Vijf beste Holebikort-films te bekijken via Dalton

In samenwerking met Dalton.Be en ZED Cinema’s  brengt het Holebifilmfestival een selectie van de HOLEBIKORT kortfilmwedstijd bij jou in de woonkamer. De kortfilmwedstrijd 'Holebikort' haalt al tien jaar de mooiste queerkortfilms uit de hele wereld naar België. Vorig jaar stuurden 190  regisseurs uit 39 landen hun kortfilm in . Die kwamen hoofdzakelijk uit Europa en uit Noord- en Zuid-Amerika. Voor vijf euro kun je online kijken naar de vijf beste  kortfilms uit de afgelopen HOLEBIKORT wedstrijd waaronder de winnaar Cocodrilo van de Spaanse regisseur Jorge Yúdice. 

Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: “Door de Coronacrisis weten we uiteraard niet goed in welke omstandigheden we ons gaan bevinden in november. Omdat we al 20 jaar een vaste waarde zijn geworden willen we daarom een alternatief kunnen aanbieden voor moest het festival in zijn normale vorm niet kunnen doorgaan.”

Bedoeling hiermee is om het Holebifilmfestival tot in de woonkamer te krijgen door een compilatie van de beste kortfilms uit alle inzendingen van Holebikort 2019 aan te bieden op 'ZED vanuit je zetel' zodat deze video- on-demand bekeken kan worden. De selectie vind je hier.

 

De selectie

- Marguerite - Marianne Farley

Marguerite is een oude, doodzieke vrouw. Ze krijgt dagelijks hulp van Rachel. Een telefoontje van Rachels vriendin maakt herinneringen in haar los. Snel haalt ze een oud fotoboek van onder het stof. Een subtiele intimistische prent met een meesterlijke vertolking van beide vrouwen.

Cocodrilo - Jorge Yúdice

Een jongeman heeft gebroken met zijn ouders en runt nu een drukbezochte videogamesite. De moeder tracht haar verloren zoon terug te winnen door zijn site te bezoeken. Ze heeft daarbij één toverwoord: Cocodrilo!

Le graffiti - Aurélien Laplace

Een rustig Frans dorpje wordt opgeschrikt door vandalisme. Een graffititekst op de muur beschuldigt de burgemeester ervan dat hij homoseksuele diensten zou aanbieden aan de plaatselijke arts. Een originele kortfilm met een komische noot!

Bilder av Leo - Eric Rusch

Nico's jeugdvriend Leo is stervende. Leo's vrouw nodigt Nico uit voor een laatste bezoek. Zal Nico op de uitnodiging ingaan? Of bewaart hij liever het beeld dat hij van de jonge Leo heeft? De weemoedige sfeer wordt nog versterkt door de prachtige muziek van Purcells opera "Dido en Aeneas".

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste