Agenda

 • LGBTI's steken zaterdag hun vuist op tegen geweld

  In heel Vlaanderen organiseren de verschillende regenbooghuizen zaterdag om 14 uur een actie tegen geweld tegen LGBTI+-personen. Aanleiding is de moord op David P. die afgelopen zaterdag in de val werd gelokt door drie jongeren van 16 en 17 jaar. Hij had met één van de jongens via Grindr afgesproken.

  In heel Vlaanderen worden zaterdag kleine acties georganiseerd door verschillende (kleine) groepjes mensen die hun vuist opsteken tegen geweld. Al deze groepen worden (virtueel) samengebracht via een grootse ZOOM-meeting en geprojecteerd op het grote LED scherm op de Grote Markt in Beveren. Op diezelfde centrale locatie worden enkele (korte en verbindende) speeches gegeven en zorgt ‘Kids With Buns’ voor een muzikale tussenspel. Er kunnen maximaal 100 personen fysiek deelnemen in Beveren en op de andere locaties, maar dankzij de oproep om in eigen living/straat/stad of gemeente deel te nemen (via ZOOM) zullen honderden personen verbonden zijn. Meld je op voorhand al aan via deze link: l.casarosa.be/ActieSULGBTIl-inschrijvingenZOOM

  Enkel mensen die per mail  inschrijven worden toegelaten op de verschillende locaties.. Natuurlijk moet er ook afstand gehouden worden en een mondmasker gedragen worden. We zetten de verschillende acties en locaties even op een rijtje.

  Beveren

  Op de centrale plaats (Grote Markt in Beveren) mag Casa Rosa 100 personen ontvangen. Kan je aanwezig zijn in Beveren? Schrijf dan op voorhand in (via deze link: l.casarosa.be/ActieSULGBTIl-inschrijvingenBeveren). Er kunnen maximaal 100 personen ter plaatse deelnemen, we communiceren op voorhand (aan de hand van de inschrijvingen) wanneer deze plaats vol is. Kom niet spontaan naar Beveren, maar wacht op een bevestiging!

  Hasselt

  In Hasselt wordt er om 14.00 uur verzameld op het Kolonel Dusartplein. Het Limburgse regenbooghuis heeft toestemming gekregen van de stad en politie om een vreedzame manifestatie te organiseren met maximaal 100 personen. 

  In Hasselt gelden de volgende regels: Men is verplicht zich van tevoren in te schrijven via e-mail (manon.vanengelen@regenbooghuislimburg.be). Personen die niet zijn aangemeld kunnen helaas niet meedoen. Tijdens de manifestatie zijn mondmaskers verplicht. De aanwezige vrijwilligers van Regenbooghuis Limburg (stewards) brengen alle deelnemers naar een plek en het is de bedoeling dat men op de aangewezen plek blijft staan met telkens anderhalve meter afstand. Indien er zich teveel volk aanbiedt worden deze door de stewards van het plein verwijderd. Het Limburgse Regenbooghuis roept mensen van buiten Hasselt op om NIET naar Hasselt te komen en zelf iets te organiseren zoals uitgelegd staat in het evenement. Het is NIET toegestaan om grote borden en spandoeken mee te nemen, enkel de regenboogvlag wordt toegelaten.

  Leuven

  Ook in Leuven wordt er actie gevoerd. Meer details worden later bekend gemaakt.

   

  Antwerpen

  In Antwerpen organiseren Het Roze Huis en Antwerp Pride de actie op het Operaplein. De stad en de politiezone hebben hiervoor toestemming gegeven. Meer details worden later bekend gemaakt.

  Tegelijkertijd met de actie op het Operaplein vindt er ook een protestactie plaats langs de Kaaien. Vanaf het Steenplein wordt er in beide richtingen een stilstaande menselijke ketting gevormd (met anderhalve meter afstand en maximum tien personen van dezelfde bubbel bij elkaar). Iedereen wordt opgeroepen om in een kleurrijke outfit deel te nemen aan deze menselijke ketting. Deze actie zal ongeveer twee uur duren. Dit is GEEN georganiseerd protest, maar het samenkomen van INDIVIDUELE personen met hetzelfde doel! Iedereen is persoonlijk verantwoordelijk voor het perfect na-leven van de huidig geldende Covid maatregelen!

  Dit artikel wordt aangevuld als er meer details en locaties worden bekend gemaakt.

  Lees meer
 • Geen canalpride op Utrechtse grachten dit jaar

  Net als vorig jaar zal er ook dit jaar geen pride-botentocht  doorgaan op de Utrechtse grachten. Het is reeds het tweede jaar op rij dat de organisatie de kleurrijke botenparade omwille van corona aflast. “We zijn nog niet van het coronavirus af en daardoor is het niet mogelijk om zonder beperkingen een stadsbreed evenement te organiseren waar iedereen welkom is”, zo klinkt het bij de organisatie die van mening is dat het te vroeg is om zo een groot openbaar evenement te organiseren terwijl de strijd tegen het virus nog niet gestreden is. De Utrechtse Pride stond gepland op 5 juni.

  De pijlen zijn nu gericht op 2022, om dan extra groot uit te pakken. De stad Utrecht bestaat dan overigens 900 jaar en die viering start ook in juni. Zo is de Utrecht Canal Pride de meest kleurrijke opening van een prachtige zomer. 

  Toch wil de organisatie ook dit jaar in het eerste weekend van juni van zich laten horen. "Hoe we dat gaan doen hangt af van wat er mogelijk is. Maar één ding is zeker: zichtbaarheid voor de LHBTI+ gemeenschap staat daarbij centraal, net als bij de parade over de Oudegracht."

  Omdat dit de tweede Utrecht Canal Pride op rij is die niet door gaat heeft de organisatie besloten om alle inschrijvingen uit 2020 (en dus ook 2021) te laten vervallen. Voor de parade van 2022 zullen de deelnemers dus tegen die tijd opnieuw moeten inschrijven. “Zo weten we zeker dat deze organisaties nog steeds wil meevaren. Als er een plaats was toegewezen in 2020 dan krijgt de inschrijving ook in 2022 weer voorrang bij de toewijzing van de plaatsbewijzen”, zo laat de organisatie weten.

  Lees meer
 • Gaylive Clubhouse: LGBT-Dating tijdens corona

  De sociale media-app Clubhouse is de laatste paar weken de 'talk of the town' en daarom organiseren we aanstaande vrijdag onze eerste Clubhouse sessie met als onderwerp LGBT-dating tijdens corona. 

  Clubhouse is een app waar iedereen kan discussiëren in kamers over bepaalde onderwerpen. Die gesprekken zijn vaak verrassend en kunnen alle richtingen uitgaan. De kamer wordt gemodereerd en de moderators kunnen 'sprekers' uit nodigen op de stage zodat ze hun verhaal kunnen vertellen. Dat is in kort hoe Clubhouse werkt. 

  We waren voor een nieuwe podcast-reeks op zoek naar een gemakkelijke en toegankelijke manier waarop iedereen die dat wilde op een manier hun mening konden geven. We denken dat gevonden te hebben in clubhouse. 

  Aanstaande vrijdag om 19 uur gaan we dus voor de eerste keer de discussie aan met als onderwerp 'LGBT-Dating tijdens corona'. Uit een Britse studie blijkt immers dat drie vierde van de Britse homo's (die aan het onderzoek meededen) tijdens de eerste Britse lockdown bleven daten en seks hadden omdat ze eenzaam waren en nood aan seks hadden. 

  Hoe gaan de Vlaamse éénzame LGBT's tijdens deze pandemie op zoek naar een knuffelcontact. Hebben ze hun datinggedrag tijdens de afgelopen maanden aangepast. Hebben ze minder afgesproken tijdens de eerste maanden maar zijn ze nu toch (voorzichtig) terug begonnen met daten. Waar houden ze rekening mee. Wat doen ze op die seksdates wel of net niet (meer). Die vragen stellen we tijdens onze eerste clubhouse sessie.

  Podcast

  Zoals we al eerder al schreven worden de beste reacties mogelijk gebundeld in een aflevering voor een nieuwe reeks van podcasts. De sessie wordt dan ook opgenomen. In deze clubhouse sessie hanteren we de regels van een safe space. De sprekers kunnen op ieder moment aangeven of hun verhaal gebruikt mag worden in de podcast of niet. We gaan er gemakshalve wel van uit dat ze hun toestemming geven als ze hun hand opsteken en daarmee vragen dat ze uitgenodigd worden op het podium. 

  Wil jij anoniem jouw verhaal delen of reageren dan kan dat via een DM via onze Twitteraccount. Jouw vraag of verhaal kan op die manier anoniem gesteld of voorgelezen worden.

   

  Kom dus zeker even langs in tijdens onze sessie.

  Vrijdag 26 februari om 19.00 uur op Clubhouse 

  Lees meer
 • LA LA LADIESLAND: Nieuw digitaal muziekfestival ziet het levenslicht

  Tien verenigingen, verspreid over vijf provincies, slaan de handen (virtueel) in elkaar en kondigen trots een nieuw concept aan: LA LA LADIESLAND, een digitaal muziekfestival voor – en door – lesbische, biseksuele, transvrouwen en sympathisanten.

  De nood aan feestjes is groot en niet onterecht. We zitten allemaal – apart – in hetzelfde schuitje. Hoe kunnen we beter onze verbondenheid vieren dan door samen te dansen vanuit ons kot! Onderzoek wijst uit dat we van bewegen en dansen gelukkig worden. Door ritmisch te bewegen, maken we ons hoofd leeg en ervaren we een geluksgevoel. Dansen is een lichamelijke ervaring, we voelen dat we leven en in het licht van muziek is iedereen gelijk.

  We tellen af naar het moment dat we weer samen in levenden lijve kunnen feesten, maar ondertussen nemen FlanELLE, SheSheBar, FemiXX, Famba, Labyrint, Lez*Go, Kaya 60plus, Girlfriends, Zij&ZIJ en WIJdames jullie – vanaf februari – elke vierde zaterdag van de maand mee op sleeptouw met livestream dj-sets!

  Het LA LA LADIESLAND programma (telkens van 20.00 u tot 22.00 u)

  Zaterdag 27 februari: FlanELLE, Hasselt
  Zaterdag 27 maart: SheSheBar, Famba en FemiXX, Gent
  Zaterdag 24 april: Labyrint, Lex*Go en Kaya 60plus, Leuven
  Zaterdag 22 mei: Girlfriends (Oostende) en Zij&Zij (Brugge)
  Zaterdag 26 juni: WIJdames, Antwerpen

  De livestreams vind je op de eventpagina op Facebook.

  Foto: Famba tijdens Belgian Pride

  Lees meer
 • Pet Shop Boys stellen hun Dreamworld tournee opnieuw met een jaar uit

  De Pet Shop Boys hebben hun Dreamworld: The Greatest Hits Live tour opnieuw met een jaar uitgesteld. Ook de geplande stop in Vorst Nationaal op 5 mei wordt verplaatst naar 17 mei 2022.

  Het is niet de eerste keer dat de hele tour wordt uitgesteld. Toen vorig jaar het coronavirus om zich heen begon te slaan stelde het muzikale duo hun tournee al met een jaar uit.  Nu echter duidelijk wordt dat de pandemie Europa de komende maanden nog steeds in zijn greep zal hebben, zien Chris Lowe en Neil Tennant zich genoodzaakt om die nog eens met een jaar uit te stellen.

   

  Dreamworld begint nu op 12 mei 2022 in Wenen en sluit af in Stockholm op 15 juni 2022. Op 17 mei 2022 staat dus een stop in Vorst op het programma.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste