Canada past reisadvies aan voor LGBTQ+ toeristen die naar VS reizen

Ook Canada heeft na Belgie en Nederland zijn reisadvies voor LGBTQ+-toeristen die naar de Verenigde Staten reizen aangepast. Zo krijgen de toeristen de waarschuwing mee dat ze omwille van hun queer zijn het doelwet kunnen zijn van de lokale wetgeving in sommige Amerikaanse staten.

Steeds meer Amerikaanse staten voeren wetten in die de rechten van LGBTQ+ personen limiteren en/of het bespreken van homoseksualiteit , gender en seksuele oriëntatie op scholen verbiedt. Ook wordt de toegang tot genderbevestigende medische hulp voor transpersonen beperkt en in bepaalde staten zelfs verboden. 

Net daarom heeft  Global Affairs Canada, de Buitenlandse dienst van Canada, een verwittiging geplaatst op zijn website. “Sommige zaken hebben wetten en richtlijnen die van toepassing kunnen zijn op  2SLGBTQI+ personen ( Two-Spirit, lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, intersex, en bijhorende klasse van personen die zich als lid identificeren van een seksuele en gender diverse gemeenschap). Check de relevante staat en relevante lokale wetten.

Ook Belgie heeft op 7 juli zijn reisadvies voor LGBTQI+ personen naar de Verenigde Staten aangepast. “In de Verenigde Staten van Amerika verschilt de houding van de bevolking ten opzichte van LGBTQI+-personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans, queer, intersekse personen, en personen die hun gender of seksualiteit anders identificeren) per staat”, zo staat er nu te lezen naast een verwijzing naar de website van de Human Rights Campaign.

Foto: Patrick Rosenkranz // Unsplash

Photo by Patrick Rosenkranz on Unsplash

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws