Zakelijk

 • LGBTQ-boekhandel Kartonnen Dozen doet oproep:Laat deze winkel niet verdwijnen

  Johanna Pas van de boekenwinkel Kartonnen Dozen trekt op ATV aan de alarmbel. Drie jaar na de opening wordt het voortbestaan van de boekhandel die zich gespecialiseerd heeft in LGBTQ-literatuur bedreigd.

  “We zijn hier nu drie jaar en dat zou vlot moeten gaan maar het blijft een struggle en ik weet niet of we het einde van het jaar halen.

  Kartonnen Dozen is naast een lokale boekhandel voor de buurt ook de enige boekhandel in Nederland en Belgie die gespecialiseerd is boeken over en met LGBTQ-onderwerpen.

  “Daar hebben we alles van en weten we alles over. Dat is onze expertise en daar komen mensen van ver.”

  Maar ook voor diegene die nog worstelt met hun identiteit is de winkel voor heel wat mensen een laagdrempelige ontmoetingsplek. 

  In de reportage van ATV doet Johanna Pas dan ook een oproep: "Laat deze winkel niet verdwijnen.”

   

  Bekijk de hele reportage hier.

  Lees meer
 • Cruisingclub The Kinky's opnieuw open

  De Antwerpse gaycruisingclub The kinkys opende maandagavond opnieuw de deuren nadat de zaak eind november plotseling dicht ging. Dat staat te lezen op de website van de zaak en de Facebookpagina.

  The Kinky's is net als The Boots  een momument in het uitgangsleven voor homoseksuele mannen. Vooral op maandag was het een hotspot in het Antwerpse uitgangsleven.  

  Roger, de eigenaar en oprichter van The Kinkys begon 45 jaar geleden met de bar en had daarvoor nog het café The Funnies. Sinds enkele jaren werd hij achter de bar vervangen door Sanito, die ook de dagelijkse uitbating voor zijn rekening nam. Roger kwam, tot aan zijn dood begin augustus, nog bijna dagelijks langs in de club. Hij stierf op 4 augustus op 66-jarige leeftijd in het UZ Antwerpen.

  Een combinatie van problemen rond de erfenis en de hoge kosten die gepaard gaan met de vernieuwing van de vergunning van de Kinky's zorgden, volgens onze bronnen,  dat The Kinky's  enkele weken de deuren moest sluiten. 

   

   

  Lees meer
 • Starbucks #whatsyourname campagne pakt uit met transgender verhalen

  De van oorsprong Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft in Groot-Brittannië een reclamecampagne gelanceerd waarin transgenders de hoofdrol spelen. De reclamefilmpjes zijn gebaseerd op getuigenissen van transgenders en de zoektocht naar hun nieuwe naam.  Volgens Starbucks proberen transgenders vaak hun nieuwe naam voor het eerst uit in één van hun vestigingen. De koffieketen lanceerde de filmpjes onder de hashtag #whatsyourname.

  “Een naam vragen van een klant en het op een beker schrijven en het afroepen is een symbool van de warme welkom die we hanteren”, zo laat Starbucks op hun site weten. “Het maakt deel uit van de Starbucks ervaring en creëert een moment van connectie tussen onze baristas en klanten.”

  De koffieketen gaat ook de komende maanden een gedeelte van de opbrengst van een ‘mermaid’-koekje schenken aan een organisatie die transgenders en hun familie helpt. 

   

  Lees ook: Nieuwe Belgische reclame van Douwe Egberts gaat viraal

  Lees meer
 • Antwerpse cruising bar The Kinky's gesloten

  De Kinky's, waarschijnlijk de bekendste en één van de oudste fetisj en cruisingbars van Antwerpen is momenteel gesloten. Op de website en op de deur van de club in de Lange Beeldekensstraat is te lezen dat de club voorlopig door externe omstandigheden gesloten is. Volgens onze informatie zouden een erfeniskwestie en een nieuwe benodigde vergunning voor de club ervoor gezorgd hebben dat ze (voorlopig) de deuren moeten sluiten.

  The Kinky's is net als The Boots  een momument in het uitgangsleven voor homoseksuele mannen. Vooral op maandag was het een hotspot in het Antwerpse uitgangsleven. De club lag ook op enkele honderden meters van het Centraal Station en had hierdoor een zeer uiteenlopend cliënteel van Antwerpenaren tot pendelaars die na een werkdag nog wat seksuele spanningen kwijt moesten.

  Roger, de eigenaar en oprichter van The Kinkys begon 45 jaar geleden met de bar en had daarvoor nog het café The Funnies. Sinds enkele jaren werd hij achter de bar vervangen door Sanito, die ook de dagelijkse uitbating voor zijn rekening nam. Roger kwam, tot aan zijn dood begin augustus, nog bijna dagelijks langs in de club. Hij stierf op 4 augustus op 66-jarige leeftijd in het UZ Antwerpen.

  Een combinatie van problemen rond de erfenis en de hoge kosten die gepaard gaan met de vernieuwing van de  vergunning van de Kinky's hebben, volgens onze bronnen, ervoor gezorgd dat The Kinky's de deuren moest sluiten. 

  Foto: Facebook 

  Lees meer
 • Uitgeverij van gaymagazine Winq en Attitude failliet

  Media Mansion, onder andere uitgever van gaymagazines Winq en Attitude, is dinsdag door de  Nederlandse rechtbank failliet verklaard. Dat meldt RTL Z

  Media Mansion opende in 2005 de deuren met de lancering van Winq, een lifestyleblad voor homoseksuele mannen. In 2008 nam het blad het abonneebestand van concurrent Squeeze over. In 2013 volgde de abonnees van de failliete Gay Krant. Weer drie jaar later fuseerde Winq met de website Gay.nl. In 2017 begon Media Mansion met een Nederlandse versie van het Britse homeblad Attitude. In Belgie ging het blad een samenwerking aan met Zizo. Eind 2018 verdween ook dit magazine na twaalf nummers van de markt. Een klein half jaar later verdween ook de papieren versie van Zizo.

   

  Bron:RTL Z en eigen berichtgeving

   

   

  De oorzaak van het faillissement is, volgens RTL Z, nog onduidelijk, al gingen er al langere tijden geruchten dat Media Mansion met betaalproblemen zou kampen

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste