Meer dan 120 inzendingen voor Holebikort filmwedstrijd

Dit jaar zijn er meer dan 120 inzendingen geweest voor de elfde editie van de  Holebikort filmwedstrijd. De inzendingen dit jaar komen uit 32 landen. Een vakjury en een groep vrijwilligers hebben de afgelopen maanden de beste kortfilms geselecteerd en beoordeeld. Zes daarvan werden door de jury weerhouden om het tegen elkaar op te nemen in de finale van de kortfilmwedstrijd.

De 6 geselecteerde kortfilms zijn:

Sangro - Tiago Minamisawa - 2019 - Brazilië - 7:15

Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal is Sangro een intieme bekentenis van een persoon met hiv. Een wervelwind van emoties. Een animatiefilm die kwesties probeert te ontraadselen die, tot op de dag van vandaag, in de verbeelding van de samenleving over het virus blijven bestaan.

Revolvo - Francy Fabritz - 2019 - Duitsland - 8:00

Twee vrouwen ontvoeren een dubieuze rechtse politicus door op elegante wijze zijn auto te stelen terwijl hij in de kofferbak zit. Wat op het eerste gezicht een zogenaamd onschuldige rit lijkt, verandert in een plan van wraak.

134 - Sarah-Jane Drummey - 2019 - Ierland - 12:13

134 vertelt het verhaal van een Iers koppel dat worstelt met het aanvaarden van de genderidentiteit van hun kind.

Strangers - Jamieson Pearce - 2019 - Australië - 13:22

Wanneer medewerkers van een woonzorgcentrum twee bewoners samen in bed vinden, lopen de familiale spanningen op. Is het echte liefde of een verwarde geest?

S.A.M - Eyre and Ely - 2020 - Verenigd Koninkrijk - 15:39

Twee jongens genaamd Sam, maar met een heel verschillende achtergrond, ontmoeten elkaar op de schommels van een kinderspeeltuin. Ondanks, en vanwege hun verschillen, groeien ze naar elkaar toe en creëren ze een hechte vriendschap. De vraag is: zou hun relatie meer kunnen zijn dan alleen een vriendschap?

 

6:23 AM - Geoffrey Breton - 2019 - Verenigd Koninkrijk - 4:00

6:23 AM is een verhaal over twee vrouwen die elkaar ontmoet hebben in een club en samen de zon zien opkomen, wanneer een van hen iets beseft dat alles kan verpesten.

Blijkbaar was de kwaliteit van de inzendingen zo hoog dat er dit jaar niet één maar drie geldprijzen worden uitgereikt. Het publiek dat tijdens de openingsavond van het Holebifilmfestival aanwezig zal zijn mogen hun favoriet belonen met een cheque van 500, 1000 of 1.500 euro. 

 

Holebikort gaat door op dinsdag 03 november 2020 om 20 uur  in 30CC/Minnepoort te Leuven.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste