Holebifilmfestival

 • S.A.M wint Holebi Kort filmwedstrijd

  De zestien minuten durende Britse kortfilm S.A.M werd door de bezoekers van de website van het Holebifilmfestival verkozen tot winnaar van de kortfilmwedstrijd. De film vertelt het verhaal van twee jongens met een leerbeperking die op elkaar verliefd worden. Het Britse regisseursduo Lloyd Eyre-Morgan en Neil Ely krijgen binnenkort een cheque van 1.500 euro in de bus.

  Dit jaar waren er meer dan 120 inzendingen uit 32 landen voor de elfde editie van de  Holebikort filmwedstrijd. Een vakjury en een groep vrijwilligers selecteerden daaruit zes kortfilms die de bezoekers van de website van het Holebifilmfestival die konden bekijken en op hun favoriet stemmen. 

  S.A.M kreeg van de bezoekers de meeste stemmen en wint dus de elfde editie van de Holebi Kort. Twee jongens genaamd Sam, maar met een heel verschillende achtergrond, ontmoeten elkaar op de schommels van een kinderspeeltuin. Ondanks, en vanwege hun verschillen, groeien ze naar elkaar toe en creëren ze een hechte vriendschap. De vraag is: zou hun relatie meer kunnen zijn dan alleen een vriendschap?

  Naast S.A.M vielen ook de Australische kortfilm Strangers van Jamieson Pearce en de Ierse kortfilm 134 van Sarah–Jane Drummey in de prijzen. Zij winnen respectievelijk 1.000 en 500 euro.

  De winnaars en de overige genomineerden zijn ook vanaf 10 december te herbekijken via Dalton.Be.

  Bekijk de bekendmaking van de winnaars hieronder.

   
  Lees meer
 • Holebikort filmwedstrijd gaat dit jaar online door

  Door de coronacrisis  gaat het elfde Holebikortfilmfestival helemaal online door. Via YouTube kan iedereen tussen 11 en 24 november stemmen op de genomineerden. De online Holebikortfilmwedstrijd wordt gepresenteerd en aan elkaar gepraat door Regisseur Lieven Debrauwer.

  De uiteindelijke winnaars worden op 28 november 2020 bekend gemaakt. Stemmen en de inzendingen bekijken kun je via de link die je vindt op www.holebifilmfestival.be.

  Dit zijn de genomineerden: 

  ‘Sangro – Tiago Minamisawa – Brazilië. 

  Een man vertelt voor de camera over zijn interne strijd om te leren leven met hiv. Deze pakkende getuigenis wordt begeleid met artistieke beelden die geïnspireerd zijn door de klassieke kunst.

   

  134 – Sarah – Jane Drummey – Ierland.

  Jack heeft een passie voor tapdansen. Moeder Christine is erg trots, maar vader Ronan vindt het maar niets. Hij kan niet aanvaarden dat Jack een meisje beweert te zijn en wijt dit aan het dansen. En wat zal de organisatie van de danswedstrijd waar Jack aan wil deelnemen ervan vinden?

  S.A.M – Eyre And Ely – Verenigd Koninkrijk.

  Sam en Sam, twee jongens met een heel verschillende achtergrond, ontmoeten elkaar op de schommels van een kinderspeeltuin. Ondanks - of is het dankzij? - hun verschillen groeien ze naar elkaar toe en worden ze hechte vrienden. Zou hun band misschien meer zijn dan alleen maar vriendschap?

   

  Strangers – Jamieson Pearce – Australië. 

  Wanneer moeder in het rusthuis bij een andere vrouw in bed wordt aangetroffen, is dat een schok voor haar zoon en dochter. Het management van het rusthuis is er ook niet mee opgezet en verzoekt hen met klem een andere verblijfplaats te zoeken.

  6:23 AM – Geoffrey Breton – Verenigd Koninkrijk. 

  6:23 AM is een verhaal over twee vrouwen die elkaar ontmoet hebben in een club en samen de zon zien opkomen, wanneer een van hen iets beseft dat alles kan verpesten.

   

   

  Lees meer
 • Holebifilmfestival afgelast

  Door de verstrenging van de covid-maatregelen van de Vlaamse regering zien de organisatoren van het Holebifilmfestival ook hun festival sneuvelen. Dat laten ze weten in een extra nieuwsbrief. De ticketverkoop was vorige week tijdelijk stop gezet.

  Eén van de nieuws maatregelen is dat alle cultuurhuizen en bioscopen hun deuren vanaf vrijdag moeten sluiten. 

  Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: "Een heel jaar lang zijn we met onze kernploeg en onze vele vrijwilligers tot het uiterste gegaan om het Holebifilmfestival volledig coronaproof te organiseren en dus om de veiligheid van onze toeschouwers en vrijwilligers steeds te garanderen. We hebben doorgezet tot het bittere eind, maar de nieuwe veiligheidsmaatregelen verplichten ons om het hele evenement voor dit jaar af te lasten op alle locaties."

  Iedereen die al tickets had gekocht voor de verschillende filmvoorstellingen in Leuven krijgen in de komende dagen hun geld terug gestort. Voor de andere locaties moeten de ticketkopers zelf contact opnemen met die locaties.

  Hoe het verder moet met de internationale filmwedstrijd Holebikort wordt in de komende dagen bekeken.

   

  Lees meer
 • Holebifilmfestival zet ticketverkoop tijdelijk stop

  De organisatie van het Holebifilmfestival zet, na de aankondiging van de verstrengde COVID-maatregelen van vrijdagmorgen, de ticketverkoop voorlopig stop. Dat laat de organisatie via hun Facebookpagina weten. 

  Premier Alexander De Croo kondigde vrijdagmorgen verstrengde maatregelen aan om zo de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Daarbij zaten ook enkele maatregelen die evenementen treffen. Zo kunnen evenementen blijven doorgaan op voorwaarde dat er anderhalve meter afstand kan gehouden worden tussen de bubbels en dat er mondmaskers gedragen worden. Het publiek in zalen wordt tot 19 november beperkt tot 200 personen.

  Vooral die laatste maatregel dwingt de organisatie van het Holebifilmfestival om het één en ander te herbekijken. Zo moeten ondermeer de zaalplannen herbekeken worden van de bioscopen en zalen waar er films vertoond worden.

   

  Eerder deze week werd de filmvoorstelling 'Bij Elkaar In Bed' reeds geannuleerd  omdat het theatergezelschap 'Zensationeel' door de vorige week aangekondigde verstrengde maatregelen hun film niet verder kunnen afwerken.

  Het Holebifilmfestival gaat van 3 tot en met 27 november door.

  Lees meer
 • Meer dan 120 inzendingen voor Holebikort filmwedstrijd

  Dit jaar zijn er meer dan 120 inzendingen geweest voor de elfde editie van de  Holebikort filmwedstrijd. De inzendingen dit jaar komen uit 32 landen. Een vakjury en een groep vrijwilligers hebben de afgelopen maanden de beste kortfilms geselecteerd en beoordeeld. Zes daarvan werden door de jury weerhouden om het tegen elkaar op te nemen in de finale van de kortfilmwedstrijd.

  De 6 geselecteerde kortfilms zijn:

  Sangro - Tiago Minamisawa - 2019 - Brazilië - 7:15

  Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal is Sangro een intieme bekentenis van een persoon met hiv. Een wervelwind van emoties. Een animatiefilm die kwesties probeert te ontraadselen die, tot op de dag van vandaag, in de verbeelding van de samenleving over het virus blijven bestaan.

  Revolvo - Francy Fabritz - 2019 - Duitsland - 8:00

  Twee vrouwen ontvoeren een dubieuze rechtse politicus door op elegante wijze zijn auto te stelen terwijl hij in de kofferbak zit. Wat op het eerste gezicht een zogenaamd onschuldige rit lijkt, verandert in een plan van wraak.

  134 - Sarah-Jane Drummey - 2019 - Ierland - 12:13

  134 vertelt het verhaal van een Iers koppel dat worstelt met het aanvaarden van de genderidentiteit van hun kind.

  Strangers - Jamieson Pearce - 2019 - Australië - 13:22

  Wanneer medewerkers van een woonzorgcentrum twee bewoners samen in bed vinden, lopen de familiale spanningen op. Is het echte liefde of een verwarde geest?

  S.A.M - Eyre and Ely - 2020 - Verenigd Koninkrijk - 15:39

  Twee jongens genaamd Sam, maar met een heel verschillende achtergrond, ontmoeten elkaar op de schommels van een kinderspeeltuin. Ondanks, en vanwege hun verschillen, groeien ze naar elkaar toe en creëren ze een hechte vriendschap. De vraag is: zou hun relatie meer kunnen zijn dan alleen een vriendschap?

   

  6:23 AM - Geoffrey Breton - 2019 - Verenigd Koninkrijk - 4:00

  6:23 AM is een verhaal over twee vrouwen die elkaar ontmoet hebben in een club en samen de zon zien opkomen, wanneer een van hen iets beseft dat alles kan verpesten.

  Blijkbaar was de kwaliteit van de inzendingen zo hoog dat er dit jaar niet één maar drie geldprijzen worden uitgereikt. Het publiek dat tijdens de openingsavond van het Holebifilmfestival aanwezig zal zijn mogen hun favoriet belonen met een cheque van 500, 1000 of 1.500 euro. 

   

  Holebikort gaat door op dinsdag 03 november 2020 om 20 uur  in 30CC/Minnepoort te Leuven.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste