Spaanse kortfilm wint Holebikort filmwedstrijd

Afgelopen dinsdag werd in Leuven het Holebifilmfestival afgetrapt met de kortfilmwedstrijd Holebikort. Die wedstrijd werd dit jaar gewonnen door de Spanjaard Jorge Muriel met zijn film La Efimero.

De beste kortfilm werd zoals gebruikelijk gekozen door het aanwezige publiek. Het was een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk mocht juryvoorzitter, en tevens meter van het Holebifilmfestival, Joke Devynck de winnende cheque van € 2000 overhandigen aan Jorge Muriel, met zijn kortfilm Lo Efímero.

Dit jaar moest de jury een keuze maken uit  114 kortfilms uit dertig landen. Uit alle inzendingen werd een stortkist van vier films gemaakt waaruit het publiek kon kiezen.

In de kortfilm Lo Efimero ontmoeten twee vreemden  elkaar in de metro. Beiden dragen hun verleden met zich mee. Deze ene vluchtige, maar belangrijke reis en hun korte ontmoeting zullen hun beider toekomst bepalen.Deze kortfilm wordt tijdens het Holebifilmfestival ook nog gespeeld op 18 november om 20:00 voor de film Los Fuertes in Kinepolis Leuven.

Thema en Bravery Awards

Naast de Holebikort Award werden er ook dit jaar voor het eerst een Thema en Bravery Award uitgereikt. Die ging respectievelijk naar Wonder door Javier Molina en Meisjesjongensmix van Lara Aerts. Beide regisseurs krijgen een cheque van vijfhonderd euro.

De winnaar van de Thema Award werd gekozen door T-jong, een jeugdbeweging voor trans*-jongeren in Vlaanderen. Zij kozen voor Wonder door Javier Molina als beste kortfilm met een trans* thema. Het verhaal van een kind op zoek naar hun eigen identiteit gaf hier de doorslag. 

De Bravery Award, uitgereikt door OutTV, wil een kortfilm waar echt moed uit blijkt in de kijker zetten. De moed van Wen Long om over haar intersex zijn te praten, overtuigde om deze award uit te reiken aan de kortfilm Meisjesjongensmix van Lara Aerts waarin een intersekse personage centraal staat.

De 20de editie van het Holebifilmfestival vindt dit jaar plaats  tot 26 november.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste