LGBT-Toerisme

 • Uittip: Pride Photo Award expositie en Transgender Museum exposities in Amsterdamse Centraal Station

  Amsterdam maakt zich stilletjes aan op voor de Canal Pride en vanaf 12 juli kun je in het Centraal Station al terecht voor de exposities rond de Pride Photo Award en Stichting Lellebel. 
  Lil’ Amsterdam Centraal Station in de Amstelpassage wordt bijna een hele maand overgenomen door award-winnende foto’s van over de hele wereld, kleurrijke installaties, kunstzinnige sieraden en veel meer moois met als overkoepelend thema: seksuele en gender diversiteit. 

  Remember the Past, Create the Future
  Vijftig jaar geleden vonden in New York de Stonewall-rellen plaats. ‘Remember the Past, Create the Future’ is het thema van Pride 2019 - en daarmee ook van deze expositie. De werken van Pride Photo Award, die van voor tot achter geëxposeerd worden in de passage, laten zien wat er sindsdien is veranderd. Maar ook dat op veel plekken in de wereld nog steeds gevochten wordt voor de vrijheid om jezelf te kunnen zijn. Uiteenlopende en onverwachte verhalen; van pin-ups gebaseerd op lesbische pulpromannetjes uit de jaren ’50 tot een Keniaanse transvrouw die een toekomst opbouwt met haar eigen kapsalon. Van broeierige jongensdromen over de besnorde mannen van de jaren ’70 tot een humoristische kijk op ‘bij elkaar blijven tot de dood je scheidt’. Deze expositie van Pride Photo Award wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Gay Pride, Stichting Homomonument, Stichting Rose Jo(n)ker, NS Stations en Lil’ Amsterdam. Meer info: pridephotoaward.org.
   
  Transgender Museum
  Eén van de 18 pop-up ruimtes in Lil’ Amsterdam wordt door Stichting Lellebel omgetoverd tot Transgender Museum. Onderwerpen die hier aan bod komen, vormgegeven in schilderijen, foto’s, sieraden en andere kunstwerken: LHBTIQ-gedrag in het dierenrijk, Red Light (prostitutie & sekswerkers), Heroes & Pioniers, geweld & discriminatie. Met werken van o.a.: Gemma van Gennip, Merel Ivens, Bert Woudstra, Jan van Breda, Marjolein van Hout, Guus Helms, Bat Mercy, Jan Bouman, Karin Visser en Kamal Amor. Lellebel, wereldberoemd dankzij haar gelijknamige travestiecafé in de Amsterdamse Utrechtsestraat, Lellebel De Musical en vele andere initiatieven, gaat in de toekomst daadwerkelijk een Transgender Museum exploiteren. De expositie in Lil’ Amsterdam kan gezien worden als een voorproefje daarvan. Meer info: lellebel.nl.
   
  De feestelijke opening is voorzien op vrijdag 12 juli van 17.00 tot 19.00 uur met rondleidingen, muziek en optredens van o.a. Tante Dees, Miss Sugi LaRi, Lolo Bottoms, Jason Gwen en de Gebroeders Grimm. Tot en met 4 augustus is de expositie dagelijks gratis toegankelijk, van 11.00 tot 19.00 uur.
   

  Lees meer
 • De Roze Gentse Feesten: Een overzicht

  Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli wordt het stadscentrum van Gent weer omgetoverd tot een groot feestterrein waar tal van evenementen, optredens, fuiven en veel meer georganiseerd zullen worden. Ja het is dan weer tijd voor de jaarlijkse Gentse Feesten. Voor diegenen die van cijfertjes houdt: het is al de 176ste keer dat die georganiseerd worden. Natuurlijk staan er ook weer tal van LGBTIQ+-evenementen gepland. We maakten alvast een selectie uit dat aanbod.

  19 juli: Girl’s night out, ShesheBar bijt de spits af in het regenbooghuis Oost-Vlaanderen . Casa Rosa Kammerstraat 22

  20 juli: Lush on the Rocks Casa Rosa *** It's Cocktail Time *** Samen met Verkeerd Geparkeerd en RoundAbout30 zetten we de eerste zaterdagnacht van de Gentse Feesten in op onze Lush On The Rocks cocktailnight. 

  20 juli: Pinqpon Feestzaal Cocteau, an Palfijnstraat 17, 9000 Gent, 
  pingpong tafels buiten en goede muziek binnen.Line-up Lisa Jordens (Dranouter, Charlatan, Camping Vlasmarkt), ROVER (MNM), BOWA (Queer Pride)
  Cocteau, Sint-Jacobsnieuwstraat 50, 9000 Gent (not the entrance through Jan Palfijn straat)
  Doors 22h
  Cover: €6 < midnight < €10


  21 & 28 juli :Gender: de 'M/V' hokjes voorbij? Casa Rosa. GS777 pakt uit met twee sofa gesprekken om de problematiek rond 'binair denken' toe te lichten. Geniet van verruimde gesprekken over diversiteit en inclusiviteit 

  21 juli: Genderspepectrum 7/7 , Casa Rosa. Gender is a spectrum! 
  Dit wordt gevierd met een spetterende fuif en optredens door lgbt+ en queer artiesten. 
  Optredens: 20u tot 22u45.
  Fuif: vanaf 23u.

  22,23,24,26 & 28 juli: Exotica: Casa Rosa organiseert weer haar fantastische "Exotica" fuiven. Deze exotische fuiven starten telkens vanaf 22 u. 

  24 juli: Fetch, A.M. Club, Schuurkenstraat 2.
  LGBTQ+friendly party waar je jezelf kunt zijn in drag an alle queerness die daarbij komt.
  DJ SETS BY: DJ Assolina (Sparkle, Queerly Beloved), Pop Rules (All The Lovers, Scandals), DJ Miso (Boogie Wonderland), House Of Lux DJ set
  DRESS CODE : drag // gender bending // clubkid

  25,26,27,28 juli: R&L Showgirls:One night in Fantasy, De Vierde Zaal
  R&L Animatie staat ook dit jaar op de Gentse Feesten met een prachtige travestieshow.
  De R&L showgirls zullen u meenemen in een wereld vol glitter en glamour maar vooral boordevol humor!
  Op het podium zullen verschijnen: Zsazsa Lamor (Belgium's got talent en Maskara), Iluna Lee (Miss travestie 2011), Miss Moonlight (Miss travestie 2007), Danity Grace (Miss travestie 2014) en Lady Gwen (eerste eredame Miss travestie 2016).

  25 juli: Love Boat, Casa Rosa. 
  Love Boat Party! Na een spetterende "Nacht van de Regenboog" op het St-Baafsplein met DJ Toon & The Love Boat Experience kan je hier de officiële afterparty komen inzetten met MR Helios achter de draaitafels!

  20,22,24,26,28 juli: SISSIE PARKER & MISTER KEVIN: THE BALL OF THEM ALL! TRAVESTIESHOW!, Pop-Up Zaal: Kefto
  Travestie/Drag, met glitter, pluimage en een vleugje humor. Dit jaar met 4 travesties, 1 Drag King, 1 entertainer en 2 echte Vrouwen. Dit alles wordt ondersteund door een dansduo. Deze 8 artiesten/dansers geven het beste van zichzelf in een 2-uur durend niet te missen spektakel!


  26 juli: Captain Queen Boatparty Le Bateau, muinkaai 1. Line-up: DJ Dziri (Boiler Room),Margaux
  (Griessmuehle),Nadine Adjani (former Beauhause, Tomorrowland)

  27 juli: Lynx, Casa Rosa. Op zaterdag 27 juli organiseert studentenclub Acantha vanaf 22 u zijn bekende "Lynx" Gentse Feesten-versie. Of hoe Acantha het zelf omschrijft: "Follow the bright glowing eyes of the mysterious LYNX, guiding you to a phenomal party and lose yourseff to the beats.

   

   

  Lees meer
 • Utrecht Canal Pride verwacht een recordaantal deelnemers

   

  Begin juni gaat in Utrecht voor de derde keer een Canal Pride door. Waar er vorig jaar 50.000 bezoekers naar Utrecht trokken om 41 boten te zien belooft deze editie alvast nog groter te worden dan die van de afgelopen jaren. Dit jaar nemen er maar liefst 46 boten deel aan wat burgemeester Jan van Zanen een nieuwe Traditie in Utrecht noemde. Na afloop van de botenparade kun je in het centrum terecht voor verschillende feesten en afterparty’s.


  Na twee jaar is de Utrecht Canal Pride al niet meer weg te denken uit Utrecht. Afgelopen jaar verschenen 41 boten aan de start en trok de botenparade 50.000 bezoekers. Burgemeester Jan van Zanen noemde de Utrecht Canal Pride al na de eerste editie ‘een nieuwe traditie’. Ook in 2019 kunnen de bezoekers na afloop weer door feesten tijdens straatfeesten en afterparty’s in de hele stad.

  Alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven hebben een plaats in de parade gekregen en varen dus daadwerkelijk mee. Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap.

  De Utrecht Canal Pride geeft LHBTI+ organisaties (groot en klein) uit Utrecht en omstreken de kans hun trots te tonen aan Utrecht en de tienduizenden bezoekers van de pride. Dit jaar gaat de Utrechtse Canal Pride door op zaterdag 1 juni.

  Lees meer
 • Amsterdam Pride herdenkt de Stonewall rellen

   

  Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat de in New York de Stonewall rellen plaats vonden. Reden genoeg om dat ook te herdenken in de rest van de wereld. Na Antwerp Pride laat Pride Amsterdam weten dat ook zij volgend jaar feesten onder het motto 'Remember the past, create the future’,.

  De rellen in en rond de Stonewall Inn legden de basis voor de strijd voor meer rechten voor LGBT’s. Een jaar later ging voor de eerste keer een gaypride door in New York.

  Ook de Canal Pride in Amsterdam herdenkt de rellen en dat zal te zien zijn in de aankleding van de tachtig boten die mee zullen varen op 3 augustus.

  Pride Amsterdam gaat van 27 juli tot en met 4 augustus door.

   
   
   
  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste