Agenda

 • Fleur Pierets presenteert online editie van Sparkle

  Niemand minder dan schrijfster, LGBTQ-activiste en kunstenares Fleur Pierets gaat dit jaar Sparkle presenteren. Dit doet ze niet vanuit een volle concertzaal in de Vooruit in Gent maar vanuit haar huiskamer. Doordat alle concertzalen gesloten zijn en massabijeenkomsten momenteel niet mogelijk zijn moet ook Cavaria noodgedwongen kiezen om haar jaarlijkse feestje online te laten doorgaan. 

  Naast een online receptie, een livestream met daarin een terugblik naar het afgelopen jaar worden ook de winnaars bekend gemaakt van de Campaign Award en de Media Award. 

  De online editie van Sparkl gaat dit jaar door op 30 januari vanaf 19 uur op de Facebook-pagina van Cavaria.

   

   

  Lees meer
 • Ook volgend jaar een Antwerp Pride zonder grote evenementen en parade

  Ook volgend jaar zal er een Antwerp Pride doorgaan zonder grote evenementen doorgaan.Vorige zomer kwam Antwerp Pride al met een alternatief programma en ook de volgende zomer bereidt de organisatie een programma voor zonder grote Antwerp Pride Parade, Love United Festival en Closing Festival. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

  Door nu al bekend te maken dat het een kleinschalige Antwerp Pride wordt  wil de organisatie vermijden dat er plannen worden gemaakt die misschien niet waargemaakt kunnen worden in het kader van de pandemie.

  “We hopen samen met iedereen dat de zomer van 2021 beter wordt dan de zomer van dit jaar. Maar er is nog te weinig garantie dat we volgende zomer al op volle kracht Pride kunnen vieren,” zegt Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel.
  “Onze organisatie wordt volledig gedragen door vrijwilligers en een grote Pride organiseren kost tijd. Daar moeten we nu aan beginnen, maar we weten op dit moment nog niet of we in augustus 100.000 mensen mogen samenbrengen. Daarnaast hebben we hele trouwe sponsors, die we zeer dankbaar zijn, maar ook voor hen is het moeilijk om prognoses te maken voor de komende maanden.”

  De organisatie gaat daarom een programma uitwerken met kleinere initiatieven. Vorig jaar kwam het jaarlijkse feest voor de holebi- en transgendergemeenschap ook met een alternatief programma. Er was een Trail of Stories - een wandelparcours langs dertien portretten van Antwerpenaren - een tentoonstelling in het M HKA en er werd vooral ingezet op het digitale met Antwerp Pride TV.

  “Dat was succesvol en werd zeer gewaardeerd. Dit jaar hebben we ter elfder uren een alternatief programma moeten bedenken. Nu kunnen we rustig de tijd nemen om de sporen die we vorige zomer hebben uitgezet verder te onderzoeken en te verbeteren. We zullen er in elk geval opnieuw een bruisende, vrolijke en zinvolle Pride van maken.”

  Het thema van Antwerp Pride 2021 wordt einde januari bekendgemaakt. In 2019 trok Antwerp Pride 150.000 bezoekers naar de stad.

  foto:Marc De Prins

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste