Antwerp Queer Arts Festival palmt begin augustus Studio en Antwerpen in

Van maandag 3 augustus t.e.m. zondag 9 augustus kan je in De Studio terecht voor een overvloed aan performance, (kort)films, spoken word en concerten.
Beeldende kunstenaars en woordartiesten verzorgen daarbovenop een queer parcours van ’t Eilandje tot aan De Studio.

In De Studio presenteert Antwerp Queer Arts Festival, een project van Het Roze Huis, een uitdagende line-up. Daar staan o.a. Tom Lanoye, Martha Da’ro, BRYN, Habibitch, Lyra Pramuk, de zujes Hind en Zahra Eljadid, Les Ames Perdues en Lebruce op je te wachten.
Het festival schenkt voor het eerst ook aandacht aan de ontwikkeling van de allerjongsten: Gregory Frateur en Fleur Pierets lezen op zondag voor uit hun favoriete queer kinderboeken.

Dit jaar geen thematische editie – vorig jaar stond in het teken van RIOT naar aanleiding van 50 jaar Stonewall. De curatoren van het festival willen vooral verder inzoomen op wat het betekent een queer kunstenfestival te zijn.
Weg van de mainstream, kritisch, superdivers en met oog voor hoe publiek betrokken kan worden, ook in tijden van corona. Performer Gregory Frateur, kunsthistoricus David Snels, filmmaker Guido Verelst, woordkunstenaar Hind Eljadid en beeldend kunstenaar Jill Bertels ontfermden zich al eerder over de programmatie. Nieuw aan boord zijn auteur en kunstenaar Fleur Pierets en beeldend kunstenaar Stef Van Looveren.

De corona maatregelen inspireerde de organisatie van het Antwerp Queer Arts Festival tot het creëren van een queer arts wandeling doorheen de stad.
Die loopt van Galerie Verbeeck – Van Dyck op ’t Eilandje waar de eerste editie van het festival startte tot aan De Studio, sinds vorig jaar de thuisbasis van het festival. Op die route kom je werk tegen van lokale talenten zoals Stef Van Looveren, Dodi Espinosa en Fleur Pierets maar ook werk van de Amerikaanse Heather Johnson en de Brit Jenkin Van Zyl. Ze brengen op verschillende locaties teksten, sculpturen, fotografie, video-installaties… Wandel op jezelf of samen met stadsgidsen Tanguy Ottomer en Silvia Terrenzio.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste