Zakelijk

 • Starbucks #whatsyourname campagne pakt uit met transgender verhalen

  De van oorsprong Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft in Groot-Brittannië een reclamecampagne gelanceerd waarin transgenders de hoofdrol spelen. De reclamefilmpjes zijn gebaseerd op getuigenissen van transgenders en de zoektocht naar hun nieuwe naam.  Volgens Starbucks proberen transgenders vaak hun nieuwe naam voor het eerst uit in één van hun vestigingen. De koffieketen lanceerde de filmpjes onder de hashtag #whatsyourname.

  “Een naam vragen van een klant en het op een beker schrijven en het afroepen is een symbool van de warme welkom die we hanteren”, zo laat Starbucks op hun site weten. “Het maakt deel uit van de Starbucks ervaring en creëert een moment van connectie tussen onze baristas en klanten.”

  De koffieketen gaat ook de komende maanden een gedeelte van de opbrengst van een ‘mermaid’-koekje schenken aan een organisatie die transgenders en hun familie helpt. 

   

  Lees ook: Nieuwe Belgische reclame van Douwe Egberts gaat viraal

  Lees meer
 • Antwerpse cruising bar The Kinky's gesloten

  De Kinky's, waarschijnlijk de bekendste en één van de oudste fetisj en cruisingbars van Antwerpen is momenteel gesloten. Op de website en op de deur van de club in de Lange Beeldekensstraat is te lezen dat de club voorlopig door externe omstandigheden gesloten is. Volgens onze informatie zouden een erfeniskwestie en een nieuwe benodigde vergunning voor de club ervoor gezorgd hebben dat ze (voorlopig) de deuren moeten sluiten.

  The Kinky's is net als The Boots  een momument in het uitgangsleven voor homoseksuele mannen. Vooral op maandag was het een hotspot in het Antwerpse uitgangsleven. De club lag ook op enkele honderden meters van het Centraal Station en had hierdoor een zeer uiteenlopend cliënteel van Antwerpenaren tot pendelaars die na een werkdag nog wat seksuele spanningen kwijt moesten.

  Roger, de eigenaar en oprichter van The Kinkys begon 45 jaar geleden met de bar en had daarvoor nog het café The Funnies. Sinds enkele jaren werd hij achter de bar vervangen door Sanito, die ook de dagelijkse uitbating voor zijn rekening nam. Roger kwam, tot aan zijn dood begin augustus, nog bijna dagelijks langs in de club. Hij stierf op 4 augustus op 66-jarige leeftijd in het UZ Antwerpen.

  Een combinatie van problemen rond de erfenis en de hoge kosten die gepaard gaan met de vernieuwing van de  vergunning van de Kinky's hebben, volgens onze bronnen, ervoor gezorgd dat The Kinky's de deuren moest sluiten. 

  Foto: Facebook 

  Lees meer
 • Uitgeverij van gaymagazine Winq en Attitude failliet

  Media Mansion, onder andere uitgever van gaymagazines Winq en Attitude, is dinsdag door de  Nederlandse rechtbank failliet verklaard. Dat meldt RTL Z

  Media Mansion opende in 2005 de deuren met de lancering van Winq, een lifestyleblad voor homoseksuele mannen. In 2008 nam het blad het abonneebestand van concurrent Squeeze over. In 2013 volgde de abonnees van de failliete Gay Krant. Weer drie jaar later fuseerde Winq met de website Gay.nl. In 2017 begon Media Mansion met een Nederlandse versie van het Britse homeblad Attitude. In Belgie ging het blad een samenwerking aan met Zizo. Eind 2018 verdween ook dit magazine na twaalf nummers van de markt. Een klein half jaar later verdween ook de papieren versie van Zizo.

   

  Bron:RTL Z en eigen berichtgeving

   

   

  De oorzaak van het faillissement is, volgens RTL Z, nog onduidelijk, al gingen er al langere tijden geruchten dat Media Mansion met betaalproblemen zou kampen

   

  Lees meer
 • Procter & Gamble is KliQ Works Most Inclusive Employer 2019

  Procter & Gamble won vrijdag op internationale Coming-Outdag voor de tweede keer op rij de KliQ Works Most Inclusive Employer Award. De Vlaamse overheid en ING eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Het KliQ Works Diversity Initiative 2019 werd LDIA, Legal Diversity & Inclusion Alliance, een netwerk van 45 advocatenkantoren dat werkt aan diversiteit en inclusie op de werkvloer. De awards werden uitgereikt door federaal minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V).

  Na de overwinning van vorig jaar rustte Procter & Gamble niet op zijn lauweren. Het bedrijf bleef investeren in zijn diversiteitsbeleid en eindigde zo weer bovenaan de ranking. KliQ Works is de vormingspartner van çavaria - de Vlaamse belangenverdediger van holebi’s, transgender en intersekse personen - en spitst zich toe op inclusie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit op de werkvloer.

  KliQ Works Most Inclusive Employer of 2019

  De Most Inclusive Employer of 2019 ranking werd samengesteld op basis van de resultaten van de inclusiescan die KliQ Works aanbiedt. Aan de hand van die scan kunnen bedrijven een analyse maken van hun eigen beleid en praktijk. KliQ Works geeft feedback en begeleidt hen vervolgens om (nog) inclusiever te worden.

  Proctor & Gamble werkt al sinds 2013 aan inclusie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit op de werkvloer. Wereldwijd kan het bedrijf buigen op een sterke diversiteits- en inclusiecultuur, maar de doorslag voor het kwalitatieve werk in België werd toch gegeven door het Gable werknemersnetwerk en het lokale management. Na de overwinning van vorig jaar trok P&G lessen uit de resultaten van de KliQ Works inclusiescan. Die waren goed maar er was ruimte voor verbetering. Die uitdaging ging het bedrijf ten volle aan wat hen ook dit jaar de eretitel opleverde.

  KliQ Works Diversity Initiative 2019

  De Legal Diversity & Inclusion Alliance (LDIA) is een mooi voorbeeld van hoe er over de bedrijfsgrenzen heen kan worden samengewerkt aan een inclusieve bedrijfscultuur die diversiteit naar waarde schat. Dit netwerk van 45 advocatenkantoren organiseert onder meer workshops en trainingen rond diversiteit en inclusie.  Daarnaast zijn hun events de uitgelezen plaats om ideeën op te doen en succesformules uit te wisselen.

  De KLIQ Works Workplace Conference wordt jaarlijks georganiseerd. Bedrijven die volgend jaar kans willen maken op een award moeten deelnemen aan KliQ Works inclusiescan die te vinden is op www.kliqworks.be.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste