Grindr gaat de beurs op

 

Binnenkort kun je aandelen kopen van de datingapp Grindr. De Californische makers van de bij homo en biseksuele mannen datingapp trekt immers naar de beurs. Dat doet het samen met het blancochequebedrijf Tiga Acquistion Corp.

Een blancochequebedrijf of SPAC is een lege schelp die op de beurs wordt geplaatst om nadien met andere bedrijven te versmelten. Door te fuseren met Tiga kan Grindr veel sneller naar de beurs dan via een normale beursgang.

Uit de ingediende beursdocumenten blijkt dat Grindr een waarde heeft van 2,1 miljard dollar (2 miljard euro) en zou de beursgang naar schatting 384 miljoen dollar opleveren. Dat geld zal het bedrijf aanwenden om schulden af te betalen en de balans te versterken.

De grootste inkomensstroom haalt de app momenteel uit zijn abonnementen. Ook uit de weergegeven advertenties worden momenteel inkomsten gegenereerd.  Het is afwachten of de resultaten van een recent rapport de waarde van het bedrijf achter Grindr zal beïnvloeden. De krant Wall Street Journal maakte onlangs bekend dat Grindr de locatiedata van zijn gebruikers minstens drie jaar lang verkocht. 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste