Algemeen nieuws

 • Toekomst onzeker voor La Demence-parties na sluiting Fuse

  De Brusselse technoclub Fuse heeft met onmiddellijke ingang de deuren gesloten. De Fuse is ook de thuisbasis voor de befaamde party’s van La Demence. De reden voor de sluiting is een bevel van Brussel Leefmilieu waarin staat dat het geluidsniveau niet boven 95dB mag uitkomen en de club de deuren moet sluiten om 2 uur 's nachts. Volgens Fuse is het "onmogelijk om in die omstandigheden een club te openen". Tegen de sluiting is een petitie opgestart die vrijdagnamiddag al meer dan 30.000 keer werd ondertekend.De technoclub gaat in beroep tegen de beslissing bij het Brusselse Milieucollege. Er wordt een beslissing verwacht tegen 25 januari,

   

   Fuse is al sinds 1994 in de Brusselse Marollenwijk gevestigd.Een tiental jaar geleden werd een aanpalende woning gekocht door een buur die een reeks van klachten indiende tegen de overlast die de discotheek zou veroorzaken. Het dossier rond geluidsoverlast van Fuse werd al in 2014 geopend.Ondanks verschillende gesprekken kon er voor één van die klachten nog geen oplossing gevonden worden. Uit een laatste studie die de Brusselse nachtclub liet uitvoeren bleek dat verder isoleren honderdduizenden euro's zou kosten en Fuse hierdoor een jaar dicht zou moeten gaan. Ook is er geen garantie dat de isolatiewerken het geluidsprobleem zou oplossen.

  De Brussels By Night Federation vraagt nu de steun van het publiek voor een snelle heropening van Fuse. Op het platform change.org werd donderdagavond een petitie opgestart. Ook de Brusselse gayhoreca sluit zich aan bij de campagne van de Brussels By Night Federation. 

  La Demence

  De Fuse is ook de thuisbasis voor de bekende La Demence parties. Op 3 februari stond de volgende editie gepland. Door de onverwachte sluiting en een eventuele negatieve beslissing in de zaak die de Fuse tegen de beslissing instelde is het niet zeker hoe het nu verder moet.

  In een korte mededeling laat La Demence weten dat er actief met de mensen van de Fuse naar een oplossing wordt gezocht. “We hopen dat onze volgende party van vrijdag 3 februari er kan doorgaan. We communiceren hierover zo snel mogelijk van het ogenblik dat er nieuws is. Ondertussen roepen we iedereen op om de petitie te ondertekenen en te delen.”

  Die petitie vind je op: https://www.change.org/p/sign-the-petition-to-support-fuse-club-in-brussels-belgium

   

  Lees meer
 • Nicole van ‘Nicole & Hugo’ overleden op 76-jarige leeftijd

  De Vlaamse zangeres Nicole Josy, bekend van het duo Nicole en Hugo, is donderdagavond op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een val.  Dat heeft haar manager bevestigd.

  “Ze heeft zich mistrapt op een klein trapje en is op haar hoofd gevallen", klinkt het. “Ze is dus niet aan haar ziekte overleden.” Eerder dit jaar raakte bekend dat Nicole aan de ziekte van Alzheimer leed. Ook werd vorig jaar bekend dat Nicole opnieuw getroffen was door kanker.Het was reeds de derde keer dat de zangeres een kankerdiagnose te verwerken kreeg.

  Nicole Josy vormde samen met haar echtgenoot Hugo Sigal het bekende duo Nicole en Hugo. Hun bekendste hit is zonder twijfel ‘Goeiemorgen, morgen’, waarmee het duo aan het songfestival van 1971 zouden deelnemen. Op het laatste moment ging dit echter niet door omdat Nicole net voor de afreis naar Dublin ziek werd. Jacques Raymond en Lily Castel vervingen hen toen. Twee jaar later konden ze wél naar het Songfestival, dit keer met het nummer ‘Baby, Baby’..Daarmee eindigden ze  toen op de laatste plaats.Nicole en Hugo schamen zich niet voor het feit dat ze op de laatste plaats  op het Eurovisie Songfestival van 1973 stranden met 'Baby Baby'. Het optreden in Luxemburg behoort tot het collectieve geheugen van elke Songfestivalliefhebber. 

  Nicole en Hugo droegen holebi's een warm hart toe. Zo traden ze meermaals op tijdens Antwerp Pride en waren ze peter en meter van het culturele luik tijdens de EuroGames in Antwerpen. Niet alleen traden ze toen op tijdens de playbackshow met Eurosongfestivalhits die toen gehouden werd maar stonden ze er ook op om die show in de Bourla te presenteren. 

   

   

  Lees meer
 • Britse koningin Elizabeth II is overleden op 96-jarige leeftijd

  De Britse koningin Elizabeth II, geboren op 21 april 1926, is donderdag in Balmoral Castle in Schotland op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Britse paleis op Twitter. Koningin Elizabeth II is 's namiddags vreedzaam gestorven. Op 6 februari 2022 zat de Queen 70 jaar op de troon.

  Dinsdag benoemde de vorstin Liz Truss nog tot premier van het Verenigd Koninkrijk, nadat Boris Johnson eerder bij haar zijn ontslag had ingediend. Omdat koningin Elizabeth II problemen had met haar gezondheid en mobiliteit, vond de zogenaamde "kissing hands"-ceremonie plaats in Balmoral Castle, haar buitenverblijf, en niet in Buckingham Palace in Londen. Twee dagen later, op donderdag, uitten haar artsen hun bezorgdheid over de gezondheid van de Queen. Ze werd onder medisch toezicht geplaatst in Balmoral Castle.

  Donderdagnamiddag werd er door het Koninklijk paleis al een bericht de wereld ingestuurd dat er grote zorgen waren over de gezondheidstoestand van de koningin. Omdat er over het algemeen niet gecommuniceerd werd over de gezondheid van de Britse koningin leidde dit tot grote bezorgdheid in het Verenigd Koninkrijk. De BBC kondigde meteen een programmawijziging aan om de gezondheidstoestand van de koningin op te volgen. Omstreeks half acht (Belgische tijd) werd bekend dat koningin Elizabeth II overleden was.

  Bron: Belga/eigen berichtgeving

  Foto: © Copyright UK MoD Crown Copyright 2015

  Lees meer
 • Gay-icoon Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd overleden

  Zangeres, liedjesscrhrijfster, actrice en gay-icoon Olivia Newton John is afgelopen maandag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat liet haar man John Easterling weten op haar officiële Facebook pagina. 

  In 2017 werd er opnieuw borstkanker vastgesteld bij de actrice die ondermeer te zien was in de musicals Xanadu (1980) en Grease (1978). Die eerste was een flop toen hij uitkwam maar is sindsdien een cultfenomeen geworden. Ze werd vooral legendarisch voor haar rol als Sally die in Grease verliefd werd op haar tegenspeler John Travolta. Ook scoorde ze enkele hits waaronder “Physical,” “I Honestly Love You,” en “Have You Never Been Mellow,”. In de videoclip voor ‘physical’ hielden koppels van hetzelfde geslacht elkaars handen vast.

  Olivia Newton-John werd in Groot-Brittannië geboren maar verhuisde samen met haar familie op zesjarige leeftijd naar Australië.  Ze was daar regelmatig te zien op televisie. Nadat ze als tiener een talentenjacht won mocht ze een plaat gaan opnemen in haar geboorteland. In 1971 scoorde ze met. "If Not for You" en "Banks of the Ohio” . Nadat Xanadu en de film ‘Two of a kind’ (1983) flopte doofde haar acteercarrière uit. Dat gebeurde ook met haar zangcarrière. Daarna concentreerde ze zich op haar familieleven en liefdadigheidswerk. Uiteindelijk begon ze terug nieuwe muziek op te nemen en opnieuw op te treden.In 2010 was ze ook te zien in een aflevering van Glee waar ze samen met de cast haar hit ‘Physical’ zong.

  In 2000 speelde ze lesbische ex-veroordeelde in de filmadaptatie van het toneelstuk ‘Sordid Lives’ en de televisieserie die er na de film kwam. 

  Ze groeide mede dankzij de musicalfilms uit tot een gay-icoon. Zo mocht ze in 2011, nadat de staat New York het homo-huwelijk had opengesteld, optreden op de gay pride van New York. “Ik zong op de gay pride van New York de nacht nadat dat was aangekondigd en het was een ongelofelijk recht om dat te ervaren”; zo zei Olivia Newton-John tijdens een interview 2011 voor het Amerikaanse blad The Advocat. “De lucht was met elektriciteit geladen en de aanwezige koppels waren zeer opgewonden. Ik geloof dat liefde liefde is.”  Naast optredens op de pride van New York trad ze ook op tijdens andere LGBTQ evenementen zoals de Los Angeles Pride en Mardi Gras in Sydney.

  Lees meer
 • Eurovisie Songfestival verhuist volgend jaar naar Verenigd Koninkrijk

  Het Eurovisie Songfestival van 2023 wordt definitief in het Verenigd Koninkrijk in plaats van in Oekraïne georganiseerd. De EBU, organisator van het evenement, maakt bekend dat er deze week wordt begonnen met de zoektocht naar de stad waar het Songfestival zal plaatsvinden. De beslissing valt omdat Oekraïne volgens de EBU de veiligheid van de optredende artiesten en bezoekers niet kan garanderen.

  De Brit Sam Ryder werd tweede na Kalush Orchestra dat het Eurovisie Songfestival van dit jaar in Turijn won. Toen rezen er reeds vragen of het Eurovisie Songfestival in Oekraïne kon doorgaan omwille van de oorlog daar. De EBU kwam na een onderzoek tot de conclusie dat dit niet op een veilige manier kon gebeuren en vroeg daarom aan de BBC of zij als runner-up de organisatie op zich wilden nemen. Hiervoor zal de  BBC samenwerken met de Oekraïense omroep UA:PBC aan de shows die in mei zullen plaatsvinden. Het zal de negende keer zijn dat de BBC de organisatie van het Eurovisie Songfestival op zich neemt.

  In welke stad het Eurosongfestival volgend jaar zal doorgaan wordt in de volgende weken bekend gemaakt. Oekraïne zal net als de andere ‘Big 5’ landen rechtstreeks in de finale terecht komen.

  Foto: EBU / Corinne Cumming

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste