Lifestyle (nieuws)

 • Hacker gijzelt dragers van slimme peniskooien

  Enkele eigenaars van een ‘slimme’ peniskooi hebben eind vorig jaar de schrik van hun leven gehad toen bleek dat een hacker hun digitale kuisheidsgordel gehackt had en die enkel wilde openen als ze een bedrag in bitcoins betaalden.

  De  Qiui Cellmate is een zogezegde slimme peniskooi die je van op afstand via een app een bepaalde tijd kan (laten) sluiten. Vorig jaar in oktober werd bekend dat de gegevens van de gebruikers redelijk gemakkelijk konden achterhaald worden via een lek in de bijhorende app. Niet alleen de locatie en het telefoonnummer maar ook het paswoord  waarmee de peniskooi gesloten kan worden kon op die manier bekomen worden. Het duurde niet lang vooraleer de broncode waarmee de kuisheidsgordel kon overgenomen worden op het internet circuleerde.

  Een hacker maakte misbruik van  het lek in de app en sloot verschillende peniskooien vanop afstand.  Omdat de gebruikers van het seksspeeltje niet op een manuele manier uit hun netelige situatie bevrijd kunnen worden, vreesden sommigen van hen dat ze mogelijk lange tijd met hun geslachtsdeel gevangen zouden zitten. Hoeveel slachtoffers de macht over hun penis kwijt waren is niet bekend. 

   

  De slachtoffers werden gecontacteerd door de hacker met de mededeling dat hij nu heer en meester was van hun penis en dat ze enkel bevrijd werden als ze hem een 0,02 bitcoins (of enkele honderden euro’s) overmaakten.

  Slachtoffers kregen van Qiui de raad om hun helpdesk te contacteren om bevrijd te worden. Ook plaatste de fabrikant een filmpje op hun website waarin te zien is hoe gebruikers met een noodoplossing konden ‘ontsnappen’ door met een schroevendraaier de kooi te openen. Als je echter met de schroevendraaier aan de slag ging verviel de garantie.

  Verschillende sites die contact zochten met de hacker melden dat niemand het geëiste losgeld heeft betaald. Het is niet duidelijk of de slachtoffers de peniskooi zelf ontgrendelden, de hulp kregen van de helpdesk of dat de hacker hen zelf vrijliet. Ondertussen is het lek in de app ook door Qiui gedicht.

  Lees meer
 • Nog steeds stigma's rond BDSM

  Beoefenaars van BDSM (bondage en discipline, dominantie en onderwerping, en sadisme en masochisme) in Vlaanderen krijgen nog steeds erg vaak te maken met stigmatisering en discriminatie. Dat blijkt uit een bevraging van onderzoekers van de UAntwerpen en het Universitair Forensisch Centrum bij zowel BDSM-beoefenaars als personen zonder ervaring met of interesse in BDSM.

  De onderzoekers wilden met hun studie achterhalen hoe het vandaag de dag in Vlaanderen zit met vooroordelen en stigma naar BDSM toe. Enerzijds werden aan driehonderd Vlamingen zonder interesse in of ervaring met BDSM een reeks stellingen over BDSM en hun beoefenaars voorgelegd. Maar liefst 86 procent bleek er minstens in enige mate stigmatiserende overtuigingen op na te houden. Bijna de helft wil bijvoorbeeld geen BDSM-beoefenaar als babysit en een op vijf ziet een BDSM'er als buur niet zitten.

  Een tweede luik van het onderzoek omvatte een bevraging bij 325 BDSM-beoefenaars. Ruim een kwart van die groep gaf aan niet te durven uitkomen voor hun BDSM-voorkeur, onder meer vanwege reeds ervaren stigma.

  Het gebrek aan kennis over BDSM is volgens de onderzoekers een mogelijke voedingsbodem voor stigmatiserende gewoontes. Ze stellen verder dat het opvallend is dat dergelijke attitudes in Vlaanderen nog bestaan, terwijl ons land bijvoorbeeld wel een van de landen is met een positieve wetgeving en beleid op het vlak van LGBTQ.

  Bron: Belga

  Lees meer
 • Holebifilmfestival afgelast

  Door de verstrenging van de covid-maatregelen van de Vlaamse regering zien de organisatoren van het Holebifilmfestival ook hun festival sneuvelen. Dat laten ze weten in een extra nieuwsbrief. De ticketverkoop was vorige week tijdelijk stop gezet.

  Eén van de nieuws maatregelen is dat alle cultuurhuizen en bioscopen hun deuren vanaf vrijdag moeten sluiten. 

  Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: "Een heel jaar lang zijn we met onze kernploeg en onze vele vrijwilligers tot het uiterste gegaan om het Holebifilmfestival volledig coronaproof te organiseren en dus om de veiligheid van onze toeschouwers en vrijwilligers steeds te garanderen. We hebben doorgezet tot het bittere eind, maar de nieuwe veiligheidsmaatregelen verplichten ons om het hele evenement voor dit jaar af te lasten op alle locaties."

  Iedereen die al tickets had gekocht voor de verschillende filmvoorstellingen in Leuven krijgen in de komende dagen hun geld terug gestort. Voor de andere locaties moeten de ticketkopers zelf contact opnemen met die locaties.

  Hoe het verder moet met de internationale filmwedstrijd Holebikort wordt in de komende dagen bekeken.

   

  Lees meer
 • Een op 10 medewerkers heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega

  Maar liefst één op de tien medewerkers prefereert een collega die heteroseksueel is boven een LGBT-collega. Er zijn meer mannen dan vrouwen met deze voorkeur. Respectievelijk prefereert 17 en 5 procent een heteroseksuele collega. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau PEAK-IT, uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlanders die regelmatig op kantoor werken en die voor 32 uur of meer in loondienst zijn. 

  Vooral jongeren hebben moeite met LGBT-collega

  Verdeeld op leeftijd zijn het juist de jongere medewerkers (jonger dan 30 jaar) die, ten opzichte van de oudere, meer moeite hebben om met een LGBT-collega samen te werken (18% tegenover 11%). Zij prefereren dus een heteroseksuele collega. Als LGBT wordt uitgesplitst, blijkt dat één op de tien (10%) medewerkers liever niet werkt met een persoon die transgender is. 4 procent geeft aan liever niet te werken met een persoon die homoseksueel is. Mannelijke medewerkers hebben meer moeite dan vrouwen om samen te werken met iemand die transgender (14%) of homoseksueel (6%) is. 

  Richard Stassen, Managing Director bij PEAK-IT: “Het is zorgelijk dat er nog steeds werkenden zijn die onderscheid maken in geslacht of geaardheid. De kwaliteit van werk staat los van iemands geaardheid. De werkprestaties zijn dan ook het enige waar werkenden hun collega’s op moeten beoordelen. Daarbij zijn we er bij PEAK-IT van overtuigd dat diversiteit in het medewerkersbestand bijdraagt aan betere werkprestaties. Daarom moeten verschillen tussen collega’s juist gewaardeerd worden.”

  Lees meer
 • Britten mogen weer naar gaysauna gaan, Belgische gaysauna's houden deuren dicht tot september

  Terwijl in ons land de meeste homosauna’s nog de deuren gesloten houden, gaan die in Groot-Brittannië na drie maanden opnieuw open. Toch zal een sauna-ervaring aan de overkant van het kanaal onder invloed van het coronavirus er (voorlopig) helemaal anders uit zien.

  Drie maanden geleden moesten ook in Groot-Brittannië sauna’s de deuren sluiten. Nu mogen ze opnieuw van de Britse Spa Association openen, al moeten ze wel verschillende richtlijnen volgen. Sauna’s die zich vooral richten op homoseksuele mannen en waar in het verleden seksuele contacten mogelijk waren, moeten erop toezien dat de sociale afstand gerespecteerd wordt.  Dat betekent dus dat seksruimtes, zoals kamertjes, darkrooms en doolhoven verboden zijn. Sauna’s die niet zo ver willen gaan, houden de deuren voorlopig nog gesloten. Mogelijk openen zij pas in september of oktober de deuren.

  Maar daar stopt het niet bij voor de sauna’s die wel opnieuw openen. Sommigen mogen de deuren openen maar moeten ook nog hun ‘droge’ sauna’s en stoombaden gesloten houden. Ook het aantal personen in bubbelbaden wordt beperkt. Bovendien wordt ook aangeraden om de temperatuur van de klanten bij het binnenkomen te controleren en moeten de ruimtes regelmatig grondig ontsmet  en gereinigd worden.  Het aantal saunabezoekers en de openingsuren worden daarom beperkt.  Sommige lokale besturen, waar er nog een hoge besmettingsgraad is, kunnen de (her)opening trouwens nog verbieden of reeds geopende sauna’s opnieuw sluiten. 

  Belgie

  In ons land denken de meeste homo-sauna’s nog niet aan heropenen. Zeker nu er maandag beslist is om de maatregelen opnieuw te verstrengen lijkt een heropening in de komende weken nog veraf. Sauna Macho in Brussel laat via hun sociale media weten dat ze de van de regering de deuren opnieuw mogen openen maar dat ze dit niet van plan zijn omdat  ze de hamman, het stoombad en de sauna gesloten moeten houden. Verder mogen ze maar tien personen binnenlaten en moeten die op voorhand gereserveerd hebben. “Daarom hebben we beslist dat we de deuren gesloten houden tot september zodat we jullie een betere service kunnen aanbieden.

  Ook de Kouros sauna in Schoten houdt de deuren voorlopig op slot omdat ook zij de anderhalve meter maatregel niet kunnen garanderen.”Door alle restricties die de overheid heeft opgelegd is het voor ons onmogelijk om de Kouros rendabel te exploiteren.” Ook bij conculega ’T Herenhuis in Berchem blijven de deuren tot zeker 1 september gesloten. Hetzelfde geluid bij Spades4 (Gent), Nautilus (Avelgem) en Aquarius (Oostende).

  Villaallure in Bekkevoort heeft noodgedwongen de deuren wel moeten openen uit noodzaak maar heeft zijn hele concept tijdelijk omgegooid. Normaal gezien zou deze gaysauna de deuren openen in april maar dat kon niet doorgaan door de coronapandemie. Omdat het om een nieuwe zaak gaat konden de eigenaars geen beroep doen op de corona-compensaties van de overheid. Omdat de kosten echter bleven doorlopen en de eigenaars geen inkomen uit hun sauna hadden hebben ze beslist om tijdelijk de deuren te openen als privé sauna voor zowel mannen en vrouwen. Ook zijn er strikte maatregelen genomen die door de bezoekers moeten gevolgd worden.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste