Holebifilmfestival

 • Holebifilmfestival komt tot in jouw woonkamer

  Hoewel het zeer onzekere tijden zijn omwille van de Corona, is de kernploeg van het Holebifilmfestival druk in de weer om hun 20e editie in november voor te bereiden. Sinds dit jaar gaat het Holebifilmfestival ook de digitale tour op om het filmfestival tot in jouw woonkamer te brengen.

  In gunstige omstandigheden zal de 20e editie van het Holebifilmfestival plaatsvinden van dinsdag 3 november t.e.m. vrijdag 27 november 2020 op diverse locaties in gans Vlaanderen.

  Zoals de naam al doet vermoeden is het Holebifilmfestival waar het LGBTQ+-zijn centraal staat, maar waarbij ook hetero’s uiteraard van harte welkom zijn.

  Het Holebifilmfestival is stap-voor-stap aan het vernieuwen en moderniseren omdat er enerzijds nood aan is. Het festival zal in deze bijzondere Corona-tijden dan ook voor een stuk de digitale kar opspringen door een samenwerking met 'ZED vanuit je zetel' op Dalton.be aan te gaan.

  Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: “Door de Coronacrisis weten we uiteraard niet goed in welke omstandigheden we ons gaan bevinden in november. Omdat we al 20 jaar een vaste waarde zijn geworden willen we daarom een alternatief kunnen aanbieden voor moest het festival in zijn normale vorm niet kunnen doorgaan.”

  Bedoeling hiermee is om het Holebifilmfestival tot in de woonkamer te krijgen door een compilatie van de beste kortfilms uit alle inzendingen van Holebikort 2019 aan te bieden op 'ZED vanuit je zetel' zodat deze video- on-demand bekeken kan worden.

  Met deze samenwerking wil het Holebifilmfestival ook weer terug meer jeugd aantrekken.

  “Jongeren gaan heel weinig nog naar reguliere bioscoopvoorstellen, maar kijken eerder alles online vanuit hun kamer via diverse video-on-demand-platformen. Door deze samenwerking willen we hen kennis laten maken met het aanbod van het Holebifilmfestival en hopen we hen op die warm te krijgen om toch naar een voorstelling te komen kijken op één van onze locaties.” zegt Jorrit.

  De compilatie van de beste inzendingen uit Holebikort 2019 zal vanaf 8 augustus 2020 te zien zijn op Dalton.be in de premium rubriek ‘ZED vanuit je zetel’ voor slechts vijf euro en zal daarna naar de standaard catalogus van Dalton.be verhuizen. 

  Lees meer
 • Holebifilmfestival gaat voorlopig nog door

  Het is ook voor de organisatoren en de vrijwilligers van het Holebifilmfestival van Vlaams-Brabant afwachten of ze dit jaar hun twintigste verjaardag kunnen vieren. Momenteel wordt er achter de schermen nog naarstig doorgewerkt om een volledig programma te hebben tegen de vooropgestelde startdatum van 3 november.

  Via een speciale corona-pagina laten de organisatoren weten dat ze de situatie op de voet opvolgen maar dat en dat het voorlopig nog doorgaat. Het filmfestival kan enkel doorgaan als ook alle omstandigheden gunstig zijn, zo staat in de laatste update te lezen. 

  Toch zullen er sowieso de gekende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gevolgd worden zoals het dragen van een mondmasker, afstand houden, en de handen regelmatig ontsmetten.

   

  Het Holebifilmfestival is reeds twintig jaar een volkstrekker. Wat twintig jaar geleden in Leuven begon is de paar laatste jaren uitgegroeid tot een filmfestival dat niet alleen in Vlaams-Brabant plaats vindt maar ook in enkele steden in aanpalende provincies.  Vorig jaar gingen meer dan 5000 bezoekers kijken naar de 77 voorstellingen op 24 verschillende locaties over heel het land.

   

  Dit jaar gaat het Holebifilmfestival normaal gezien door van 3 tot 27 november.

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste