LGBT-Toerisme

 • Nijmegen maakt zich op voor de EuroGames

  Van 27 tot en met 30 juli 2022 strijken de EuroGames in Nijmegen neer. De EuroGames is het grootste sportevenement voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Europa. Naar schatting zullen zo een 2.500 sporters in Nijmegen deelnemen aan de negentien sportdisciplines die op het programma staan. Naast het sportieve luik  is er ook een uitgebreid programma voorzien vol met entertainment, afterparties, excursies en andere sociale activiteiten. 

  De officiële opening is voorzien op 27 juli op de Waalkade. Het belooft een spectaculaire avond te worden. Naast de officiële openingshandelingen met korte speeches en een vlaggenparade is er een grote diversiteit aan artiesten die optreden. Zo konden de organisatoren ondermeer Son Mieux strikken. Deze zevenkoppige band rond singer/songwriter Camiel Meiresonne brengt complete en dansbare popliedjes boordevol onweerstaanbare hooks en refreinen. Verder biedt deze avond een afwisselende show met kortere optredens van onder meer operazangeres Deirdre Angenent, theater-diva Ellen ten Damme, popzanger Merijn van Haren, dansers en spoken word. DJ St. Paul sluit de avond feestelijk af.

  De sluitingsceremonie op zaterdagavond 30 juli vindt ook plaats op de Waalkade. Die avond speelt Julia Zahra (winnares van The Voice en De Beste Zangers) met haar band. Met haar kenmerkende warme stemgeluid en akoestische gitaar brengt zij gevoelige ballads, swingende pop en ritmische R’n’B. Daarnaast is het heerlijk dansen op de trippy elektro hiphop van Fata Boom en meezingen met een keur aan zangers en zangeressen die het beste uit de popgeschiedenis brengen.

  Naast de opening en sluiting op de Waalkade wordt ook het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen omgetoverd tot de Village. Een plek waar sporters samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten. In de Village komt een podium met uiteenlopende artiesten, foodtrucks bij het terras van Lux en informatiestands.

  EuroGames 2022 van 27 tot 30 juli in het centrum van Nijmegen. Meer info op:https://eurogames2022.eu.

  Lees meer
 • Vijftig boten voor Pride Utrecht

  Op 4 juni pakt Utrecht opnieuw uit met een pride. Vanaf half twee varen er 50 versierde boten over de singel en Oudegracht van Utrecht. Met de slogan  ‘Just be you’ laat de Utrecht Canal Pride zien dat jij jezelf kunt zijn.

  Alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven hebben een plaats in de parade gekregen en varen dus daadwerkelijk mee. Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap. Precies dat waarvoor de Utrecht Canal Pride in het leven is geroepen. De organisatie is blij met de hoeveelheid en diversiteit aan deelnemers!

  Nieuwe route door de gehele Utrechtse singel

  De Utrechtse Singel is sinds een paar jaar weer volledig rond, daarom varen de deelnemers vanaf dit jaar dan ook een nieuwe route. De parade start bij de Catherijnesingel en vaart onder Hoog Catharijne richting de Weerdsluis, waarna de boten de Oudegracht op varen. De parade eindigt officieel bij het Ledig Erf en vaart dit jaar dus andersom: van noord naar zuid over de Oudegracht.

  Vier grote straatfeesten

  Na afloop van de Utrecht Canal Pride gaan de straatfeesten verder. PANN, RUBBER, Roost aan de singel en Café Kalff geven na afloop van de botenparade één groot feest! Met drie stages, diverse muziekgenres, tientallen artiesten en foodtrucks. Na de straatfeesten zijn er diverse afterparty’s in Utrecht van onder andere RUBBER en IsBurning.

   

  Lees meer
 • Pride Amsterdam gaat voor volledig negendaags programma met botenparade

  Deze zomer komt er een volledig pride festival in Amsterdam met inbegrip van de traditionele botenparade op de grachten. Dat heeft het bestuur van de stichting Pride Amsterdam bekend gemaakt. Het thema van deze pride is echter nog niet bekend gemaakt. De Pride is dit jaar van 30 juli tot en met 7 augustus. 

  De voorbije twee jaar ging Pride Amsterdam in sterk afgezwakte vorm door. Nu er een positieve vooruitzichten rond het coronavirus zijn is het volgens het bestuur mogelijk om negen dagen pride te vieren.

  “Afgelopen twee jaar hebben we ondanks alle beperkingen het meest optimale uit de Pride Amsterdam gehaald. Van TV-uitzendingen en kleine bijeenkomsten tot de grootste Pride Walk in jaren,” aldus directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz. “Maar het gemis van de botenparade en alles daaromheen is een feit. Daarom ben ik heel blij dat we toestemming hebben gekregen om het vergunningentraject op te starten voor een complete Pride-week. We maken nu een organisatorische inhaalsprint en zorgen er met alle partners voor dat de 25e editie van de Canal Parade onvergetelijk wordt.” 

  Door het verschuiven van de botenparade wordt 2022 een bijzonder jaar met drie jubileumedities namelijk de vijfentwintigste editie van de  botenparade, de tiende Pride Walk en het vijfde Pride Park. Komende weken worden alle voorbereidingen verder uitgewerkt. Zo worden binnenkort onder meer het thema en de ambassadeurs bekend gemaakt.

   

  Lees meer
 • Londen krijgt binnenkort eigen LGBTQ-museum

  Londen krijgt binnenkort een eigen museum waarin de geschiedenis van de Britse LGBT-beweging centraal zal staan. Het museum zal ondergebracht worden in het historische  Granary Square in King's Cross.  De vzw Queer Britain wil het museum, dat gratis zal zijn voor alle bezoekers, in de komende maanden openen. 

  Het museum zal bestaan uit vier gallerijen waar verschillende tentoonstellingen zullen worden georganiseerd, een giftshop en enkele kantoren voor de vzw. In een later stadium worden er ook ruimtes aan toegevoegd waar workshops gegeven kunnen worden.

  De vzw is al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het eerste LGBTQ-museum. Op hun website staat te lezen dat ‘het een plek gaat worden voor iedereen, ongeacht de seksuele of gender identiteit, waar je meer kan vernemen over de cultuur waarin ze geboren worden en/of de identiteit die ze gekozen hebben.”

  Queer Britain is niet de enige die met plannen voor een LGBT-museum rondloopt. Ook de Britse acteur en podcaster Russell Tovey loopt met soortgelijke plannen rond. Het Queercircle museum zal worden ondergebracht in een pand in het Design Districht op het schiereiland Greenwich.

  foto: Falco NegenmanUnsplash

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste