Nijmegen maakt zich op voor Roze Woensdag

Op woensdag 19 juli gaat in Nijmegen de Roze Woensdag door. Op vele podia van Vierdaagsefeesten vind je een uitbundig feestprogramma met tal van kleurrijke artiesten. 

Stichting Roze Woensdag organiseert dit jaar voor de vierde keer de Pride Walk die ook aansluit bij de route van De 4Daagse en  de laatste wandelaars zal ondersteunen die door de binnenstad lopen richting finish. Deelnemers wordt gevraagd om 16.15 uur te verzamelen op de Lage Markt. 

PrideWalk

De Pride Walk  sluit dit jaar aan bij de route van De 4Daagse en ondersteunt de laatste wandelaars die door de binnenstad lopen richting finish, langs diverse Vierdaagsefeestenpodia. Met een kleurrijke proteststoet wordt aandacht gevraagd voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Iedereen is welkom mee te lopen. Lidewij Rentes, coordinator van de Pride Walk: “Dus trek je beste regenboog outfit uit de kast, maak het mooiste protestbord en laat zien waar je voor staat.” Deelnemers wordt gevraagd om 16.15 uur te verzamelen op de Lage Markt. 

Vierdaagsefeestenpodia

“Als Vierdaagsefeesten dragen we zeven dagen lang waarden van inclusie en acceptatie uit, maar op Roze Woensdag uiten we nog even extra hoe iedereen in Nijmegen helemaal zichzelf mag zijn”, zo laat Joris Bouwmeester, directeur van Stichting Vierdaagsefeesten, weten. “Voornamelijk op de podia langs de route van de 4Daagse vind je veel Roze Woensdagprogrammering.  Al vroeg in de middag paradeert een roze wandelstoet dwars door Smaakmarkt Labyrinth, waar je samen met Honey Honey kunt flaneren op een dampende dansvloer, inclusief performances, acts en verrassingen. Kelfkensbos Festival pakt uit met United Colors of KissKiss: uiterst dansbare klassiekers en vele speciale gastoptredens door hét inclusieve LHBTIQ+-feest van Nijmegen. Uiteraard is Nijmeegse Annie weer te vinden op de kop van Kelfkensbos. Bij Credible ga je los op Coming Proud, met guilty pleasures, songfestivalhits en drags. Vervolg je de route, kom je op het Hertogplein Bonnie St. Claire tegen, en Imca Marina op het Faberplein. Bij De Regenboog staan onder meer Ferry Doedens, Haus of Thomtom, Barry Paf en Menno de Boer. Maar ook veel andere Vierdaagsefeestenpodia geven ieder op hun eigen manier invulling aan het gedachtengoed van Roze Woensdag.”

Speciaal voor jongeren is er Roze Woensdag Jong! op en rond het Mariënburgplein. Een middagprogramma voor queer jongeren om te kunnen feestvieren, shoppen, bekende queers ontmoeten en geïnspireerd raken, samengesteld door een jongerenredactie. Voor Regenboog Senioren is er programma in het Roze Huis, met een aantal optredens en afsluitend de film ‘cabaret’ in LUX. Op een bijeenkomst van Café Dapper komen LHBTIQ+-ers met een verstandelijke beperking samen, om gezamenlijk Roze Woensdag te vieren en de Vierdaagse-wandelaars feestelijk en kleurrijk binnen te halen. Ook Cocktail, een ontmoetingsavond voor LHBTIQ+ vluchtelingen, houdt een speciale editie tijdens Roze Woensdag om een speciaal welkom te heten aan LHBTIQ+-ers die voor hun eigen veiligheid naar  Nederland zijn gekomen. 

Het complete programma van Roze Woensdag vind je op Vierdaagsefeesten.nl of in de app van Vierdaagsefeesten. Voor meer informatie over Stichting Roze Woensdag, kijk op rozewoensdag.nl.

Foto: Marcel Krijgsman

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste