkele (korte en verbindende) speeches gegeven en zorgt ‘Kids With Buns’ voor een muzikale tussenspel. Er kunnen maximaal 100 personen fysiek deelnemen in Beveren en op de andere locaties, maar dankzij de oproep om in eigen living/straat/stad of gemeente deel te nemen (via ZOOM) zullen honderden personen verbonden zijn. Meld je op voorhand al aan via deze link: l.casarosa.be/ActieSULGBTIl-inschrijvingenZOOM

  Enkel mensen die per mail  inschrijven worden toegelaten op de verschillende locaties.. Natuurlijk moet er ook afstand gehouden worden en een mondmasker gedragen worden. We zetten de verschillende acties en locaties even op een rijtje.

  Beveren

  Op de centrale plaats (Grote Markt in Beveren) mag Casa Rosa 100 personen ontvangen. Kan je aanwezig zijn in Beveren? Schrijf dan op voorhand in (via deze link: l.casarosa.be/ActieSULGBTIl-inschrijvingenBeveren). Er kunnen maximaal 100 personen ter plaatse deelnemen, we communiceren op voorhand (aan de hand van de inschrijvingen) wanneer deze plaats vol is. Kom niet spontaan naar Beveren, maar wacht op een bevestiging!

  Hasselt

  In Hasselt wordt er om 14.00 uur verzameld op het Kolonel Dusartplein. Het Limburgse regenbooghuis heeft toestemming gekregen van de stad en politie om een vreedzame manifestatie te organiseren met maximaal 100 personen. 

  In Hasselt gelden de volgende regels: Men is verplicht zich van tevoren in te schrijven via e-mail (manon.vanengelen@regenbooghuislimburg.be). Personen die niet zijn aangemeld kunnen helaas niet meedoen. Tijdens de manifestatie zijn mondmaskers verplicht. De aanwezige vrijwilligers van Regenbooghuis Limburg (stewards) brengen alle deelnemers naar een plek en het is de bedoeling dat men op de aangewezen plek blijft staan met telkens anderhalve meter afstand. Indien er zich teveel volk aanbiedt worden deze door de stewards van het plein verwijderd. Het Limburgse Regenbooghuis roept mensen van buiten Hasselt op om NIET naar Hasselt te komen en zelf iets te organiseren zoals uitgelegd staat in het evenement. Het is NIET toegestaan om grote borden en spandoeken mee te nemen, enkel de regenboogvlag wordt toegelaten.

  Leuven

  Ook in Leuven wordt er actie gevoerd. Meer details worden later bekend gemaakt.

   

  Antwerpen

  In Antwerpen organiseren Het Roze Huis en Antwerp Pride de actie op het Operaplein. De stad en de politiezone hebben hiervoor toestemming gegeven. Meer details worden later bekend gemaakt.

  Tegelijkertijd met de actie op het Operaplein vindt er ook een protestactie plaats langs de Kaaien. Vanaf het Steenplein wordt er in beide richtingen een stilstaande menselijke ketting gevormd (met anderhalve meter afstand en maximum tien personen van dezelfde bubbel bij elkaar). Iedereen wordt opgeroepen om in een kleurrijke outfit deel te nemen aan deze menselijke ketting. Deze actie zal ongeveer twee uur duren. Dit is GEEN georganiseerd protest, maar het samenkomen van INDIVIDUELE personen met hetzelfde doel! Iedereen is persoonlijk verantwoordelijk voor het perfect na-leven van de huidig geldende Covid maatregelen!

  Dit artikel wordt aangevuld als er meer details en locaties worden bekend gemaakt.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste