Expo Keith Haring op weg om succesvolste tentoonstelling ooit in Bozar te worden

De expo rond de Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in Bozar is een enorm succes en zou wel eens de meest succesvolste tentoonstelling ooit kunnen worden voor het Brusselse museum. Wie de expo met het werk van de legendarische homoseksuele aidsactivist nog wil bezoeken moet zich wel haasten want na 21 juli gaat de expo onherroepelijk toe. 

Keith Haring, vriend en vakgenoot van zowel Andy Warhol als Jean-Michel Basquiat, was een unieke en opvallende verschijning in het New York van de jaren 1980. Met zijn direct herkenbare stijl speelde hij een erg belangrijke rol in de tegencultuur. Haring is vooral beroemd om zijn iconische motieven: blaffende honden, kruipende baby’s en vliegende schotels. Hij wilde ‘publieke kunst’ maken, die hij verspreidde via zijn Pop Shop, de media, de metro en de openbare stedelijke ruimte. Hij vond inspiratie in het abstract expressionisme, de popart, de Japanse kalligrafie en het werk van New Yorkse graffitikunstenaars. Tegelijk werd zijn unieke, spontaan ogende stijl beïnvloed door de energie van de tijd waarin hij leefde, van ruimtereizen tot hiphop en videospelletjes. Een krachtig oeuvre dat nog steeds bijzonder actueel.

De expo in het Paleis voor schone kunsten  opende in december de deuren en moest ze door de coronamaatregelen ook enkele maanden sluiten. Daarom werd ze verlengd  21 juli. Maar volgende week is het dus definitief gedaan. 

Om nog iedereen de kans te geven is de expo ook op maandag 20 juli toegankelijk en worden de openingsuren uitgebreid van 10 tot 21 uur.

De allerlaatste dag van de expo wordt extra feestelijk, want deze valt samen met de Nationale Feestdag op 21 juli. De jonge acrobaten van Circus Zonder Handen geven die dag demonstraties parkour om 14, 16 en 18 uur op de buitenruimte bij de ingang van het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Nadien gaat de expo onherroepelijk toe.

bron:Belga/eigen berichtgeving Foto:Bozar

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste