Recensie

 • Recensie:Kanjer - Wim Van Dooren

  Kanjer is het verhaal van de vijftienjarige Seppe die op een dag ontvoerd wordt en terecht komt in een prostitutienetwerk en daar verliefd wordt op één van zijn ontvoerders. Op jonge leeftijd wordt hij opgeleid en gecultiveerd om aan de uiteenlopende wensen van de  klanten die beroep doen op het netwerk en hun behoeftes te voldoen. Al snel merkt Seppe dat er een verloop is bij de kinderen die ontvoerd werden en in het netwerk worden ingezet, maar hun afwezigheid wordt telkens verklaard door Kevin en Steve, die de jongeren hun ‘opleiding’ tot sekswerker geven. Naast Steve en Kevin maakt Seppe ook meermaals hardhandig kennis met zijn twee Russische bewakers,de broers Igor en Youri. Tijdens zijn verblijf komt Seppe er echter achter dat de politie samenspant met een machtige bouwpromotor om het netwerk van vers vlees te kunnen blijven voorzien. 

  Maar dankzij de hulp van Kevin kan Seppe na enkele jaren ontsnappen uit het prostitutienetwerk. Helaas loopt die ontsnapping voor Kevin minder goed af. Met de hulp van een bezorgde voorbijganger en diens vriendin bij de politie begint Seppe aan het ontmantelen van het prostitutienetwerk waarin hij jarenlang gevangen zat. Maar al snel blijkt dat de mensen achter het netwerk op wraak zinnen.

   

  Kanjer is het debuut van Wim van Dooren die de afgelopen jaren zijn sporen heeft verdiend in de Antwerpse homoscene. Antwerpenaren kennen hem als een van de mannen die achter de toonbank stonden bij de erotische videotheek  Gay-ron en één van de uitbaters van de onlangs gesloten winkel met seksspeeltjes en ondergoed Manplayz. Hij heeft een nieuwe passie gevonden in het schrijven. Zijn debuut leest als een spannende erotische thriller waarbij sommige personages wel iets meer diepgang verdienen.

  Kanjer verscheen in november 2020 als Paperback en is te verkrijgen bij onder meer boekhandel Kartonnen Dozen in Antwerpen maar ook via Bol.com.

   

  Technische fiche:

  Auteur: Wim van Dooren //Nederlands //Paperback //ISBN:9789403612201 // november 2020 //233 pagina's

  Bestel Kanjer via Bol.com

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste