Que Pasa sluit eind augustus de deuren

Eind augustus sluit de Antwerpse travestiebar Que Pasa (tijdelijk) de deuren. Dat laat uitbater  Felipe Domingo weten via Facebook. Het gebouw waar de zaak nu is gevestigd is verkocht en begin september wordt de zaak omgevormd tot een apotheek. 

Eind december vorig jaar liet Felipe weten dat hij genoodzaakt was om het gebouw te verkopen. "De subsidies die we krijgen zijn onvoldoende en ik kan daarmee niet mijn rekeningen betalen . Erg maar het is zo", zo klonk het toen. Felipe hoopte er wel  op dat met de nieuwe eigenaar van het gebouw kon overeengekomen worden dat de zaak er kon blijven. Ook begon de Que Pasa met de verkoop van kalenders en een crowdfundingactie om de afgelopen maanden een bron van inkomsten te creëren. 

Net voor de heropening van de zaak, die voorzien is voor zaterdag, komt er nu van de Que Pasa het nieuws dat het einde (voorlopig) in zicht is.

"Het slechte nieuws is dat de eigenaar er een apotheek van wil maken en ik hier niet kan blijven. Het goede nieuws is dat ik nu kapitaal heb om ergens in de buurt opnieuw te starten", zo laat Felipe weten. 

"Van het moment dat de restricties voorbij zijn dan komt er een Que Pasa 2."

Ook is Felipe van plan om met een Que Pasa on tour te starten. "Ik ben ook van plan om met een evenement te starten, Que Pasa on tour. Al de mensen die mij gesteund hebben en geld gestort hebben die krijgen inkomkaarten."

Reacties van dragqueens

Het nieuws van de nakende sluiting sloeg donderdag binnen bij heel wat dragqueens die in de Que Pasa hun eerste stappen hebben gezet. We zetten er enkele op een rijtje.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste